Versetul zilei

13 aprilie 2015

Ma bucur de invierea LUI!

Iata-ne cu toti in fata marelui eveniment, "INVIEREA LUI ISUS".
Indiferent cum ne numim, indiferent la ce biserica mergem, adevarul este unul singur: "HRISTOS ESTE  VIU", iar daca invierea nu ar fi avut loc, astazi nimeni nu ar mai fi sarbatorit acest eveniment. Astazi multi incearca sa ascunda acest mare adevar, asa cum s-au straduit si marii preoti si batranii din aceea vreme, sa ascunda vestea ca Isus a inviat. Au mituit strajerii, au platit soldatii sa ascunda acest lucru, dar cu toate acestea invierea lui Isus nu a putut fi ascunsa si nici nu a putut trece neobservata, deoarece invierea lui Isus a avut mari efecte atat de ordin divin cat si pe intreg pamantul. 
Scriptura ne spune ca in momentul in care s-a produs invierea, pe pamant au avut loc diferite manifestari. 
La sfârşitul zilei Sabatului, când începea să se lumineze înspre ziua dintâi a săptămânii, Maria Magdalena şi cealaltă Marie au venit să vadă mormântul. Şi iată că s-a făcut un mare cutremur de pământ; căci un înger al Domnului s-a coborât din cer, a venit şi a prăvălit piatra de la uşa mormântului şi a şezut pe ea.(Matei 28:1-2)
Pamantul a fost zguduit din temelii, iar infatisari divine, ingeri au coborat pe pamant.
Din mormant a iesit FIUL LUI DUMNEZEU!
 A inviat si Lazar, a inviat si Tabita, au inviat si altii, insa invierea lui Isus a fost diferita, pentru ca Insusi ISUS  este diferit, El este FIU de DUMNEZEU.
Nimeni nu si-a prevestit invierea mai dinainte, insa Isus a facut acest lucru si invierea a fost facuta doar prin puterea lui Dumnezeu.
Citind textul acesta din Matei 28 sau Ioan 20, texte atat de cunoscute pe care an de an le citim si le recitim la invierea Domnului, vedem ca invierea Lui a produs transformari in viata tuturor acelora care s-au intalnit cu EL. Vestea buna este ca nu numai cei care s-au intalnit fata in fata cu Isus au fost transformati, nu doar cei care au putut pipai ranile din palma Lui, ci si noi, cei din ziua de azi, cei care Il intalnim pe Hristos suntem transformati pe deplin. Din oameni pacatosi, rai, mandri, egoisti, mincinosi, curvari, fatarnici, etc, suntem transformati. Nu a-ti auzit niciodata intrebarea:"cum....ea (el) s-a pocait?"
Intalnirea cu El nu poate sa te lase in aceeasi stare. Nu poti sa fii acelasi, nu poti sa continui sa traiesti ca si cum nu L-ai fi cunoscut. Insa cu durere in suflet, vedem ca multi crestini din ziua de azi traiesc atat de asemanator cu lumea incat prin modul de traire si de vorbire nu fac altceva decat confirma ca nu au avut o intalnire reala cu Isus, desi ei spun ca L-au intalnit.
Intalnirea cu Isus ne aduce pacea divina, ravnita pace dupa care striga intreaga omenire.
(Ioan 20:19-Pace Voua).
Striga familiile, striga intreaga tara, striga intreg pamantul, dar cu toate acestea, pacea adevarata doar Isus ne-o poate da. 
  Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.(Ioan 14:27)

Lumea poate da o pace temporara, o falsa pace, insa pacea adevarata dupa care toti tanjim este pacea lui Isus, iar acest lucru nu l-am fi putut primi daca nu ar fi fost o inviere. 
Intalnirea cu Isus aduce siguranta si certitudine.
(Ioan 20:20-le-a arătat mâinile şi coasta Sa)
La vederea acestor rani, ucenicii erau convinsi ca Cel care era in fata lor este chiar ISUS.
In urma intanirii cu Isus traiesti atatea experiente minunate incat toate acestea iti confirma ca Isus traieste si este viu in veci.
Intalnirea cu Isus aduce curaj. 
(Ioan 20:21-Cum M-a trimis pe Mine Tatăl, aşa vă trimit şi Eu pe voi)
In Numele Lui este autoritate deplina, iar cei care merg, nu pot decat sa mearga in Numele LUI, iar acest lucru se vede in lucrarea pe care o fac.
 Nimic din toate acestea nu ar fi cu putinta daca nu ar fi fost o inviere.
Isus a inviat, iar acest lucru ne da speranta ca intr-o zi vom invia si noi pentru a fi in glorie cu EL.
Bucura-te si veseleste-te de invierea lui ISUS!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu