Versetul zilei

22 martie 2014

Hrana ta zilnica!

22 MARTIE
Psalmul 34
Pentru a ne arăta că toate circumstanţele, inclusiv cele mai umilitoare, ne pot conduce, în final, la a-L binecuvânta pe Dumnezeu, Duhul S-a folosit de un episod neplăcut din istoria lui David (când şi-a schimbat purtarea înaintea lui Abimelec), pentru a-i dicta apoi cuvintele acestui psalm. 
Să-1 imităm pe „acest întristat". Să învăţăm, asemeni lui, să preamărim oricând şi oriunde Numele Dumnezeului nostru.
În v. 11 îl vedem pe Domnul cum, cu tandreţe, ne strânge în jurul Său, spunându-ne: „Veniţi, fiilor, ascultaţi-Mă..." El are un cuvânt de încurajare pentru fiecare dintre noi. Pe cel aflat în pericol îl linişteşte prin v. 7, 15 şi 17 (vezi Isaia 63.9). Un altul cunoaşte lipsuri materiale? El răspunde la îngrijorarea lui prin v. 9 şi 10. Cineva trece prin doliu sau prin durere? El îi arată la Cine se găseşte mângâierea (v. 18). Dorinţa Lui este să ne întărească încrederea în Tatăl Său, astfel încât să-L lăudăm împreună cu El (v. 3). Gustaţi - ne spune El - cât de bun este Domnul (comp. cu 1 Petru 2.3).
Dar Domnul ştie că avem nevoie şi de îndemnarea Sa, de aceea ne îndeamnă: „Păzeşte-ţi limba de rău, ... depărtează-te de rău şi fă binele, ... caută pacea şi urmăreşte-o" (v. 13,14; vezi 1 Petru 3.10-12). Petru, citând în epistola sa din Psalmul 34, nu preia şi partea cu care se încheie acest pasaj (v. 21), pentru că astăzi este ziua harului. Judecata anunţată în finalul psalmului urmează să vină.

21 martie 2014

Fiti binecuvantati!

El ia aminte la rugăciunea nevoiaşului şi nu-i nesocoteşte rugăciunea. Să se scrie lucrul acesta pentru neamul de oameni care va veni, şi poporul care se va naşte să laude pe Domnul!
Psalmii 102:17-18

Nu cred ca este ceva mai minunat decat sa stim ca Dumnezeu asculta rugaciunile noastre!
Fiecare dintre noi aducem inaintea Domnului ceva, pe cineva sau o nevoie personala, o problema de sanatate sau orice alta problema, pentru ca stiu ca probleme sunt in fiecare zi si nu cred ca este cineva care nu are o cerere inaintea Domnului pentru o anumita cauza, de-aceea astazi mai mult ca oricand, suntem incurajati prin Cuvantul Sau care ne da asigurarea, ca suntem ascultati si va lua aminte la rugaciunea noastra.
 Psalmistul David ne indeamna sa scriem lucrul acesta. Sa scriem si sa spunem si altora care nu stiu, Dumnezeu este bun si ia aminte la toate cererile noastre facute cu credinta si dupa voia Sa. El ia aminte ! O asigurare extraordinara, sa stiu ca primesc raspuns la cererea mea. Multi fac rugaciuni si sunt convinsa de acest lucru, insa nu stiu cati fac rugaciuni spre Cel care da aceasta asigurare. Moastele, pomelnicele facute sau mai stiu eu ce rugaciune facuta spre nu stiu care sfant, nimic din toate aceste traditii si nimeni din toti acesti sfinti nu da asigurarea ca "vom fi ascultati". De-aceea eu imi ridic ochii spre cer si spre Dumnezeu imi inalt rugaciunea, prin FIUL Sau Isus Hristos.
 Mare  si bun este Domnul, de-aceea Il laud!
Binecuvântă, suflete, pe Domnul, şi tot ce este în mine să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt! Binecuvântă, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui!

O zi binecuvantata! 

Hrana ta zilnica!

21 MARTIE
Psalmul 33

Primul verset al Psalmului 33 reia gândul din finalul Psalmului 32. Cel îndreptăţit prin iertarea păcatelor este invitat să se bucure şi să-L laude pe Domnul: este partea şi datoria fiecărui credincios.
In acelaşi timp, acest psalm se aplică direct Israelului viitor, Când păcatul respingerii lui Mesia al lui îi va fi iertat. Lauda sa va avea trei mari subiecte:
• Credincioşia lui Dumnezeu (v. 4-9): El este Creatorul tuturor lucrurilor;
• Înţelepciunea lui Dumnezeu (v. 10-17): El cunoaşte totul şi guvernează naţiunile;
•Bunătatea lui Dumnezeu (v. 18-22): această bunătate se manifestă faţă de toţi cei care se încred în El.

Cântarea nouă (v. 3) este aici în legătură cu un pământ nou, Căruia Dumnezeu îi va şterge nedreptatea şi pe care îl va umple de bunătatea Sa. Sfaturile naţiunilor (intenţiile popoarelor) vor fi fost nimicite, pentru a putea fi împlinite planurile eterne ale lui Dumnezeu şi intenţiile inimii Sale (v. 10,11). Acelaşi Cuvânt al Său, a creat cerurile (comp. v. 6 cu Evrei 11.3), acum ne dă o viaţă nouă şi lucrează în noi, aşteptând să şi desăvârşească lucrarea într-o lume restaurată. Dumnezeu priveşte din ceruri şi ia aminte la toți locuitorii pământului (v. 13,14). Dar, potrivit promisiunii din Psalmul 32.8, sunt urmăriţi de ochiul Său veghetor în special cei care ÎI ascultă şi gustă iubirea Sa (v. 18; Psalmul 34.15).

20 martie 2014

Hrana ta zilnica!

27 MARTIE
Psalmul  17.23-40
„De Domnul sunt întăriţi paşii omului" (v. 23). Din firea noastră, suntem independenţi. A recunoaşte că avem nevoie de Dumnezeu pentru fiecare pas al vieţii noastre zilnice este un lucru evident, dar pe care nu-1 admitem întotdeauna. Să nu aşteptăm să avem de-a face cu multe căderi, pentru a fi convinşi de aceasta şi pentru a accepta ajutorul Domnului!
În acest psalm îl întâlnim pe cel drept (sau: cei drepţi). Este numele dat rămăşiţei credincioase dintre iudei; aceasta va stăpâni ţara (lucru menţionat de cinci ori: v. 9,11,22,29,34), după înlăturarea celor răi (înlăturare menţionată tot de cinci ori: v. 9,22,28,34,38).
Astăzi, copilul lui Dumnezeu are dreptul să poarte acelaşi titlu (Romani 5.19). Cum se poate face recunoscut cel drept? El „se îndură" şi „dă" (v. 21); gura lui „rosteşte înţelepciune"; limba lui vorbeşte dreptate"; „legea Dumnezeului său este iu inima lui" (v. 30,31). Dragoste, înţelepciune, adevăr, alipire” faţă de Cuvânt, toate aceste etape de drum se pot ele remarca în mersul nostru de zi cu zi? Pentru aceasta, să contăm pe tăria, pe ajutorul şi pe scăparea lui Dumnezeu (v. 39,40).
Abandonarea celui drept este un fapt ce poate fi considerat, în adevăr, de neconceput (v. 25; 2 Corinteni 4.9). Şi totuşi, aceasta a trebuit să îndure „Cel Intrutotuldrept" (Iov 34.17; Psalmul 22.1).

Hrana ta zilnica!

20 MARTIE
Psalmul 32

Cu cât sufletul a gemut mai mult la început sub povara păcatelor, cu atât poate el gusta mai plăcut binecuvântarea despre care ne vorbesc v. 1 şi 2. Sunteţi printre aceşti fericiţi? Dacă nu, v. 5 vă arată drumul pentru a deveni fericiţi (comp. cu Luca 15.18): „Nu mi-am acoperit...” (v. 5); altfel spus, «mărturisirea în întregime este mijlocul indispensabil pentru ca Dumnezeu să acopere păcatul meu» (v. 1). Dacă încerc să-1 ascund, Dumnezeu va trebui, mai devreme sau mai târziu, să-1 pună în lumină (Matei 10.26), pentru că cea dintâi lucrare pe care o face Dumnezeu într-un om este trezirea conştiinţei acestuia. Apoi apasă cu mâna Sa până când păcătosul este adus la pocăinţă. După pocăinţă, imediat urmează iertarea (şi iertarea ni se prezintă aici sub trei aspecte: eliberarea de povară, curăţirea de întinare şi anularea datoriei). Apoi vine umblarea. Să nu fim precum animalele care, fiind fără pricepere, trebuie conduse prin constrângere din exterior! Frâul şi zăbala sunt imagini ale mijloacelor dureroase pe care Dumnezeu este nevoit să le folosească atunci când nu vrem să ne apropiem de El (v. 9; comp. cu Proverbe 26.3). Cu mult mai bine este să ne lăsăm instruiţi, învăţaţi (titlul Psalmul 32: „maschil", învăţătură) şi sfătuiţi direct de Cuvânt şi în comuniune cu Domnul!

19 martie 2014

Treziti-va crestini!

                          Toti asteptam o trezire spirituala sa se intample in tara noastra. Insa nu doar Romania are nevoie de o trezire, ci intreg pamantul. Traim ultimele clipe si cuvintele profetului Ioel sunt gata a se implini,
Şi voi, copii ai Sionului, bucuraţi-vă şi înveseliţi-vă în Domnul Dumnezeul vostru, căci El vă va da ploaie la vreme, vă va trimite ploaie timpurie şi târzie, ca odinioară. 
Ioel 2:23
  Suntem noi oare pregatiti sa primim aceasta ploaie a trezirii in viata noastra?
 Sau mai mult, cati suntem pregatiti sa stam inaintea Domnului si sa fim gata a plati pretul trezirii?
Pentru fiecare trezire s-a platit un pret!
 Daca ne uitam de-a lungul secolelor XVIII-XX cand au avut loc multe treziri spirituale, insa privind spre cele mai mari tari precum America, Anglia, Franta si Tara Galilor, toate aceste tari au avut oameni dedicati si consacrati lui Dumnezeu. Ne rugam mult pentru trezire, insa trebuie sa fim constienti ca trezirea se face doar prin oameni care stau la dispozitia lui Dumnezeu, oameni care traiesc in voia lui Dumnezeu.
Trezirea nu o face un om, nu o fac programele incarcate cu cantece, care deseori nu sunt decat spectacole frumoase si bine regizate, nici cu mesaje ce contin cuvinte filozofice greu de inteles de omul de rand, ci trezirea o face Dumnezeu, prin Duhul Sfant. Oamenilor trebuie spus adevarul si doar adevarul, adica trebuie propavaduit ISUS, pentru ca El este Calea, Adevarul si Viata. Dumnezeu a promis mantuirea de pacate doar prin Sangele lui Isus Hristos.
Oamenii  nu sunt decat uneltele prin care Creatorul  Isi face lucrarea. Dumnezeu a fagaduit prin prorocul Ioel aceasta ploaie timpurie si tarzie si El o va da, pentru ca eu cred in fagaduintele Sale. Chiar daca multi crestini nu sunt pregatiti sa accepte revarsarea pe care o va face Dumnezeu, prin Duhul Sfant.
Avem nevoie de Dumnezeu!
Avem nevoie de curatirea si sfintirea inimii noastre, avem nevoie de o innoire a mintii, avem nevoie de puterea Duhului  Sfant pentru a face fata  fortelor rele. La fel cum Dumnezeu are o lucrare de facut, la fel si diavolul isi  pregateste atacul asupra copiilor lui Dumnezeu, de-aceea in aceste vremuri avem mai mult ca oricand nevoie de putere, iar aceasta putere este in sangele lui ISUS.
Asteptam trezirea mult promisa, insa inainte de a astepta acest lucru, noi crestinii avem nevoie sa ne trezim.
DOAMNE, TREZESTE-NE PE TOTI CRESTINI !
TREZESTE  ROMANIA!
TREZESTE INTREG PAMANTUL SI TOTI SA STIE CA TU ESTI SINGURUL DUMNEZEU!

Copiii bisericii noastre cer si ei acest lucru prin cantare si Dumnezeu sa le asculte ruga.



                        

Hrana ta zilnica!

19 MARTIE
Psalmul 31.15-24

„Este un timp pentru orice ocupaţie: ... un timp pentru a se naşte şi un timp pentru a muri, ... un timp pentru a jeli şi un timp pentru a sări de bucurie..." (Eclesiastul 3.1-8). Dar întreg timpul nostru (toate aceste momente pentru...) se află în mâna Dumnezeului nostru. El a hotărât mai dinainte şi succesiunea (şirul de evenimente), şi durata, în special în ce priveşte timpul încercării. Să nu uităm niciodată v. 15, ori de câte ori ne întocmim proiecte!
Pe lângă ocrotire şi eliberare, sufletul găseşte alături de Domnul ceva mai de preţ: o bunătate mare (v. 19), minunată (v. 21), păstrată (v. 19) pentru cei ce se tem de Dumnezeu şi care se încred în El (v. 19; Psalmul 34.9). Să nu ne temem că se va epuiza vreodată această rezervă divină (bunătate păstrată, rezervată).
Dar cum am putea noi oare să răspundem la o astfel de bunătate? Versetul 23 ne învaţă: ,Iubiţi pe Domnul, toţi sfinţii Săi!" Aceasta este „porunca cea mare şi cea dintâi" a legii (Matei 22.37,38). Şi nu este greu de împlinit (vezi 1 Ioan 5.2,3), pentru că „a înţelege bunătatea Domnului" înseamnă chiar „a-L iubi pe Domnul". Pentru ca iubirea înspre El să fie produsă şi întreţinută în inimile noastre, trebuie să ne preocupăm mai mult cu iubirea dinspre El înspre noi (1 Ioan 4.19).
 «Prin însăşi dragostea Ta va trăi dragostea mea» - ne aminteşte o cântare.

18 martie 2014

Hrana ta zilnica!

18 MARTIE
Psalmul 31.1-14

„În Tine, Doamne, mi-am pus încrederea" - în felul acesta răsună, de astă dată, declaraţia fermă a celui credincios (v. 1). Apoi, în v. 6: „Cât despre mine, mă încred în Domnul". Şi, din nou, la sfârşitul pasajului nostru: „Dar eu mă încred în Tine" (v. 14). în mijlocul furtunii dezlănţuite de oameni, el se agaţă de această certitudine. Adăpostul şi 1-a aşezat nu pe propriul munte (Psalmul 30.7), ci în Domnul, Stânca lui (v. 3) de neclintit, e pentru mine o stâncă...", cere el în v. 2, iar în v. 3 confirmă: „Tu eşti stânca mea". Nimic niciodată nu va putea răsturna o credinţă aşezată pe o astfel de temelie (Matei 7.25).
 Drag prieten, ai construit tu pe această stâncă!
Există un moment în viaţă când această încredere este mai necesară ca oricând. Este vorba de ultimul moment, când totul trebuie părăsit, pentru a trece prin moarte. In această traversare întunecoasă, niciun sprijin pentru suflet nu poate dăinui, decât Dumnezeul în care, acum şi pentru totdeauna, ne-am pus toată încrederea (Proverbe 14.32).
Să ne gândim la Modelul nostru incomparabil: In momentul morţii Sale, Hristos îşi exprimă această încredere absolută prin ultimele Sale cuvinte de pe cruce, despre care ne vorbeşte v. 5: „Tată, în mâinile Tale îmi încredinţez duhul" (Luca 23.46; vezi şi v. 15).

17 martie 2014

Hrana ta zilnica!

17 MARTIE
Psalmul 30

Chiar dacă sunt scrise în dreptul rămăşiţei lui Israel, v. 1-5 sunt o încurajare pentru toţi răscumpăraţii, amintindu-le că, dacă trebuie să treacă printr-o „întristare uşoară de o clipă", aceasta lucrează pentru ei o „greutate eternă de glorie" (2 Corinteni 4.17). Lacrimilor - care sunt partea celor mai mulţi în noaptea întunecoasă a acestei lumi - le vor urma curând cântările de bucurie, în dimineaţa zilei fără apus. Dar chiar şi noaptea, în mijlocul încercărilor, cel care îl cunoaşte pe Domnul are o bucurie interioară care îl face în stare şi totodată îl îndeamnă să cânte (Psalmul 42.8; Iov 35.10). El le dă în felul acesta celor din jur cea mai puternică mărturie (Fapte 16.24,25).
Descurajarea în încercare este un lucru periculos! 
Pe de altă parte, un credincios prosper riscă să se sprijine pe prosperitatea lui („muntele meu" - spune psalmistul), obligându-L pe Dumnezeu să-i zdruncine aceste temelii, pentru a-1 determina să-L caute pe El (v. 6-8). Prosperitatea în lume devine pe nesimţite un obstacol care împiedică comuniunea cu Domnul; de aceea, este spre folosul nostru să fim lipsiţi de ea. Care este mijlocul de a scăpa de astfel de pericole? 
Privind mai departe ele noaptea de acum şi mai sus de „muntele nostru", cântărind toate lucrurile în perspectiva preafericitei eternităţi.

16 martie 2014

Live Elim-David Echalar

Nu demult, in biserica noastra am avut parte de mult har in cele doua zile binecuvantate alaturi de pastorul David Echalar, slujitor in Italia, desi este originar din Peru. 
Astazi avem bucuria de a-l avea cu noi la inchinare, atat el cat si un grup de 50 de  frati din Livorno Italia.
Dumnezeu sa lase libertate Duhului Sfant si El sa lucreze printre noi.
Serviciul se poate urmari live pe  http://www.elim.ro/, incepand cu ora 18.
Fiti binecuvantati!

Cluj-Flashmob : Il trovatore

                        

Hrana ta zilnica!

16 MARTIE
Psalmul 29

Din punct de vedere profetic, acest psalm vorbeşte despre momentul când cei puternici ai pământului vor trebui să se supună Domnului. Gloria şi tăria, pe care omul şi le atribuie cu atâta plăcere, aparţin, de fapt, numai lui Dumnezeu. Şi acestea îi vor fi recunoscute doar atunci când El va considera potrivit să-Şi înalţe glasul, pentru a-Şi revendica drepturile (glasul Domnului este amintit de şapte ori în acest psalm). Dominaţia naţiunilor (numite: „fii ai celor puternici" - v. 1) asupra lui Israel va lua atunci sfârşit, pentru că poporul căruia îi va da Domnul puterea când va fi să şadă ca împărat pentru totdeauna (v. 10,11) va fi chiar poporul Său.
Ce puternic şi impunător este acest glas al Creatorului, pe care toţi oamenii au ocazia să-1 audă! Dumnezeu le vorbeşte cu tot dinadinsul («de-a curmezişul») prin fenomene ale naturii: vânt, tunete, avalanşe, cutremure de pământ... care umplu sufletele cu un sentiment de măreţie şi de groază... în general foarte trecător! Dar, mai presus de toate, Dumnezeu a vorbit lumii prin Isus Hristos, Cuvântul devenit trup (Ioan 1.14; 18.37). Acesta a fost şi glas al puterii divine „pe ape mari" (v. 3), şi glas al unui singur cuvânt, rostit pe când El potolea furtuna (Marcu 4.39), precum şi glasul „blând, în şoaptă" (1 împăraţi 19.12), al dragostei: glasul bunului Păstor. Acesta se face auzit şi astăzi în Cuvântul Său. Să învăţăm să-1 ascultăm!