Versetul zilei

4 februarie 2015

Traim vremuri grele.....!

Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele.
  Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu; având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia.
  2 Timotei 3:1-5
Pavel il avertiza pe Timotei in legatura cu aceste vremuri din urma. In textul de mai sus sunt redate optsprezece caracteristici ale oamenilor care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Daca le luam rand pe rand e foarte simplu sa ne dam seama ce fel de vremuri traim si in ce vreme ne gasim.
Iubitori de sine si iubitori de bani.
Pai nu mai departe, ma uit de cateva zile, saptamani, chiar luni,  si vad ca se intampla in tara noastra lucruri care par ca nu mai au un sfarsit, par ca nu se mai termina, din contra ideea de a avea un guvern la puscarie prinde un contur tot mai bogat. Oameni care au fost in fruntea tarii ani de zile, cu pretentii de viitori presedinti, constatam cu stupoare ca sunt cei mai penali hoti. Nu au iubit nici o clipa tara si nu s-au gandit nici macar o clipa la nenorocitul om de rand, cu o pensie mizera de 400-500 lei, in schimb ei au trait o viata de huzur si  s-au iubit doar pe sine umflandu-si conturile cu milioane. De fapt, se iubesc doar pe sine si iubesc doar banii.
O alta categorie laudarosii si trufasii.
 Oare nu cunosteti pe nimeni din aceasta categorie?
Nu vi s-a intamplat sa va gasiti intr-un cerc de cunostinte, sau asa zisi prieteni, poate chiar simpli cunoscuti, si din 30 de cuvinte spuse, 25 sa fie doar vorbe de lauda la adresa lor? Se lauda cu achizitiile facute, iar cei mandri sfideaza si privesc "de sus" pe cei "mai necajiti"?
Hulitori, neascultatori de parinti si nemultumitori.  
Cred ca nu putini sunt cei care batjocoresc pe cei din jurul lor, nu putini parinti sunt care traiesc cosmarul acesta al neascultarii copiilor lor. De cate ori insasi noi am fost nemultumiti cu ceea ce avem, cu ceea ce ne-a dat Dumnezeu? Astazi lumea doreste mai mult si mai mult si parca nicioadata nu-i destul.
Fara evlavie, fara dragoste fireasca si neinduplecati.
Cat de mult lipseste azi evlavia! Trist este ca lipseste chiar si din bisericile noastre. Dragostea...? Floare rara!
Astazi materialismul parca si-a pus amprenta pana si in casnicii.
Neinduplecati...cine oare mai suporta sa-i spui ceva? Chiar daca nu au dreptate, ei trebuie  totusi sa aibe dreptate!
   Pavel continua si descrie: clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine, vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu.
Toate acestea s-au pus amprenta peste societatea de azi. Te uiti in jur si te ingrozesti la ceea ce vezi, e o agitatie cum rar am mai vazut, toate lumea acuza pe toata lumea.
Orice...chiar daca trebuie sa calc pe cadavre, orice....doar sa-mi fie mie bine! 
Nu conteaza ca toate acestea contravin legii lui Dumnezeu, nu conteaza nici macar ca moralitatea este incalcata, nu conteaza nimic, totul aici si acum.

Traim intr-adevar vremuri grele, iar Biblia ne spune raspicat, "departati-va de acesti oameni", insa avem o datorie fata de ei, sa ne rugam. Sa nu fim partasi la pacatele lor, dar sa ne rugam pentru ei.
Odinioara si noi am avut in viata noastra toate aceste pacate, dar slava Domnului ca am beneficiat de harul lui Dumnezeu si am fost eliberati.
Ce mare har....!!!
Traim vremuri grele.....!
  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu