Versetul zilei

12 februarie 2015

Un an...pentru o zi!

Nu am probleme cu odihna pe timpul noptii, nici nu sufar de  insomnie, din contra dau slava Domnului ca-mi daruieste noapte de noapte un somn linistit si odihnitor, pentru ca degeaba dorm daca nu ma trezesc si odihnita, de-aceea e nevoie ca somnul sa nu fie doar un timp petrecut in "pozitie orizontala", ci sa fie si odihnitor. Insa cu toate acestea m-am trezit cu vreo doua ore inainte de ora obisnuita si daca am vazut ca nu dau semne de a atipi din nou, m-am trezit si am citit in Biblie.
Citisem despre poporul Israel si ma tot minunam de ei, nu ca noi am fi  mai altfel decat ei. 
Oh...nu, nicidecum!
Insa atat de tari de cerbice au fost acesti oameni, incat pana si Dumnezeu era mirat de atitudinea lor. Sa vada Mana lui Dumnezeu de atatea ori si cu toate acestea sa carteasca intr-una si sa fie nemultumiti mai mereu....!?
Şi Domnul a zis lui Moise: „Până când Mă va nesocoti poporul acesta? Până când nu va crede el în Mine, cu toate minunile pe care le fac în mijlocul lui? (Numeri 14:11)
Ma intreb daca nu era Moise sa mijloceasca pentru popor, oare cum ar fi decurs lucrurile?
 De cate ori oare, nu S-a lasat induplecat de Moise?
Iartă, dar, fărădelegea poporului acestuia, după mărimea îndurării Tale, cum ai iertat poporului acestuia din Egipt până aici”
Şi Domnul a zis: „Iert cum ai cerut. (v.19-20)
 Dar  m-am gandit si "ce bine este ca l-au avut pe Moise mijlocitor...!" 
Israel a cunoscut puterea lui Dumnezeu si Dumnezeu le-a aratat lucruri minunate, au simtit  MANA PROTECTOARE intinsa asupra lor, insa tot acest popor a simtit si ce inseamna sa fie luata de peste ei aceasta Mana protectoare. In cap.14 am vazut cat de mult S-a intristat Dumnezeu ca poporul nu a avut incredere in El, iar acest lucru i-a costat scump. Pentru fiecare zi  pe care au petrecut-o iscoadele in tara Canaan cu scopul de a o cerceta, Dumnezeu i-a pedepsit.
 Un an pentru o zi !
 După cum în patruzeci de zile aţi iscodit ţara, tot aşa, patruzeci de ani veţi purta pedeapsa fărădelegilor voastre; adică un an de fiecare zi (v.34/a)
Poate am spune, ce aspra pedeapsa...!
Insa abia acum au simtit ce inseamna sa-Si traga Dumnezeu Mana de peste ei.
40 de ani pentru patruzeci de zile!!!
 "....şi veţi şti atunci ce înseamnă să-Mi trag Eu mâna de la voi. (v.34/b)
Cand am citit aceste cuvinte m-am cutremurat.
Ani de zile am simtit aceasta Mana Protectoare  peste mine, si in zile de bucurie, si in zile de necaz. Am simtit protectie si sprijin, Mi-a fost Adapost si Scut atunci cand poate nu mai credeam ca am scapare.
 Mi-a fost Prieten atunci cand poate toti mi-au intors spatele, am primit credit din partea Lui atunci cand nimeni nu mai credea in mine. Mi-a oferit protectie atunci cand poate altii m-au pus la zid.
 Mi-a intins o Mana calda si iubitoare, atunci cand altii....s-au dus!
Ce Mana !!!
Dar m-am cutremurat la gandul ca, aceeasi Mana, dintr-o Mana Protectoare poate deveni  o Mana Apasatoare, daca nu ramanem in ascultare de El.
Doresc ca nici eu si nici voi, dragii mei cititori, sa nu simtim niciodata Mana apasatoare a lui Dumnezeu asupra noastra sau a familiei noastre. 
Fie ca Mana lui Protectoare sa fie cu noi, si peste noi.
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu