Versetul zilei

22 martie 2015

Urca pe munte si vei vedea ce gasesti!

Cantam de atatea ori si imi place tare mult cantarea aceasta inspirata dintr-un psalm a lui David care spune:
"Inima mea tânjeşte după curţile tale
Sufletul meu suspină după-al Tău locaş
Mi se topesc oasele de dor după Tine
Iar ochii-mi plâng neîncetat"
 Tanjeste, suspina, se topesc, plang....dupa Domnul!
David spunea: "Îmi însetează sufletul după Tine, îmi tânjeşte trupul după Tine, într-un pământ sec, uscat şi fără apă"
Pe de alta parte Isus spune: "„Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea"
Orice crestin trebuie sa fie setos dupa Dumnezeu sa tanjim sa-L simtim si sa gustam din El, numai ca ca "aici in valea" in care ne gasim este greu sa-L atingem, trebuie sa urcam pe munte sa-L putem vedea, "Suie-te pe un munte înalt", spune prorocul Isaia cap.40.
Nu locuiesc la munte, insa am avut harul sa merg de multe ori la munte. Niciodata n-am sa pot uita acele plimbari prin zona muntoasa. Taria si prospetimea  aerului curat, mirosul proaspat al naturii, roua de dimineata care umezeste si invioreaza orice fir de iarba, rasaritul soarelui si frumosul apus.
Toate acestea ma fac sa doresc muntele.

Valea nu-mi poate oferi ceea ce-mi ofera muntele. Niciodata!
De-aceea tanjesc sa ajung pe munte!
Si-n viata noastra de crestin locuim tot in vale, acum locuim in valea plangerii, insa asemeni psalmistului trebuie sa tanjim, sa suspinam si sa plangem dupa Izvorul care ne da viata, care ne aduce inviorarea sufletului insetat. De prea multe ori ne multumim cu oferta care este in vale, si valea nu ofera nimic bun. Ne multumim sa ne hranim sufletele cu faramiturile care cad de la masa imparatilor acestei lumi, in loc sa stam la masa cu Imparatul, Imparatilor. Umblam imbracati cu  haine(spirituale) ponosite si pline de praful acestei lumi, in loc sa punem pe noi haine imparatesti.
„Mă bucur în Domnul, şi sufletul Meu este plin de veselie în Dumnezeul Meu; căci M-a îmbrăcat cu hainele mântuirii, M-a acoperit cu mantaua izbăvirii, ca pe un mire împodobit cu o cunună împărătească şi ca o mireasă împodobită cu sculele ei..." Isaia 61:10

Faptul ca inca suntem in viata este o mare binecuvantare ca ne putem bucura de anul de indurare al Domnului.

„Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc veşti bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia, şi prinşilor de război, izbăvirea; să vestesc un an de îndurare al Domnului şi o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru; să mângâi pe toţi cei întristaţi; să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiţi „terebinţi ai neprihănirii”, „un sad al Domnului”, ca să slujească spre slava Lui.”
Urcati pe munte, cautati-L pe Domnul, hraniti-va cu mana care vine din cer, respirati aerul curat si lasati-va stropiti cu undelemnul sfant.
Iata binecuvantarea rostita de Moise catre Iosif:
Ţara lui va primi de la Domnul, ca semn de binecuvântare, cel mai bun dar al cerului, roua, cele mai bune ape care sunt jos, cele mai bune roade ale soarelui, cele mai bune roade ale fiecărei luni,
cele mai bune roade din munţii cei vechi, cele mai bune roade de pe dealurile cele veşnice,
  cele mai bune roade ale pământului şi din tot ce cuprinde el.

Cât de scumpă este bunătatea Ta, Dumnezeule! La umbra aripilor Tale găsesc fiii oamenilor adăpost.
Se satură de belşugul Casei Tale, şi-i adăpi din şuvoiul desfătărilor Tale.
Căci la Tine este izvorul vieţii; prin lumina Ta vedem lumina.
 Dragul meu cititor, nu vrei sa urci pe munte? Acolo este Domnul, acolo este Izvorul care da viata, izvorul din care curge Apa Vietii.
„Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea" 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu