Versetul zilei

5 septembrie 2015

Omeneste....imposibil! Dumnezeieste...totul cu putinta!

Una dintre cele mai cunoscute minuni din Scriptura este inmultirea painilor si aceasta minune o putem citi pe paginile Bibliei in Ioan 6.
Cred ca si in inima ucenicilor a fost multa indoiala atunci cand Isus le-a zis sa spuna oamenilor sa sada jos si sa aduca la El cele cinci paini si doi pesti. De-altfel cred ca minunea pe care a savarsit-o Domnul Isus, hranind peste cinci mii de suflete, pentru ucenici a fost un salt si un pas foarte urias al credintei. Numarul multimii a fost cel care a lasat o umbra de necredinta in inima lor, uitand ca au de-a face cu un Dumnezeu Atotputernic.

De multe ori si cred ca intotdeauna, in multe situatii din viata noastra ne lasam coplesiti de probleme, ne uitam la dimensiunea lor, privim la neputinta noastra si dam din cap neputinciosi. Insa, ca si Copiii rascumparati si infiati de Hristos, nu avem voie sa ne lasam cuprinsi nici de teama si nici de ingrijorare, oricat de mare ar fi problema, oricat de imposibila omeneste ar parea. Noi trebuie sa traim prin credinta si cei mai important, trebuie sa stim Cine este Tatal nostru in care ne-am pus increderea.
 Cand medicul spune: ,,pana aici”, Dumnezeu poate spune, daca vrea,  ,,NU!
 Va trai, pentru ca Eu dau viata”.
Intotdeauna si in orice situatie, sa nu uitam niciodata ca DUMNEZEU ARE ULTIMUL CUVANT!
Cand, lucrarea care ne sta in fata ni se pare prea mare pentru noi si  avem tendinta de a face un pas inapoi spunand ...,,pe mine ma depaseste”, sa nu ne lasam intimidati de dimensiunea ei, cu Dumnezeu orice lucru este cu putinta. Sa nu lasam niciodata ca frica si indoiala sa puna stapanire pe noi, desi diavolul are grija sa scoata intotdeauna in evidenta dimensiunea problemei si in acelasi timp are grija sa ne aminteasca si neputinta noastra.
De ce spun asta? Citind textul vad ca de multe ori este prezentata dimensiunea multimii: 
(Ioan 6:2) ,,O mare gloată mergea după El...”
(Ioan 6:5) ,, Isus Şi-a ridicat ochii şi a văzut că o mare gloată vine spre El”, ba mai mult acum este specificat si numarul, (Ioan 6:10) ,, Oamenii au şezut jos, în număr de aproape cinci mii” 
Pe langa dimensiune multimii, vad in acelasi timp prezentat in text si putinul sau resursele pe care le aveau la dispozitie, ,,cinci paini si doi pesti”. De fapt nici pe acestea nu le aveau ei, ci un biet copilas caruia mama i-a purtat de grija sa aibe ce manca.
„Este aici un băieţel care are cinci pâini de orz şi doi peşti, dar ce sunt acestea la atâţia?” v. 9
Iata asadar, ca pe buna dreptate au fost ingrijorati ucenicii. O mare multime....si un mare nimic...
Cinci mii de oamenii...cinci paini si doi pesti!!??
Omeneste....imposibil! Dumnezeieste...totul cu putinta, pentru ca sursa resurselor noastre nu este la noi, indiferent ce job avem, indiferent cate conturi detinem, sursa resurselor este Dumnezeu.

As da si la altul...dar atat de putin am si eu...abia imi ajunge...
Cam acesta este gandul care este in mintea noastra, sau poate doar in mintea mea.
Un lucru insa, trebuie sa nu-l uit niciodata: daca voi pune totul in minile lui Dumnezeu, El va inmultii, El va aduce viata si El va binecuvanta.
NU vrei si tu sa incredintezi totul in mainile LUI?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu