Versetul zilei

10 mai 2014

Hrana ta zilnica!

10 MAI
Isaia 14.28-32; 15.1-9; 16.1-14

După judecata împotriva Babilonului şi a Asiriei urmează cea a naţiunilor vecine lui Israel. Asemenea unor inculpaţi care se perindă în boxa acuzaţilor, aceşti vrăjmaşi dintotdeauna ai poporului evreu vor auzi, unul după altul, solemna profeţie.
Filistia, subjugată de Ozia, tatăl lui Ahaz (2 Cronici 26.6), nu avusese deloc răgaz să se bucure de moartea lui Ahaz (v. 28,29), pentru că Ezechia, fiul acestuia, avea să-i lovească şi el pe filisteni (2 Impăraţi 18.8).
Moabul este numit „prea arogant" (16.6). Caracteristica acestui popor era mândria, cu privire la care Domnul declară: „urăsc mândria şi îngâmfarea"; şi tot Domnul mărturiseşte că „mândria merge înaintea pieirii, iar un duh îngâmfat, înaintea căderii" (Proverbe 8.13; 16.18). Asistăm la ruina Moabului; dezolarea sa este de nedescris. Urletele sale de groază şi de deznădejde umplu cap. 15 şi 16.
Versetele 3 şi 4 din cap. 16 ne ajută să înţelegem că cei credincioşi, fugind de persecuţia lui Antihrist (asupra lui Iuda), vor găsi adăpost pe teritoriul Moabului, iar v. 5 ne spune că, după împlinirea acestor judecăţi, va fi Unul care va domni în bunătate, în adevăr, în dreptate şi în nepărtinire. Psalmul 72.1-4 vesteşte vremea fericită când Hristos, adevăratul Solomon, va judeca poporul cu dreptate şi cu nepărtinire.

9 mai 2014

Rugaciune pentru tara!

  Ps 115:3(Ps 135:6)‚ Dumnezeul nostru este in cer, El face tot ce vrea!
Chemam Numele Tau peste Romania!
Tu esti Domnul ostirilor, Scaparea noastra, Nadejdea noastra,Declaram domnia Ta peste aceasta natiune.Proclamam Voia Tatalui,precum  in cer asa si pe pamant, chemam sangele Domnului Isus Hristos peste Romania, protectie spirituala.
Faca-se Voia Ta precum in cer asa si pe pamant, asa si in Romania!
Trezeşte-te, trezeşte-te, şi îmbracă-te cu putere, braţ al Domnului! 
Trezeşte-te, ca în zilele de odinioară, ca în veacurile din vechime, şi croieşte în adâncimile mării un drum pentru trecerea celor răscumpăraţi ai Domnului(Isa.51:9-10)...croieste un drum nou si pentru Romania!

O, să vină anul răscumpărării Tale(Isa.63:4), şi anul de răsplătire pentru Sion (Romania)
( Isa.34:8).
‘….de dragul Tău Fă să strălucească Faţa Ta peste Romania, Doamne’(Dan.9:17).

Doamne, fă ca Duhul Tău să fie turnat de sus peste poporul roman, şi atunci pustia se va preface în pământ(Isa.32:15), judecata se va face după dreptate, iar toţi cei cu inima curată o vor găsi bună(Ps.94:15).
Să ajungă până la Tine gemetele prinşilor de război, şi prin braţul Tău cel puternic, scapă pe cei ce pier(Ps.79:11).

Rânduieşte orice a mai rămas de rânduit(Tit1:5), şi fă ca orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl meu ceresc să fie smuls din rădăcină(Mat.15:13).

O, învaţă căile Tale pe cei ce le încalcă, şi fă ca păcătoşii să se întoarcă la Tine(Ps.51:13).
O, dă-le pocăinţa care să îi conducă la cunoştinţa adevărului(2Tim.2:25), adevărul care este în Isus(Efes.4:21), adevărul care este potrivit cu evlavia(Tit1:1), astfel ca, venindu-şi în fire, să se desprindă din cursa diavolului(2Tim.2:26).

…’topeşte zgura lor şi îndepărtează părticelele de plumb… ca si ‘cetate neprihanita’ sa fie numita Romania(Isa.1:25-26, şi adu înapoi pe  prinşii de război, Doamne (Ps 126:4)
Adaugă, Doamne, la Biserica Ta în fiecare zi pe cei care sunt mântuiţi(Fapt.2:47); lărgeşte locul cortului Tău, lungeşte-i funiile şi întăreşte-i ţăruşii(Isa.54:2).

Fă ca biserica Ta si poporul roman să Te laude neîncetat. Fă ca bunătatea şi credincioşia Ta să vegheze asupra ei, astfel încât să îţi cântăm neîncetat Numelui Tău(Ps.61:7-8). Fie ca Domnul să mântuiască Sionul(Romania) şi să zidească cetăţile lui Iuda, sămânţa robilor Tăi să le moştenească, şi cei ce iubesc Numele Tău să locuiască în ele(Ps.69:35-36).

Fă ca planurile celor care vor să aleagă o căpetenie care să îi conducă înapoi în Egipt(Num.14:4), să fie din nou zdrobite, şi nu lăsa ca rana de moarte dată fiarei să se vindece(Apoc.13:11-12).
Fă ca niciodată să nu cunoaştem foamea după auzirea cuvintelor Tale; nici să fim forţaţi vreodată să pribegim de la o mare la alta, de la miazănoapte la răsărit, ca să căutăm Cuvântul Domnului(Amos8:11-12).

Cred ca toti romanii ar trebui sa rosteasca aceasta rugaciune catre Dumnezeu, de iertare si pocainta ca si Daniel.

Doamne, noua ni se cuvine sa ni se umple fata de rusine, da noua, imparatilor nostri, capeteniilor noastre si parintilor nostrii, pentru ca am pacatuit impotriva Ta!
La Domnul,Dumnezeul nostru insa, este indurarea si iertarea, caci impotriva Lui ne-am razvratit!(Daniel 9:8-9)

Asculta,Doamne!Iarta,Doamne!Ia aminte,Doamne!Lucreaza si nu zabovi,din dragoste pentru Tine Dumnezeul meu!Caci Numele Tau este chemat peste cetatea Ta(Romania)si peste poporul Tau!(Daniel 9:19)

Vino Duhule Sfinte te invitam in Romania revarsa dragostea lui Hristos peste inimile romanilor si iarta-ne ca te-am intristat atata vreme.
Umple-ne cu foc, sa arda inimile noastre si tanjeasca dupa Domnul nostru.Trebuie sa-L alegem pe Domnul cu toata inima, este vremea trezirii si pentru credinciosi este vremea sa ne intoarcem la dragostea dintai!
Domnul sa ne ajute, sa ne separe de aceasta lume sa cunoastem valoarea sangelui varsat!
Ma rog pentru unitate in trupul lui Hristos sa fim ‘una’, o singura bataie, o singura inima.
Doamne revarsa un duh de revelatie peste toti romanii.Ma rog pentru echiparea crestinilor, pentru ridicarea de mijlocitori care sa poarte batalii spirituale pentru tara.Ma rog pt eliminarea dezbinarilor dintre crestini, Biserica trebuie sa fie strajer pe zidurile tarii!!!
 Ma rog pt cei care sunt ai lui Hristos, poporul Lui sa  constientizeze ca suntem ‘samanta’ lui Avraam si suntem mostenitori prin fagaduinta(Galateni 3:29).
SA NU UITE NICIUNUL CA PENTRU TOTI ESTE ACEASTA PROMISIUNE !!!!!!!  SI CERETI-O CU INDRAZNEALA SI LUATI-O (Mostenirea) pt ca TOTI SUNTEM COPII LUI.(Indrazniti sa va revendicati drepturile).AMIN!!!!!! Da-le duh de indrazneala copiilor Tai……TU NE-AI DAT CHEILE IMPARATIEI…. Si noi TREBUIE sa intram .....
Ma rog pt implinirea tuturor promisiunilor Tale si intunericul sa fie transformat in lumina!!!
Sa chemam spiritul lui Estera de post si rugaciune, spiritul lui Avraam al credintei peste aceasta natiune, spiritul lui Samuel peste copiii nostri si peste toti crestini romani! 
Striga-I pe copii nostri Dumnezeule cum l-ai strigat pe Samuel !!!


Pazeste granitele acestei tari,Doamne opreste furtuna caci Tu poti opri totul la clipeala,Tu poti transforma orice circumstanta in victorie.Te rugam vino in ajutorul Romaniei, reda-I acestei natiuni ceea ce a fost odata ‘granarul Europei’.Tu poti aduce ‘Gosenul’ in Romania.
Avem nevoie de indurarile Tale si de bunatatea Ta peste Romania!
Doamne revarsa un duh de trezire peste Romania si peste fiecare roman un duh de transformare a mintii, vorbeste fiecarui roman.
Doamne ajuta-ne sa ajungem in destinul pe care l-ai pregatit pentru noi !!!
"Te rog Doamne fa ca vrajmasii Tai sa Te linguseasca din pricina marimii puterii Tale"(Ps 66:3b) 

Sa pierzi si totusi...sa castigi!

Fiecare lucru lucreaza spre binele celor ce se tem de El, spune Scriptura.
De cate ori oare, nu am trecut prin momente in viata  in care s-a intamplat sa avem poate, pierdere dupa pierdere?
Cum este si normal, cred ca fiecare din noi incercam sa vedem unde am gresit, ce nu am facut bine sau nu am facut destul, ne intrebam din ce cauza, rapid ne facem un inventar al ultimelor momente si ne intrebam, oare nu cumva am pacatuit? Cred ca asa facem cei mai multi, bineinteles cei care cauta sa duca o viata in baza Cuvantului Sfant.Numai ca nu de fiecare data pierderile noastre sunt cauzate de vren motiv din cele enumerate mai sus.Cred ca sunt momente ingaduite de Dumnezeu sa pierdem, pentruca mai apoi aceste pierderi sa fie transformate in castiguri.
Cand vom intelege ca fiecare lucru  care ni se intampla, se intampla cu un scop si in urma fiecarei experiente de acest gen in care ni se pare ca noi suntem cei care am pierdut, de fapt noi suntem cei castigati.
Abia atunci vom vedea ca fiecare pierdere pe care o avem sau am avut-o,  a fost cu scopul
 "CA SĂ" .......a lui Dumnezeu.

Citind aceasta poezie, am inteles ca fiecare pierdere pe care am avut-o in viata, 
Dumnezeu a vrut ca sa ma apropii de El si sa-L cunosc mai mult! 

I-am cerut lui Dumnezeu putere sa pot reusi - am fost facut slab, ca sa pot sa invat in smerenie sa ascult.
Am cerut sanatate ca sa pot face lucruri mari - mi s-a dat o infirmitate, ca sa pot face lucruri mai bune.
 Am cerut bogatie, ca sa pot fi fericit - mi s-a dat saracie, ca sa pot fi intelept.
Am cerut tarie, ca sa fiu laudat de oameni - mi s-a dat slabiciune, ca sa simt nevoia lui Dumnezeu.
Am cerut toate lucrurile, ca sa ma pot bucura de viata - mi s-a dat viata ca sa ma pot bucura de toate lucrurile.
N-am obtinut nimic din ceea ce am cerut - ci tot ceea ce sperasem.
In ciuda mea, rugaciunile mele nerostite au fost ascultate.
DINTRE TOTI OAMENII, EU SUNT CEL MAI BINECUVANTAT! 

Intelegem noi oare principiul acesta,  "CA SA" a lui Dumnezeu?

Credinta fara fapte&fapte fara credinta?

Citind de dimineata o parte a cartii Iacov, mi-a ramas un verset in minte:
" Fraţii mei, ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţa aceasta să-l mântuiască?"Iacov2:14
Cred ca de multe ori ne amagim singuri crezand ca, credinta noastra in Isus si declararea acesteia este suficient si  ne asigura mantuirea.Ori nu este asa! Astazi este chiar la moda (inca) sa declari ca esti crestin, insa mantuirea noastra nu sta in declaratia facuta, daca credinta noastra nu este dovedita prin actiuni.
Daca citim mai jos gasim scris unul din versetele care ar trebui sa ne dea de gandit:
" Tu crezi că Dumnezeu este unul şi bine faci; dar şi dracii cred… şi se înfioară!"Iacov 2: 19
Iata asadar ca a crede ca exista Dumnezeu, a crede ca Isus este Fiul Sau nu ne este de nici un folos, daca aceasta credinta nu aduce roade si nu este insotita de fapte. 
Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana de toate zilele, şi unul dintre voi le zice: „Duceţi-vă în pace, încălziţi-vă şi săturaţi-vă!”, fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi?, vers.15,16

De cate ori oare nu am auzit despre frati de ai nostri care trec prin diferite situatii grele? De cate ori oare nu am stat de vorba cu persoane care ne relatau despre situatia grea prin care trec in acel moment?
Nu-i asa ca de cele mai multe ori am spus, "sa stii draga mea (dragul meu) ca ma voi ruga pentru tine". Oare a fost suficient? Rugaciunea mea i-a tinut stomacului de foame sau trupului de frig?
Personal, recunosc ca eu am facut-o de multe ori si nu intotdeauna am dovedit credinta mea prin fapte de acest gen.Poate ca vine de multe ori gandul acesta in noi..."nici eu nu stau bine cu bani, si eu castig putin...l-as ajuta daca as castiga mai mult...".Din ceea ce am citit, Scriptura nu are acest indemn doar pentru bogati, ci pentru toti cei care sunt credinciosi si vor sa mosteneasca Imparatia lui Dumnezeu. Dumnezeu nu cere sa-l ajutam pe cel in nevoie cu 500 daca noi avem in buzunar 200, este doar un ex.
Biblia spune "din putinul meu sa dau si la altul", mai ales fratilor din aceeasi credinta cu tine.Acum nu cred ca e cazul orice mesaj scris de cineva necunoscut care iti relateaza situatia sa disperata si tu nu o cunosti si nu ai cum s-o verifici sa sari imediat, insa sunt frati cu care dai mana zi de zi, sunt familii cu copii poate cu probleme, sunt cazuri care sunt facute de cunoscut bisericii, eu cred ca aici ne putem implica.
Oh, cati oare nu purtam credinta doar  la nivelul declarativ, insa credinta  noastra fara fapte
 " ESTE ZADARNICA", cum la fel sunt si faptele bune fara credinta. Poti face milostenii cate vrei, daca nu crezi ca Isus este Fiul lui Dumnezeu si nu crezi ca El a inviat din morti...totul este in zadar.
"Tot aşa şi credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăşi",vers.17
Avraam daca ii spunea lui Dumnezeu ca el crede, ca e in stare sa faca orice, insa nu o dovedea prin fapte, oare mai era "neprihanit" si numit "prietenul lui Dumnezeu"? 
Avraam insa  a dovedit si prin faptele sale.Avraam a fost in stare sa-si sacrifice pe singurul sau fiu aducandu-l ca jertfa inaintea Domnului.
Doamne ajuta-ne ca fiecare Cuvant pe care il citim zi de zi sa ne ajute sa ne schimbam viata, sa cautam sfintirea zi de zi si pana ne vei lua la Tine sa implinim tot ceea ce Ne-ai poruncit!


 
 

Hrana ta zilnica!

9 MAI
Isaia 14.1-27

Din compasiune pentru rămăşiţa poporului Său, Dumnezeu va răsturna chiar şi cele mai mari imperii (43.3-5). Nimic nu este prea greu pentru El când este vorba să-i elibereze pe cei pe care-i iubeşte. Să nu ne temem! El are în mâini toate mijloacele pentru a-i ocroti pe copiii Săi, şi aceasta nu în virtutea credincioşiei noastre, ci a Sa.
După Babilon ne este adus în atenţie împăratul Babilonului. Devenim martorii unei scene deosebit de cumplite, pentru că Isaia ne conduce până la locuinţa morţilor, pentru a ne zugrăvi acolo tremurul cauzat de apariţia acestui personaj impunător. „Iată! Şi tu ai ajuns..." (v. 10) - se miră cei care îl cunoscuseră în culmea puterii lui! În acest împărat al Babilonului îl recunoaştem pe conducătorul celui de-al patrulea imperiu (cel roman), numit şi „Fiara". Totuşi, gândul Duhului trece mai departe de acest agent al lui Satan, pentru a ni-1 evoca (începând cu v. 12) pe însuşi Satan. „Cum ai căzut din ceruri...?" Felul cum a pătruns mândria în Lucifer (numit şi Luceafărul, Steaua strălucitoare, Fiul zorilor, Heruvimul de lumină) rămâne o taină prea adâncă. Şi, deşi a devenit prinţ al întunericului, el încă ştie să se deghizeze în înger de lumină, pentru a înşela (2 Corinteni 11.14); el face şi astăzi pământul să tremure sub puterea întunericului şi nu-şi eliberează nicidecum prizonierii (v. 17; 49.24,25).
 Dar, potrivit promisiunii divine, Dumnezeu îl va zdrobi în curând sub picioarele noastre (Romani 16.20; Ezechiel 28.16-19).

8 mai 2014

Sa zidim altarul...!

"Pleacă urechea, Dumnezeule, şi ascultă! Deschide ochii şi priveşte la dărâmăturile noastre şi la cetatea peste care este chemat Numele Tău! Căci nu pentru neprihănirea noastră Îţi aducem noi cererile noastre, ci pentru îndurările Tale cele mari.scultă, Doamne! Iartă, Doamne! Ia aminte, Doamne! Lucrează şi nu zăbovi, din dragoste pentru Tine, Dumnezeul meu! Căci Numele Tău este chemat peste cetatea Ta şi peste poporul Tău!”
Daniel 9:18-19

In cap. 9 il vedem pe Daniel mijlocind inaintea Domnului cu rugaciune si post, "si mi-am întors faţa spre Domnul Dumnezeu ca să-L caut cu rugăciune şi cereri, postind în sac şi cenuşă."
Stim ca in orice problema, orice legatura, orice boala, atat spirituala dar si trupeasca Dumnezeu este singurul Cel care poate interveni, poate elibera si poate tamadui. Nu cred ca trebuie ne mai indoim, ca vremea pe care-o traim este vremea despre care scrie in Sfanta Scriptura.Pacea mult cautata si mult dorita din intreaga lume pare sa fie un obiectiv greu de atins.De ce...? Pentru ca poporul, creatiunea mainilor Sale zace in pacat si fardelege.Poporul nu Il mai cauta pe Domnul, si-au facut dumnezei straini in fata carora se inchina si lor le aduc slava si cinste.Vrem pace si binecuvantare....?
„Puterea şi groaza sunt ale lui Dumnezeu; El face să împărăţească pacea în ţinuturile Lui înalte.
EL, si numai EL face sa imparateasca PACEA pe pamant.
Dumnezeu spune,"dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara"
Cine mai mijloceste pentru tara? Cine mai mijloceste pentru popor?
Venim cu cererile noastre inaintea Domnului, si multi venim doar atunci cand suntem in mare nevoie si vedem ca Dumnezeu nu ne raspunde, vedem ca facem rugaciuni si nu primim raspuns, si ne intrebam de ce....?
Cati mai au altarele zidite in casele lor?
Pentru ca Domnul sa ia aminte la rugaciunile noastre trebuie ca altarele noastre sa fie in perfecta stare. 
Fiecare dintre noi trebuie sa avem un altar personal cu Dumnezeu, insa trebuie sa avem si un altar al familiei, in care sa venim zi de zi si sa aducem jertfa inaintea Domnului, sa venim cu cereri si multumiri. 
Care este starea altarului tau...? Care este starea altarului meu?
Poate ca undeva in lungul sir al anilor ceva s-a stricat la el. Poate a cazut o caramida si in loc sa luam si sa o punem la loc, am lasat-o jos, si rand pe rand  altarul s-a daramat.
 Poate ca a fost o perioada in care nu ai inceput  si nu ai sfarsit  ziua fara sa ingenunchezi langa sotia ta sau langa sotul tau...langa copiii tai, astazi nu mai ai acest obicei...
E vremea cand trebuie sa ne cercetam fiecare, sa vedem care este starea altarului nostru, iar daca cumva au inceput sa cada caramizi din el, sa incepem sa reconstrim altarul. Numai asa Dumnezeu poate lua aminte la rugaciunile noastre.
Dumnezu nu este112, doar in caz de urgenta, El este un Dumnezeu care doreste sa fie alaturi de noi si la bucurii si la necaz.Avem nevoie de El doar la necaz....? Dar cine ne garanteaza ca in mijlocul bucuriilor nu apare nenorocirea? 
Trebuie sa recunoastem ca uneori am vrea sa Il tinem pe Dumnezeu departe de noi, atunci cand poate picioarele noastre calca acolo unde nu trebuie, vrem mai bine ca El sa nu fie langa noi, atunci cand ochii nostri privesc unde nu trebuie...am dori sa fim singuri. In mijlocul afacerilor, acolo unde nu lucram tocmai in regula, vrem ca Dumnezeu sa-si vada de ale Lui si pe noi sa ne lase sa ne vedem de ale noastre....
Oh, daca Dumnezeu ne-ar lasa din mana Sa, am fi cei mai nenorociti...Numai ca Dumnezeu ne iubeste asa cum suntem si vrea ca prin bunatatea pe care ne-o arata sa ne intoarcem la EL!
"Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă si ma indeamna  la pocăinţă?"
Doamne ajuta-ne sa intelegem acest lucru!



 

Hrana ta zilnica!

8 MAI
Isaia 13.1-22

De aici şi până la cap. 27, Dumnezeu ne va pune înainte judecăţile asupra naţiunilor, numite oracole sau profeţii: „Profeţia despre..." (v. 1: lit. „Povara despre..."). Acest cuvânt („povara") are o mare putere de sugestie, deoarece omul lui Dumnezeu, când este constrâns să anunţe judecata viitoare, astăzi ca şi atunci, nu o poate face altfel decât cu o inimă profund împovărată.
Din punct de vedere istoric, popoarele amintite aici erau contemporane cu Isaia şi, în această privinţă, profeţiile pe care le vom citi s-au împlinit deja ad-litteram. Relatările pelerinilor confirmă că locul în care a fost amplasat Babilonul este şi astăzi de-a dreptul dezolant şi înspăimântător, în el adăpostindu-se numai fiarele pustiului (v. 17-22). Totuşi, după cum „nicio profeţie a Scripturii nu se interpretează singură" (2 Petru 1.20), nici aceasta nu poate fi explicată izolat, chiar dacă aruncăm un ochi în oglinda istoriei. Întotdeauna trebuie să căutăm în ea, însoţită de priceperea pe care ne-o dă Duhul Sfânt, o raportare la centrul şi scopul profeţiilor, Hristos şi împărăţia Sa viitoare.
Va fi un Babilon profetic: falsa Biserică apostată (vezi Apocalipsa 17.5; 18.1-24). Acest Babilon va cădea înainte de întemeierea împărăţiei, spre încântarea sfinţilor, a celor care „se bucură de măreţia lui Dumnezeu" (v. 3; Apocalipsa 18.20; comp. cu Psalmul 35.15,26).

7 mai 2014

Shalom Jerusalem

                          

Eu caut solutia.....

Numai ce m-am facut comoda dupa o zi in care am avut umpic de alergat, dau de un articol extraordinar, si pe buna dreptate zic acest lucru, pentru ca tot ce scrie este foarte adevarat, insa ceea ce nu am inteles pana la finalul articolului....SOLUTIA, care-i solutia....!?
Eu caut solutia sau poate ca nu am inteles eu bine articolul?
Poate aveti dumneavoastra raspunsul...!?


Auzim de tot mai multe cazuri de cancer în jurul nostru, iar bolii acesteia îi cad victime inclusiv oameni care au dus o viaţă cumpătată şi s-au ţinut departe de tutun sau de alcool. Te întrebi de unde. Unul dintre răspunsuri se află în otrava nevăzută care ne este băgată în hrană.
Te fereşti să mănânci carne de porc, pentru că ştii că nu e bună pentru colesterol. Ţi se recomandă puiul, că e mai sănătos. Dar puiul, pentru a creşte pe repede-nainte, să fie bun de sacrificat după 40 de zile (ceea ce în bătătura ţăranului se întâmplă în câteva luni), e îndopat cu hormoni şi cu tot felul de chimicale. Dai copilului să mănânce piept de pui, că e slab şi bun, dar, din cauza hormonilor estrogeni, fetiţelor le apare menstruaţia cu câţiva ani mai devreme şi sunt expuse riscului de cancer uterin, iar băieţii se confruntă cu riscul de cancer mamar. Te gândeşti că mai sănătoasă e, totuşi, carnea de peşte. Numai că peştii mari (ton, cod) reţin metalele grele (plumb, mercur, cadmiu etc.), provenite de la poluare, iar acestea, ajunse în corpul nostru, se acumulează în rinichi, ficat, oase, creier şi duc la inevitabilul cancer. Peştii din crescătorii sunt şi mai periculoşi......

Citeste mai mult: adev.ro/n57onp

Auzim de tot mai multe cazuri de cancer în jurul nostru, iar bolii acesteia îi cad victime inclusiv oameni care au dus o viaţă cumpătată şi s-au ţinut departe de tutun sau de alcool. Te întrebi de unde. Unul dintre răspunsuri se află în otrava nevăzută care ne este băgată în hrană

Citeste mai mult: adev.ro/n57onp
Auzim de tot mai multe cazuri de cancer în jurul nostru, iar bolii acesteia îi cad victime inclusiv oameni care au dus o viaţă cumpătată şi s-au ţinut departe de tutun sau de alcool. Te întrebi de unde. Unul dintre răspunsuri se află în otrava nevăzută care ne este băgată în hrană

Citeste mai mult: adev.ro/n57onp
Auzim de tot mai multe cazuri de cancer în jurul nostru, iar bolii acesteia îi cad victime inclusiv oameni care au dus o viaţă cumpătată şi s-au ţinut departe de tutun sau de alcool. Te întrebi de unde. Unul dintre răspunsuri se află în otrava nevăzută care ne este băgată în hrană.

Citeste mai mult: adev.ro/n57onp
Auzim de tot mai multe cazuri de cancer în jurul nostru, iar bolii acesteia îi cad victime inclusiv oameni care au dus o viaţă cumpătată şi s-au ţinut departe de tutun sau de alcool. Te întrebi de unde. Unul dintre răspunsuri se află în otrava nevăzută care ne este băgată în hrană.

Citeste mai mult: adev.ro/n57onp

Sa fim o Evanghelie!

Indiferent cat de tarziu ne trezim, indiferent cat de grabiti suntem, ne straduim din rasputeri sa nu ne pierdem bunul obicei dimineata de a aduce pe altar jertfa de dimineata.Citim din Scriptura si stam in rugaciune (eu si sotul), si recomand tuturor sa faca acest lucru.Azi de dimineata dupa ce am citit, am stat putin de vorba referitor la textul pe care l-am citit "sunetul celor sapte trambite" Apocalipsa 8 si 9 si ne intrebam cum va fi aceea zi? Ce fericiti vom cei care L-am slujit pe Domnul! 
Cat despre cei care azi stau nepasatori, ne gandeam cat de ingrozitoare poate fi aceasta zi....
La un moment dat imi spunea una din experientele sale de ieri de la munca. Lucra undeva in Timisoara la o persoana care nu il cunostea pe Dumnezeu, si cum asculta muzica crestina acolo unde lucreaza pe un mp3, la un moment dat, proprietara a venit si l-a intrebat ce muzica asculta, de unde e aceasta muzica, de unde stie el cuvintele, "pentru ca te-am auzit cantand ", spunea d-na, marturisindu-i ca a stat  pe hol lunga vreme si a ascultat cuvintele si bineinteles, de-aici s-a creat o portita in care a putut sa-L marturiseasca pe Dumnezeu fiind foarte bucuros ca a avut aceasta ocazie.

Avand putin timp acum la servici, mi-am amintit de aceasta discutie pe care am avut-o.
 E foarte important ce urme lasam in urma noastra. 
Ma intreb oare, daca acolo unde muncea fiind singur, nestiind ca cineva il asculta sau il vede, poate ca muncind nu i-ar fi iesit ceva bine si asa cum este obiceiul la nervi "omul injura" sau cine stie ce gesturi necugetate ar fi facut.....oare ce impresie ar fi facut. M-ai putea el sa-L marturiseasca pe Hristos?

Traim in lume, nu trebuie sa facem ce face lumea, insa traim in mijlocul lor pentru ca asa a fost ingaduit si acesta este pamantul, traiesc si oameni rai si oameni buni, insa acolo unde ne-a asezat Dumnezeu pentru o vreme sa locuim sau sa muncim, trebuie sa fim o Evanghelie pentru cei de langa noi. Cuvintele uneori sunt de prisos, faptele noastre valoreaza mai mult de orice cuvinte.Avem aceasta datorie sa Il marturisim pe Dumnezeu, pentru ca la inaltarea Sa la cer a spus;"mergeti si spuneti tuturor...". 
Avem datoria sa spunem, insa degeaba le spunem daca prin purtarea noastra aratam altceva.
Doamne ajuta-ne ca inainte de orice cuvinte
 "NOI SA FIM O EVANGHELIE"!

Hrana ta zilnica!

7 MAI
Isaia 11.1-16; 12.1-6

Versetele 18,19,33 şi 34 din cap. 10 îl compară pe Israel cu o pădure semeaţă în care securea şi ferăstrăul (Asiria, instrument în mâna Domnului, v. 15) vor face mari defrişări. Arborele regal al lui Iuda va fi şi el doborât, pentru că în curând nu va mai fi niciun descendent din David pe tron. Dar, după cum în natură se întâmplă ca dintr-un buştean proaspăt tăiat să prindă viaţă lăstari tineri, plini de sevă, tot astfel, din „tulpina lui Isai" (11.1), aparent moartă, a apărut un Vlăstar cu totul nou: „o Odraslă", care a crescut înaintea lui Dumnezeu şi a adus rod bogat în Duhul (11.2).
Vlăstarul, Rădăcina şi Urmaşul lui David (v. 1,10; Apocalipsa 22.16) sunt nume pe care Domnul Isus le poartă în raport cu binecuvântarea lui Israel şi a lumii. Atunci vor domni pe pământ dreptatea şi pacea, chiar şi între animale. Ce contrast între acest tablou încântător al împărăţiei milenare şi starea de azi a creaţiei care încă „suspină" şi este în „dureri de naştere", aşteptând odihna şi gloria viitoare! (Romani 8.19-22). Toţi surghiuniţii (exilaţii) lui Israel vor avea parte de această împărăţie: ei se vor întoarce de unde sunt răspândiţi (în diaspora), precum altădată poporul din robia sa în Egipt. Iar cap. 12 le va pune pe buze lauda finală, laudă care aduce aminte de cea dintâi cântare a lui Israel (comp. v. 2 cu Exod 15.2).

6 mai 2014

Hrana ta zilnica!

6 MAI
Isaia 10.1-34

Ultimele trei paragrafe din cap. 9 (v. 8-21) şi primul din cap. 10 (v. 1-4) sintetizează toate motivele pentru care mânia lui Dumnezeu „nu se abate" de la Israel şi mâna Sa este tot întinsă" (9.12,17,21; 10.4). Însă această mână ţine o nuia înfricoşătoare, pentru a pedepsi poporul vinovat: este Asiria, amintită deja. A existat un asirian istoric (Sanherib şi armatele sale: vezi cap. 36.1), dar el nu a fost decât o palidă imagine a groaznicului asirian profetic care va invada ţara lui Israel puţin înainte de domnia lui Hristos. Dumnezeu, în indignarea Sa, va ordona acest atac împotriva poporului Său, atac de care agresorul va profita pentru a-şi atribui succesul şi chiar pentru a se ridica împotriva lui Dumnezeu (v. 13,15; comp. cu 2 Impăraţi 19.23...). Ce nebunie! 
Unealta nu este nimic fără mâna care o mânuieşte! Din acest motiv, Dumnezeu, de îndată ce îşi va încheia lucrul în care S-a folosit de această nuia, o va pune pe foc, cum se arde un simplu toiag (v. 16; 30.31-33).
Fie ca exemplul acestui act atât de drastic să ne aducă şi nouă aminte de ceea ce suntem, chiar în calitate de creştini, şi anume: instrumente fără putere şi fără înţelepciune proprie (comp. cu v. 13), pe care Domnul le poate pune deoparte sau înlocui, după cum găseşte El cu cale.
Gândul final al lui Dumnezeu nu este judecata, ci harul: „...o rămăşiţă ... se va întoarce" (v. 21,22, citate în Romani 9.27).

5 mai 2014

Hrana ta zilnica!

5 MAI
Isaia 9.1-21

In timp ce cap. 8 se încheie cu „întunericul greu" în care Israel umblă ca un orb, bâjbâind, cap. 9 se deschide cu „o mare lumină" (v. 2) strălucind înaintea paşilor săi. Citarea acestui pasaj în Matei 4.15,16 ne poartă înspre perioada Evangheliei, pentru a-L putea vedea strălucind acolo pe Cel care este Lumina lumii (Ioan 9.5). Galileea cea dispreţuită (dar atât de privilegiată) este tocmai locul în care Domnul Isus îşi împlineşte cea mai mare parte a slujbei Sale: Îl putem vedea pe malul lacului cu ucenicii şi cu mulţimile; Capernaumul, datorită prezenţei Fiului lui Dumnezeu în mijlocul său, va fi înălţat în mod deosebit: „până la cer" (Matei 11.23). Însă adevărata lumină nu este rezervată unei regiuni sau unui popor, ci ea „luminează pe orice om"; cu toate acestea, „oamenii au iubit mai mult întunericul decât
lumina, pentru că faptele lor erau rele" (Ioan 1.9; 3.19). Versetele noastre trec şi peste timpul respingerii Domnului şi peste întreaga perioadă actuală a Bisericii, care nu reprezintă niciodată tema profeţiilor, pentru a ne duce dintr-o dată în bucuria lui Israel (v. 3) când, după secole de întuneric, va răsări gloriosul Soare al dreptăţii (comp. cu 60.1,19,20). Frumosul v. 6 dezvăluie câteva dintre numele şi titlurile atribuite Fiului, care constituie tot atâtea binecuvântate subiecte de meditaţie pentru sufletele noastre.

4 mai 2014

Motiv de rugaciune!

Si pentru ca am inceput o alta luna, biserica Elim posteste si sta inaintea Domnului in rugaciune pentru pacea din tara.
Avand in vedere tensiunile care sunt la granitele noastre, noi credem ca Dumnezeu poate face minuni si El poate interveni in problemele tarilor vecine. 
Sa nu uitam ca in mijlocul acestor conflicte sunt frati de ai nostri atat in UCRAINA, cat si in RUSIA. Dumnezeu sa ii ocroteasca, sa-i pazeasca de orice atac si sangele Sau sa ii protejeze.
Dumnezeu sa ne binecuvinteze!