Versetul zilei

21 mai 2015

Descurajarea-muscatura sarpelui !

Muscatura sarpelui
Cercetand Cuvantul Domnului, vedem multe exemple din care avem multe de invatat, daca luam aminte, si nu ne lasam DESCURAJATI.
Poporul evreu, dupa multe minuni ce le-au vazut cu ochii lor, au inceput sa carteasca impotriva Lui Dumnezeu si a lui Moise.Atunci Domnul a trimes niste serpi infocati…(Numeri 21;5-9)
Cand un sarpe musca, otraveste, si multi mor…
Care este starea noastra astazi ?
 Cati dintre noi suntem DESCURAJATI, pentru ca nu vedem raspuns la rugaciunile noastre ?
Cati inca pribegim prin pustia acestei vieti, DEZAMAGITI, si DESCURAJATI, si NEMULTUMITI, DE DUMNEZEU CA NU NE RASPUNDE ???

Asta inseamna ca deja suntem MUSCATI si OTRAVITI de cel rau, de sarpele DESCURAJARII.
DESCURAJAREA ne FURA pacea, bucuria, credinta, speranta, tot ceea ce ne-a dat Dumnezeu prin Duhul Sau.
DESCURAJAREA ne MINTE mereu;
-tu n-o sa iesi de aici niciodata,
-tu n-o sa primesti niciodata ceea ce te rogi,
-Dumnezeu te-a uitat,
-nimeni nu te iubeste si nu te intelege,
-casnicia ta nu mai e sansa pentru ea…si lista minciunilor celui rau continua.

 DESCURAJAREA ne scoate de pe terenul VICTORIEI castigat deja de Domnul Isus.Ea ne apasa si ne usuca toata energia si dorinta de a mai face ceva…


CUM SA INVINGEM DESCURAJAREA ?
 
” INTARESTE-TE SI IMBARBATEAZA-TE CA DOMNUL E CU TINE VITEAZULE !”

Daca tu nu o invingi, te va invinge ea.
De aceea trebuie sa luam SCUTUL CREDINTEI, si toata armatura lui Dumnezeu, ca sa ne aparam de sagetile arzatoare ale celui rau.
Cand vine DESCURAJAREA peste noi, sa stiti ca suntem deja pe un teren MINAT, de cel rau…
Atunci inseamna caci cel rau ne-a muscat si ne-a otravit cu otrava lui ,si ne face ca sa uitam si sa ne indoim de Dumnezeu.
Ce a facut Domnul in istorie? Sa ne uitam in textul de mai sus.
“Fa-ti un sarpe infocat si pune-l intr-o prajina;oricine este MUSCAT de un sarpe, si va PRIVI la sarpele de arama, VA TRAI…”(V8)
Solutia este CRUCEA Domnului Isus, RELATIA CU EL PRIN CUVANTUL SAU ,PRIN PROMISIUNILE SALE.
De aceea astazi suntem indemnati ca sa PRIVIM la Hristos si NU la neimplinire, si sa continuam sa ne INCREDEM in Dumnezeu, cu orice pret.
NU TE LASA MUSCAT DE SARPELE DESCURAJARII, CA TE VA OTRAVI, SI S-AR PUTEA SA “MORI “…
Domnul ne-a creat ca sa DOMNIM PESTE CIRCUMSTANTE, NU ele peste noi.

CUM INTRA DESCURAJAREA IN VIATA NOASTRA?
Simt din partea Domnului, ca sa mai insist la acest capitol, despre DESCURAJARE, caci este foarte adanc si aproape toti ne confruntam cu ea,mai mult sau mai putin.
Descurajarea vine atunci cand noi ne uitam numai la circumstantele NEGATIVE din viata noastra si mai ales la NEIMPLINIRE, in loc sa ne uitam la CREDINCIOSIA Lui Dumnezeu si a INTEGRITATII PROMISIUNILOR LUI.
Intai TREBUIE sa IDENTIFICAM descurajarea care ne-a cuprins, sa ne POCAIM caci am lasat-o sa intre in viata noastra, sa RENUNTAM la ea, si la alte duhurile atasate de ea, ca; frica, condamnarea, nemultumirea, frustrarea, mania, pasivitatea spirituala, letargie, depresie, etc. si cu agresivitate sa o SCOATEM afara.
Atunci ,devenim din ce in ce mai puternici, mai ales cand ii dam Domnului slava si multumire, in ciuda neprimirii raspunsului asteptat, poate de multa vreme.
In circumstatele critice ale vietii, ne este TESTATA CREDINTA.De aceea sa lasam credinta sa se ridice in noi.
Acum urmeaza; “LUPTA-TE LUPTA CEA BUNA A CREDINTEI “si ramanand in promisiunile Domnului, INDIFERENT de OPOZITIE.
Ca sa ne luptam lupta credintei NU TREBUIE SA CEDEM DESCURAJARII.
Avem nevoie de CURAJ. Credinta are nevoie de CURAJ.Credinta RISCA.
Ce-i DESCURAJAREA ? Absenta CURAJULUI de a te confrunta cu atacurile vrajmasului, care vin impotriva noastra, pt ca NU privim la ISUS.
Dusmanul nostru urmareste ca sa ne faca sa RENUNTAM la lucrare, la lupta, la incredere, la speranta care o mai avem in Dumnezeu,descurajandu-ne.De aceea frati si surori, stiind ca avem un adversar, care ne vrea distrusi, care vrea sa ne otraveasca si sa ne fure tot ce ne-a dat Dumnezeu, SA LUAM SABIA DUHULUI, CARE-I CUVANTUL DOMNULUI SI SA NE LUPTAM, DECLARAND MEREU CUVANTUL DOMNULUI SI RAMANAND IN EL, ASCULTANDU-L SI LAUDANDU-L NEINCETAT. Si atunci DESCURAJAREA nu o sa mai aiba pe unde sa intre ca sa ne ruineze viata.
SA NE LUPTAM LUPTA CEA BUNA A CREDINTEI!


Am impartasit si eu la randul meu  un material primit pe email care mi-a fost de mare folos, in speranta ca tot atat de folositor va fi si celor care il citesc.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu