Versetul zilei

16 august 2014

Ma ridic in numele lui Isus!

Si ma ridic in Numele lui Isus, ma ridic
Ca un steag de biruinta ma inalt
Si nu voi renunta
Caci stiu ca Domnul e de partea mea!

De ce Petru a putut si noi nu?

„Argint şi aur n-am; dar ce am, îţi dau: în Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te şi umblă!”, spunea Petru. (Fapte 3:6)
Potrivit acestui text(daca il citim), vom vedea povestea acestui olog, o poveste trista si cat se poate de reala.
Nu stiu daca, doar la noi in Timisoara se gasesc cersetori pe la colt de strada sau mai este si in alta parte, dar din ceea ce stiu, fiecare au stabilita zona unde merg sa cerseasca. Daca trec printr-o anumita zona mai des, vad acelasi cersetor, in acelasi loc.
Se pare ca acest locul unde se gasea acum ologul "la poarta Frumoasa", era locul lui pe care statea la cersit, v.2 "acolo era un om olog din naştere, care era dus şi pus în toate zilele la poarta Templului numită „Frumoasă”, ca să ceară de milă de la cei ce intrau în Templu"
Cuvantul ne spune ca era olog din nastere. Nu stiu daca s-a mai gandit el vreodata ca va putea merge, nici gand. Daca esti un om sanatos si te imbolnavesti pe parcursul vietii sigur ca vei cauta leac peste tot, insa atunci cand stii ca din nastere, te-ai nascut cu un handicap, nici macar nu indraznesti sa gandesti ca s-ar putea vreodata sa fi si tu ca restul oamenilor.Cred ca acest gand era si in mintea ologului. El nu cerea nimanui sa-l vindece, el cersea efectiv bani ca sa-si poata duce viata de zi cu zi.
La fel s-a petrecut si in acea zi cand a trecut Petru si Ioan, "...când a văzut pe Petru şi pe Ioan că voiau să intre în Templu, le-a cerut milostenie"
Acum daca stau si ma gandesc la Petru si Ioan, trebuie ca au avut foarte mare credinta atunci cand au zis aceste cuvinte,"Argint şi aur n-am, dar ce am, îţi dau....scoală-te şi umblă!" 
Putea el sa se faca de rusine? Sa nu se intample nimic in viata acestui olog?
Cati dintre noi am avea curaj, in plin centru sau in alt loc unde este multa multime, sa mergem la un bolnav care are un handicap vizibil si sa-i spunem:"ridica-te si umbla".
Oare Dumnezeul lui Petru nu este si Dumnezeul nostru?
De ce Petru a putut...si noi nu?
Petru putea trece atat de simplu pe langa olog, putea baga mana in buzunar, arunca si el un banut in palaria intoarsa invers si scapa sau in cel mai trist caz, intorcea capul in partea cealalta si se facea ca nu-l vede, asa cum facem si noi de multe ori cand trecem pe langa cersetori.
Iata ca Petru si Ioan nu fac acest lucru. Privesc cu interes la acest olog, "Petru, ca şi Ioan, s-a uitat ţintă la el", si atunci Duhul Domnului le da ghes sa faca ceva pentru acest om.
De fapt nevoia lui cea mai mare era sa umble, nu sa capete pomana. De-aceea Petru a incercat sa-i satisfaca aceasta nevoie. Cum? 
"IN NUMELE LUI ISUS!"
 Ei, au dat din ceea ce aveau! Nu au avut bani, dar Hristos le-a dat putere.
Inainte de a se inalta Hristos la cer, El a spus cateva cuvinte si aceste cuvinte nu le-au spus doar pentru ucenici, ci pentru toti cei care vor crede:
"Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi.”
Cand Petru si Ioan au spus aceste cuvinte catre olog: "ridica-te si umbla", ei s-au bazat pe Cuvantul lui Dumnezeu, si au crezut ceea ce Domnul le-a spus.
Nu orice credincios este bogat, insa orice credincios(daca este credincios) are putere in NUMELE LUI ISUS.
NU putem oferi bani celui de la colt, dar il putem da pe ISUS, daca Il avem. Numai ca din pacate astazi trecem pe langa acesti oropsiti si nu le dam nimic, nici bani, pentru ca n-avem,dar nici pe Isus, pentru ca nu-L cunoastem bine nici noi.
Cu un Dumnezeu atat de bogat, n-avem cum sa fim atat de saraci!
Spunea un frate odata: "oricat ai fi de bogat, daca nu Il ai pe ISUS, esti cel mai sarac", si as continua eu spunand: "daca Il am pe Isus si sunt saraca, de fapt sunt cea mai bogata"
Diferenta dintre un milionar si un Copil al lui Dumnezeu este mare.
Citeam deseori ca multi milionari au facut tot felul de donatii. As indrazni sa iau un exemplu si nu mai departe decat pe milionarul Becali. A facut de atatea ori, atatea fapte caritabile si nimeni nu poate contesta acest lucru, insa exista o mare diferenta intre a face "doar o fapta buna" si a face ceva "IN NUMELE LUI ISUS". Lumea face fapte bune, insa nu daruiesc in Numele lui Isus, pentru ca nici ei nu-L cunosc pe Isus.
Stiti ceva: este de dorit sa facem fapte bune, insa nu este de dorit sa facem fapte in NUMELE lui ISUS.
Cand Petru si Ioan au fost aruncati in temnita, pentru ca tot ceea ce invata pe norod in Templu era, in Numele lui Isus, iata ca vine mai marii norodului si le porunceste un lucru:
cap.4 v.18, " Şi după ce i-au chemat, le-au poruncit să nu mai vorbească cu niciun chip, nici să mai înveţe pe oameni în Numele lui Isus"
Niciodata nu o sa-i placa diavolului atunci cand facem ceva, atunci cand vorbim ceva sa facem aceste lucruri in Numele lui Isus, insa noi avem aceasta porunca ca tot ceea ce facem, sa facem
"IN NUMELE LUI ISUS"
In NUMELE LUI ISUS este AUTORITATE, de-aceea Numele lui ISUS trebuie sa-l folosim cu mare bagare de seama.
Cand şapte feciori ai lui Sceva au incercat sa faca si ei ceea ce facea Pavel, in Numele lui  Isus, amintiti-va ce le-a raspuns acel duh rau: „Pe Isus Îl cunosc, şi pe Pavel îl ştiu; dar voi cine sunteţi?”
De ce? Nu foloseau si ei Numele lui Isus?
Ba da, insa ca sa folosesti NUMELE LUI ISUS, trebuie sa-L si cunosti pe ISUS.
Pavel Il cunostea, dar ei...nu.
Astazi multi se folosesc de Numele lui Isus, insa ei nu-l cunosc.
Daca citim continuarea acestor versete(Fapte 19:13-20), vom vedea cum au sfarsit acesti oameni.
Sa ne fereasca Dumnezeu sa folosim Numele lui Isus si noi sa traim in faradelege si sa nu-L cunoastem!
Ma rog ca Duhul Lui Dumnezeu sa ne constientizeze de starea in care ne gasim fiecare, ba mai mult sa ne aducem aminte de datoria pe care o avem ca si crestini, "sa dam si noi din ceea ce am primit". Daca am primit mantuirea si iertarea pacatelor, atunci sa spunem si altora despre ISUS, ca si ei, prin puterea Numelui lui Isus sa fie eliberati si iertati.

O zi binecuvantata!




MARANATA! VINO DOAMNE ISUSE!


Pe zi ce trece vedem cum se implineste fiecare cuvant din Biblie.
In acest video, putem vedea ca totul este pregatit pentru constructia celui de-al treilea templu. Aceasta inregistare este in lb.engleza, iar subtitrarea este in lb. spaniola si arata aceste lucruri. Ba mai mult, astazi se vorbeste tot mai mult de inceperea acestei constructii.Pe site-ul  https://www.indiegogo.com/  gasim mai multe detalii in legatura cu acest proiect cat si priveste strangerea de fonduri si zilele care au ramas la dispozitie pentru a putea face o donatie, oricine doreste.
Toate aceste lucruri confirma ca Domnul ISUS va reveni curand.
Suntem noi pregatiti  pentru venirea LUI?
Dorim ca Isus sa revina?
Daca NU, atunci cat mai degraba sa ne intoarcem la EL, sa parasim toate pacatele noastre si sa cerem iertarea si indurarea Domnului , daca DA, atunci sa ne rugam pentru pacea Ierusalimului, si sa putem spune:
MARANATA!
 VINO DOAMNE ISUSE!

Hrtana ta zilnica!

16 AUGUST
Matei 23.1-22

Isus, Cel care a dejucat toate atacurile conducătorilor religioşi, acum îi pune în gardă pe ucenici şi pe cei din mulţime cu privire la aceştia. Ceea ce ei spuneau era, în general, foarte bine, dar, din nefericire, făceau cu totul altceva (vezi 21.30). Noi, cei care am învăţat probabil atâtea adevăruri biblice şi care ştim în anumite situaţii să le amintim chiar şi altora, suntem noi siguri că le punem în practică? (Ioan 13.17; Romani 2.21).
Câtă deosebire între aceşti conducători religioşi şi Domnul Hristos, singurul conducător autentic (v. 8,10)! Ei recomandau legea - El o împlinea (5.17 notă: revela plinătatea lui Dumnezeu prefigurată în lege). Ei puneau asupra altora „poveri grele şi greu de purtat" (v. 4) - El îi chema pe cei „trudiţi şi împovăraţi" pentru a le da odihnă (11.28). Ei îşi alegeau primele locuri (v. 6) - El, de la iesle până la cruce, a ocupat constant cel din urmă loc. El a fost slujitor înainte de a fi conducător (v. 11). Nimeni nu va fi înălţat mai sus, pentru că nimeni nu s-a smerit mai adânc. De partea lor însă, aceşti cărturari şi farisei care căutaseră propria lor glorie vor merge spre ruina şi pierzarea lor. In locul fericirilor" de la începutul slujbei Sale, Domnul trebuie să pronunţe acum de şapte ori îngrozitorul „vai" împotriva acestor oameni atât de responsabili.

15 august 2014

Hrana ta zilnica!

15 AUGUST
Matei 22.23-46

Este rândul altor împotrivitori, a saducheilor, să vină la Domnul cu o întrebare inutilă. Aceştia se gândesc să demonstreze prin relatarea lor absurditatea învierii. Înainte de a le da dovezi prin Scripturi cu privire la înviere, Isus Se adresează conştiinţei acestor oameni şi le arată că ei vorbesc fără să cunoască Cuvântul, pe baza nesigură (şi întotdeauna falsă) a propriilor lor gânduri. 
Aceasta este ceea ce fac astăzi multe persoane, în special cele aparţinând sectelor rătăcirii şi ale pierzării.
Învinşi pe terenul Scripturii, vrăjmaşii adevărului trec din nou la atac (v. 34-40). Ei primesc, drept răspuns, un rezumat perfect al întregii legi,... care-i condamnă fără drept de apel. La rândul Său, Isus le pune interlocutorilor Săi o întrebare care le închide gura. Respins, Cel care este în acelaşi timp şi Fiul şi Domnul lui David urmează să ocupe o poziţie glorioasă. Iar aceia care, în ciuda tuturor, voiau să rămână vrăjmaşi ai Săi îşi vor găsi şi ei locul care le este rezervat:... ca aşternut al picioarelor Lui (v. 44). Este întotdeauna impresionant să vedem persoane atât de hotărâte să-şi urmeze propria cale, încât refuză să se încline şi în faţa celor mai clare învăţături biblice (2 Timotei 3.8).

14 august 2014

ADONAI

Stapan peste vesnicii, Doamnem in veci vei fii,
Domn peste cer și pământ, Sfântul lui Israel!
Vino-n puterea Ta, îmbrăcat în onoarea Ta,
Strigă acum inima, vino Rege din nou!
Și orice ochi va vedea, strălucirea și gloria Ta!

REF
Adonai, Adonai, toți genunchii astăzi se vor pleca,
Adonai, Adonai, Tu ești singurul Domn iar noi vom striga:
Adonai! Adonai!

În Ierusalim stăm, laude-Ți înălțăm,
Porți deschide avem, ne e dor să revii!
Și tot Sionul cântă: ,,Baruch Haba Beshem!"

/:El e Domn peste-ntreg pământ, 
El e Domn peste-ntreg pământ!:/

Drama irakienilor refugiati.

Am citit acum un articol care de-a dreptul m-a coplesit.
Domnul sa ii ocroteasca si sa se indure de ei.

Irakienii care au fugit pe Muntele Sinjar pentru a nu fi exterminaţi de islamiştii din cadrul Statului Islamic (SI) supravieţuiesc cu greu fără hrană şi apă în plin soare, unii părinţi dându-le copiilor deshidrataţi să bea din sângele lor pentru a-i putea menţine în viaţă.
Foto: afp
Aproximativ 6.000-8.000 de persoane au reuşit să ajungă în tabăra improvizată din provincia Dohuk, dar aproximativ alte 30.000 sunt încă blocate pe Muntele Sinjar, într-o situaţie pe care lucrătorii umanitari britanici au descris-o drept o "criză umanitară copleşitoare", relatează Sky News.


"Ne-au spus poveşti năucitoare", a declarat o jurnalistă a postului de televiziune, Sherine Tadros, aflată în tabăra Zakho, unde nu există curent electric şi sunt doar trei sau patru toalete.

"Un bărbat tocmai ne-a povestit cum şi-a văzut cei patru copii murind de sete. Nu aveau unde să îi îngroape pe munte, aşa că au pus nişte pietre peste cadavrele lor", a adăugat ea.
"Un alt bărbat susţine că deoarece copiilor le este foarte sete, părinţii au început să se taie pe mâini şi să le dea să bea sânge", continuă jurnalista




Nelu Filip - Antidot pentru ingrijorare

              Daca am aflat ca ingrijorarea este pacat, in acest mesaj fr. Nelu Filip ne prezinta antidotul pentru ingrijorare.
                     

Pacatul ingrijorarii

                    

Nu construi pod, daca nu este furtuna!

De aceea vă spun: nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana, şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea?
Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare; şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?
Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui?
Şi de ce vă îngrijoraţi de îmbrăcăminte? Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu ţes; totuşi vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei.
Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor?
Matei 6 
Conform unui studiu facut, 40% din ingrijorari sunt cu privire la lucruri care nu se vor intampla, 30% sunt ingrijorari care deja sunt rezolvate, 12% sunt ingrijorari legate de trecutul pe care oricum nu-l putem schimba, 10% sunt ingrijorari legate de sanatate, 8% sunt ingrijorari legate de probleme reale, dar care si astea pot fi rezolvate.
Zilnic ne straduim sa nu facem pacat (care se straduie), insa nu stim ca prin simplu fapt ca ne ingrijoram savarsim un pacat. Domnul Isus spune: "nu va ingrijorati, Eu va port de grija, nu te teme", cu alte cuvinte ingrijorandu-ma, eu devin neascultator de Dumnezeu, ba mai mult intervine necredinta, nu  cred Cuvantul LUI. Si iata ca fara sa realizam savarsim un pacat.
Deseori, ne apucam sa construim poduri fara a fi macar furtuna, spunea un frate.
Acum daca ma uit in textul de mai sus, vedem ca exemplele date sunt referitoare chiar la cele mai marunte lucruri. Obisnuim sa venim inaintea Domnului si sa-i spunem problemele cu care ne confruntam si in mod special cele care ne depasesc pe noi, numai ca uneori se intampla sa dam "faliment" chiar in cele marunte.
Parca suntem prea mandri sa cerem ajutorul in lucrurile marunte, numai  ca exact la astea se refera Cuvantul:
crini, iarba, pasari, am putea spune ca a dat exemplele cele mai banale.
Nu stiu care iti este ingrijorarea, stiu insa ca deseori si eu ma confrunt cu aceasta stare, numai ca Domnul Isus ne spune tuturor:
"nu va ingrijorati, nu va temeti, Eu sunt cu voi, aveti pret in ochii mei mai mult decat crinii, iarba sau pasarile cerului"
Sunt lucruri care ""TREBUIE" sa aibe prioritate mai mare in viata noastra. Toate cele pamantesti se duc, insa sufletul nostru are cel mai mare pret, ori daca aceasta valoare am pierdut-o...am pierdut totul!
Cand Marta a venit la Domnul Isus si i-a spus:„Doamne, nu-Ţi pasă că sora mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i, dar, să-mi ajute, ”, Domnul Isus ii raspunde: "Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie
Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.”
Iata ce TREBUIE sa fie prioritar pentru noi. Ingijorarea nu are ce cauta in viata de crestin, si apoi, cine dintre noi, chiar îngrijorându-ne, putem aduga măcar un cot la înălţimea noastra?
 
Doamne, da-ne maini ca ale Martei si inimi ca ale Mariei! 
Invata-ne sa stim ce este cu adevarat prioritar in viata noastra!
Astazi las desaga cu ingrijorari, cu poveri la picioarele Tale, capitulez si Te rog sa te implici in cele mai marunte probleme, ale mele si ale cititorilor mei.
 Recunoastem ca nu suntem in stare sa rezolvam nimic FARA TINE, fara ajutorul Tau, recunoastem Autoritatea Ta, Atotputerea Ta, recunoastem ca Esti Suveram peste cer si pamant, recunoastem ca Tu Esti Regele universului, de-aceea in fataTa ne plecam si-ti aducem toata inchinarea!

Hrana ta zilnica!

14 AUGUST
Matei 22.1-6

Parabola nunţii fiului de împărat, care vine în completarea celei a viticultorilor cei răi, arată ce se va întâmpla după respingerea Moştenitorului. Iudeii, cei dintâi invitaţi, refuză harul vestit de apostoli (robii din v. 3), determinându-i pe aceştia să se întoarcă spre naţiuni (Fapte 13.46).
Dumnezeu le acordă oamenilor onoarea şi harul de a-i invita. Şi voi aveţi în mâini invitaţia Sa. Ce dureros însă că dispreţul şi împotrivirea sunt răspunsurile majoritare pe care El le primeşte (Evrei 2.3). Nu este de ajuns să fii invitat (v. 3); trebuie să accepţi şi să vii... să vii aşa cum a poruncit Dumnezeu, adică îmbrăcat cu haina îndreptăţirii pe care o oferă însuşi împăratul (comp. cu Filipeni 3.9). Omul din v. 11, cel care crezuse că hainele lui ar fi fost potrivite, îi reprezintă pe aceia care-şi închipuie că pot fi primiţi în cer pe temeiul propriei lor dreptăţi; ei se alătură Bisericii, fără a-L primi însă pe Hristos ca Mântuitor personal (5.20; Romani 10.3,4). Cât de încurcaţi vor fi aceştia şi ce soartă groaznică vor avea în final!
Surzi faţă de toate aceste învăţături, fariseii şi irodianii se apropie cu o întrebare gândită să-L „prindă" pe Isus. El însă discerne imediat cursa mascată prin linguşiri, iar răspunsul Său neaşteptat întoarce săgeata înspre aceia care o trimiseseră.

13 august 2014

Hrana ta zilnica!

13 AUGUST
Matei 21.33-46

O altă parabolă ilustrează starea jalnică a poporului şi a răilor săi conducători. Dumnezeu aştepta roade de la via Sa, Israel. Nu neglijase nimic din ce trebuia să facă pentru a le obţine (comp. cu Isaia 5.1,2). Evreii însă (şi oamenii în general) au dovedit nu numai incapacitatea lor de a le produce, ci şi un duh de răzvrătire şi de ură împotriva Stăpânului tuturor lucrurilor. Ei nu numai că nu i-au recunoscut, dar i-au şi respins pe slujitorii Acestuia, pe profeţi, iar acum se pregătesc să-L înlăture - şi încă în ce fel - pe însuşi Moştenitorul, pentru a rămâne ei singurii stăpâni peste moştenire - adică peste lume (1 Tesaloniceni 2.15).
Domnul întâi îi provoacă pe aceştia să-şi rostească propria sentinţă (v. 40,41), apoi le arată că El însuşi este „piatra din capul unghiului, aleasă şi preţioasă", pe care Dumnezeu o pusese în Israel, însă pe care ziditorii (căpeteniile iudeilor) nu o doriseră, potrivit cu Psalmul 118.22,23. Astfel El a devenit, în acelaşi timp, şi piatra unghiulară a unei „case spirituale", Adunarea, şi „o stâncă de cădere" pentru cei neascultători (1 Petru 2.4-8). Conform acestui pasaj, Domnul Hristos este, în esenţă, piatra de încercare a credinţei: Preţioasă înaintea lui Dumnezeu şi având acelaşi preţ şi pentru noi, cei care credem, El este respins de oameni şi devine o „piatră de poticnire" pentru cei necredincioşi.

12 august 2014

Hrana ta zilnica!

12 AUGUST
Matei 21.18-32

In drum spre Ierusalim, Domnul Isus înfăptuieşte o minune care, în mod cu totul excepţional, nu este o minune a dragostei, ci un semn de avertizare asupra judecăţii care urma să se abată asupra poporului. Să privim spre acest smochin: Nimic altceva decât frunze! Sunt prezente toate formele exterioare ale evlaviei, dar niciun fruct. Aceasta era starea lui Israel... şi la fel este a tuturor aşa-zişilor creştini!
Această minune îi dă Domnului Isus ocazia să le reamintească ucenicilor de atotputernicia rugăciunii credinţei. Apoi El intră din nou în Templu, unde mai-marii poporului urmează să-I conteste autoritatea. Prin întrebarea Sa, Domnul îi face să înţeleagă că ei nu-I pot recunoaşte această autoritate, pentru că nu recunoscuseră mai întâi misiunea lui Ioan Botezătorul. Asemeni celui de-al doilea fiu dintr-o altă parabolă (Luca 15.29), preoţii de seamă şi bătrânii poporului declarau cu tot dinadinsul că împlineau voia lui Dumnezeu, însă, în realitate, aceasta era pentru ei literă moartă (Tit 1.16). Alţii, dimpotrivă, odinioară răzvrătiţi, păcătoşi recunoscuţi, s-au pocăit la glasul lui Ioan şi apoi au împlinit această voie.
Copii care proveniţi din familii creştine, pentru noi există cel puţin riscul de a fi întrecuţi, în drumul nostru spre cer, de către aceia pe care acum îi privim poate cu dispreţ sau cu superioritate (vezi 20.16)! 
Să ne gândim la responsabilitatea care ne revine!

11 august 2014

DA sau NU?

Iosia avea opt ani când a ajuns împărat şi a domnit treizeci şi unu de ani la Ierusalim.
El a făcut ce este bine înaintea Domnului şi a umblat în căile tatălui său David: nu s-a abătut de la ele nici la dreapta, nici la stânga.
În al optulea an al domniei lui, pe când era încă tânăr, a început să caute pe Dumnezeul tatălui său David. Şi în al doisprezecelea an, a început să cureţe Iuda şi Ierusalimul de înălţimi, de idolii Astarteii, de chipuri cioplite şi de chipuri turnate.
Am citit de multe ori acest text, insa ori nu m-am concentrat, ori nu am fost atenta, ceea ce inseamna tot lipsa de concentrare. Cu alte cuvinte, ori nu am fost atenta, ori am fost neatenta .
De multe ori trecem cu vederea faptele rele ale copiilor nostri si ne consolam cu ideea..."sunt prea mici".
Numai ca citind acest text, am constatat  ca niciunul nu este prea tanar pentru a face voia Lui si a-L sluji pe EL.
Daca ne uitam in text, Iosia avea doar opt ani, dar a stiut sa discearna ce este bine si ce este rau, "El a făcut ce este bine înaintea Domnului".  Ca sa faca ceea ce este bine, un copil are nevoie de un model, fie ca mama este modelul lui, fie ca tata sau orice altcineva din familie. Copiii  in general au tendinta sa imite si isi aleg un model.
Mi-amintesc de mezinul meu cel mic cand avea cativa anisori si incerca sa-l imite pe tatal lui. M-am trezit intr-o zi venind in bucatarie la mine, unde eram cu sotul, imbracat intr-o haina de la costum de-a sotului, si-a pus cravata la gat, iar cu o mana se chinuia sa traga o geanta dupa el, geanta de birou a sotului. Bineinteles ca am bufnit in ras, si chiar am ras cu pofta, insa copilul incerca sa ne aminteasca un lucru cat se poate de real..."copiii ne imita".
Iosia a avut si el modele inaintea lui, insa daca ne uitam la Iosia, el a stiut ce model sa aleaga. S-a uitat la cei din 'naintea lui, la bunicul sau Manase insa nu a gasit nimic bun de urmat.
 Manase a făcut ce este rău înaintea Domnului, cap.33:1
A privit la strabunicul lui, la Ezechia, despre care Biblia spune: "El a făcut ce este bine, ce este drept, ce este adevărat, înaintea Domnului Dumnezeului său. A lucrat cu toată inima şi a izbutit în tot ce a făcut pentru Casa lui Dumnezeu, pentru Lege şi pentru porunci, ca să caute pe Dumnezeul său", cap.31:20-21.
Insa fiind interesat de Dumnezeu, Iosia a cautat sa vada de unde s-a inspirat Ezechia.
Ceva mai inainte gasim care a fost mentorul lui Ezechia, in cap. 29,
"El a făcut ce este bine înaintea Domnului, întocmai cum făcuse tatăl său David". Stim bine ca David nu era tatal natural a lui Ezechia, cum de-altfel nu era nici a lui Iosia, tatal lui Ezechia fiind Ahaz, insa David a fost modelul pe care ei l-au ales.Asa ca inspirat de acest model si de faptele sale bune, Iosia, alege la varsta frageda, la 16 ani, sa-l caute pe Domnul, varsta la care noi spunem despre copiii nostri...."sunt inca mici". Fiindca Dumnezeu este Acela care cunoaste inima omului si fiindca Iosia avea inima sincera, Dumnezeu ii da ajutorul.La varsta de 20 de ani Iosua incepe si darama toti idolii care erau in Iuda si Ierusalim. Renovand templul oamenii lui Iosia gasesc cartea LEGII. Citind in ea si vazand diferenta dintre ceea ce facea poporul si ceea ce trebuia facut, Iosia strange toti batranii din Iuda si Ierusalim si  Cartea Legii este citita in fata lor, dupa care incheie un nou legamant cu Domnul si la fel fac si cei din popor. 
Acest lucru a fost placut inaintea Domnului, si cat a trait Iosia a pazit poruncile.
IOSIA a cautat un model, cum la fel fac si copiii nostri, ei cauta in noi un model, insa ramane o intrebare:
SUNTEM NOI MODELE PENTRU COPIII NOSTRI?
Daca DA, Domnul sa ne binecuvinteze, daca NU, Domnul sa ne cerceteze ca sa putem fi un model demn de urmat.
Iar daca tinerii se intreaba, nu sunt oare prea tanar sa-L caut pe Domnul?
 Cand sa-L caut?
 Iata raspunsul: " pe când era încă tânăr, a început să caute pe Dumnezeul"


Hrana ta zilnica!

11 AUGUST
Matei 21.1-17

In fiecare dintre primele trei evanghelii, trecerea prin Ierihon şi intrarea în Ierusalim marchează începutul ultimei părţi a călătoriei Mântuitorului nostru pe pământ. Împlinirea versetului din Zaharia 9.9 era pentru Israel încă o dovadă că Cel care venise să-1 viziteze era chiar Mesia al său. Imposibil să-L confundăm cu vreun altul: „El este drept şi aduce mântuire, este smerit şi călare pe un măgar..." (Zaharia 9.9)! 
De obicei, un rege se prezintă mândru şi impunător, intrând triumfător în capitala lui, călare pe un cal de luptă, în fruntea oştilor sale; un împărat umil şi blând este însă ceva străin de gândirea omenească.
Aceste trăsături ale harului şi ale blândeţii nu-L împiedică nicidecum pe Domnul să acţioneze cu cea mai mare severitate atunci când vede drepturile lui Dumnezeu călcate în picioare (v. 12...). La fel trebuie să fie şi trăsăturile celor care sunt ucenicii Săi: blândeţea care trebuie să-i caracterizeze să nu excludă nimic din cea mai mare fermitate a lor (1 Corinteni 15.58).
Prezenţa lui Isus în Templu are efecte diferite: în primul rând, o curăţire imediată, în acelaşi timp cu vindecarea prin har a infirmilor care vin la El; apoi lauda din partea copiilor, deopotrivă cu indignarea şi cu împotrivirea din partea vrăjmaşilor adevărului

10 august 2014

Atat de mult HAR....si-atata risipa!

Nu stiu daca orice alt cuvant scris in continuare ar mai avea rostul, pentru ca imaginea spune totul. Este infiorator sa vezi asa ceva!!!
sursa foto:IS Militants Beheaded Children, Raped Women And Hanged Men Of Christian Community Of Mosul

Privind suferinta si persecutia prin care trec frati si surorile mele de credinta...imi este greu sa imi ridic capul si mi se umple fata de  rusine  inaintea lui Dumnezeu, pentru ca atata HAR am ....si fac  atata risipa.
Am libertatea sa merg oridecate ori vreau la adunare, am libertatea sa vorbesc celor din jurul meu depre ISUS, am libertatea sa ma inchin oricand si oriunde, am atata libertate...dar nu pretuiesc si nu sunt recunoascatoare indeajuns. Inclusiv faptul ca scriu aceste cuvine sunt un har din partea lui Dumnezeu, de-aceea  doresc ca oridecate ori ma asez sa scriu, Dumnezeu sa imi dea cuvant si curaj.
Sunt frati de-ai nostri care trec prin suferinta din pricina credintei lor.
Femeile sunt violate, copiii decapitati si barbatii spanzurati.
Ne-am pus pret de cinci minute in locul lor????
In locul unei mame care priveste cum in fata ei este decapitat copilul?
Mi-a venit acum in minte unul din versetele din Apocalipsa cap.6
Când a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră înjunghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina mărturisirii pe care o ţinuseră.Ei strigau cu glas tare şi ziceau: „Până când, Stăpâne, Tu, care eşti sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?”

Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi al fraţilor lor, care aveau să fie omorâţi ca şi ei.

Ei sunt fratii care implinesc numarul tovarasilor de slujba!
Ei sunt eroii credintei care au platit cu viata pentru credinta lor!
Tastati din curiozitate pe google "crestini persecutati in lume" si veti vedea  ce obtineti.
Conform organizatiei Open Doors, care efectueaza la fiecare inceput de an un clasament al tarilor care persecuta crestinii, au estimat  ca la nivel mondial sunt circa 100 de milioane  de crestini persecutati, si persecutia  ia tot mai mare amploare.
AICI aveti si o harta cu tarile care persecuta crestinii, dar si  gradul ridicat de persecutie.

...si noi vrem sa avem aceeasi rasplata ca acesti eroi?
NOI, care desi avem libertatea de a sta uniti in partasie cu fratii de credinta, alegem totusi sa ramanem izolati, iar aceasta izolare ne indeparteaza tot mai mult de Dumnezeu?
NOI, care in loc sa stam seara in genunchi inaltand glasul si mijlocind pentru cei dragi ai nostri nemantuiti, stam ore bune in fata televizorului urmarind tot felul de top-show-ri si emisiuni de divertisment?
NOI, cei care in loc sa deschidem gura sa-L laudam pe Domnul pentru toate binefacerile Lui, mai bine deschidem gura si barfim pe fratele nostru?
NOI, cei care in loc sa citim Biblia, mai bine citim romane?
NOI, cei care in loc sa mergem la rugaciune 2 ore, mai bine mergem in mall-uri 2 ore si cascam ochii la cine vine, cine pleaca?
NOI, cei care am devenit atat de comozi si in loc sa mergem la adunare, desi nu avem nici un fel de  boala in trup, mai bine preferam sa stam intr-un fotoliu conectati la internet, la serviciile online?
Doamne, cat har avem si cata risipa?

Va veni o zi in care ne vom dori sa putem merge la adunare, dar va fi prea tarziu pentru ca usile vor fi inchise!
Va veni o zi in care vom vrea sa vorbim despre ISUS, dar nu vom mai avea aceasta libertate.
Va veni o zi in care vom vrea sa ne plecam in rugaciune, dar durerile din genunchi nu ne vor da voie.
Va veni o zi....dar poate va fi prea tarziu!
Astazi in schimb.....nu este tarziu!

Hrana ta zilnica!

10 AUGUST
Matei 20.17-34

Este o problemă intimă şi deosebit de solemnă, cu privire la care Domnul Isus caută înţelegerea ucenicilor Săi: este vorba de suferinţele şi de moartea care-L aşteptau la Ierusalim. Mama lui Iacov şi a lui Ioan alege însă tocmai acest moment pentru a-I cere Domnului să-i satisfacă interesele: ea ar fi fost mândră să-şi vadă fiii ocupând locurile de cinste în împărăţia lui Mesia; iar ceilalţi zece aleg tot acest moment pentru a-şi arăta indignarea. Nemulţumirea lor se născuse, probabil, nu din faptul că cererea acelei mame era egoistă şi inoportună, ci pentru că, în taină, fiecare avea ambiţia de a ocupa acel loc (Luca 22.24). 
Ce trist că, după tot ce le spusese Domnul şi după ce aşezase un copilaş în mijlocul lor, ei nu înţeleseseră şi nu reţinuseră nimic!
 Dar să nu-i judecăm! Cât de greu ne este şi nouă să ne însuşim lecţiile: aceleaşi lecţii...!
 Cât de mult semănăm cu ei!
Atunci învăţătorul, fără niciun reproş, cu o răbdare nesfârşită, îşi reia învăţăturile, recurgând, de astă dată, la propriul Său exemplu, cel din v. 28, tema eternă a adorării celor răscumpăraţi.
Urmându-Şi calea care suia spre Ierusalim, Isus vindecă doi orbi la porţile Ierihonului. Subliniem la aceştia frumoasa stăruinţă a credinţei lor, iar la Domnul, compasiunea Sa fără margini.