Versetul zilei

16 martie 2015

HELLO KITTY- un brand de renume ascuns sub o masca?

Nu este o noutate pentru nimeni ca in spatele multor branduri de renume stau ascunse mari  secrete.
 Nu de putine ori am fost si noi atrasi de aceste faimoase branduri, uneori din nestiinta, uneori din dorinta de a fi si noi "in trend cu lumea", insa indiferent pe ce cale am fost atrasi, lucrul acesta nu ne-a facut bine nici noua si nici copiilor nostri.
Zilele trecute citeam despre una din jucariile preferate a celor mici, este vorba de jucaria, "HELLO KITTY". Aparent am spune noi....este doar o jucarie, insa la originea acestei  jucarii sunt lucruri mult mai grave, cel putin asa reiese din acest articol.
Foto: Internet
Acest pisic alb cu formă antropomorfă, cu ornamente Glamour în urechea stângă dar care nu are gura, este un personaj fictiv creat de designerul Yuko Shimizu la începutul anilor 70 al secolului trecut la compania japoneza Sanrio. Prima aparitie a acestui desen a fost pe o punga  în 1974, iar de-atunci figura lui împodobit mii de produse, cum ar fi pungi, notebook-uri, animale impaiate și tot felul de obiecte portabile, generatoare de curent venituri de peste 250 de milioane de euro anual. După primul desen sau model de Shimizu, Yuko Yamaguchi a devenit designerul oficial de Hello Kitty. Același proiectant, întâmplător, a declarat într-un interviu în 2008, de ce personajul nu are gură. "Este pentru oamenii care doresc a-si proiecta propriile sentimente pe el, pentru că are o față inexpresivă. Kitty pare fericit atunci când oamenii sunt fericiți și trist atunci când acestia sunt tristi. Din acest motiv psihologic ne gândim că expresia fetei nu ar trebui să fie legată de o emotie si acesta este motivul pentru care personajul nu are nici o gura"
Pare doar un desen, si poate ne intrebam ce are diavolul legatura cu acest pisoi minunat?
Această poveste spune că fiica primul designer Yuko Shimizu (de asemenea, cunoscut sub numele Ikuko Shimizu) a suferit de un cancer agresiv de gura si era in stare aproape terminală. 
Dupa ce medicii n-au mai dat nici un fel de sperante familiei, mama fetei Ikaka Shimizu disperată să o țină în viață, a mers peste tot, pe la toate bisericile, pe la toate cultele, insa a obtinut rezultatul dorit doar dupa ce s-a initiat in ocultism si satanism, astfel făcand un pact cu diavolul în schimbul restabilirii sanatatii fiicei ei. Pentru aceasta a creat un personaj și un brand care mai apoi avea sa fie celebru în întreaga lume, pentru a atrage milioane de susținători potențiali (la fiecare cumpărătură cu acest element tematic cu caracter de copil, se aduce un fel de jertfă involuntara la prințul întunericului) .
  Asa a fost facut pactul. Sanatatea fiicei a fost restabilita, dar la rândul său, a creat acest personaj adorabil pentru copii bazat pe o pisică, un animal care de secole este asociat cu practicile de vrăjitorie si a devenit cunoscut în întreaga lume ca Hello Kitty. Cu toate acestea, să-și amintească calvarul prin care a trecut fiica sa, designerul a avut grijă să creeze acest personaj fermecator, dar fara gura.
 Mai mult decât atât, mulți susțin că Hello Kitty înseamnă "Bună ziua, demon" (Kitty echivalent cu a spune " demon " în chineză)
Pentru alții, însă, această legendă urbană este departe de a fi o farsă. Se spune că mai multe culte satanice Kitty au acest cuvânt tatuat pe piele, mai mult decât atât, in urma unei acțiuni ale poliției si in urma unui atac sângeros în 1999, în Hong Kong, un grup de violatori, au ucis și decapitat o femeie, apoi au ascuns capul victimei într-un păpușă Hello Kitty 

Oare nu ar trebui noi, ca parinti sau bunici sa ne gandim si sa cercetam de doua ori despre toate aceste lucruri?
Atunci cand cumparam celor dragi figurine ori cand ii lasam sa se joace cu  diferite jocuri aparent "nevinovate" sau sa vizioneze filme ori desene care lucreaza in subconstientul lor si isi lasa o amprenta negativa asupra lor, nu este bine sa cautam ce se ascunde in spatele acestora?
Ne intrebam de ce copii nostri de mici sunt in starea in care sunt?

Am gasit un video foarte interesant si am sa va las si pe dumneavoastra sa-l urmariti...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu