Versetul zilei

28 august 2015

Vremuri grele! Privirea in sus!

    Cu mai mult de 100 de ani in urma(1896), Theodor Herzl a publicat in cartea sa intitulata Statul Iudeu, in care a facut urmatoarea afirmatie: "Statul iudeu este o necesitate mondiala, deci va lua fiinta". 52 de ani mai tarziu, statul evreu a luat intr-adevar fiinta. 
In noaptea dintre 14 si 15 mai 1948, Ben Gurion, care era chiar prim-ministru al Israelului  in anul 1948, a proclamat oficial statul Israel, prin urmatoarele cuvinte:  
"Am asteptat 2000 de ani acest moment si acum, in sfarsit, a sosit. Cand vremea se implineste, nimeni nu poate sta impotriva lui Dumnezeu"

    De atunci Israelul a devenit subiectul nr. 1 in lume, toata atentie este indreptata spre el si a devenit "statul problema" pentru intreaga lume. De fapt, el nu a devenit, ci asa este considerat.
Uitandu-ne la evenimentele care s-au succedat de-a lungul anilor, nu putem sa nu vedem sau sa incercam sa negam ca poporul Israel este si va fi sub protectia lui Dumnezeu, indiferent ca natiunile vor sa accepte acest lucru sau nu.
El este poporul lui Dumnezeu !
Razboiul purtat in 1948, razboiul arabo-israelian arata victoria Israelului. Israelitii numesc acest razboi, "razboiul de independenta" sau  "razboiul de eliberare", pe cand arabii il numesc "Catastrofa". Au urmat de-atunci multe evenimente in mijlocul acestui popor, la fel cum si perioada care ne sta in fata, pentru poporul Israel are o mare insemnatate conform celor deja cunoscute.
Ce ar trebui sa facem noi crestinii in aceste momente?
La tot ceea ce auzim, la tot ceea ce citim pe internet, lucrurile acestea ar trebui sa  ingrozeasca, insa nu si pe noi, Copiii lui Dumnezeu. Sunt evenimente care se petrec cu o repeziciune fantastica si proorociile Scripturii se implinesc, cuvant cu cuvant, insa in aceste vremuri care sunt "rele", conform Cuvantului
(2 Timotei 3:1) - Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele, suntem indemnati sa facem ceva.
Dar sa ne uitam pe textul dat, in Luca 21

Când veţi vedea Ierusalimul înconjurat de oşti, să ştiţi că atunci pustiirea lui este aproape.  Atunci, cei din Iudeea să fugă la munţi, cei din mijlocul Ierusalimului să iasă din el şi cei de prin ogoare să nu intre în el.
Căci zilele acelea vor fi zile de răzbunare, ca să se împlinească tot ce este scris.
  Vai de femeile care vor fi însărcinate şi de cele ce vor da ţâţă în acele zile! Pentru că va fi o strâmtorare mare în ţară şi mânie, împotriva norodului acestuia.
Vor cădea sub ascuţişul sabiei, vor fi luaţi robi printre toate neamurile, şi Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri, până se vor împlini vremurile neamurilor.
Vor fi semne în soare, în lună şi în stele. Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor; oamenii îşi vor da sufletul de groază în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ, căci puterile cerurilor vor fi clătinate.
Atunci, vor vedea pe Fiul omului venind pe un nor cu putere şi slavă mare.
Când vor începe să se întâmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie.”  
 
Ne uitam la orizont si parca se anunta vremuri grele , dar sa nu uitam sa avem privirea indreptata in sus si ce-i mai importanta....sa fim vegheatori! 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu