Versetul zilei

27 martie 2015

Departe de Imparatie, aproape de ea sau in ea?

Soarele rasare si peste cei buni si peste cei rai, spune Scriptura, si de-aici pornesc cu ideea ca,  pe pamant oamenii sunt foarte diferiti. Au caractere diferite, au principii diferite, au sentimente diferite si de fapt intreg comportamentul  difera de la om, la om. Toate acestea sunt diferite pentru ca in primul rand interesele oamenilor nu sunt aceleasi.
Sunt oameni care traiesc departe de Dumnezeu, sunt oameni care traiesc aproape cu Dumnezeu si sunt oameni care traiesc CU DUMNEZEU
Oamenii care traiesc departe de Dumnezeu, sunt oamenii care traiesc acum si aici. Nu isi fac griji si nu isi pun nici cea mai mica intrebare, "exista ceva dincolo de moarte?"
Acesti oameni nu stiu de unde vin si nici incotr-o merg. Trist este ca numarul acestor oameni, as putea sa-i numesc ignoranti, este mare. Ignoranti din punct de vedere spiritual.
Iată, dar, ce vă spun şi mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiţi cum trăiesc păgânii în deşertăciunea gândurilor lor, având mintea întunecată, fiind străini de viaţa lui Dumnezeu, din pricina neştiinţei în care se află în urma împietririi inimii lor. Ei şi-au pierdut orice pic de simţire, s-au dedat la desfrânare şi săvârşesc cu lăcomie orice fel de necurăţie. (Efeseni 4:17-19)
Oamenii care sunt straini de viata lui Dumnezeu savarsesc asemenea lucruri. Singurul lor scop este sa fie fericiti AICI si ACUM.
Insa mai exista inca o categorie, si aici as putea spune ca si aceasta este foarte mare la numar si este chiar in continua crestere. Acesti oameni care chiar cred ca traiesc aproape de Dumnezeu. Oameni care cunosc Cuvantul, il citesc, fac diferite slujiri, ba chiar se implica in anumite lucrari, dar pe langa toata aceasta activitate au si o viata paralela, o viata paralela care ii desparte de Dumnezeu. Aceasta categorie de oameni dupa Scriptura, sunt oameni a caror inima este impartita.  
Domnul zice: „Când se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinsteşte cu gura şi cu buzele, dar inima lui este departe de Mine, şi frica pe care o are de Mine nu este decât o învăţătură de datină omenească Isaia 29:13
Nici una din aceste categorii nu va putea beneficia de ceea ce ne-a pregatit Domnul Isus in Imparatia lui Dumnezeu.
 Singura categorie care se va bucura de tot ceea ce Dumnezeu a pregatit celor care pazesc Legile Lui, sunt acei oameni care traiesc nu pentru ei, ci doar pentru Hristos. Pavel spunea:
Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine. Galateni 2:20
Dragul meu cititor, din ce categorie faci parte?
 Esti departe de Imparatia lui Dumnezeu, esti aproape de ea sau esti in ea? 
Traiesti departe de Dumnezeu sau traiesti CU DUMNEZEU?
 Alegera iti apartine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu