Versetul zilei

12 aprilie 2014

E sarbatoare la Florii!


E sarbatoare la Florii -
Cum n-a mai fost vreodata,
Caci Cel prezis de profetii,
Azi in Sion se-arata.

Smerit, cu chipul Sau senin,
Inconjurat de gloate,
Isus, calare pe asin,
Coboara spre cetate.

In maini, cu crengi de palmier,
Ii ies multimi in cale;
Rasuna al Iudeii cer,
De cint si osanale.

Rasuna coruri de copii
Multimea se tot strange,
E sarbatoare la Florii,
Dar Imparatul plange:

"Ierusalim, Ierusalim,
Ce mi-ai respins iubirea
Si darul pacii cel sublim -
Iti plang nenorocirea.

Dusmanii vor imprejmui
Tot zidul tau cu schele,
Iar pentru mame si copii
Veni-vor vremuri grele."

Cu lacrimi calde pe obraz
Plangea Ierusalimul ... ,
Dar plansul lui mai scalda azi
New Yorkul si Kremlinul.

Vazduhul Terei e brazdat -
De undele divine,
Iar orologiile bat
Sfarsitul care vine.

E sarbatoare pe pamant
Si lupta pentru pace,
Se flutura lozince in vant,
Dar Printul pacii tace.

Azi, nu romani si nici barbari,
La porti vin cu stafeta,
Ci mii de monstrii nucleari -
Ameninta planeta.

E sarbatoare si e joc
Si muzicile canta,
Dar pace tu nu ai deloc
Si moartea te-nspaimanta.

El hotaraste iar o zi
Azi, cat se poate spune,
Pe Printul pacii-L poti primi,
Nu amana pe maine!
                                                                   Autor: Petrica  Dugulescu

Beniamin Faragau - Botezul cu Duhul Sfant

Isus Hristos nu a fost nici  baptist, nici ortodox, nici penticostal, nici n-a facut parte din alta denominatiune.Astazi crestinii (unii), duc o lupta unii impotriva altora de parca nu ar slujii Aceluiasi Dumnezeu(dar, pe semne ca nu slujesc). Se grabesc sa acuze, sa arunce cu pietre(vorbe) in cel de langa ei, doar pentru faptul ca parerile nu sunt la fel.
In loc sa ramanem uniti indiferent de denominatiunea din care facem parte, in loc sa ne straduim sa-i smulgem pe cei de langa noi din mocirla pacatului, in loc sa fim exemple pentru cei din jurul nostru, ne grabim sa judecam, cine e baptist, cine nu e, cine are crezul penticostal, (de parca Duhul Sfant ar fi al penticostalilor).
Din cate stiu, Biblia spune"Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!Deci, celor ce I-l cer, fie el din orice denominatiune.
Trist este ca Domnul Isus vine curand si unii crestinii au alte ocupatii. Domnul sa ii pocaiasca!
Acest mesaj al fr. Faragau a incins unele spirite si nu inteleg de ce...?
Citind unul din bloguri azi dimineata m-a surprins titlul unui articol,"Aș propune ca Beniamin Fărăgău să fie exclus din cultul baptist".Motivul...? Parere diferita in ceea ce priveste botezul cu Duhul Sfant.
Dar pana una alta, mai bine ascultam mesajul fratelui Beneamin Faragau si intre timp ne rugam si pentru fratii nostri care sunt de alta parere.
Domnul sa aibe mila de noi!
           

Hrana ta zilnica!

12 APRILIE
Proverbe 8.22-36

Cele pe care „le-a pregătit Dumnezeu pentru aceia care-L iubesc" (1 Corinteni 2.9) izvorăsc din Hristos. El este înţelepciunea lui Dumnezeu (care este) în taină, ascunsă, pe care Dumnezeu a rânduit-o mai înainte de veacuri spre gloria noastră" (1 Corinteni 2.7; 1.30). Versetele 22-31 ridică cortina de peste evenimentele derulate înainte de lucrurile create şi ne poartă atât de departe cât pot pătrunde gândurile noastre. Înţelepciunea era deja acolo, o Persoană alături de Dumnezeu: Fiul alături de Tatăl, într-o plinătate reciprocă de dragoste şi de bucurie, pentru a concepe, apoi pentru a înfăptui împreună actul creaţiei. De aici mai învăţăm un lucru extraordinar: înainte să fi existat un singur om, înainte chiar să fi fost pământul, pentru a-1 susţine, înainte şi de „începutul pulberii lumii", noi, tu şi eu, eram deja cunoscuţi şi iubiţi. „Desfătările Mele erau în fiii oamenilor" (8.31) este minunata declaraţie a Preaiubitului lui Dumnezeu dinainte de a exista timpul. El nu voia să Se bucure singur de dragostea Tatălui. De aceea, întreaga lucrare pe care plănuise să o facă urmărea acest scop: să-i introducă pe oamenii salvaţi şi făcuţi desăvârşiţi în propria Sa fericire, în gloria lui Dumnezeu, Tatăl Său.

11 aprilie 2014

Luna sangerie


Fenomen supranatural inainte de a doua venire a Domnului.
Eclipsa totala de Luna ce va avea loc pe 15 aprilie, adică săptămâna viitoare, va dura 1 ora, 17 minute si 48 de secunde, ea facand parte din seria de eclipse denumita "tetrada".
Toate aceste patru eclipse de Luna vor fi vizibile partial sau total de pe teritoriul Statelor Unite, potrivit expertului NASA, Fred Espenak. Fenomenul "Lunii sangerii" a devenit de importanta religioasa, deoarece el se petrece in acelasi timp cu principalele sarbatori religioase evreiesti.
Astfel, eclipsele din acest an, din 15 aprilie si 8 octombrie (dar si cele din 2015) coincid cu Pastele evreiesc si cu Sarbatoarea Cortului.
De aceea, evenimentul este asociat cu o profetie din cartea Genezei si din Biblia evreiasca. "Soarele se va cufunda in intuneric si Luna va deveni sangerie, inainte de marea si teribila zi a venirii Domnului", se scrie in Biblia evreiasca.
Eclipsele Lunii au fost asociate cu evenimente importante din istorie, spre exemplu cu eclipsa de Luna aparuta inainte de caderea Constantinopolului in anul 1453.
Eclipsa totala de Luna din 15 aprilie 2014 va incepe la ora 4:37 Universal Time (7:37 ora Bucurestiului), iar faza de eclipsa totala se va desfasura intre orele 7:06 si 8:24 UT (intre 10:06 si 11:24 - ora Bucurestiului).
Eclipsa totala de Luna din 15 aprilie nu va putea fi vazuta din Romania, ci doar din America de Nord si Sud si Oceanul Pacific, potrivit Observatorului astronomic din Bucuresti.
- See more at: http://www.obiectiv.info/fenomen-supranatural-care-prevesteste-a-doua-venire-a-lui-iisus-pe-pamant-ce-se-intampla-pe-cer-in-aprilie_37992.html#sthash.OK7FwAgR.dpuf

Voi face să se vadă semne în ceruri şi pe pământ: sânge, foc şi stâlpi de fum;
Soarele se va preface în întuneric, şi luna, în sânge, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi Atunci oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit. Căci mântuirea va fi pe muntele Sionului şi la Ierusalim, cum a făgăduit Domnul, şi între cei rămaşi pe care-i va chema Domnul.
Ioel 2:30-32

Caleb, omul care s-a lasat insufletit de alt duh!

Iar pentru că robul Meu Caleb a fost însufleţit de un alt duh şi a urmat în totul calea Mea, îl voi face să intre în ţara în care s-a dus, şi urmaşii lui o vor stăpâni.
Numeri 14:24 


Iata cat de mult face sa ramai in ascultare si sa te lasi calauzit de Domnul!
In vremuri de criza si de incercare este foarte important sa ne aducem aminte de  toate promisiunile lui Dumnezeu. Caleb a facut acest lucru si n-a uitat ca Dumnezeu le-a promis  tara in care curge lapte si miere. Interesant este procentul lor, din doisprezece oameni trimisi ca iscoada, doar unul  are un alt duh de caluzire.
De-atatea ori am trecut prin situatii in care trebuia sa luam decizii importante si am constat uneori ca nu intotdeauna am facut alegerea cea mai buna, alteori am ramas surprinsi de alegerea facuta, multumiti ca rezultatul a  fost unul extrordinar. In cazul in care toate lucrurile au iesit ok, si ma refer strict la persoana mea, cu siguranta nu am mai analizat modul cum am ajuns sa iau decizia inteleapta, insa atunci cand lucrurile nu au iesit tocmai bune, au urmat procese de constiinta si ma intrebam unde am gresit.
Traind alaturi de Domnul, realizez ca toate acestea se datoreaza modului in care m-am lasat caluzita.
Fiecare dintre noi suntem supusi unor forme diferite de caluzire, iar in functie de caluzirea acceptata de noi vom avea si rezultatele.
Una dintre calauzirile  cele mai puternice si care ne da de furca cel mai mult este:CALAUZIREA DUPA FIREA PAMANTEASCA, si Acan este un exemplu pe care il avem pe paginile Scripturii.
O alta calauzire care ne duce in situatii nu tocmai placute este: CALAUZIREA DUPA MULTIME. Aceasta situatie deseori ne duce pe un drum gresit si nu realizam acest lucru decat la final. Spiritul de turma ne caracterizeaza foarte mult si daca toti fac, nu inseamna ca este si bine.
O alta caluzire care ne poate aduce in situatii dezastruoase este: CALAUZIREA DUPA SFATUL PRIETENILOR. Nu intotdeauna prietenii au solutia potrivita si exemplu il avem pe Roboam.
Cand Ieroboam şi toată adunarea lui Israel au venit la Roboam sa ceara sa le usureze robia in care erau si care era pusa de tatal sau, Roboam cere sfatul batranilor care au experienta, insa nu-l ia in seama si merge la prietenii lui si le cere si acestora sfatul, erau colegii din aceeasi generatie cu el, si in final sfatul prietenilor a biruit. Stim ce a urmat datorita acestei decizii, imparatia s-a dezbinat.
O alta caluzire in care ne lasam atrasi este: CALAUZIREA NEPUTINTELOR NOASTRE FIZICE SAU SPIRITUALE.Moise a fost unul care a incercat sa se lase calauzit de neputinta lui fizica, insa credinciosia si dragostea fata de Domnul l-au facut sa accepte ceea ce Dumnezeu a hotarat pentru el.
O alta calauzire care o avem si care este cea mai inteleapta: CALAUZIREA DUPA DUHUL SFANT.
Spre deosebire de celelate calauziri care vad doar rezultatul momentului, caluzirea Duhului vede dincolo de ceea ce se poate vedea pe moment.

Cand  toti vad intuneric, tu sa vezi lumina care este dincolo de perdeaua groasa din fata ta.
Cand toti traiesc in placere si desfrau, tu sa ramai curat.
Cand altii fug de greutati, tu sa ramai pe baricade si sa lupti.
Cand esti in suferinta pe care Dumnezeu a ingaduit-o sa treci prin ea, tu sa privesti mai departe la Isus si sa vezi rasplatirea care te asteapta.

E cam greu sa intelegem acest lucru atata timp cat traim fara o nadejde viitoare, insa noi, copiii lui Dumnezeu avem aceasta nadejde si prorocul Ieremia in 29:11 spune,
Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.
De ce?Pentru ca  Dumnezeul in care ne-am pus increderea este un Dumnezeu al nadejdii.
Romani 15:13
Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde!
Calauziti de Duhul Sfant vom fi mostenitori impreuna cu Domnul.

 Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere care ne face să strigăm: „Ava!, adică: Tată!” Însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună moştenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El.

THE BIG EVENT 2014-2015: PROPHECY HAS NOW BEGUN

                        

O zi smerita cu Domnul!

                              sau           
Fiindca eu am intrat deja in weekend, oscilez intre o ceasca de cafea sau una de ceai.
 Cafeaua imi face cu ochiul, insa frigul de afara ma indeamna sa ma incalzesc cu o cana de ceai.
Pana ma voi hotara ce voi servi, va doresc o zi minunata, plina de har si binecuvantari divine.

Doamne, Tu esti Cel de la care vine sfatul si izbanda, " De la mine vine sfatul şi izbânda...( Prov.8:14/a)
Tu nu ai stins un fitil care fumega si nu ai frant o trestie rupta," Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă.." (Matei 12:20), ci intotdeauna ma atentionezi, ca atunci cand cred ca stau in picioare sa iau seama sa nu cad, "Astfel, dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă"(1 Corinteni 10:12)

O zi smerita cu DOMNUL!

Nu renunta !

Ce cuvinte minunate:
Stiu ca nu-i usor cand cerul e intuncat sa vezi lumina care-i dupa nori....

Nu renunta, nu te da batut,
 Prietene iti spun daca lupti vei castiga 
Nu renunta, nu te da batut,
Lasa dragostea sa straluceasca-n viata ta.

                            

Ungerea Mariei!

Maria a luat un litru cu mir de nard curat, de mare preţ, a uns picioarele lui Isus şi I-a şters picioarele cu părul ei; şi s-a umplut casa de mirosul mirului.
Ioan 12:3

Suntem in preajma unei mari sarbatori, "INTRAREA DOMNULUI ISUS IN IERUSALIM".
Citim si rememoram toate evenimentele in ordine cronologica, asa cum sunt descrise in Scriptura si traim sentimente marete mai ales in preajma Invierii Domnului.Atunci ne amintim de cei dragi, atunci ne amintim ca trebuie sa fim mai buni, atunci renasc in noi sentimente care au murit poate demult, atunci ne amintim de jertfa mareata de la Golgota ....din pacate doar atunci, pentru multi.
M-am intrebat azi, care ar fi gestul meu daca as sti ca peste putin timp nu voi mai avea ocazia sa am langa mine pe cel drag? 
Maria Il iubea foarte mult pe ISUS.De altfel ambele surori, cat si Lazar Il iubea pe Domnul Isus si iubirea era reciproca, Isus considerandu-l prietenul Sau, pe Lazar. Cu toate ca, nu  mult inainte de acest moment, Maria si Marta au alergat sa Il caute pe Domnul Isus, spunandu-I ca Lazar, fratele lor a murit. In Scriptura este de altfel singurul loc unde se spune ca "Isus plangea". Iudeii s-au mirat cat de mult l-a iubit Isus!
Cu toate acestea, atunci cand Maria l-a chemat sa mearga sa se roage pentru Lazar, iata ca Isus mai intarzie inca doua zile. Curios lucru am putea spune....!
Insa, Fiul nu facea nimic fara Tatal!
Asa cum noi asteptam calauzirea Domnului, prin Duhul Sfant, tot asa si Isus astepta calauzirea Tatalui.
Ioan 5:19
„Adevărat, adevărat vă spun că Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând; şi tot ce face Tatăl face şi Fiul întocmai.

 Revenind la gestul Mariei, ca de fapt despre acest lucru am vrut sa scriu, acesta a fost un act de un maret sacrificiu. Stim valoarea si pretul unui litru de mir, si cat a fost de criticat gestul ei nobil, chiar de unul din ucenicii Domnului Isus. insa Maria stia ca Isus in curand nu va mai fi printre ei, de-aceea a facut tot ceea ce a simtit ea in acel moment, si a facut-o din dragoste.Prin gestul ei, ea si-a aratat credinciosia, respectul si dragostea fata de Domnul, de-aceea si in ziua de azi este amintit ceea ce a facut ea. 
De fapt acest lucru asteapta Domnul de la noi, de la fiecare. Nu a-I spala picioarele cu mir, ci a-I arata credinciosia si devotamentul nostru pentru El. 
Si cum am putea face acest lucru, daca nu umbland in smerenie, pazind poruncile Sale si facand voia Sa?
Aceasta este gestul maret pe care Il asteapta Domnul de la mine, de la tine...de la noi toti. Pazind poruncile Lui si umbland in dragoste unii fata de altii.
Oare, dragostea noastra este asemanatoare cu cea a Mariei?
Doamne ajuta-ne!



 


Hrana ta zilnica!

11 APRILIE
Proverbe 8.1-21

Acum înţelepciunea se întoarce spre cei pierduţi şi îşi face auzită lămurit chemarea ei de har (la fel ca în cap. 1). De astă dată se aşază pe înălţimi, în mijlocul drumurilor, la porţile oraşelor, pretutindeni pe unde trece lumea. Răspântia (v. 2) este locul de drum unde avem ocazia să schimbăm direcţia şi acolo vedem că sunt trimişi şi slujitorii împăratului din parabolă, ca să caute şi să poftească pe câţi vor găsi (Matei 22.9).
 Proverbe 9 ne va arăta că şi înţelepciunea îşi are ospăţul pregătit (la fel ca Matei 22) şi că trimite invitaţii prin slujitori.
Voi, care încă mergeţi pe calea cea largă, răspundeţi acum vocii insistente care vă cheamă la răspântie!
 Este vocea lui Isus. El vă vrea fericiţi. El vă spune lucruri minunate, cuvinte drepte, limpezi şi adevărate, tuturor celor care-L ascultaţi (v. 6,9). El are puse deoparte comori care nu se pot compara cu aurul sau cu argintul acestei lumi şi dă moştenire „avuţii trainice" (v. 18), „adevărate", „bunuri viitoare" (Evrei 10.1), „o avere mai bună şi statornică" (Evrei 10.34). 
Cât de glorios este „ceea ce a pregătit Dumnezeu pentru aceia care-L iubesc" (1 Corinteni 2.9; comp. cu v. 17-21)!

10 aprilie 2014

Hrana ta zilnica!

10 APRILIE
Proverbe 7.1-27

Capitolul 7 prezintă cu solemnitate pericolul la care femeia străină îl expune pe tânărul fiu al înţelepciunii. Asistăm la o adevărată vânătoare a sufletului (comp cu 6.26): Ea stă la pândă; această femeie destrăbălată, gălăgioasă şi fără astâmpăr (v. 11), care-şi ascunde intenţiile perverse sub înveliş religios (v. 14), umblă de colo-colo, pândindu-şi prada la adăpostul nopţii. Armele ei sunt cuvintele dulci şi clipitul seducător al pleoapelor (cap. 2.16; 5.3; 6.25). Victima ei este un tânăr uşuratic, fără ocupaţie, învins mai dinainte, pentru că nu are voinţă şi pentru că este dominat de simţuri.
Scena este repede jucată: inconştient, fără minte, el „a mers deodată după ea". Laţul „păsărarului" - adică al lui Satan - este închis deodată (v. 23; Psalmul 91.3). 
Prea târziu...! Plăceri de o clipă, dar cu ce preţ plătite! „îşi pierde viaţa..." şi nu ştie.
Tineri creştini, voi sunteţi şi mai responsabili, pentru că aţi fost preveniţi de toate acestea. în plus, ştiţi şi unde poate fi găsită resursa: „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Păzindu-se după Cuvântul Tău" (Psalmul 119.9). Gândiţi-vă la exemplul lui Iosif şi la răspunsul lui categoric, prezentat în Geneza 39.9, iar în ceasul pericolului, strigaţi la Cel care oricând „poate să-i ajute pe cei ispitiţi" (Evrei 2.18).

9 aprilie 2014

Recunoscuti dupa fapte!

Astazi citeam la birou unul din aceste versete care m-a facut sa meditez la ceea ce spunea prorocul Ieremia.
Căci în poporul Meu sunt oameni răi; ei pândesc ca păsărarul care întinde laţuri, întind curse şi prind oameni. 
Ieremia 5:26
Nu de putine ori am primit urmatoarea intrebare:"este posibil ca si intre crestini sa fie oameni de acest fel?" Bineinteles, referindu-se la un anume comportament.
Da, este posibil, si nu o spun eu ci, spune Scriptura.
Privind in Noul Testament, intalnim  multe carti tratand aceste subiect, insa cartea Iuda dezbate mult mai pe larg acest cuvant:
"Căci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrişi demult pentru osânda aceasta, oameni neevlavioşi, care schimbă în desfrânare harul Dumnezeului nostru şi tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn, Isus Hristos"
Cand spune  s-au strecurat printre voi unii oameni, ne intrebam, oare la cine se refera?
 Sunt printre noi (in biserica) si totusi Il tagaduiesc! 
Multi ne gandim ca acest verset se refera la faptul ca in biserica sunt printre crestini, si oameni rai
asa cum se refera Cuvantul. Insa  atunci cand spune "tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn, Isus Hristos", este clar ca se refera la cei care fac deja parte din trupul lui Hristos si cunosc Cuvantul.
Acum, cred ca am gresit cand am spus "fac parte", corect era "au facut parte", pentru ca Trupul lui Hristos, nu poate fi format din madulare bolnave. Vorbim despre tagaduire. Oare cum Il tagaduiesc pe Hristos?
Tagaduirea nu este prin cuvant, ci prin fapte. Ori in aceste vremuri atat de confuze, pentru multi este foarte greu sa faca aceasta deosebire intre acesti falsi crestini si crestini adevarati. Si intr-adevar este greu de deosebit, insa este un mod foarte simplu de a-i cunoaste, "roadele lor" vor dovedi. Traiesc alaturi si unii si altii, sunt evlaviosi si unii si altii, insa motivatia evlaviei lor difera. Unii sunt evlaviosi pentru Domnul, altii evlaviosi doar pentru interesul lor.Cuvintele lui Pavel pe care i le spunea tanarului Timotei, referitoare la felul in care vor fi vremurile in zilele din urma, parca ni se potrivesc foarte bine cu vremea in care traim noi.
Si totusi acesti oameni care sunt descrisi in text(2 Timotei 3:1-5), traiesc azi in mijlocul multor crestini si in mijlocul bisericilor. 
Rodul  vine in urma muncii depuse, insa atunci cand munca depusa nu are si ungere din partea lui Dumnezeu, si nu numai ungere, ci acordul lui Dumnezeu, atunci rodul nu este cel asteptat. 
Un adevarat elev are caracterul Invatatorului Sau.
Daca suntem ucenici a lui Dumnezeu trebuie sa avem caracterul Sau, caracterul Fiului Sau Isus Hristos,  si indiferent de circumstantele in care ne gasim  privirea noastra si exemplul nostru trebuie sa fie Isus, pentru ca va veni ziua in care Dumnezeu se va apropia de noi pentru judecata.

Cine va putea să sufere însă ziua venirii Lui? Cine va rămâne în picioare când Se va arăta El? Căci El va fi ca focul topitorului şi ca leşia înălbitorului. El va şedea, va topi şi va curăţa argintul; va curăţa pe fiii lui Levi, îi va lămuri cum se lămureşte aurul şi Atunci darul lui Iuda şi al Ierusalimului va fi plăcut Domnului, ca în zilele cele vechi, ca în anii de odinioară.Mă voi apropia de voi pentru judecată şi Mă voi grăbi să mărturisesc împotriva descântătorilor şi preacurvarilor, împotriva celor ce jură strâmb, împotriva celor ce opresc plata simbriaşului, care asupresc pe văduvă şi pe orfan, nedreptăţesc pe străin, şi nu se tem de Mine, zice Domnul oştirilor.
Maleahi 3:2-5

Concert de muzica crestina !!!

Sambata,12.04.2014 sunteti invitati la un concert de muzica crestina !!!
Serviciul divin va incepe  va incepe  la ora 18.
Toti cei care doresc si pot sunt asteptati cu mare drag!

Criza de....!?

Oriunde ne gasim, indiferent cu cine discutam, nu exista alt cuvant decat, "criza".
Bineinteles, persoanele despre care vorbesc si cei cu care intru in contact(jobul fiind de asa natura), se refera la criza economica care pare ca nu mai are sfarsit, ba din contra se accentueaza pe zi ce trece tot mai mult. Insa astazi, avand putin timp la munca, am stat si m-am gandit ca tot mai multi oameni sunt afectati de criza. Criza si-a pus amprenta asupra noastra, insa nu ma refer la  criza economica, ci la o criza mult mai profunda care ne afecteaza tot mai tare.
Suntem intr-o criza crescanda de dragoste, criza de rabdare, criza de iertare, criza de compasiune pentru cei din jur, criza de fidelitate, criza de sinceritate, criza de credinciosie, criza de onestitate, criza de pace, de  unitate...si as putea sa continui, pentru ca intr-adevar suferim de multe.
Dragostea e pe cale de disparitie, rabdarea a ajuns la capat, mila nu mai simtim pentru nimeni, fidelitatea a ajuns un cuvant demodat, daca esti sincer...nu prosperi, prieteniile adevarate exista tot mai rar, onestitatea...nu este o caracteristica a secolului in care traim, dezbinarile si razboaiele au luat amploare....
Doamne in ce criza mare se zbate intreaga omenire....?




Hrana ta zilnica!

9 APRILIE
Proverbe 6.20-35

Încă de la începutul cărţii, tânărului creştin i-a fost amintit (tot ca o îndatorire de frunte, imediat după teama de Domnul) să asculte de părinţi şi să li se supună lor (cap. 1.8,9). Versetele 20-22 fac o revenire asupra acestui subiect important, pentru a da învăţăturii oferite de tată şi de mamă acelaşi loc pe care Deuteronom 11.18,19 îl atribuie cuvintelor lui Dumnezeu (vezi şi Proverbe 23.22). A asculta de părinţi înseamnă, în lumina acestor versete, a asculta de Dumnezeu: lucru nu numai „drept (Efeseni 6.1), ci şi plăcut în Domnul" (Coloseni 3.20). Fie ca această ascultare să se vadă în căminele creştine cu atât mai mult cu cât ea dispare atât de repede în lumea zilelor noastre! (2 Timotei 3.2). Influenţei căminului i se opune încă o dată cea a femeii străine, care personifică păcatul (cap. 2.16; 5.3,20, apoi 7.5). 
Să nu fim surprinşi de aceste avertismente repetate. Ştim din experienţă că ispitele îşi înnoiesc atacul; şi vor fi cu atât mai puternice, cu cât vor întâlni în gândurile sau în obiceiurile noastre necurăţii nejudecate.
La rândul ei, lenea deschide larg porţile pentru poftele cărnii, aşa cum putem învăţa şi din istoria lui David şi a îngrozitorului său păcat (2 Samuel 11).

8 aprilie 2014

Prorocie pentru tara!

Aseara, putin inainte de miezul noptii, am primit un mesaj pe telefon, mesaj despre care abia ulterior am aflat ca este deja cunoscut atat in tara, cat si peste hotare.
In cartea prorocului Amos, sta scris un verset:
"Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Şi descopere taina Sa slujitorilor Săi proroci".
Chiar daca sunt multi "crestini", care desi se numesc crestini, neaga lucrarea Duhului Sfant, asta nu-L impiedica pe Dumnezeu sa isi duca la indeplinire planul Sau maret.
Dumnezeu vorbeste cand intr-un  fel cand intr-altul, iar cine crede si vrea sa auda, va lua in seama toate aceste cuvinte.
Dragul meu care citesti aceste cuvinte si nu crezi nimic din toate aceste randuri, vreau sa iti spun ca indiferent daca crezi sau nu, Biblia se va implini, iota cu iota.

Am sa redau mai jos una din prorociile facute de o sora din Arad, o sora caruia Dumnezeu i-a dat darul prorociei. Interesant ca de ceva vreme, aceste lucruri Dumnezeu ni le-a descoperit si in biserica noastra, si nu doar.
De-aceea versetul din Amos, se implineste.
 "Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Şi descopere taina Sa slujitorilor Săi proroci",

"Iata poporule, nu inceta sa mijlocesti pt tara , ca se vad nori negrii, se aud tunete si fulgere la granitele tarii care vor sa treaca piatra de hotar si sa intre in aceasta tara .
 De aceea, vi se zice: nu incetati sa mijlociti pt pacea tarii si sa se duca vestea din cetate in cetate, sa se gaseasca mijlocitorii si astfel sa aduc izbavirea, sa trimit solia care poarta steagul alb pe care scrie ''pace'' si copita calului rosu sa nu intre peste granitele tarii. 
De aceea vi se zice cautati-va adapost, dar nu la oameni nu un adapost cu intarituri de pamant sau sub pamant, ci adapostul sub scutul aripilor Mele, adapostul sangelui Meu este locul asigurat pt copiii Mei care vor fi paziti si ocrotiti. De aceea intelegeti si faceti-va partea si Eu imi voi face lucrarea!"
                                                                                                                 Amin

Hrana ta zilnica!

8 APRILIE
Proverbe 6.1-19

„A te pune chezaş" pentru cineva înseamnă a întări mărturia despre acea persoană că ea prezintă garanţie în dreptul angajamentelor pe care şi le-a luat. Deşi porneşte de la un sentiment aparent bun, Dumnezeu urăşte acest gen de chezăşie: în primul rând, pentru că exprimă încrederea în om, iar în al doilea rând, pentru că se angajează în mod nechibzuit viitorul, care nu-I aparţine decât Lui (Ieremia 17.5; Iacov4.13,14).
Versetele 6-8 îi îndeamnă pe cei leneşi să facă o vizită la furnicar. Ce lecţii utile putem învăţa de la acest mic popor muncitor: hărnicie, perseverenţă, prudenţă, ordine, întrajutorare, disciplină de bunăvoie! 
Niciuna nu stă degeaba, iar dacă povara uneia este prea grea, o tovarăşă îi vine repede în ajutor. Să învăţăm şi noi să luăm seama la exemplele vii pe care Dumnezeu ni le pune la dispoziţie ici şi colo în creaţia Lui!
După ce am înţeles din cap. 4 şi 5 că mădularele celui credincios trebuie păzite şi sfinţite în totalitate pentru Dumnezeu (4.21-27; 5.1,2), în cap. 6 (v. 12-19) vedem cum mădularele omului firesc sunt puse în slujba răului. La fel a fost şi starea noastră pe când eram robi ai păcatului, dar am fost eliberaţi!
 Şi tot Romani 6.18 şi 19, care ne aminteşte acest mare adevăr, ne îndeamnă cu tărie să ne punem de acum mădularele în slujba dreptăţii, dându-le, ca roabe, pentru sfinţire.

7 aprilie 2014

Hrana ta zilnica!

7 APRILIE
Proverbe 4.20-27; 5.1-23

Simţurile celui credincios (ilustrate în aceste versete de organele vitale) trebuie să rămână în totalitate sub controlul înţelepciunii. Această înţelepciune, drag prieten creştin, îţi este pusă la dispoziţie de Dumnezeu (Iacov 1.5), pentru că tu ai răspunderea să-ţi controlezi urechile (v. 20), ochii (v. 21,25), picioarele (v. 26,27; vezi Psalmul 119.101), gândurile, buzele (cap. 5.2) şi, mai presus de toate, inima, centrul motor care guvernează întreaga fiinţă (v. 23). Ţine de tine ca inima să nu-ţi fie prinsă (în cursă). Câţi nu şi-au irosit viaţa şi nu au vărsat lacrimi amare, pentru că, în tinereţea lor, au lăsat să se dezvolte în ei afecţiuni care nu erau după voia Domnului...
Dacă buzele sunt poarta de ieşire a inimii, ochii sunt principala poartă de intrare. Să veghem ca ochii noştri să privească drept înainte, spre Isus, ţinta alergării credinţei (Evrei 12.2)! In felul acesta, nicio lăcomie nu va putea găsi acces de bunăvoie în inima noastră.
Versetul 8 şi următoarele descriu mizeria celui care se lasă deturnat de „străină", a celui care şi-a dat anii „celui nemilos" (v. 9). I-am dat şi noi deja prea mulţi ani lui Satan, înainte de convertirea noastră. 
Am mai dori oare să reintrăm sub stăpânirea lui...?

6 aprilie 2014

Hrana ta zilnica!

6 APRILIE
Proverbe 4.1-19

Copilul cu părinţi creştini începe să dobândească noţiunile elementare ale înţelepciunii lui Dumnezeu din familie. Negarea, dispreţuirea sau abandonarea (v. 2) „învăţăturii bune" primite în casa părintească sunt tot atâtea atitudini care nu pot fi binecuvântate şi prea adesea ele constituie punctul de lansare în pierderea mărturiei în viaţă (comp. v. 10 cu Exod 20.12).
„Tatăl va face cunoscut copiilor adevărul Tău" (Isaia 38.19). Învăţătura creştină este în responsabilitatea capului de familie. Adesea tatăl le transmite copiilor săi ceea ce, la rândul său, el însuşi a primit de la părinţii săi (Psalmul 78.4-6). Solomon, scriitorul inspirat al Proverbelor, îşi amintea, cu siguranţă, de cele din urmă cuvinte ale tatălui său, David (v. 3; 1 împăraţi 2.1-3).
Versetele 11 -13 ne instruiesc cu privire la umblare, în timp ce v. 14-19 cuprind amănunte cu privire la cale. Ne este descrisă cărarea celor răi tocmai pentru a şti să o evităm şi pentru a porni cu hotărâre pe cărarea celor drepţi. Aceasta este „ca lumina strălucitoare, care luminează tot mai mult, până când ziua e deplină" (v. 18). Înţelepciunea este un domeniu în care, în mod normal, se progresează puţin câte puţin (comp. Luca 2.52). Oprirea din această creştere, cauzată de o conştiinţă aflată într-o stare rea, este, în schimb, un lucru anormal.
Fie ca v. 18 să poată rezuma viaţa fiecăruia dintre noi!