Versetul zilei

5 martie 2015

Ai descoperit? Esti mort sau viu?

 Daca ne uitam pe toate planurile sunt mari framantari si oriunde te uiti este numai necaz si neliniste, boala si suferinta, lipsuri si nevoi si toate acestea se rasfrang asupra starii omului.
In mijlocul acestor probleme traiesc si crestinii si fie ca vrem sau nu vrem si noi avem parte de toate aceste probleme si nu cred ca exagerez cand spun ca "parca crestinii sunt cei mai incoltiti", insa intrebarea este: ne lasam si noi coplesiti de toate acestea? Cedam presiunilor? Deznadajduim?
E asa de usor sa vorbim despre probleme, insa este atat de greu sa trecem prin probleme.
Este o vreme in care suntem pusi la incercare si suntem cernuti prin sita lui Dumnezeu. Este o vreme in care credinta noastra este testata si pusa in cantar si tot mai des ma intreb, oare cum voi fi gasita?
Am eu oare dreptul sa pun la indoiala Cuvantul Domnului si promisiunile Lui?
Daca am un Tata care are mila de slabiciunile mele, "căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre..." (Evrei 4:15), atunci cum as putea sa-L fac de rusine prin atitudinea mea?
Cum asa putea sa ma clatin daca spun ca sunt copil al Lui? Psalmistul spune: "neamurile se frământă...nu noi"
In mijlocul incercarilor psalmistul spune: "Domnul oştirilor este cu noi, si Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi", de-aceea noi nu ne framantam si nu ne clatinam.
Este atat de important intr-o vreme ca aceasta sa ramanem ancorati in Domnul si este atat de bine sa nu ne lasam doborati de valurile care lovesc in noi. Lovesc si le simtim cu toti, dar scutul care este in fata noastra este mai tare ca valul acestei lumi.
Este greu sa stai in bataia pustii (cum e vorba), insa ca sa rezistam in fata focului, am gasit un remediu.
In Psalmul 119: 164, psalmistul ne spune secretul, pauzele lungi si dese sunt cheia succesului, 
"De şapte ori pe zi Te laud..." 
Poti oare sa-l lauzi in mijlocul problemelor?
Tot ce are suflare să laude pe Domnul! Lăudaţi pe Domnul!
Asa incheie David, tot ce are suflare, adica toti cei vii sa-L laude pe Domnul.
Ai descoperit? Esti mort sau viu?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu