Versetul zilei

8 noiembrie 2014

Imagini care sustin diaspora!

Indiferent cat de mult mi-am impus sa fiu indiferenta cu privire la evenimentele care au loc in aceste zile nu pot fi imuna la ceea ce se intampla.
Astazi in cateva orase principale Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Cluj, Arad si Oradea au iesit oamenii in strada, nu pentru a sustine un om, o persoana, ci impotriva unui sistem defectuos si a unui sistem de care abia am scapat cu ceva ani in urma. 
Am mers si eu in P-ta Victoriei din centrul Timisoarei dorind sa vad care este pulsul acestor manifestatii.
Intr-adevar oamenii sunt foarte revoltati, mai mult de-atat sunt satui de minciuna, sunt revoltati de modul in care s-au organizat alegerile in diaspora, de fapt aceste intalniri au avut ca scop sustinerea diasporei.
S-au strans cateva mii de oameni manifestand pasnic si linistit, cu exceptia unui mic grup de tineri care sincer nu stiu daca au venit cu acelasi scop, dar pentru ca au fost recalcitranti, jandarmeria si-a facut treaba.
Cel mai frumos moment a fost cand multimea a ingenuncheat si s-a rugat rugaciunea, "Tatal nostru".
Aceasta este singura dovada ca, Romania are nevoie de DUMNEZEU!

Biruinta este a noastra, numai prin Domnul Isus!

Nu stiu care dintre noi nu am citit Evangheliile din Noul Testament, cele care descriu viata lui Isus?
Cu siguranta cunoastem toti si cunoastem si textul din Matei 4 care ne arata ca diavolul a venit sa ispiteasca, pana si pe Domnul Isus.
Atunci Isus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de diavolul.(vers.1)
Momentul acesta al ispitirii a fost ingaduit de Dumnezeu si diavolului i s-a dat voie.Numai ca spre deosebire de noi, Domnul Isus a fost ispitit in alt mod.
Ispitele cu care a incercat diavolul sa-l doboare pe Isus difera mult fata de ispitele cu care suntem confruntati noi.  
Noi, pentru ca inca ne luptam cu firea suntem ispititi prin diferite pacate, pe cand Isus fiind desavarsit, El a fost ispitit "din afara".
Iata ce spune Isus in cap.14 din Ioan:
"...căci vine stăpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine"
Isus se gasea in momentul in care statea in post 40 de zile. Diavolul stiind ca ii este foame a venit cu ispita aceasta:
„Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, porunceşte ca pietrele acestea să se facă pâini.”
A manca nu este un pacat, si diavolul nu i-a spus decat sa prefaca multimea pietrelor in paini. De fapt diavolul nu incerca altceva decat sa-L faca sa pacatuiasca pe Isus, prin pacatul nesupunerii fata de voia lui Dumnezeu.
Ispitirea continua, insa fara succes, si Cuvantul spune in vers.11: "Atunci diavolul L-a lăsat".
Dar, l-a lasat in pace pentru totdeauna? Nicidecum!
Doctorul Luca in Evanghelia sa, descrie si el ispitirea lui Isus, iar la sfarsitul capitolului el incheie:
"După ce L-a ispitit în toate felurile, diavolul a plecat de la El, până la o vreme."
Iata ca nu a plecat definitiv....ci pana la o vreme, pentru ca - "s-a intors"
Nici la intoarcerea sa nu a vut biruinta, pentru ca Isus si atunci a biruit.Dar sa vedem "cand s-a intors?" Cand Isus le vorbea ucenilor ce va urma sa se intample si le prevestea patimile prin care va trece, vine Petru si spune, (Matei 16:23),
"Petru L-a luat deoparte şi a început să-L mustre, zicând: „Să Te ferească Dumnezeu, Doamne! Să nu Ţi se întâmple aşa ceva!”, insa Domnul Isus ii raspunde:
„Înapoia Mea, Satano: tu eşti o piatră de poticnire pentru Mine! Căci gândurile tale nu sunt gândurile lui Dumnezeu, ci gânduri de ale oamenilor”, de fapt nu Petru era cel care era mustrat, ci cel rau care statea in spatele acestor vorbe rostite de Petru.

Ca si urmasi ai lui Isus, suntem si noi angrenati intr-un razboi spiritual. Daca a avut curajul diavolul sa vina la Isus, Cel care este sfant si sa-L ispiteasca, credeti oare ca nu vine la un biet muritor ca mine, si ca tine?
Noi, cei care nu suntem desavarsiti si inca luptam zilnic cu unele fapte ale firii si suntem tentati sa savarsim  multe lucruri care nu sunt dupa voia lui Dumnezeu, oare nu vine cu-atat mai mult la noi?
 Insa la noi vine direct ispita prin pacate.Isus a biruit, pentru ca cel rau nu avea nimic in El, insa noi nu vom putea birui decat prin ajutorul Duhului Sfant. Cuvantul lui Dumnezeu ne poate apara de acest dusman al nostru. Atunci cand suntem ispititi putem rosti Cuvantul lui Dumnezeu in apararea noastra, de-aceea vorbeam mai devreme in unele editoriale pe care le-am scris, cat de important este sa stim Cuvantul.
Chiar si atunci cand cel rau se foloseste de cei din jur si folosesc chiar Cuvantul lui Dumnezeu ca sa ne convinga intr-o anumita situatie ca nu este pacat problema respectiva, scotand un text din context, pentru ca si Satana a zis:" este scris", chiar si atunci trebuie sa stim sa infruntam ispita prin Cuvantul lui Dumnezeu.
 Astazi tot mai multi cauta sa interpreteze Scriptura in asa fel incat si placerile lor sa le satisfaca, dar cumva....sa para ca se poarta si dupa Cuvant, ori acest lucru este auto-amagire.
Nu de mult am avut ocazia sa stau de vorba cu cineva care a ratacit in mod voit de la calea Domnului cautand sa-si satisfaca propriile dorinte. Dupa o discutie pe care am avut-o, timp in care incerca sa-si justifice comprtamentul si faptele prin versete din Biblie, mi-am dat seama cat de mult se amageste si rastalmaceste Scriptura, ori Isus a fost categoric in ceea ce priveste fapta ei si n-a lasat nici un fel de interpretare. Dar iata ca ne folosim de Cuvant, tocmai pentru a ne justifica pacatul, ceea ce este foarte grav, pentru ca in 2 Petru , vers. 16 este scris: "În ele(adica in epistolele scrise) sunt unele lucruri grele de înţeles pe care cei neştiutori şi nestatornici le răstălmăcesc ca şi pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor"
Astazi, traim vremuri in care lupta care se da intre Copiii lui Dumnezeu si cel rau este tot mai apriga, si parca se inteteste de la o zi la alta tot mai mult. 
Lucrul acesta nu trebuie sa ne sperie deloc, pentru ca bazati pe Cuvantul lui Dumnezeu care ne spune:
Voi, copilaşilor, sunteţi din Dumnezeu; şi i-aţi biruit, pentru că Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume. 
Daca suntem din Dumnezeu, atunci biruinta va fi a noastra, prin Domnul Isus! 

Hrana ta zilnica!

8 NOIEMBRIE
Ieremia 51.27-46

O mare parte din expresiile acestor capitole sunt reluate în cartea Apocalipsa, unde le vom găsi aplicate la Babilonul viitor. Acesta nu mai este o cetate, ci un mare sistem religios, o contrafacere satanică a Bisericii lui Hristos, care îşi va lua întregul avânt după răpirea Bisericii. Pe tot parcursul acestei desfăşurări a răului, chemarea divină se face auzită în repetate rânduri: ,Jeşiţi din mijlocul lui, poporul Meu!" (cap. 50.8; 51.6,45; Isaia 48.20; Zaharia 2.7; Apocalipsa 18.4). A rămâne în Babilon după condamnarea rostită de Dumnezeu înseamnă, în adevăr, pe de o parte a participa la păcatele lui, iar pe de altă parte, a fi părtaş (sau a te expune) urgiilor ce vor veni asupra lui. Şi astăzi Domnul porunceşte alor Săi care sunt încă risipiţi în diferite medii ale creştinătăţii mărturisitoare: „Oricine rosteşte Numele Domnului să se depărteze de nedreptate!" (2 Timotei 2.19). Chiar văzând în jurul lor această nedreptate, unii credincioşi socotesc totuşi de datoria lor să rămână cu orice preţ într-un mediu recunoscut ca fiind rău, cu speranţa că, prin influenţa lor bună, pot contribui la îmbunătăţirea lor: prin aceasta, ei se amăgesc cu iluzii şi, în acelaşi timp, se consideră mai înţelepţi decât Cel care i-a îndemnat să iasă (2 Corinteni 6.14-18).

7 noiembrie 2014

Alegeri in Cultul Crestin Penticostal!

E toamna si este momentul alegerilor. 
Si daca tot vorbim de alegeri, iata ca au fost alegeri si in Cultul Crestin Penticostal.
Fratele Moise Ardelean
pastorul Bisericii Gloria din Arad, Bujac a fost ales presedintele cultului pe urmatorii ani. 
Dumnezeu sa-l binecuvinteze si sa il imbrace cu putere in slujirea care ii sta in fata!

Hrana ta zilnica!

7 NOIEMBRIE
Ieremia 50.17-46; Ieremia 51:1-26
Cu siguranţă, pedepsirea lui Israel prin intermediul caldeenilor răspundea voii lui Dumnezeu, însă îndârjirea şi cruzimea de care au dat dovadă în executarea pedepsei vor justifica «răzbunarea» căreia Babilonul urmează să-i fie obiectul, în plus, atacându-1 pe Israel, Babilonul lupta împotriva Domnului
 (sf. v. 24; vezi Zaharia 2.8). 
În special jefuirea şi distrugerea templului au constituit un afront personal adus Celui a cărui glorie locuia acolo. Din acest motiv, pedepsirea Babilonului este numită „răzbunarea pentru templul Său"
 (v.28 şi cap. 51.11).
Remarcăm în acelaşi timp cum aceste sumbre capitole sunt atât de încărcate de încurajări pentru credincioşii poporului lui Dumnezeu. Domnul, Răscumpărătorul lor, este puternic şi va lua în mâini cauza lui Israel, „oaia" Sa „rătăcită", pentru a o salva din gura leilor care vor să o înghită (v. 17 şi 34). Între timp, iertarea Lui va fi şters toate greşelile lor: „Nelegiuirea lui Israel se va căuta şi nu va fi; şi păcatele lui Iuda, şi nu se vor găsi" (v. 20; comp. cu Neemia 23.21).

6 noiembrie 2014

27, 26, 12-oi, oite, mielusei!

"Nu împuşca rănitul cu vorbe căci îl vei omorî, ci pansează-l cu încurajare şi rugăciune. " 

Dumnezeu a lasat pe pamant sa traim alaturi, fel si fel de oameni. Oameni cu diferite varste, incepand de la copii, tineri adolescenti, adulti, varsta a treia si chiar perii carunti de varsta a patra.
Nu-mi permit si nu sunt in masura sa dau sfaturi cuiva in privinta cresterii copilului, pentru ca fiecare este diferit, atat copilul cat si parintele, insa din experienta proprie pe care o am, crescand 3 copii de generatii diferite, (27, 26 si 12 ani), imi permit sa impartasesc cateva ganduri si concluzii la care am ajuns eu, in urma rolului pe care il am ca parinte fata de copiii mei. Vad tot mai mult cum difera generatiile de la unul la celalat, si de la o zi la alta.Vad preocuparile si interesul cum difera de la unul la altul, vad tendintele pe care le au acum si pe care le-au avut copiii cu 20-25 de ani in urma. Ideea este, ca pentru noi ca parinti este tot mai dificil sa  facem fata  in fata acestor provocari, de a-i creste si a-i educa pe copiii generatiei  actuale.
Se confrunta cu atatea probleme, au atatea ispite, atatea tentatii pentru este atata informatie in ziua de azi, chiar daca noi ca parinti incercam sa le selectam informatiile, la ce, si cat sa aibe acces, cu toate acestea sunt foarte informati si informatiile ajung la ei, asa cum ajunge fulgerul de la un cap, la altul.
Calculatorul si telefonul cu internet sunt un miloc prin care au acces la informatie, mijloace pe care le au la dispozitie acasa sau la scoala, iar la varsta lor este atat de dificil sa-i faci sa inteleaga ca acestea pot fi o mare binecuvantare pentru ei sau le pot fi un mare blestem.
Dar probleme nu au doar copiii, ci si multi  parinti, bunici, in general  adultii care sunt implicati in educatia sau cresterea lor.
Noi ca adulti, ne impartim in doua categorii, unii parinti sau bunici dau drepturi mult prea mari sau lucruri nepermise pentru varsta la care se afla copilul, altii ii priveaza categoric. Insa mai este o categorie de adulti, si despre aceea categorie as vrea sa vorbesc, exista adulti care catalogheaza si judeca copiii generatiei de azi dintr-o perspectiva gresita.

Cu ce ochii privim noi copiii de azi?

Saul a zis lui David: „Nu poţi să te duci să te baţi cu filisteanul acesta, căci tu eşti un copil, şi el este un om războinic din tinereţea lui.”
1 Samuel 17:33 
Cand David a spus ca vrea sa mearga cu Goliat, intr-adevar era doar un copil, si Saul pe buna dreptate il vedea doar un copil, insa David in ochii lui Dumnezeu era mai mult decat un copil, Dumnezeu vedea in el un imparat, vedea in el un instrument de eliberare pentru popor.
David avea de luptat cu marele Goliat, insa fiecare dintre copiii generatie de azi are "goliatul" lui. 
Personal recunosc ca uneori am avut tendinta de a-i judeca uneori ca nespirituali, cam superficiali in lucrarea pe care o fac si am uitat ca fiecare zi, fiecare anturaj pentru ei este o mare provocare.
Ma uit la intrebarea Domnului  Isus catre  Petru:
După ce au prânzit, Isus a zis lui Simon Petru: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti tu mai mult decât aceştia?” „Da, Doamne”, I-a răspuns Petru, „ştii că Te iubesc.” Isus i-a zis: Paşte mieluşeii Mei.”
I-a zis a doua oară: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti?” „Da, Doamne”, I-a răspuns Petru, „ştii că Te iubesc.” Isus i-a zis: „Paşte oiţele Mele.”
A treia oară i-a zis Isus: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti?” Petru s-a întristat că-i zisese a treia oară: „Mă iubeşti?” şi I-a răspuns: „Doamne, Tu toate le ştii; ştii că Te iubesc.” Isus i-a zis: „Paşte oile Mele!
Iata turma  lui Isus formata din mielusei, oite si oi (in sensul figurativ)
 Nu toate aceste animale sunt la fel. Mielusei fragezi sunt mai zburdalnici, fara experienta, oile poate sunt mult prea curajoase, dar cu siguranta sunt si oi intelepte, dar...toate formeaza turma.
La fel este si si trupul care formeaza turma lui HRISTOS.
Sunt si copii zburdalnici, superficiali, nu prea seriosi, sunt adulti poate mult prea "filozofi", vrand sa para ceea ce poate nu sunt, poate mult prea curajosi in actele lor, insa sunt si batrani intelepti care privesc cu ochii lor, prin ochii Domnului.
Cred ca trebuie sa ne rugam Domnului sa privim copiii pe care ni i-a dat Dumnezeu, prin ochii Lui.
Astazi vad in fiul meu un copil zburdalnic, plin de nazbatii, plin de energie, o energie uneori debordanta, vad un copil cam nespiritual si superficial in slujirea in care este angrenat, insa cred cu taria ca Dumnezeu vede mult mai mult in el, si-mi doresc sa-l privesc si eu cu aceeasi ochi, atat pe el cat si "mielusei fragezi" din turma lui.

 
 

Hrana ta zilnica!

6 NOIEMBRIE
Ieremia 50.1-16

Bârlog al mondenităţii şi al corupţiei, Babilonul este cea din urmă naţiune care trebuie să audă judecata din partea Domnului. Ieremia, pentru că vestise supunerea faţă de Nebucadneţar, fusese acuzat că le era favorabil caldeenilor, trădându-şi propriul popor. Aceste două lungi capitole ale profeţiei ne arată însă ce îl învăţase Dumnezeu cu privire la Babilon. De altfel, El declarase deja că, dacă Domnul Se folosea de Babilon pentru a disciplina pe Iuda, venea şi clipa când, la rândul ei, această cetate impunătoare va fi „cercetată" în judecată şi transformată în „pustietăţi pentru totdeauna" (cap. 25.12-14). Bel Merodac (zeul Marduc) şi toţi ceilalţi idoli aveau să fie nimiciţi în chip ruşinos împreună cu cei care le slujeau, în timp ce Israel şi Iuda nu vor fi deloc „părăsiţi de Dumnezeul lor, Domnul oştirilor" (cap. 51.5).
Aceste judecăţi care urmau să lovească Babilonul le vor deschide, în sfârşit, ochii şi inimile captivilor poporului. Versetele 4 şi 5 din acest capitol, 50, ne arată lacrimile şi sme-rirea care vor însoţi întoarcerea lor la Domnul, premergătoare eliberării lor complete şi definitive. Lumea de azi este plină de idoli deşerţi care, bineînţeles, vor dispărea odată cu ea. Instruiţi de Cuvântul lui Dumnezeu, cum am putea noi să ne legăm de ea? (1 Ioan 5.21).

5 noiembrie 2014

Nu m-am apucat de politica, dar am iarasi intrebari...?

Nu mica mi-a fost mirarea astazi sa aflu ca nu numai in diaspora au fost probleme in ce priveste votul de duminica, ci si printre studenti  din Timisoara, dar si in intreaga tara.
Cu cateva zile inainte de alegeri, cand tinerii studenti si-au platit chiria, vorbesc de caminul facultatii de medicina, administratorul caminului a cerut studentilor buletinul sa reactualizeze cateva date, desi nu vad sensul, in conditiile in care anul scolar a inceput doar de o luna de zile si toate datele erau actuale.
Asa ca duminica dimineata s-au trezit sute de studenti ca nu au buletinul.
In aceeasi situatie s-a gasit si fiul unui coleg de servici. Stand in camin, in fiecare sambata merge acasa, o localitate la numai cativa km de Timisoara, la parinti. Numai ca  duminica s-a trezit ca nu are buletin si nu poate vota. A plecat impreuna cu tatal lui (colegul meu) sa isi recupereze buletinul. Fiind sigur ca il va da, a urcat singur in camin sa ceara administratorului buletinul. Dupa cateva batai in fata unei usi inchise, a coborat la masina unde il astepta tatal sau, spunandu-i ca nu  deschide usa nimeni.
Colegul meu, fiind un tip dintr-o bucata, care nu sta la discutii, a urcat la camera administratorului de camin, a batut politicos in usa, o data, de doua ori, dupa care o voce din interior i-a spus ca azi nu  are timp sa stea de vorba cu nimeni, sa revina maine.
Nervos, colegul meu s-a prezentat cine este, dupa care a spus taios, 
 "daca in 30 de secunde nu iesi cu buletinul copilului, iti sparg usa".
In urmatoarele secunde, usa din fata sa se deschide incet, dar nu prea mult, doar atat cat sa poata intra o mana si un buletin, era buletinul copilului.
Moment penibil!
Si-acum din nou am cateva intrebari:
Din ordinul cui, s-au cerut aceste buletine?
De ce minciuna cu "reactualizarea datelor"?
Cati dintre studenti si-au putut recupera buletinul ca sa voteze?
Si in final.....cati studenti au votat?
Aaah, mai am una....la cate camine studentesti s-au pus la cale asemenea acte mizerabile?

Traim in Romania, si-aici totul e cu putinta....!!!!!!


Hrana ta zilnica!

5 NOIEMBRIE
Ieremia 49.23-39

După Edom, primul care urmează este Damascul, cu Hamat şi cu Arpad, cele mai importante cetăţi ale Siriei, apoi Chedar şi Haţor, unde locuiau triburi nomade, iar în final aflăm despre sentinţa împotriva Blamului (Persia), naţiune mai depărtată de Israel din punct de vedere geografic, în timp ce toate celelalte îi erau vecine.
Dumnezeu este drept. El măsoară cu exactitate pedeapsa fiecăruia dintre aceste popoare, proporţional cu privilegiile avute (Romani 2.6; Daniel 4.35). în cap. 2.10,11, Domnul tocmai îl comparase pe Israel cu Chedarul, trib ignorant care cel puţin a rămas credincios dumnezeilor lui falşi, în timp ce poporul Său se depărtase de Dumnezeul cel adevărat. Cu cât mai vinovat era Israelul cel instruit de lege! Să ne amintim -mai ales dacă suntem copii de creştini - acest verset solemn: „Oricui i s-a dat mult i se va cere mult (Luca 12.48).
Toate aceste popoare, ca şi Iuda, trebuia să cadă sub puterea lui Nebucadneţar (v. 30) şi să devină tot atâtea provincii ale marelui imperiu babilonean. De aceea era un lucru inutil şi fără sens din partea iudeilor să se întoarcă spre vecinii lor şi să caute adăpost şi protecţie la ei (Psalmul 60.11). 
Cum ar fi putut aceia să le vină în ajutor, când nici pe ei nu se puteau salva?

4 noiembrie 2014

Pentru fiecare zi...am un motiv de multumire!

Fiecare zi avem mii de motive de multumire lui Dumnezeu.
Astazi vreau sa-i multumesc Domnului pentru un lucru special!
In timp ce lucrez si ascult o muzica divina la un radio crestin, mi-a venit acest gand in mintea mea si simt nevoia sa fac acest lucru.
 De multe  ori am multumit Domnului ca am un job, insa astazi vreau sa-I multumesc Domnului in mod deosebit pentru acest lucru.

"Doamne,
iti multumesc ca, in timp ce altii si-au pierdut job-ul, eu am unul minunat,
 iti multumesc ca, in timp ce altii lucreaza in frig, eu stau la caldura,
iti multumesc ca, in timp ce altii au un sef stresant, eu am trei, dar toti trei sunt deosebiti,
iti multumesc ca, in timp ce altii nu isi primesc banii la timp, eu i-am primit intotdeauna,
iti multumesc ca, in timp ce altii sunt prigoniti din cauza credintei lor, eu  nu am parte de asa ceva,
iti multumesc ca, in timp ce urechile altora asculta doar injuraturi, eu pot asculta muzica crestina,
iti multumesc ca, in timp ce altii trudesc din greu, eu am parte de un job unde nu-mi este afectata sanatatea,
iti multumesc ca, in timp ce altii lucreaza 6 sau chiar 7 zile din saptamana, eu am parte de 2 zile libere, 
iti multumesc ca in timp ce alti lucreaza 10-12 ore, eu lucrez doar 8 ore,
iti multumesc ca, in timp ce altii  au plecat departe de familie pentru a-si castiga existenta, eu ma pot bucura ca am in tara mea un job.
 Iti multumesc ca....Doamne, cate motive am sa-ti multumesc!
Nu mi-ar ajunge toata viata, de-aceea ca multumire pentru binecuvantarile Tale, gura mea te va lauda pentru toate binefacerile Tale si inima mea iti declara iubire.
 Binecuvinteaza-mi serviciul pe care il am, societatea unde lucrez, binecuvinteaza-mi sefii, dar binecuvinteaza-mi si munca pe care o fac. Da-mi intelepciune in tot ceea ce am de facut, si mai presus de orice, fa-ma lumina pentru cei din jur"

Daca si tu ai ai gasit macar  un motiv de multumire, dintre cele pe care le-am enumerat...multumeste-I Domnului !

Vrei sa fii fericit?

  Iata reteta!
Totuşi, măcar că păcătosul face de o sută de ori răul şi stăruie multă vreme în el, eu ştiu că fericirea este pentru cei ce se tem de Dumnezeu şi au frică de El.
Dar cel rău nu este fericit şi nu-şi va lungi zilele, întocmai ca umbra, pentru că n-are frică de Dumnezeu.
Sa aveti parte de o zi minunata de toamna, cu binecuvantari alese din partea Domnului!
 

Astazi, cum il vezi tu pe Dumnezeu ?

Se spune ca, pe masura ce imbatranesti iti ajung ore de somn mai putine. 
Nu stiu, o fi adevarat sau nu, dar pesemne ca...imbatranesc. M-am trezit dis de dimineata si m-am pus sa citesc.

Şi Domnul a trecut pe dinaintea lui şi a strigat: „Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie.
Exod 34:6 
----------------------
Căci Domnul Dumnezeul tău este un foc mistuitor, un Dumnezeu gelos.
Deuteronom 4:24

Avem doua versete, unde acelasi om declara: "Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv", iar mai tarziu spune , "Domnul Dumnezeul tău este un foc mistuitor, un Dumnezeu gelos"
Stim cu totii  ce inseamna sa ai de-a face cu cineva care este bun, indurator si milos, dar tot asa de bine stim si ce inseamna sa ai de-a face cu cineva care este ca un foc mistuitor si furios de gelozie.
Fereasca Dumnezeu sa cazi in mainile unui om gelos. Ori, Moise spune despre Dumnezeu ca este un Dumnezeu gelos.
Ok, asta spune Moise, dar tu?
 Tu ce spui? Cum este Dumnezeu pentru tine?
Cum il vezi tu pe Dumnezeu?
Conteaza circumstantele in care te gasesti?

Oamenii isi schimba parerea despre Dumnezeu destul de des. Daca astazi ne merge bine si suntem "pe val", atunci Domnul este bun, este extraordinar, nu-i nimeni ca El, insa daca suntem in criza, daca suntem loviti de vreo boala, atunci ne schimbam declaratia - Domnul este aspru si nemilos.
Cuvantul lui Dumnezeu spune clar:
Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci!
Deci iata ca El nu se schimba!
Si-atunci ma intreb de unde schimbarea noastra in declaratii, de la o zi la alta?
Nu cumva circumstantele in care ne gasim ne fac pe noi sa ne schimbam?
Iacov  spune in epistola sa:
Nu vă înşelaţi preaiubiţii mei fraţi:
orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.
Si-atunci vine intrebarea: "de unde vin cele rele"?
De fapt, ce consideram noi rau? 
Toate lucrurile care se intampla in viata noastra si nu sunt pe placul nostru, am putea spune.
Da, n-or fi ele pe placul nostru, dar poate ca sunt necesare in viata noastra.
Imi amintesc de raspunsul pe care i l-a dat Isus, mamei fiilor lui Zebedei,
 "cereti, dar nu stiti ce cereti!"
Oare tot ceea ce cerem noi, intotdeauna este si bun?
Pentru noi poate ca da, insa nu si pentru Dumnezeu. El stie ce este mai bine, si pentru mine si pentru tine.
Noi trebuie sa credem Cuvantul Lui!
Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! (Matei 7:11)
Cu alte cuvinte, spune inteleptul  Solomon "orice lucru El îl face frumos la vremea lui", deci chiar si lucrurile acelea care noua nu ne sunt pe plac acum.
   De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.
Astazi, cum il vezi tu pe Dumnezeu ?



Hrana ta zilnica!

4 NOIEMBRIE
Ieremia 49.1-22

Fiii lui Amon profitaseră cu laşitate de strămutarea celor zece seminţii, însuşindu-şi ţinutul lui Gad de cealaltă parte a Iordanului. Printr-o dreaptă răsturnare a situaţiei, după ce îl „moşteniseră" pe nedrept pe Israel, ei vor deveni moştenirea lui (v. 2). Am văzut deja cum Moab batjocoritorul a devenit, la rândul său, obiect al batjocurii (cap. 48.26,27) şi este remarcabil să constatăm că judecăţile pe care Dumnezeu le trimite sunt adesea în raport cu greşelile comise împotriva altuia. Asemenea lecţii, dacă ştim să le primim, ne ajută să înţelegem mai bine spre ce înclină Matei 7.2 şi 7.12 atunci când ne îndeamnă să nu facem altora ceea ce nu dorim să ni se facă nouă.
Ceea ce caracterizează aici Edomul este extrema sa aroganţă. Cuibărindu-se precum vulturii în stâncile abrupte şi sălbatice ale muntelui Seir (v. 16), poporul acesta se considera invulnerabil. Dumnezeu însă a ştiut şi va şti din nou să-l găsească acolo pentru a-1 face să decadă, transformându-i locuinţa într-un pustiu pentru totdeauna (v. 13 şi Obadia 4). Spre deosebire de Moab şi de Amon, Domnul, încheind, nu îi face Edomului nicio promisiune că prinşii săi vor fi restauraţi, ci, dimpotrivă, le spune că „nu va rămâne niciunul din casa lui Esau!" (Obadia 18; comp. cu cap. 48.47 şi 49.6).

3 noiembrie 2014

Intrebari...fara raspuns, dar astept raspunsul in 16 noiembrie!

Nu sunt membra  vreunui partid, nu fac politica, insa ca orice cetatean care imi pasa de tara in care traiesc, nu pot sa nu fiu revoltata vazand cat dispret au aratat "mai marii" nostri pentru oamenii de rand, si sa nu uitam ca acesti oameni de rand din diaspora nu sunt putini la rand, sunt in jur de 4-6 milioane.

Nu stiu ce ar mai putea fi de spus in urma alegerilor care tocmai au avut loc (bineinteles primul tur).
Daca au fost oameni care nu au mers in primul tur la vot, fie din comoditate, fie o stare de lehamite, fie neincredere in numaratoarea voturilor, astazi am vazut in jurul meu oameni  revoltati si mai porniti sa mearga la vot in turul doi.
Am vorbit cu o cunostinta care este in Munchen, dupa cateva ore petrecute la o coada imensa...a plecat inapoi spre casa revoltata, fara sa voteze, 
 "in 16 noiembrie am sa merg la ora 7 dimineata, si tot voi vota", declara tanara.
Cati or fi ca aceasta tanara?
Alegeri in Munchen, Paris, Valencia, Londra, Berna, Luxemburg, Bruxelles, ordinea pozelor fiind cea enumerata.
 
 sursa foto:http://eclujeanul.ro
Am doar doar cateva intrebari in legatura cu aceste alegeri!
  •  Cati nu ajuns sa voteze la nivel international?
  • Cui ii este frica de voturile romanilor din diaspora?
  • De ce nu este acceptat votul prin corespondenta?
  • De ce s-a reintrodus acel formular anti-frauda, in timp ce la referendumul organizat pentru demiterea d-lui Basescu  in 2012 s-a renuntat, tocmai pentru a putea exercita votul cat mai multi si  a fi scurtat timpul de sedere in cabinele de vot?
  • De ce in 2012 s-a putut prelungi  programul de votare cu patru ore, fata de 2007,  in timp ce acum, NU ? 
  • De ce in 2012 s-au putut suplimenta numarul sectiilor de votare, fata de 2007 cu 1068  de sectii?
  • Ce motivatie atat de puternica au avut  romanii din diaspora, incat au iesit in numar asa mare la vot?

Intrebari...fara raspuns, dar ma gandesc ca in 16 noiembrie voi primi...
RASPUNSUL!

Hrana ta zilnica!

3 NOIEMBRIE
Ieremia 48.1:47

După un capitol scurt consacrat filistenilor, Domnul, compensând, vorbeşte acum despre Moab mai pe larg. Acest popor îşi pusese încrederea în lucrările lui, în tezaurul lui (v. 7), în dumnezeul său, Chemoş (v. 13), şi în oamenii săi de război (v. 14). Şi nu numai că aceste resurse pe care se bizuia Moab nu i-au fost de niciun ajutor, dar au constituit şi cauza judecăţii care a căzut asupra sa (v. 7).
Lui Moab îi lipsise ceva esenţial şi, oricât de surprinzător ar părea, acestea erau ... încercările. Vinul nou trebuie trecut mai întâi dintr-un butoi în altul, până ajunge «să-şi piardă din tărie», să-şi aibă, puţin câte puţin, toate drojdiile depuse. Dar Moab nu suferise niciodată acest tratament. El fusese „netulburat „din tinereţea lui" (v. 11; Zaharia 1.15); nu învăţase prin împrejurări dificile să se cunoască, la modul de a-şi pierde din prostul său gust caracteristic (aceasta este ceea ce va căuta Domnul să facă cu Israel, ducându-1 în robie). Domnul ştie ce face atunci când ne scutură şi ne smulge din comoditatea noastră (Psalmul 119.67). Aceste „turnări" neplăcute dintr-un vas în altul au scopul de a ne face să pierdem de fiecare dată încă puţin din voinţa proprie, încă puţin din pretenţiile noastre, încă puţin din încrederea în noi înşine.

2 noiembrie 2014

1 contra 400!

Zilele trecute un pastor declara intr-un interviu:
"internetul in ziua de azi, poate fi o mare binecuvantare sau un mare blestem"
Bine a zis....depinde de noi in ce scop il folosim.
Numai ca, uneori chiar folosindu-l cu ganduri bune te trezesti ca asisti fara sa vrei, la un mare schimb de cuvinte si o mare lupta la nivel de declaratii si toate in numele lui Hristos.
Intru pe diferite site-uri crestine si gasesc o multime de cuvinte, o multime de editoriale scrise, cuvinte talmacite si rastalmacite din Scriptura dar care nu toate ma zidesc, uneori poate chiar ma ravasesc.
Mi-am adus aminte de imparatul Ahab.
Daca citim cartea Regilor gasim incepand cu cap.16 istoria domniei lui Ahab.
In ultimul cap. 22 din 2 Regi gasim o discutie care are loc intre Ahab si Iosafat, imparatul lui Iuda.
La un moment dat, Ahab spune slujitorilor sai:
„Ştiţi că Ramot din Galaad este al nostru. Şi noi stăm fără grijă, în loc să-l luăm înapoi din mâinile împăratului Siriei”
Şi a zis lui Iosafat: „Vrei să vii cu mine să luptăm împotriva Ramotului din Galaad?” Iosafat a răspuns împăratului lui Israel: „Eu voi fi ca tine, poporul meu ca poporul tău, caii mei ca ai tăi.”
Iosafat dorind sa afle ce spune Domnul vis-a-vis de acesta dorinta a lui Ahab, spune lui Ahab sa intrebe pe Domnul. Acesta strange cativa proroci si cere acestora sa vada ce ii spune Domnul.
Împăratul lui Israel a strâns pe proroci, în număr de aproape patru sute, şi le-a zis: „Să merg să lupt împotriva Ramotului din Galaad sau să mă las?” Şi ei au răspuns: „Suie-te, şi Domnul îl va da în mâinile împăratului.”
Ceea ce vreau sa subliniez este numarul lor.
Cati proroci? 400 la numar !
Toti spun acelasi lucru:
„Suie-te, şi Domnul îl va da în mâinile împăratului.”
Nu pare foarte convins Iosafat si intreaba, "Acestia sunt toti?
 Nu mai este nici unul?
Ba da, spune Ahab, este unul Mica...numai ca il urasc pentru ca el niciodata nu imi spune de bine.
Vine si Mica, numai ca el spune ceva diferit de cei 400, si asta nu-i place lui Ahab.
1 contra 400! 

Fac acum o paralela la ereziile din zilele in care traim.
Ne place tare mult acolo unde Duhul Domnului ne mangaie, ne incurajeaza, ne vorbeste de bine cu alte cuvinte, insa daca cumva Duhul Domnului ne mustra si ne spune ceea ce nu ne place, facem si noi ca Ahab, "este unul, insa il urasc ca vorbeste impotriva mea"
Uitati-va cati invatatori si cati proroci falsi, 400 sa spuna acelasi lucru ce ii gadila urechea lui Ahab, doar unul sa vorbeasca cu-adevarat din partea Domnului, si daca citim in continuare vedem sfarsitul lui Ahab si cuvintele lui Mica implinindu-se.

 Ma intreb astazi, in zilele noastre cati vorbesc din partea Domnului si cati sunt falsi?
Cate biserici sunt in care Duhul lui Dumnezeu este prezent si cate biserici se amagesc ca au prezenta Domnului?
Daca in rugaciunile mele diversificate amintesc si cer, si multumesc pentru tot felul de lucruri , un lucru il am pe lista mea si  care nu il uit niciodata, o singura cerere,
 "DOAMNE da-mi un duh de veghere si un duh de discernere, pentru ca nu vreau sa ma ratacesc de la calea Ta"
Este atat de usor incat nici macar nu ne dam seama.
Trebuie sa stim ca niciunul nu ne ratacim brusc, asa dintr-o data, ci putin cate putin. Este ca si cum am avea un obiect in fata noastra, in mijloc si cineva il ia brusc si-l muta la perete.Oare nu ne dam seama? 
Cu siguranta!
Insa daca aceeasi persoana muta obiectul cate un cm in fiecare zi spre perete, realizam?
Nici gand, ni se pare ca este in acelasi loc.
Cam asa este si cu alunecarea noastra spre ceea ce nu vine de la Domnul.

"Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită"

Votul meu si votul tau conteaza!

Nu stiu ce cuvant mai potrivit ar fi pentru ziua de azi, ziua in care romanii isi aleg presedintele tarii, ca cel in Psalmul 85:

Tu ai fost binevoitor cu ţara Ta, Doamne! 
Ai adus înapoi pe prinşii de război ai lui Iacov; ai iertat nelegiuirea poporului Tău, i-ai acoperit toate păcatele;
 Ţi-ai abătut toată aprinderea şi Te-ai întors din iuţimea mâniei Tale.
Întoarce-ne iarăşi, Dumnezeul mântuirii noastre! 
Încetează-Ţi mânia împotriva noastră!  
În veci Te vei mânia pe noi? În veci Îţi vei lungi mânia?
Nu ne vei înviora iarăşi, pentru ca să se bucure poporul Tău în Tine?
Arată-ne, Doamne, bunătatea Ta şi dă-ne mântuirea Ta!
  Eu voi asculta ce zice Dumnezeu, Domnul: căci El vorbeşte de pace poporului Său şi iubiţilor Lui, numai ei să nu cadă iarăşi în nebunie.
Da, mântuirea Lui este aproape de cei ce se tem de El, pentru ca în ţara noastră să locuiască slava.
Bunătatea şi credincioşia se întâlnesc, dreptatea şi pacea se sărută.
 Credincioşia răsare din pământ, şi dreptatea priveşte de la înălţimea cerurilor.
Domnul ne va da şi fericirea, şi pământul nostru îşi va da roadele.
  Dreptatea va merge şi înaintea Lui, şi-L va şi urma, călcând pe urmele paşilor Lui!
 
Nu de putine ori mi-a fost dat sa aud cand au fost alegeri: 
"Dumnezeu sa aleaga omul potrivit" .
Trebuie sa stim un singur lucru, Dumnezeu nu va merge la vot in locul nostru. 
Noua ne-a fost dat acest drept si Dumnezeu va alege omul potrivit daca si noi ne vom face datoria pe care o avem.
 De-aceea votul meu, votul tau conteaza, la fel cum conteaza si votul romanilor plecati in diaspora. 
Asa ca nu uita,
Voteaza, fiecare vot conteaza!
 

Hrana ta zilnica!

2 NOIEMBRIE
Ieremia 46.20-28; 47.1-7

Între aceste judecăţi rostite împotriva naţiunilor, Domnul are grijă să intercaleze un cuvânt liniştitor pentru viitoarea rămăşiţă a lui Israel. Când viitorul lumii se arată sumbru, copilul lui Dumnezeu este invitat în acelaşi fel, să nu se teamă, ci să-şi aducă aminte de speranţa lui (2 Tesaloniceni 2.16,17).
Din cap. 47 aflăm că este rândul filistenilor să-şi audă condamnarea. Spre deosebire de celelalte naţiuni (Moab, Amon, Edom..., care vor fi puse în discuţie în capitolele următoare), despre acest vrăjmaş tradiţional al lui Israel ştim că era instalat în interiorul graniţelor evreilor. Şi chiar dacă acest popor le-a fost uneori servil, plătitor de tribut, în special sub domnia lui David (2 Samuel 8.1), cu toate acestea, Israel n-a putut nici chiar în timpul celor mai puternici împăraţi să le ia cetăţile (Gaza, Ascalon...) care făceau parte din teritoriul său. Trăgându-şi originea din Egipt (Miţraim = Exod, vezi Geneza 10.6 notă, 13, 14), filistenii ne vorbesc despre acei «mărturisitori» neconvertiţi din această lume care ocupă un loc în ţara binecuvântării fără a avea însă vreun drept; ei pretind privilegii creştine, fără să aibă viaţa care să le dea dreptul la ele; pretind că sunt copii ai lui Dumnezeu, dar, de fapt, sunt vrăjmaşi ai poporului Său şi ai adevărului. Noi trebuie să-i tratăm având în vedere ce sunt în realitate şi să nu le facem nicio concesie.