Versetul zilei

16 septembrie 2015

Hrana ta zilnica!

16 SEPTEMBRIE
Fapte 12.7-25

Nici lanţurile, nici cei şaisprezece soldaţi, nici intenţiile criminale ale lui Irod nu-1 pot împiedica pe Petru să doarmă liniştit în închisoare. Şi, cu atât mai mult, niciun obstacol nu-L împiedică pe Domnul să-1 elibereze pe slujitorul Său (Psalmul 121.4). Un înger îl trezeşte, apoi îl scoate din închisoare atât cu putere (v. 7 şi 10), cât şi cu o atitudine plină de bunăvoinţă, de atenţie şi de afecţiune (v. 8). Cât de uşor este totul atunci când lucrează Dumnezeu! El cunoştea „aşteptarea" criminală a „poporului iudeilor” (v. 11), dar ascultase şi „rugăciunile stăruitoare" ale adunării pentru Petru (v. 5) şi acestea sunt cele care ies învingătoare.
 Ce trist de spus, când soseşte împlinirea rugăciunii, cu apostolul în persoană, lipseşte credinţa pentru a-1 recunoaşte!
 Cât de des se întâmplă să ne rugăm cu buzele, fără să aşteptăm în mod real să primim ceea ce cerem! 
De câte ori încă ne îndoim,... deşi răspunsul este deja la uşă!
Surd faţă de toate avertismentele divine, Irod îşi va pregati o ureche îngăduitoare faţă de linguşirile celor din Tir şi din Sidon care, din raţiuni politice, caută prietenia acestui ucigaş. El este lovit deodată, înaintea tuturor, de o moarte oribilii, in timp ce Cuvântul Celui împotriva Căruia luptase se răspandeşte mai mult ca niciodată (v. 24).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu