Versetul zilei

7 iunie 2014

Mor...pentru ca nu-L cunosc!

Veniţi-vă în fire şi cercetaţi-vă, neam fără ruşine, până nu se împlineşte hotărârea – ca pleava trece vremea – până nu vine peste voi mânia aprinsă a Domnului, până nu vine peste voi ziua mâniei Domnului!Căutaţi pe Domnul, toţi cei smeriţi din ţară, care împliniţi poruncile Lui! Căutaţi dreptatea, căutaţi smerenia! Poate că veţi fi cruţaţi în ziua mâniei Domnului.
Tefania 2:1-3
Aceasta prorocie dura,(am putea spune) a lui Tefania a fost indreptata spre Iuda si Ierusalim. Pesemne ca pacatele celor din Iuda si Ierusalim au fost atat de multe, incat Dumnezeu a vorbit poporului prin Tefania, instintandu-i ca vine Ziua cea mare, Ziua maniei lui Dumnezeu, iar daca poporul nu se va pocai si nu se va abate de la caile lui, toti vor pieri.
Citind in cap. 1 vedem cat de departe a ajuns acest popor.
„Voi nimici totul de pe faţa pământului, zice Domnul......
......pe cei ce s-au abătut de la Domnul şi pe cei ce nu caută pe Domnul, nici nu întreabă de El”, iar pentru departarea lor, Tefania le aduce vestea ca urmeaza sa vina Ziua cea Mare, asa cum spune in versetele de mai jos:
Ziua cea mare a Domnului este aproape, este aproape şi vine în graba mare! Da, este aproape ziua cea amarnică a Domnului, şi viteazul ţipă cu amar.
Ziua aceea este o zi de mânie, o zi de necaz şi de groază, o zi de pustiire şi nimicire, o zi de întuneric şi negură, o zi de nori şi de întunecime, o zi în care va răsuna trâmbiţa şi strigătele de război împotriva cetăţilor întărite şi turnurilor înalte.
„Atunci voi pune pe oameni la strâmtorare, şi vor bâjbâi ca nişte orbi, pentru că au păcătuit împotriva Domnului.

Nu stiu cat de nepotrivita ar fi sau cat de potrivita este aceasta prorocie pentru noi cei din vremea de azi.
Da, este infricosator sa auzim aceste vorbe:
Veniţi-vă în fire şi cercetaţi-vă, neam fără ruşine.....si cred ca ne-am simti ofensati si  jigniti la auzul lor. 
Insa daca pacatele savarsite nu ne fac sa rosim, atunci nu trebuie sa ne supere nici aceste cuvinte.
Veniţi-vă în fire şi cercetaţi-vă! Nu stiu cati suntem dispusi sa luam in seama aceste cuvinte?
Dumnezeu a stabilit deja ziua maniei Lui cand va fi trasa fiecare faptura la raspundere pentru pacatele sale, iar aceasta hotarare nu va fi anulata de nimeni si de nimic, insa totodata ne da si o speranta:
Căutaţi pe Domnul, toţi cei smeriţi din ţară, care împliniţi poruncile Lui! Căutaţi dreptatea, căutaţi smerenia! Poate că veţi fi cruţaţi în ziua mâniei Domnului.
Cei care-L cauta pe Domnul cu siguranta vor fi paziti si ocrotiti in aceea zi a maniei.
Dar ce inseamna a-L cauta pe Domnul? In Osea cap. 6 gasim scris:
Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul! Căci El Se iveşte ca zorile dimineţii şi va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primăvară care udă pământul!” 
Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul! 
Cautam noi sa-L cunoastem cu adevarat pe Domnul Insusi? Sunt inimile noastre dedicate in intregime sau Ii dam Domnului franturi? Dumnezeu este foarte categoric cand spune:
Dar aceia din popor care vor cunoaşte pe Dumnezeul lor vor rămâne tari şi vor face mari isprăvi.
Daniel 11:32
Aici nu e vorba de cei din popor care frecventeaza biserica, sau cei care predica, care canta, sau orice alta lucrare ar face,  El spune doar cei care-L vor cunoaste.
Pot sa cant, pot sa predic, pot sa fac orice alta slujba, daca nu Il cunosc cu adevarat pe Domnul, nu voi putea ramane tare pana la capat.
Din pacate starea multor biserici se datoreaza si acestor oameni(crestini) care nu-L cunosc pe Domnul.
Mergem, facem spectacole frumoase si deseori suntem preocupati de "cantitatea" si nu de "calitatea" (convertitilor).Vedem ca in acelasi loc, altii cresc... altii cad si mor,  si mirati, ne intrebam: DE CE?
Trist este ca multe din bisericile din ziua de azi au ajuns locul unde se moare spiritual. De ce? Este lesne de inteles: "pentru ca multi nu-L cunosc pe Domnul"

"Doamne aducem inaintea Ta toate bisericile in care ne-ai asezat pe fiecare, le incredintam in mana Ta si iti multumim pentru cele in care Tu esti cunoscut si  iti multumim pentru ca Tu ai lasat oameni cu ungere divina si putem creste spiritual, dar te rugam si pentru acele biserici in care oamenii, frati de-ai nostri mor spiritual, mor pentru ca nu Te cunosc. Doamne te rog sa faci o trezire in poporul Tau, printre crestinii din tara mea si printre crestinii din lumea intraga. Scoate-ti oameni destoinici si devotati cu frica de Tine, oamenii dedicati  cu intreaga fiinta, oamenii care sa te caute din toata inima si-atunci poate ca Tu te vei indura de noi. 
Iti multumesc, Tata in Numele Fiului Tau Isus Hristos"

Hrana ta zilnica!

7 IUNIE
Isaia 46.1-13

Profetul îşi continuă comparaţia, zugrăvind un alt tablou contrastant: pe de o parte, idoli deşerţi, care sunt poveri grele pentru cei care îi poartă, iar pe de altă parte, un Dumnezeu puternic şi credincios, care, dimpotrivă, îşi poartă El însuşi poporul, de la începutul şi până la sfârşitul istoriei sale (v. 3; Deuteronom 1.31; 32.11,12). În locul acestei poziţii privilegiate, Israel a preferat totuşi să slujească falşilor dumnezei neputincioşi şi ridicoli (v. 6,7). Aceştia l-au făcut să se poticnească greu, l-au zdrobit sub povara lor şi, în final, au devenit cauza captivităţii sale.
Din punct de vedere moral, lucrurile nu s-au schimbat de atunci. Idolii cei mai onoraţi astăzi în lume (şi care sunt din aur şi argint, spre deosebire de aceia din cap. 44, care nu erau decât din lemn) îi conduc negreşit la ruină pe cei care îi slujesc. Şi ce mare putere exercită încă aurul asupra inimii omului...! Ce ne propune Domnul în schimb? Să ne încredem în El din tinereţea noastră, să ne bizuim pe El fără-ncetare, an de an, tot timpul vieţii noastre, iar dacă trebuie să ajungem la vârsta când puterile ne scad, din nou să ne bucurăm, pentru că avem o frumoasă promisiune: „Până la bătrâneţe Eu sunt Acelaşi şi până veţi încărunţi, Eu vă voi purta" (v. 4).

6 iunie 2014

Invitatie Parcul Rozelor!

Si pentru ca in fiecare an, sarbatoarea Rusaliilor continua a doua zi in Parcul Rozelor, la fel si in acest an, Biserica Penticostala Elim organizeaza acest eveniment.
 Suntem  bucurosi sa fiti partasi si dumneavoastra alaturi de noi si de formatiile bisericii noastre.
 
LUNI, 09.06.2014, ora 18, 
 sunteti asteptati in Parcul Rozelor!
Serviciul va fi transmis si live pe http://www.elim.ro/, pentru cei care nu pot veni.
Fiti binecuvantati!

Mai este nevoie azi de Duhul Sfant?

Ne apropiem de una dintre cele mai mari si cele mai insemnate sarbatori, mai ales din viata crestinilor penticostali, insa cred si afirm cu tarie ca aceasta sarbatoare TREBUIE sa aibe aceeasi insemnatate in viata fiecarui crestin, fie el din orice denominatiune.
"Ziua cinzecimii" sau "Pogorarea Duhului Sfant", este sarbatoarea care marcheaza infintarea primei biserici de crestini. Cinzecimea este una din lucrarile supranaturale ale lui Dumnezeu, iar de acesta lucrare au parte doar acei care cred cu tarie.
O mare parte cred, ca odata cu botezul in apa si marturisirea credintei sale, si Duhul Sfant si-a lasat amprenta si pecetea in viata sa. Da, in parte este adevarat ca odata cu incheierea legamantului cu Hristos, ai acceptat toata Trinitatea, TATAL, FIUL si DUHUL SFANT, insa de la acceptare si pana la activitatea pe care Duhul Sfant o face in viata unui crestin, intervine acest botez al Duhului, despre care ni se vorbea inca in cartea prorocului Isaia
Căci voi turna ape peste pământul însetat şi râuri, pe pământul uscat; voi turna Duhul Meu peste sămânţa ta şi binecuvântarea Mea, peste odraslele tale, şi vor răsări ca firele de iarbă între ape, ca sălciile lângă pâraiele de apă, iar prorocul Ioel vine si intareste ceea ce Isaia spunea:  După aceea voi turna Duhul Meu peste orice făptură; fiii şi fiicele voastre vor proroci, bătrânii voştri vor visa vise, şi tinerii voştri vor avea vedenii.
Chiar şi peste robi şi peste roabe voi turna Duhul Meu în zilele acelea.Ioel 2:28-29
Si in cartea Ezechiel, Dumnezeu  ne vorbeste despre acest Duh care va fi turnat in vremurile din urma,
Şi vor şti că Eu sunt Domnul Dumnezeul lor care-i lăsasem să fie luaţi prinşi de război între neamuri şi care-i strâng iarăşi în ţara lor; nu voi mai lăsa pe niciunul din ei acolo şi nu le voi mai ascunde faţa Mea, căci voi turna Duhul Meu peste casa lui Israel, zice Domnul Dumnezeu.”
De dimineata, venind inspre birou, auzeam la radio o emisiune despre unul din darurile Duhului Sfant: INTELEPCIUNEA DUHOVNICEASCA. La un moment gazda emisiunii a facut o afirmatie si chiar a subliniat-o:"daca ne imaginam ca putem avea o viata de crestin fara prezenta Duhului Sfant si fara plinatatea Lui in noi, ne inselam", si este foarte adevarat.
Cat de important este Duhul Sfant? Despre El vorbea si Ioan Botezatorul:
"Cât despre mine, eu vă botez cu apă, spre pocăinţă; dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine, şi eu nu sunt vrednic să-I duc încălţămintea. El vă va boteza cu Duhul Sfânt şi cu foc". Insasi Domnul Isus cand s-a inaltat la cer, a spus ucenicilor sa nu se departeze din acel loc si le-a fagaduit ca va trimite o Putere de Sus care ii va insoti si ii va calauzi in toate zilele, pana va reveni El.
Cand era Isus printre ei, nu aveau nevoie de un loctiitor al lui Isus care sa ii calauzeasca, pentru ca Isus era cu ei si  facea acest lucru, insa dupa inaltarea Lui la cer, nevoia de aceasta putere si nevoia de calauzire, Dumnezeu a anticipat-o si de-aceea a trimis Duhul Sau cel Sfant.
Un lucru este cert, in aceasta lupta pe care o avem de dus pe pamant, daca nu avem aceasta Putere nu vom reusi sa avem izbanda nici in cel mai mic lucru, nici in cea mai mica incercare sau lupta.
Duhul Sfant este Acela care ne da indrazneala in a-L marturisi pe Isus Hristos. 
Duhul Sfant este Acela care ne descopera pacatele din viata noastra si ne ajuta, ne da puterea necesara in a ne marturisi si a ne pocai.
Multi accepta pe Dumnezeu, accepta pe Isus Hristos ca Fiu al Sau, insa cea de-a treia persoana din Trinitate deseori nu mai este acceptata. M-am intrebat de ce oare?
Poate ca ar fi acceptat pana la un anumit nivel, acceptat sa imi dea putere, insa atunci cand vine vorba de a imi descoperi pacatul....aici multi nu-L mai accepta.
Trebuie sa intelegem ca si aceasta lucrare face parte din planul lui Dumnezeu si este spre binele nostru.
Daca nu ar fi Duhul Sfant la lucru in viata mea, m-as comporta si eu ca multi altii, as vorbi si eu ca multi altii, as face si eu ceea ce fac altii, etc, insa pentru ca Duhul Sfant este prezent in viata mea, Acesta nu-mi mai da voie sa ma port la fel, si-I multumesc Domnului pentru El.
Va dau un exemplu marunt care poate pe multi ii face sa zambeasca, insa eu cred ca merita sa-I dau lauda Domnului.
Trebuie sa recunosc ca am fost pasionata de moda mai tot timpul, nu exagerat din punctul de vedere al lumii, insa ca si crestina cred ca da. Si astazi uneori firea se lupta cu Duhul.Venind vara, intr-una din zile m-am imbracat mai..."de vara" cu o bluza zic eu, normala si ca mine poate ar fi zis multi, insa in momentul in care m-am uitat in oglinda "ceva" imi spunea ca nu este in regula si ca decolteul e cam indraznet. Mi-am vazut de treaba in continuare pana la vremea de plecare, insa in tot acel timp, acest gand nu imi dadea pace si in mintea mea se dadea o lupta,
 "sa merg asa....sau sa nu merg"
Firea mea spunea una, Duhul imi spunea alta...A fost o lupta, mi-am intrebat sotul ce parere are, numai ca el, avand o credinta mai mare, mi-a spus:" stiu ca Duhul lui Dumnezeu te va invata cum e bine sa mergi, eu doar ma rog", pentru ca intr-adevar este un om intelept si nimic nu vrea sa faca folosindu-si "autoritatea", fie ea chiar verbala. Dar asa cum spunea si el, Duhul Domnului ne invata cum trebuie sa fim, ce trebuie sa vorbim, asa ca pana la final....am mers imbracata "ca o crestina"(adica mi-am schimbat bluza)
Este un mic exemplu intamplat recent, insa in viata intampinam probleme mult mai mari si situatii diferite, in care daca ne lasam calauziti de fire si nu ascultam soapta Duhului...ratacim de pe cale si pierdem din vedere""TINTA".

Personal dau slava Domnului ca mi-a lasat un Mangaietor, un Calauzitor care ma invata, care imi da putere si care imi descopera pacatele pe care le fac, fie cu voia mea sau  fara voia mea.
Toti avem nevoie de aceasta calauzire!
Nu ai vrea si tu sa ai parte de o reimprospatare?
 Nu ai vrea si tu sa ai in viata ta un Calauzitor  si un Mangaietor?
Oricine-L poate avea, trebuie doar sa-L ceri Domnului.
Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, 
cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!”

Hrana ta zilnica!

6 IUNIE
Isaia 45.14-25

Ceea ce Domnul va împlini pentru restaurarea poporului Său II va face cunoscut tuturor ca fiind „Dumnezeul lui Israel, Salvatorul..." (v. 15). Spre deosebire de dumnezeii care nu salvează (sf. v. 20), El însuşi susţine cu tărie că: „un Dumnezeu drept şi un Salvator nu este altul în afară de Mine" (v. 21). „întoarceţi-vă spre Mine (sau: Priviţi la Mine) şi veţi fi salvaţi, toate marginile pământului..." (v. 22) - sunt cuvinte cu care Dumnezeu Se adresează nu numai descendenţilor lui Israel, ci şi tuturor oamenilor.
Această chemare răsună şi astăzi în lume. Aţi răspuns la ea, fiecare în parte? În ce ne priveşte, noi recunoaştem vocea „lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care doreşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului" (1 Timotei 2.3,4; citiţi şi Tit 2.11). 
Pentru ca Dumnezeu să Se poată arăta deopotrivă „drept şi mântuitor", a fost necesară pedeapsa care să satisfacă dreptatea în privinţa păcatului, şi aceasta L-a lovit pe Cel care (în acelaşi pasaj din 1 Timotei) este numit: „Mijlocitor între Dumnezeu şi oameni, Omul lsus Hristos, care S-a dat pe Sine însuşi preţ de răscumpărare" (1 Timotei 2.5,6). Atunci cum să nu fie îndreptăţit apostolul să exclame (citându-1 pe profetul Isaia): „orice genunchi se va pleca" înaintea Domnului şi „orice limbă va mărturisi" măreţia lui Dumnezeu! (v. 23 citat în Romani 14.11).

5 iunie 2014

Concluzia...."tineri, apucati-va de carte"!

Daca tot m-am pus pe citit de stiri, mai gasesc si eu nautati.
Nu generalizez, insa ne-am cam obisnuit deja cu generatia copiilor din ziua de azi care invata carte tot mai putina si vor bani cat mai multi.
Nimeni nu mai vrea sa munceasca in atelier, toti vor manageri, toti vor ingineri, etc, si daca se poate bani cat mai multi. Asa ca in sfarsit s-au gandit si "cei in masura", sa reintroduca scolile profesionale. Nu-i rau deloc, numai ca si aici intervin probleme pentru "biata generatie"
 Ca sa mergi la profesionala, TREBUIE SA INVETI CARTE, pentru ca si aici este mare concurenta, 7/loc.
În 2014, pentru prima dată în ultimii 25 de ani, concurenţa în învăţământul profesional a fost, în unele cazuri, şi de peste şapte candidaţi pe loc. Pentru prima dată, în doar două zile, au fost înscrişi peste 26.000 de candidaţi (faţă de 12.000 anul trecut) pe cele peste 29.000 de locuri, ca urmare a faptului că elevii au avut posibilitatea să se înscrie înainte de admiterea în liceu.

25 de lalele-2 ani jumatate de inchisoare

Nu sustin furtul, departe de mine asa ceva, insa cand vezi cata nedreptate....
iti vine sa iti faci cruce.
Citeam adineauri povestea femei eliberate prin decretul dat de presedintele tarii, Traian Basescu si sincer m-a facut sa ma intreb, oare asta e tara in care vreau sa traiesc?
Furi 25 de lalele, primesti 2 ani jumatate de puscarie, furi 12 milioane de euro-primesti tot 2 ani de inchisoare(vezi cazul Sorin Ovidiu Vantu) asta ca este caz recent, insa sunt zeci si sute de "smecheri"  care au furat milioane de euro si sunt pedepsiti cu 2-3 ani sau chiar arest la domiciliu.
„În 2009, prin mai, m-am dus la BIG-Berceni, cu nişte urzici. Până să le vând, au venit Poliţia Comunitară şi mi le-a luat. Nu mai aveam bani nici să mă-ntorc acasă. Forţată de situaţie, am furat florile alea. În mintea mea era să le vând. 25 de lalele. Măcar de maşină să am bani, şi de pâine. N-am făcut bine că le-am luat, da’ eram disperată. M-au găsit poliţiştii iar, m-au luat la secţie, au făcut proces verbal şi, pe urmă, dosar penal. Nu prea am dat importanţă, că nu-mi venea să cred. Şi anu’ trecut, pe 28 mai, Tribunalu’ a dat decizie definitivă: doi ani şi şase luni cu executare. M-au reţinut, pe 7 iulie, la Poliţia din Olteniţa, când m-am dus să-mi fac buletin. M-a chemat Bodârlău Valentin la el în birou şi de acolo m-au luat, m-au dus la doctor şi, pe urmă, la puşcărie. Stai, domne, că am o fetiţă de cinci săptămâni, că alăptez, nimic! Pe urmă m-au dus la Târgşor. Am cerut o amânare, n-a interesat pe nimeni. După patru luni, copilu’ mi-a murit. Am cerut învoire, să vin la-nmormântare; nu mi-au dat. Înţelegeţi?! Nici la înmormântarea copilului nu m-au învoit”.
Cu ceva timp înainte de moartea fetiţei, Angela Lican ceruse o învoire de trei luni, să vină la copil. „După ce mi-a murit fata, mi-au spus că acum nu mai am nevoie de învoire...
 
Citeste mai mult pe:

Incercam sa gasesc morala din toata aceasta poveste:
"Nu e bine sa furi in Romania urzici, lalele,etc, deoarece risti sa primesti ani grei, fura medicamentele bolnavilor de cancer, fura hidrocentrale, fura combinate, fura hectare, ca obtii maxim doi ani si "aia" cu arest la domiciliu"

...dar traim in Romania si AICI totul este posibil!
 

Luigi Mitoi - Apocalipsa 44

                        Eu nu pot urmari acum, pentru ca sunt la birou, insa daca dumneavoastra  sunteti acasa, atunci va recomand sa ascultati acest mesaj.
O zi minunata sa aveti si plina de Har!
                      

Hrana ta zilnica!

5 IUNIE
Isaia 45.1-13

Domnul a anunţat că avea să Se folosească de Cirus pentru a-Şi împlini toată buna Sa plăcere (recitiţi 44.28). Acest împărat, care trebuia să pună capăt captivităţii poporului în Babilon, a fost chemat (numit) pe nume cu mult timp înainte ca poporul să fi fost dus în robie şi, în consecinţă, cu mult timp înainte să se fi născut. Am putea spune că harul divin ţinea acest „salvator" în rezervă în tot timpul captivităţii. Domnul i S-a descoperit personal lui Cirus, arătându-i că nu există alt Dumnezeu în afară de El (v. 5; comp. cu 1 Corinteni 8.4-6 şi cu Efeseni 4.6), iar acest fapt ne ajută să înţelegem că Dumnezeu nu S-a descoperit numai evreilor, ci şi naţiunilor, din care facem parte şi noi. Cu mult înainte să ne fi născut, înainte de originea lumii, din veşniciile trecute, numele voastre şi al meu au fost în gândurile Lui. El Şi-a
propus astfel să împlinească, prin noi, toată buna Sa plăcere, şi aceasta la momentul potrivit,... care este clipa de faţă (Efeseni 3.8-10). Răspundem noi oare, fiecare la locul său şi după măsura sa, aşteptărilor lui Dumnezeu? (comp. cu Fapte 13.36 în legătură cu David).
Versetele 9 şi 10, la care se gândea cu siguranţă apostolul când scria Romani 9.20, dovedesc nebunia celor care-L contestă pe acest Dumnezeu creator şi suveran.

4 iunie 2014

Avantajele increderii!

"Fiecare om crede in ceva", asa imi spunea cu ceva timp in urma un coleg.
Insa insistenta cum sunt din fire, am intrebat ce avantaje aduce credinta fiecaruia?

Eu cred in Domnul Isus si pot spune ca aceasta credinta mi-a oferit o noua perspectiva.
In 2 Corinteni cap.5 vers.17 gasim cea mai frumoasa perspectiva a vietii noastre, perspectiva pe care o capatam doar in urma credintei noastre in Isus Hristos, si nicidecum in urma credintei noastre "in ceva".
Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.
 Tot in urma increderii noastre in El, gasim ceea ce astazi cauta o lume intreaga, gasim PACEA.
Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea.  Ioan 14:27
 Cati nu cauta astazi lucruri  si locuri in care sa-si gaseasca bucuria?
Dar cati gasesc aceasta roada a Duhului?
BUCURIA vine doar in Domnul!
V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea să rămână în voi, şi bucuria voastră să fie deplină. Ioan 15:11
Iata ce motive  ma fac sa cred si mai mult in Domnul meu!
Dar nu se opreste aici  si cea mai dorinta pe care o are fiecare om, prin Isus noi o castigam, PUTEREA. 
Pot totul in Isus care ma intareste! Filipeni 4:13 
ISUS mi-a dat o viata noua, mi-a dat pace, bucurie, mi-a dat putere.Tot El imi da si cel mai frumos sentiment, SPERANTA. 
Speranta ca intr-o zi voi fi cu EL.
 În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Ioan 14: 2
Iata doar cateva din avatanjele pe care le prezinta Scripura , in urma credintei mele in Isus.
Tu in cine ti-ai pus increderea? 
In "ceva" sau in "ISUS HRISTOS"




O reuniune interesanta!

                           Duminică 1 iunie 2014, în prezenţa a peste 50 000 de persoane pe Stadionul Olimpic din Roma, se desfăşura cea de a 37-a Adunare Naţională a Reînnoirii Carismatice, şi care a continuat şi în ziua următoare. Ineditul reuniunii de anul acesta a constat în prezenţa papei Francisco, fiind pentru prima dată când un papă participă la un astfel de eveniment.
 -------------------------------------
Vă mulţumesc mult pentru felul în care m-aţi primit. Sunt sigur că cineva i-a înştiinţat pe organizatori că îmi place mult această cântare: „Trăieşte Isus, Domnul”. Când celebram Sfânta Împărtăşanie în Buenos Aires, cu Reînnoirea Carismatică, cântam această cântare cu multă bucurie. Vă Mulţumesc! M-am simţit ca acasă! Mulţumesc celor două organizaţii carismatice International Catholic Charismatic Renewal service şi Catholic Fraternity of Charismatic Covenant Communities and Fellowships , pentru invitaţia făcută, fapt ce mă bucură mult. Mulţumesc de asemenea pentru prezenţă celor care au avut o puternică experienţă a puterii Duhului Sfânt. Voi, Reînnoirea Carismatică, aţi primit un mare dar din partea Domnului, pentru că v-aţi născut dintr-o dorinţă a Duhului Sfânt ca şi un şuvoi de har în Biserică şi pentru Biserică. Aceasta vă este definiţia: un şuvoi de har.
                     

                          

Avertisment: "Am să te vărs din gura Mea"

„Ştiu faptele tale: că nu eşti nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot! Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea"Apocalipsa 3:15-16 
 
Cat dezgust din partea Domnului!!!
Mare va fi mirarea pentru multi crestini, in aceea zi. Chiar si pentru acei crestini sau mai bine spus, in special pentru acei crestini, care astazi sunt foarte multumiti de starea lor in care se gasesc. 
Oare cat de mirati vom fi noi, auzind aceasta amenintare?
Cuvintele acestea nu sunt adresate doar Bisericii din Laodiceea, ele sunt valabile pentru toti acei care traiesc intr-o asemenea stare. Mi-amintesc o vorba, a noastra a romanilor, "stai cu fundul pe doua scaune".Cam asa este si starea multor crestini din ziua de azi, iar aceasta defineste "starea de caldicel".
Vrem si cu Dumnezeu, insa nu putem renunta la lucrurile din lume definitiv sau "nu la toate". Dumnezeu nu Isi imparte slava cu nimeni, spune prorocul Isaia "Căci cum ar putea fi hulit Numele Meu? Nu voi da altuia slava Mea".
 
Cand Dumnezeu i-a dat porunca lui Avraam sa plece din tara lui, va mai amintiti ce i-a zis?
Ieşi din ţara ta, din rudenia ta şi din casa tatălui tău şi vino în ţara pe care ţi-o voi arăta.  
Geneza 12:1
Ieşi din ţara ta, din rudenia ta şi din casa tatălui tău . Ce face Avraam?
Asculta de Dumnezeu, insa nu in totalitate. El  face asa cum i-a zis Dumnezeu insa nu pleaca doar cu Sarai, ci ia cu el pe nepotul lui, Lot. 
De fiecare data cand Dumnezeu ne cere ceva, ne gasim noi putin mai "destepti" si facem, insa niciodata nu facem exact asa cum ne cere, ci mai completam ceva, fie ca punem ceva pe langa sau luam, ca si cum Dumnezeu este putin uituc si a omis sa faca si aceea precizare "marunta" (zicem noi), si-atunci avem noi grija sa facem totul "perfect". Insa Dumnezeu nu negociaza cu nimeni, iar "acele mici" amanunte complementare ne pot costa scump.
Uitam, ca pe langa faptul ca,
„Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie..." Exod 34:6,  Dumnezeul nostru este „un foc mistuitor” Evrei 12:29
Cum ar fi daca am lua acest avertisment, "am să te vărs din gura Mea" cu maxima seriozitate?
Cum ar fi daca bisericile noastre ar fi azi in clocot pentru Domnul?
Cum ar fi daca noi, personal am fi in clocot pentru Domnul, la servici, acasa, printre vecini, in societate, etc?

 
Doamne ajuta-ne sa parasim aceasta stare de "caldicel" in care ne complacem atat de mult si de-atata de mult timp, si lasa Duhul Tau cel Sfant sa  inunde fiinta noastra, iar noi sa ne topim sub puterea Ta cea Sfanta.

 

Multi chemati, putini alesi!

Mulţi chemaţi, puţini aleşi, mulţi rodiţi, puţini culeşi
Mulţi porniţi, puţini ajunşi, mulţi atinşi, puţini pătrunşi
 Multe vorbe, puţin Duh, arderi multe fără rug
Multă cale, puţin drum, jar puţin şi prea mult fum
 Alergare şi mult zel, rătăcire fără ţel  
Pocăinţă de pe buze, flăcări ucise de spuze  
Vorbe puse-n rugăciuni, gheaţă multă în tăciuni
Multe haine nespălate, ape tulburi, necurate
 Multă dogmă, puţini sfinţi, mulţi născuţi fără părinţi
Multe zaruri aruncate, puţin crez fără păcate
Puţin grâu, multă neghină, Edenul , fără grădină
Hambare rămase goale, norii dezbrăcaţi de poale 
  Amăgiri către desfrâu, corabia fără frâu
Pământean şi plin de lut, omul surd şi omul mut
 Înţelepciune deşartă, cale largă fără poartă 
Cale strâmtă şi îngustă, crucea, care nu se gustă 
  Trup adus la mântuire, mireasă fără de mire
Multă fire pământească fără ancoră cerească
Multă umbră, puţin soare, alergări fără picioare 
Temple multe, multe goale, potirul pus între oale. 
 Mult botez, puţină apă, prea mult cer căzut în groapă
Aripi frânte, neîntinse,victorii multe, învinse
Multe mâini împreunate,prea puţine mâini curate 
Puţin prund, prea multă zgură, dragoste pusă sub ură. 
Fără dragoste şi pace, trupuri reci, de carapace
Fără Paşte, fără Miel, murim toţi şi toţi la fel.
 Cinci fecioare mult iubite, dar şi cinci nesăbuite 
Multe candele aprinse, raze de soare prea ninse. 
  Rânduieli fără poruncă, câştiguri fără de muncă
Pietre cu care se-aruncă, piatra unghiului din stâncă
Pietre-n care se coc pâini, aripi multe fără mâini 
Prea puţină veşnicie, si prea multă erezie. 
  Multe puţinuri oculte si puţine lucruri multe 
Mult noroc crezut a har, prea necurăţit pahar
Mult Sodomă, puţin Lot, prea mult puţin pus în tot 
 Prea mult Cain, puţin Abel, prea mult Saul, puţin Pavel.  Prea mult Lazăr înfăşat, puţin Lazăr înviat
Prea lung drum către Damasc, prea mulţi şerpi care mai nasc
 Prea mulţi îngeri, prea căzuţi, puţini martori nevăzuţi 
Puţin cer, prea mult pământ, prea mult zgomot, puţin cânt.
  Multă apă despicată de păcate tulburată
Multă lume, puţin om, prea mult şarpe, doar un pom
 Mult Adam, puţin Cristos, prea mult drum încă ne-ntors 
Prea mulţi fii rătăcitori, puţin soare, prea mulţi nori
  Prea mulţi corbi, hulubi puţini, multe coroane de spini
Prea multe alunecări, de pe drumuri pe cărări
Mult prea multă amăgire, dragoste fără iubire 
Prea mic suflet şi prea gol, pământul ajuns la pol
  Multe rugi, puţină rugă, in genunchi prea multă fugă
 Multă zarvă, rar repaos, invălmăşală în haos
Preoţie doar pe bani, fără Duh din Ghetsimani 
Plînsul doar în lumânare, fără chip şi-asemănare  
  Suflet gol şi fără haină… fără Cina Cea De Taină
Rătăcire, multă ură, foc aprins fără căldură
 În târg, vănzători ca Iuda, cumpărători , doar cu truda 
Apa prefăcută-n vin, amestecată-n venin. 
   Seminţe neîncolţite, semănători de cuţite
Multe chipuri în icoane, lângă mâinile-n piroane
 Multe braţe răzvrătite, lângă braţe răstignite 
Omul bun ca omul rău si bârna din ochiul tău. 
  Luminaţi de lumânări, fără Duh suflat în nări
Multe ziceri, puţin har, puţin dulce, mult amar
 Prea mult fum, prea multă ceaţă, puţini fraţi schimbaţi la faţă 
Multă fală şi mândrie, prea multă idolatrie.   
Multe ziduri cu spărturi, multe dărăpănături
Mult ogor cu prea mulţi spini, rod puţin printre smochini
 Mult păcat fără căinţă, prea puţină pocăinţă 
Alergări fără de rost, imbuibări şi puţin post. 
  Lanuri multe, multe mori, prea puţini secerători
Proorocii fără folos, si proorocul mincinos
Credincioşi fără credinţă, uitători de umilinţă 
Cuvântul făcut ecou, prea puţini născuţi din nou. 
Uşi deschise, fără zar, doar cât timpul e de har 
Mulţi chemaţi, puţini aleşi, Tu, ce faci? Intri sau ieşi?

                            de Teofil Mindrutiu

sursa: http://ioan17.wordpress.com/

Hrana ta zilnica!

4 IUNIE
Isaia 44.14-28

Pentru a-şi linişti conştiinţa, lumea asociază cu plăcere religia cu căutarea confortului şi a plăcerilor (comp. cu Exod 32.6), asemenea acestui om care, din acelaşi lemn, îşi aprinde un foc, îşi coace pâinea, se încălzeşte ... şi îşi ciopleşte un idol. Această descriere este suficientă pentru a dovedi nebunia unei asemenea închinări: în loc să-L adore pe Cel care 1-a creat, nebunul se prosterne înaintea unui obiect inert, ieşit din propriile lui mâini.
Versetele 9-20 sunt marcate de lucrarea omului: el face una, el face alta. Îşi cheltuie truda fără măsură, şi toate acestea într-o tragică iluzie, pentru că „se hrăneşte cu cenuşă ... ca să nu-şi scape sufletul" (v. 20).
Începând cu v. 21 găsim ce face Dumnezeu: „Eu ţi-am şters fărădelegile ca pe un nor gros, şi păcatele tale ca pe un nor... Eu te-am răscumpărat" (v. 22). După cum vântul îndepărtează într-o clipă norii cei mai groşi, tot aşa Dumnezeu, cu suflarea Lui puternică, alungă tot ceea ce s-a strâns între El, care este lumină şi sufletul nostru, care are nevoie de această lumină precum pământul de lumina soarelui. Cel care a „desfăşurat cerurile", „a aşternut pământul" şi „a făcut omul" (v. 24) va face şi tot ceea ce este necesar pentru restaurarea poporului Său ... şi pentru mântuirea oricăruia care crede.

3 iunie 2014

Valoarea Cuvantului!

Cred ca intr-o vreme ca aceasta, in care neghina creste si aluatul , este nevoie sa ne reintoarcem la Cuvant. Isus a spus: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata", Ioan 14:6
Scriptura, care este singura carte desi are 40 de autori si a fost  scrisa pe parcursul a 1500 de ani. Ea ramane singura carte din lume care nu si-a pierdut veridicitatea pe tot parcursul anilor, de-atunci si pana in ziua de azi.
 De ce este nevoie sa ne intoarcem la Cuvant?
Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.Evrei 4:12
Vrem ca Dumnezeu sa lucreze in tara noastra, in orasul nostru, in viata noastra? Atunci trebuie sa ne intoarcem la Cuvant.
In lumina Cuvantului ne vom vedea adevarata stare, pentru ca El are puterea de a pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul si tot Cuvantul este Acela care judecă simţirile şi gândurile inimii. Insa, vrem noi cu adevarat sa faca Dumnezeu acest lucru in viata noastra? Dorim noi ca "secretele inimii" noastre sa fie descoperite? Fie ca vrem sau nu vrem, trebuie sa stim ca inaintea Domnului aceste "secrete tainice" sunt cunoscute de El. Cuvantul este o oglinda in care privim si El are rolul de a ne vedea cum suntem, starea in care ne gasim, insa tot El are si puterea de a ne transforma si de a ne schimba viata pentru ca, HRISTOS este Cuvantul Acesta.
"Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu" spune apostolul Pavel in
 2 Timotei 3:16.
 Biblia nu este o carte de lectura asa cum cred unii oamenii, nu este o carte de povesti, Ea este Legea lui Dumnezeu, Cuvantul care ne da viata.
 "Căci nici o proorocie n'a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit dela Dumnezeu, mînaţi de Duhul Sfînt." 2 Petru 1:21.
Este singura Carte care peste veacuri nu a putut fi desfintata.
"Şi Scriptura nu poate fi desfiinţată."  spune Ioan  cap.10:35
 De-aceea este nevoi sa ne intoarcem la Cuvant, pentru ca El este Adevarul.
Doamne ajuta-ne sa ne aprofundam tot mai mult, zi de zi, iar atunci cand vom sta in lumina Cuvantului, cred ca Tu ne vei lumina si ne vei calauzi prin Duhul Tau cel Sfant.
 

Hrana ta zilnica!

3 IUNIE
Isaia 44.1-13

Aceste capitole ne poartă din nou spre începutul istoriei lui Israel. Domnul a format şi a pus deoparte acest popor pentru El însuşi (cap. 43.21; 44.2). Ei erau ai Lui, şi El al lor (v. 5). El le-a dat apoi Legea, care începea astfel: „Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, ... să nu ai alţi dumnezei afară de Mine... Să nu-ţi faci niciun chip cioplit..." (Exod 20.2-4), iar istoria poporului ne învaţă cât de mult au fost călcate aceste porunci. Idolatria nu este însă în exclusivitate păcatul lui Israel, nici al popoarelor păgâne (1 Corinteni 10.14). Făcând inventarul obiectelor pe care noi le posedăm - ca şi al celor mai tainice gânduri pe care le nutrim - vom descoperi, probabil, mai mult decât un idol bine instalat în inima noastră. Din acest motiv, Duhul lui Dumnezeu este atât de des întristat, iar binecuvântarea este oprită... (comp. cu v. 3).
Finalul pasajului citit ne aduce în atenţie încă două expresii cu privire la idol, la care dorim să medităm. Idolul este făcut „după frumuseţea omului" (v. 13; comp. cu 1.6), ca expresie a faptului că omul se complace (în sinea lui) în a onora şi a sluji creatura, mai degrabă decât pe Cel care 1-a creat (Romani 1.25). În al doilea rând, idolul este făcut „ca să stea într-o casă" (v. 13), de aceea trebuie să veghem şi asupra inimii noastre, „locul ascuns" din Deuteronom 27.15, dar şi asupra casei noastre.

2 iunie 2014

Emma Repede - Eu voi zbura

   Intr-o zi cand viata va-nceta
Eu voi zbura
Catre malul marii de cristal
Eu voi zbura

Refren:
Eu voi zbura in glorie
Eu voi zbura
Intr-o zi nimeni nu ma va oprii
Eu voi zbura

Umbra vietii cand se va topii
Eu voi zbura
Dezlegat ca o pasare voi fi
Eu voi zbura

Bucurosi in cer ne vom vedea
Noi voi zbura
Sfaramat, lanturi reci va cadea
Eu voi zbura

In curand spre ceruri vom pornii
Noi vom zbura
Unde numai bucurii vor fi
Noi vom zbura

Refren:
Noi vom zbura in glorie
Noi vom zbura
Intr-o zi nimeni nu ne va oprii
Noi vom zbura

                    

Stand in post, dormind!

Dar, pe când dormeau oamenii, a venit vrăjmaşul lui, a semănat neghină între grâu şi a plecat.
Matei 13:25
Acest verset a fost amintit la un moment dat, aseara  in mesajul de la adunare. Astazi am primit de la o prietena acelasi mesaj pe telefon. Luandu-mi un timp sa citesc din Biblie, mi-a venit acum acest verset in minte.
"...a venit vrăjmaşul si a semănat neghină"
Cand a venit? Pe când dormeau...!
Nu stiu daca sunteti de acord cu mine sau nu, si nu cred ca spun o nautate, insa starea  bisericilor din ziua de azi si in general crestinii sunt cuprinsi de somnolenta, daca nu chiar dorm un somn foarte adanc. Pe de alta parte, printre alti crestini apasa o stare de nemultumire precum si o dorinta de schimbare si  aceasta este tot mai vizibila, in tot mai multe locuri.
 Este un moment prielnic pentru diavol sa vina si sa arunce neghina.
In timp ce copiii Domnului "dorm", diavolul isi face treaba. Poate ca multi se intreaba, "cum dorm"..?
Simplu, si asta pentru ca tot mai multi crestini sunt cuprinsi de o stare de somnolenta si oboseala spirituala. O mare parte sunt preocupati de traditii, doctrine, programe si ritualuri, altii sunt procupati de confortul lor propriu, iar pentru asta trudesc din zori si pana in noapte, insa trudesc din pacate doar pentru pamant. Altii trudesc, ce-i drept pentru Domnul, dar din pacate trudesc cu scopul unei rasplatiri AICI si ACUM. Altii obositi de-atata truda au luat o pauza sau un mic concediu, insa singurul care este preocupat cu munca, singurul  care nu este obosit si isi face treaba cu mare putere...diavolul.
Din pacate vremurile in care traim lasa in urma lor urme adanci iar starea aceasta de somnolenta  va costa scump pe multi crestini.
"Neghina" este aruncata si din pacate aceasta "neghina", imbraca tot mai multe forme azi. 
"Nemultumit" ca nu predica cine vreau eu, "plictisit" sa vad aceleasi chipuri duminica de duminica, "satul" sa aud aceleasi cantari zi de zi, "ranit" ca azi m-a predicat pastorul doar pe mine, si exemplele pot continua. 
O alta forma a "neghinei" care este aruncata printre grau, sunt chiar gandurile negative care inunda mintea noastra. 
De ce sa merg la biserica, cand pot la fel de bine sa stau in fotoliu si sa privesc pe internet....!? 
Oare nu este mai comod?
Pentru a-si atinge scopul, "neghina" imbraca chiar "haine de oi", si din pacate acest soi de neghina care se aseamana foarte mult cu graul reuseste sa insele astazi pe multi crestini.De cate ori oare nu am fost inselati de "aparentele acestei neghine"?
Hotul nu vine sa fure atunci cand esti acasa, asa cum  nici diavolul nu vine cand veghezi. El vine cand dormi, asa spune Cuvantul: " pe când dormeau oamenii".

Care este starea in care te gasesti, draga crestin?
Nu cumva oboseala si-a pus amprenta pe tine? Locul in care stai, nu cumva este prea confortabil si nu vrei sa fii deranjat?
Nu cumva gasesti placerea mai bine in fata unui monitor decat sa mergi la adunare?
Cred ar fi multe intrebari de pus si mi le pun in primul rand mie, si-apoi cred ca fiecare e bine sa si le puna in dreptul lui. Nu cumva am intrat in starea de somnolenta?
Daca da....Doamne trezeste-ne pentru ca vrem ca venirea Ta sa ne gaseasca in postul nostru de veghe cel putin, eu asta imi doresc.
Nu doresti si tu acelasi lucru?
 

Luigi Mitoi - Apocalipsa 43

E luni, ploua, astazi nu este intalnire la adunare, nu am repetitii la cor, asa ca voi continua seria studiului Apocalipsa, studiu facut de pastorul Luigi Mitoi.
Cei care urmariti aceste mesaje va rog sa continuati sa ascultati, cei care nu a-ti facut asta pana acum, va recomand sa o faceti, pentru ca veti avea doar de castigat.
Fie ca vrem, fie ca nu, fie ca ne intereseaza, fie ca nu ne pasa...
ISUS  VINE CURAND!
Pregateste-te sa-L intalnesti pe Dumnezeul Tau!
                               

Hrana ta zilnica!

2 IUNIE
Isaia 43.8-28

Să medităm la numele minunate pe care Dumnezeu Şi le dă în v. 11-15: „Domnul", „Acelaşi" (Eu sunt „El"), „Răscumpărătorul vostru", „Sfântul vostru", „Creatorul lui Israel", „Impăratul vostru".
În afară de El, nu este Salvator; „în nimeni altul nu este mântuire", va repeta apostolul Petru în Fapte 4.12. Însă viaţa creştină nu se limitează numai la mântuire. Dumnezeu are şi drepturi asupra noastră, după cum are şi asupra poporului Său pământesc: „Am întocmit poporul acesta pentru Mine; ei vor vesti lauda Mea” (v. 21). Israel nu a recunoscut, cu siguranţă, aceste drepturi (v. 22...), iar în creştinătatea de astăzi, însemnătatea laudei şi a închinării este la fel de puţin cunoscută.
„Pentru Mine!" - acesta este motivul pentru care Dumnezeu şterge păcatele (v. 25); gloria Lui reclamă sfinţenia noastră. Deşi Dumnezeu este Cel ofensat, El personal Se ocupă de aceasta: „îţi şterg fărădelegile, pentru Mine". Ce har că nu Se mulţumeşte numai să le înlăture, ci promite: „Nu-mi voi aminti de păcatele tale"; totuşi, adaugă: „Adu-Mi aminte, ...vorbeşte tu însuţi". Dumnezeu ne lasă nouă grija de a ne mărturisi starea (sau propriile greşeli) tocmai ca să poată fi pusă în valoare, în mod deplin, întreaga lucrare de ispăşire. Aceasta face parte din lauda Sa pe care suntem chemaţi s-o vestim.

1 iunie 2014

Hrana ta zilnica!

1 IUNIE
Isaia 42.19-25; 43.1-7

Este foarte important să înţelegem cui i Se adresează Duhul lui Dumnezeu în fiecare parte a Sfintelor Scripturi. Multe persoane s-au rătăcit în special în interpretarea profeţiilor, pentru că au aplicat pe terenul Bisericii ceea ce se referea numai la poporul iudeu. În toate aceste capitole nu se va spune decât despre Israel şi despre Mesia al lui.
Cu toate acestea, să fim atenţi să nu neglijăm aceste pasaje, sub pretext că nu-i privesc direct pe creştini. Ce cuvinte mişcătoare cuprind ele, pe care copilul lui Dumnezeu le recunoaşte, şi le însuşeşte, pentru că le-a auzit în adâncul inimii sale de nenumărate ori: „Nu te teme de nimic, pentru că Eu te-am răscumpărat; te-am chemat pe nume, eşti al Meu ... Eu voi fi cu tine; ...când vei umbla prin foc, nu vei fi ars..." (43.1,2). Aceasta a fost experienţa celor trei prieteni ai lui Daniel (Daniel 3), dar dacă şi noi trebuie să trecem prin focul încercării, nu vom fi nici noi niciodată singuri. Domnul ne-a promis în mod expres însoţirea Sa. „Cuptorul" este un loc privilegiat, de întâlnire între Hristos şi ai Săi (2 Timotei 4.17). De asemeni, ce scumpe mângâieri pentru „când vei trece prin ape..." După cum pentru a obţine un oţel de calitate este nevoie şi de foc şi de apă, tot astfel, pentru a ne căli o credinţă energică, Dumnezeu ne pune şi pe noi când în foc, când în apă, iar când trecem prin ele avem asigurată protecţia Sa.