Versetul zilei

8 februarie 2014

Hrana ta zilnica!

8 Februarie
Iov 38.1-18

„Să-mi răspundă Cel Atotputernic!", strigase Iov (31.35; comp. cu ceea ce îi spusese Elifaz în cap. 5.1). Ei bine, Dumnezeul pe care Iov ÎI credea surd şi inaccesibil îi împlineşte dorinţa, însă nu aşa cum gândea el, ci, în loc să-i răspundă la întrebări, Domnul, la rândul Său, îi pune alte întrebări. Putem remarca deseori la Domnul Isus acelaşi fel de a proceda cu cei care I se adresau (Luca 10.25,26; 20.2-4; 20.21-24).
Iov avea despre sine o părere înaltă şi, din acest motiv, avea nevoie să fie smerit (31.37). Aceasta urmează să realizeze Dumnezeu prin întrebările Sale: să-1 ajute pe Iov să-şi dea seama de micimea lui şi de adânca lui ignoranţă. 
Cunoştinţa cercetării (dacă este obiectivă) conduce tocmai la acest rezultat - iată unul dintre motivele pentru care cei mai mari savanţi sunt adesea cei mai modeşti oameni.
Când omul ascultă, Dumnezeu vorbeşte! În răbdarea Sa, Dumnezeu le-a acordat, atât lui Iov, cât şi prietenilor săi, timp suficient să-şi exprime falsele idei; apoi 1-a împuternicit pe Elihu să le respingă opiniile într-un mod argumentat. Acum, în sfârşit, se face linişte. Dumnezeu poate vorbi şi va avea, bineînţeles, ultimul cuvânt.
Ar fi bine dacă am şti şi noi să ţinem sub tăcere duhul nostru agitat, imposibil de liniştit, pentru ca Dumnezeu să ne poată face să-I auzim vocea.

7 februarie 2014

Scrisoare deschisă către Consiliul Naţional al Audiovizualului

În atenția membrilor CONSILIULUI NAȚIONAL AL AUDIOVIZUALULUI 
Stimată doamnă președintă Laura Georgescu,
Stimați membri CNA,
Coaliția pentru Familie și Constituție, for civic constituit din organizații nonguvernamentale, ce are ca scop protejarea familiei și a valorilor sale, a primit în aceste zile informații de la unii părinți, conform cărora în timpul serialului ”Good Luck Charlie!”, produs de postul de televiziune pentru copii Disney Channel, într-unul dintre episoadele difuzate recent în SUA, se face propagandă cuplurilor homosexuale, în cazul de față unui cuplu de lesbiene.
Concret, este vorba despre episodul difuzat în SUA în data de 26 ianuarie[1], episod în care părinții Amy și Bob Duncan aranjează o întâlnire pentru fiica lor, de vârstă preșcolară, Charlie, cu una dintre prietenele acesteia, prietenă care are „două mame”. Întregul scenariu durează 7 minute și are rolul de a ilustra faptul că familia naturală este identică celei „homosexuale”, că ambele se confruntă cu aceleași gen de probleme și că amândouă țin de sfera normalității.
Se pare că introducerea acestui scenariu în serialul pentru copiiGood Luck Charlie!”, difuzat în mai multe țări, printre care și România, vine în urma unei campanii prin care Disney Channel și-a propus ca programele pe care le difuzează să fie „relevante pentru copiii și familiile din întreaga lume și să ilustreze teme ca diversitatea și incluziunea”. Potrivit site-ului tvguide.com [2], Disney Channel a anunțat încă din vara anului 2013 că urmează ca într-unul dintre ultimele episoade ale serialului ”Good Luck Charlie!” să introducă un cuplu format din persoane de același sex. Mai mult, potrivit hollywoodlife.com [3], Disney Channel susține că „apariția în serial a unei familii formate din persoane de același sex are rolul de a ilustra realitățile lumii contemporane, în contextul în care mulți dintre cei care vizionează serialul sunt copii care au părinți de același sex”.
Părinții care au contactat asociațiile semnatare sunt îngrijorați din cauza faptului că serialul ”Good Luck Charlie!” este difuzat și în România, sub numele de ”Baftă Charlie!”, existând riscul ca și copiii români să vizioneze acest material care face propagandă ideologiei homosexuale.
Potrivit legislației românești, mai exact Codul Civil, în Art. 258, alin. (1) este prevăzut faptul că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora, precum și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea și educarea copiilor lor.”, alin. (4) al aceluiași articol specificând faptul că „prin soți se înțelege bărbatul și femeia uniți prin căsătorie”.

O zi frumoasa!

Si pentru ca e vineri...am sa va fac o urare, chiar daca e iarna!

Dreptate sau mila?

E vineri...e liniste  si ma bucur cand am ocazia sa mai pot scrie cate un cuvant pe blog, ma bucur cand pot citi, ma bucur cand pot sa ma apropii de Domnul, chiar daca sunt intr-un birou si nu intr-o biserica.
 Domnul este prezent in inima oricui Il cauta.

Imi amintesc ca nu de putine ori am auzit in rugaciunile multor persoane cerand Domnului sa le faca dreptate.Daca stau bine si ma gandesc si eu am avut momente cand am cerut asa ceva, insa multumesc Domnului inca o data ca nu imi raspunde la toate rugaciunile, pentru ca daca ar fi facut-o.... azi eram la 2 metri sub tarana.
 Daca ne gandim la consecintele care  vin asupra noastra, in cazul in care Dumnezeu ar implini cererea noastra de a ne face dreptate, cred ca nu am mai cere niciodata asa ceva in rugaciune.
Cand  ne gandim la Dumnezeu, stim ca El este un Dumnezeu sfant si drept, si asa si este. Insa daca cerem sa ne faca dreptate, dupa dreptatea Sa, ar fi vai-si-amar de noi.
Pilda din Matei 20 cu acei lucratori care au fost pusi sa munceasca in vie, este un exemplu de nedreptate. Este ca si cum, eu muncesc 30 de zile, colegul  meu munceste 2 zile...si la salar primim egal, asa-i?
Ba mai mult pilda incepe cu aceste cuvinte, " Fiindcă Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un gospodar care a ieşit dis-de-dimineaţă să-şi tocmească lucrători la vie.", si continuarea o citim in cap.20 din Matei.
Pai unde este dreptatea lui Dumnezeu se intreaba multi...? Cum sa fie Imparatia asemanata cu acest gospodar? Si iata ca asa este!
Am sa fac o mica demonstratie in privinta mea, desigur. 
Daca cer Domnului sa imi faca dreptate, bineinteles ca atunci cand cer ma gandesc la o anumita problema unde eu consider ca am fost nedreptatita, si Domnul imi asculta rugaciunea, insa El va face dreptate in toate lucrurile.Ori daca ma gandesc la acest verset, 
"Fiindcă plata păcatului este moartea..."...nu mai sunt sigura ca vreau sa imi faca dreptate.Oare saptamana aceasta chiar nu am pacatuit cu nimic...? Saptamana trecuta am fost desavarsita..?
 Daca sunt sincera cu mine insami, nu stiu daca am sa mai insist eu sa imi faca dreptate!
Eu n-am sa ma m-ai rog sa imi faca dreptate, in schimb am sa ma rog sa ii fie mila de mine.
Daca dreptatea lui Dumnezeu merge pana la un anumit punct....mila Lui trece de acesta.
Dreptatea este corecta, in schimb mila este partinitoare si ea este data de Dumnezeu doar aceluia cui doreste El sa o dea.
Mila lui Dumnezeu mai este data si aceluia care o cere. Uneori oamenii sunt prea mandri sa ceara mila, considera ca s-ar injosi, s-ar umili, ori a cere mila lui Dumnezeu nu este un act de injosire. 
Care este vrednic, incat Dumnezeu sa lucreze cu noi cu dreptate?
Eu una nu sunt.....si cred dragul meu cred ca in aceeasi situatie esti si tu.
Plata păcatului este moartea, insa slava Domnului Isus ca este mijlocitor intre noi si Dumnezeu, si astfel putem beneficia de mila Lui.
 Cunosc un caz concret, incat a fost prea mandru sa implore mila lui Dumnezeu...si a pierit....si ma doare acest lucru.A considerat ca e un act de injosire....nu a vrut sa se umileasca, si....s-a dus.
Oameni buni...nu Dumnezeu are nevoie de noi, ci noi avem nevoie de El si de mila Lui.
MILA este un dar pretios a lui Dumnezeu pentru noi. Dupa ce citim acest verset, plata păcatului este moartea, avem continuarea  lui care ne aduce in suflet o nadejde mareata,
"...dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru"

Traim inca vremuri in care Dumnezeu are mila de noi, insa nu inchei inainte de a mai spune odata....
"ASTAZI CAND INCA STA PE TRONUL MILEI, IMPLORA-L SA AIBE  MILA DE TINE SI DE CASA TA, PENTRU CA IN CURAND  VINE VREMEA IN CARE DUMNEZEU VA PARASI TRONUL MILEI SI VA TRECE PE TRONUL DE JUDECATOR"



Hrana ta zilnica!

7 Februarie
Iov 37.5-24
Pentru a zugrăvi starea de suflet a patriarhului şi căile lui Dumnezeu cu privire la el, Elihu ia ca exemplu cerul într-o zi de furtună (pe care l-am văzut deja în cap. 36.27,28,29,32,33; cap. 37.2...). Norii întunecoşi reprezintă doliul şi încercările care, pentru moment, ascund lumina feţei lui Dumnezeu. Inimii fireşti îi este greu să înţeleagă tainica lor plutire (v. 16). Iov trebuie să înveţe o lecţie: că aceşti nori sunt umpluţi de Dumnezeu cu apa binecuvântării (pentru el): v. 11; cap. 26.8.
Ploaia poate cădea pe pământ fie ca beneficiu (Psalmul 65.10), fie ca pedeapsă, precum o nuia (v. 13; cf. Psalmul 148.7,8). Ea poate veni fie sub formă de revărsări fertilizante, în abundente picături benefice, care fac pământul să rodească (36.27,28; 37.6), fie, din contră, ca nişte torente (ploaia puterii Lui), devastând solul fără să intre în el. În ultimul caz este ca judecată, fără niciun efect asupra sufletului. Dar nu acesta era gândul lui Dumnezeu cu privire la slujitorul Său Iov. El dorea să-1 binecuvânteze, de aceea îl corectează „cu măsură" (Ieremia 10.24), până îl va face să spună, în acordurile cântării:
Ce dulce-i să descopăr,
Mai sus de zarea-nghiţită de nor,
Cum Tu, în limpezime, Prieten divin,
Străluceşti scăldat în splendorii (comp. cu v. 21)

6 februarie 2014

O seara minunata!


De ce plang, Doamne? 
Ca am sufletul plin de dragoste, de dor si de credinta, 
Cum as putea eu, Doamne, sa spun ca e un chin 
Sa simt tot ce mi-ai dat?
 Iti port recunostinta!

 Mi-ai dat iubire si speranta in destin, 
Mi-ai dat credinta pentru-o-ntreaga viata
Cum as putea sa plang ca am sufletul plin? 

Cad in genunchi plecandu-mi a mea fata. 
Si-Ti multumesc, Doamne si Te implor acum, 
Sa nu imi iei nimic din tot ce Tu mi-ai dat.

Si chiar dac-am sa plang in lungul vietii drum, 
Sa nu-mi consideri plansul ca pe un greu pacat.

Hrana ta zilnica!

6 Februarie
Iov 36.22-33 şi 37.1-4

„Cine învaţă (pe alţii) ca El?", întreabă Elihu (v. 22). Dumnezeu are şcoala Lui. Spre deosebire de cele ale oamenilor, ea durează întreaga viaţă. Dacă acceptăm să urmăm cursurile acestei şcoli, ea ne va da mai multă înţelepciune şi educaţie decât o pot face toate universităţile lumii (Psalmul 94.10,12; Isaia 48.17).
După ce au auzit predica de pe munte, mulţimile au recunoscut că Isus îi învăţa „ca având autoritate, şi nu precum cărturarii lor" (Matei 7.29). Autoritate încununată de înţelepciune, de îndelungă-răbdare, de blândeţe, dovedită în special faţă de cei critici, acestea sunt câteva din minunatele caracteristici ale învăţătorului venit de la Dumnezeu pentru a-i învăţa pe oameni (Ioan 3.2). El nu mai este pe pământ, dar ne-a lăsat Cuvântul Său, sursa tuturor învăţăturilor de care are nevoie sufletul nostru.
Elihu glorifică puterea lui Dumnezeu (v. 22), lucrarea Lui (v. 24), măreţia Lui (v. 26), dreptatea Lui şi bunătatea Lui (v. 31). Ce bucurie să putem exclama împreună cu el: „lată, Dumnezeu este puternic!" „Iată, Dumnezeu este înălţat!" „Iată, Dumnezeu este mare!" (36.5,22,26).
«Să-L facă cunoscut pe Tatăl şi să glorifice Numele Său mare», acestea au fost pentru Isus, în timp ce Se afla pe pământ, scopul întregii Sale slujbe. Şi acesta este minunatul rezumat al învăţăturii Sale (Ioan 17.4,6,26).7

5 februarie 2014

Somn usor!

Am vrut sa va las un salut inainte de culcare si poate ca as fi scris mai multe, dar asta seara nu am sa o fac pentru ca dormitorul acesta superb pe care tocmai l-am gasit, m-a facut sa imi pierd ideile.
Asa ca m-am hotarat sa trag un pui de somn....si cine stie poate dupa cateva ore bune sub acest acvariu,  imi vor reveni  ideile...
Daca doriti macar o noapte de somn sub acest acvariu superb, tastati pe "goagal"....acvariu in dormitor si se va implini dorinta.
Somn usor!
O seara minunata si vise frumoase!

O seara minunata!


Mă simt iubită încă de dimineaţă
Când, abia din vis m-am deşteptat,
Scăldată în razele soarelui
Păşesc din nou spre viaţă.

Apoi, mă ţii pe palme-n ziuă
Şi văd minunile ce Le-ai lăsat,
Plăpând îmi mângâi faţa
Cu o rază caldă de iubire.

Iar când luminile se lasă
În binecuvântata înserare
Ce se-aşterne încet...
Simt iubirea Ta cea dulce.

Când bezna nopţii s-a lăsat
Mă cuprinzi din nou în palme,
La pieptul Tău m-aşezi uşor
Şi duios mi-arăţi iubire.

O societate falimentara si fara Dumnezeu!

Cred ca motivul pentru care am umpic de timp liber la birou, se datoreaza in mare parte si faptului ca este iarna si frig, nu doar crizei economice in care ne aflam de ceva vreme incoace.
Avand putin timp am m-ai rasfoit presa online si uitandu-ma peste aceste stiri, am observat ca in ultima vreme cap de afis sunt multe nume sonore care tin prima pagina ale ziarelor. Condamnat pentru....cercetat de DNA pentru....retinut 29 de zile pentru.....si care mai de care se intrec sa prezinte aceste vesti. 
Tot la fiecare patru ani(cred) se fac alegeri si  la fiecare alegere s-au tot schimbat partidele, si fiecare partid venit la putere, incerca sa se ocupe in mod special nu de bunul mers al populatiei, ci de cei care au plecat de la guvernare. Fiecare putere a incercat sa faca ceva, cu alte cuvinte a incercat sa arunce praf in ochii....alegatorilor, ca si cum ne spuneau..."vedeti, noi ne facem treaba mai bine decat cei care au fost inainte de noi".
 Numai ca de data asta nu prea mai inteleg cine cu cine voteaza....se fac arestari si condamnari de ambele tabere...Rand pe rand isi pierd averile si daca ne uitam la numarul lor, este din ce in ce mai mare. Se ajuta si isi faciliteaza unii altora tot felul de servicii,  iar mai apoi cand pica unul...cad rand pe rand....
Asta se intampla in randul lumii, in randul celor care si-au pus increderea in oameni, in randul celor care si-au facut propte omenesti.Numai ca prorocul Ieremia ne invata un lucru, 
 „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul, numai ca cine ia seama...????
Oamenii si-au pus increderea in banii lor, s-au increzut in fortele lor, si-au pus nadejdea unii in altii si mai ales si-au pus increderea in persoanele "sus-puse", si iata ca acum se trezezesc tradati, mintiti si vanduti.Traim intr-o societate falimentara din toate punctele de vedere si asta pentru ca majoritatea oamenilor au uitat lucrul cel mai de baza, au uitat sa isi puna increderea in Dumnezeu. Bine ar fi daca au ajuns si ei sa spuna ceea ce ce spunea Solomon,
"Apoi, când m-am uitat cu băgare de seamă la toate lucrările pe care le făcusem cu mâinile mele şi la truda cu care le făcusem, am văzut că în toate este numai deşertăciune şi goană după vânt, şi că nu este nimic trainic sub soare.
Anii trec, generatiile vin si trec, partidele politice vin si trec, avutiile agonisite vin si trec(mai ales daca sunt adunate fara truda si sudoare), insa Singurul care nu trece, ESTE DOMNUL.
Isus Hristos este Singurul care ramane neschimbat din vesnicie in vesnicie.
 El nu tradeaza, nu minte, nu paraseste, nu fura, El este Acelasi Neschimbat.
Pamantul si cerul vor trece insa EL nu va trece!
Poate ca de multe ori ai vazut in jurul tau cum cei "rai" au propasire si le merge bine, insa aceasta propasire a lor nu este de durata, pentru ca increderea lor nu este in Domnul.
Ferice este de cel care s-a pus la adapost, in Domnul. Daca ti-ai incredintat familia ta, business-ul tau si tot ce ai, in mana Domnului  nu ai de ce sa iti faci griji. Daca iti  faci datoria fata de El, la fel poti sta linistit. Familia ta, averea ta, banii tai sunt la adapost si lucrarea mainilor tale va fi binecuvantata.
In cartea Isaia cap. 33 prorocul spune:
"Cel ce umblă în neprihănire şi vorbeşte fără vicleşug, cel ce nesocoteşte un câştig scos prin stoarcere, cel ce îşi trage mâinile înapoi ca să nu primească mită, cel ce îşi astupă urechea să n-audă cuvinte setoase de sânge şi îşi leagă ochii ca să nu vadă răul, acela va locui în locurile înalte; stânci întărite vor fi locul lui de scăpare; i se va da pâine, şi apa nu-i va lipsi"

Doamne, ce minunat e sa te stii si sa fii in siguranta!
Cititi va rog inca o data psalmul lui David. E un psalm

Nu te mania pe cei rai si nu te uita cu jind la cei ce fac raul; caci sunt cositi iute ca iarba si se vestejesc ca verdeata.
 Increde-te in Domnul si fa binele; locuieste in tara si umbla in credinciosie.Domnul sa-ti fie desfatarea, si El iti va da tot ce-ti doreste inima.
Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El, si El va lucra,
 El va face sa straluceasca dreptatea ta ca lumina, si dreptul tau ca soarele la amiaza.
Taci inaintea Domnului si nadajduieste in El. Nu te mania pe cel ce izbuteste in umbletele lui, pe omul care isi vede implinirea planurilor lui rele.
Lasa mania, paraseste iutimea; nu te supara, caci supararea duce numai la rau. Fiindca cei rai vor fi nimiciti, iar cei ce nadajduiesc in Domnul vor stapani tara.
 Inca putina vreme, si cel rau nu va mai fi; te vei uita la locul unde era, si nu va mai fi.Cei blanzi mostenesc tara si au belsug de pace.
 Cel rau face la planuri impotriva celui neprihanit si scrasneste din dinti impotriva lui. Domnul rade de cel rau, caci vede ca-i vine si lui ziua.
Cei rai trag sabia si isi incordeaza arcul, ca sa doboare pe cel nenorocit si sarac, ca sa injunghie pe cei cu inima neprihanita.
Dar sabia lor intra in insasi inima lor, si li se sfarama arcurile. Mai mult face putinul celui neprihanit decat belsugul multor rai.
 Caci bratele celui rau vor fi zdrobite, dar Domnul sprijina pe cei neprihaniti. Domnul cunoaste zilele oamenilor cinstiti; si mostenirea lor tine pe vecie.
 Ei nu raman de rusine in ziua nenorocirii, ci au de ajuns in zilele de foamete. Dar cei rai pier, si vrajmasii Domnului sunt ca cele mai frumoase pasuni: pier, pier ca fumul.
Cel rau ia cu imprumut, si nu da inapoi; dar cel neprihanit este milos si da.Caci cei binecuvantati de Domnul stapanesc tara, dar cei blestemati de El sunt nimiciti.
 Domnul intareste pasii omului, cand Ii place calea lui; daca se intampla sa cada, nu este doborat de tot, caci Domnul il apuca de mana.
Am fost tanar, si am imbatranit, dar n-am vazut pe cel neprihanit parasit, nici pe urmasii lui cersindu-si painea.
 Ci el intotdeauna este milos si da cu imprumut; si urmasii lui sunt binecuvantati.
 Departeaza-te de rau, fa binele, si vei dainui pe vecie.
 Caci Domnul iubeste dreptatea si nu paraseste pe credinciosii Lui. Totdeauna ei sunt sub paza Lui, dar Cei neprihaniti vor stapani tara si vor locui in ea pe vecie.
 Gura celui neprihanit vesteste intelepciunea, si limba lui trambiteaza dreptatea.Legea Dumnezeului sau este in inima lui; si nu i se clatina pasii. Cel rau pandeste pe cel neprihanit si cauta sa-l omoare.
 Dar Domnul nu-l lasa in mainile lui si nu-l osandeste cand vine la judecata.
 Nadajduieste in Domnul, pazeste calea Lui, si El te va inalta ca sa stapanesti tara: vei vedea pe cei rai nimiciti. Am vazut pe cel rau in toata puterea lui; se intindea ca un copac verde.
Dar, cand am trecut a doua oara, nu mai era acolo; l-am cautat, dar nu l-am mai putut gasi.
 Uita-te bine la cel fara prihana si priveste pe cel fara viclesug; caci omul de pace are parte de mostenitori.
 Dar cei razvratiti sunt nimiciti cu totii, samanta celor rai este prapadita. Scaparea celor neprihaniti vine de la Domnul; El este ocrotitorul lor la vremea necazului.
Domnul ii ajuta si-i izbaveste; ii izbaveste de cei rai si-i scapa, pentru ca se incred in El.
 

Cainele este mai credincios ca omul!

                      Credincios din fire, pazeste bicleta stapanului sau iar cand acesta vine... isi reia locul lui.
                               

Isus, izvor de apa vie!

Sunt inca la birou (de fapt....am fost), dar pentru ca nu am reusit sa termin ceea ce incepusem sa scriu, am incercat acuma seara sa-mi termin ideea. Asa ca prinzand cateva minute libere la birou, ma apucasem sa scriu cateva ganduri care mi-au venit in  minte dupa  ce am avut cateva discutii cu colegii mei. Nu sunt baieti rai deloc, insa avem doar pareri diferite.
Din discutiile purtate la un moment dat, unul din colegi imi spunea ca sambata s-a simtit atat de rau, incat "am crezut ca ma cheama Domnul", spunea el, dupa care a adaugat..."de fapt unul din ei".
Crezi ca exista doi domni, am intrebat eu?
Categoric! a fost raspunsul sau. Unul bun si unul rau.
Interesanta concluzie....mi-am zis eu in gand.Bine ca au ajuns si ei la acesta concluzie, ca exista doi domni!
Slujim unui domn, stam sub protectia aceluiasi domn, ne incalzim la focul aceluiasi domn si bineinteles, ne adapam din izvorul aceluiasi domn.
Intrebarea se pune, care este Acel Domn pe care il slujim si din fantana caruia ne adapam zilnic?

Traim intr-o vreme in care curg din abundenta izvoare de informatii.In urma cu ceva vreme discutam cu o prietena draga sufletului meu, care nu demult s-a intors la Hristos, si intr-o discutie imi spunea:
"atat de multe informatii sunt, atat de multe mesaje si documentare sunt, incat din dorinta de a acumula mai multe, am intrat pe unele site-uri, bineinteles "crestine", care in loc sa-i intareasca credinta, a constatat ca mai mult a trimis-o intr-o zona "nebuloasa", poate chiar periculoasa as putea spune.
Intr-adevar, apa este una din necesitatile fara de care trupul omului nu rezista.Dorinta omului este sa isi linisteasca setea. Asa cum trupul nu rezista fara apa multa vreme, nici sufletul  nu rezista fara apa. De-aceea este  nevoie sa fim cu bagare de seama din ce izvor bem apa.
Cand s-a intalnit Domnul Isus la fantana cu femeia din Samaria, este clar ca ea a venit cu un scop, "a venit sa bea apa". Numai ca fantana din care femeia lua apa, era un izvor care ii potolea setea trupului si oricat ar fi baut,  setea nu-i era astamparata. Domnul Isus nu s-a aflat la intamplare acolo, ci a venit cu un scop precis, a venit sa ii ofere sa bea din izvorul vietii, izvor care ii potolea setea sufletului.
Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă, apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică.”Ioan 4:14
Atunci cand bei din aceasta apa, indiferent in ce desert te vei afla, nu iti va fi sete niciodata.
"Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.”
Sa vina si sa bea....Isus vorbea despre Duhul  care urma sa fie dat tuturor celor care cred in El.
Nu se vorbeste aici de un rau micut sau de o oarecare apa, ci insasi expresia aceasta "rauri de apa" arata  belsug bogat. Cine crede in Mine, din inima lui vor curge rauri....Darul Duhului Sfant le va fi dat tuturor celor care cred in El, si cine va avea parte de acest dar, va avea o viata plina de experiente si de binecuvantari minunate. Toate acestea le poti avea doar traind langa Isus si le poti experimenta doar daca bei din apa vie.  
Simtim de multe ori ca si noi suntem intr-un desert din punct de vedere spiritual. Rugaciunea noastra parca nu mai are aceeasi putere asa cum avea odata. Ne rugam pentru o anumita problema si deseori simtim ca ne rugam in fata unei porti ferecate, unde nu patrunde fir de lumina daraminte sa-L mai vedem pe Dumnezeu ascultandu-ne....
Nu dispera...
Dumnezeu nu este ocupat niciodata, asa cum nu este nici plecat. El este prezent la datorie mereu, si mereu. Este prezent  pentru cei care doresc, si-L cauta. Il cauta  sa-si potoleasca setea, Il cauta sa-si potoleasca foamea. La El gasim toate aceste resurse necesare pentru sufletul nostru.Izvoare sunt multe, insa nu toata apa este de baut. Nu cauta sa-ti adapi sufletul daca nu stii ce fel de apa contine izvorul asupra caruia te-ai aplecat sa bei .
Cauta-L pe Isus si vei vedea ca setea sufletului tau va fi potolita, ba mai mult gustand din El nu vei mai flamanzi niciodata!

Hrana ta zilnica!

5 Februarie
Iov 36.1-21

Continuând cuvântarea, Elihu îl îndreptăţeşte pe Dumnezeu (v. 3), combătând cele două idei false cu privire la El.
Întâi întăreşte faptul că, în ciuda atotputerniciei Sale, Creatorul Se interesează de făptura Sa şi nu o dispreţuieşte deloc (v. 5). Cel drept (credinciosul) se bucură de grija Sa deosebită. Ochii Săi veghează fară încetare şi asupra celui pe care îl înalţă (v. 7) şi asupra celui peste care trimite încercări (v. 8).
Apoi spune cu hotărâre că Dumnezeu nu acţionează niciodată într-un fel capricios, cum lăsase Iov să se înţeleagă. Permiţând încercarea, El urmăreşte un scop bine definit: să le arate alor Săi ce au făcut, să le deschidă urechile spre disciplină şi să-i motiveze să se întoarcă, dacă au înfăptuit nedreptate. Disciplina formează discipolii (ucenicii); supunerea modelează supuşii. Evrei 12.7 ne aminteşte că disciplina este rezervată pentru ,fiii lui Dumnezeu", aşa cum şi părinţii îşi disciplinează propriii copii, nu pe ai altora. Disciplinarea este o dovadă a
relaţiei noastre cu Tatăl. Dar, conform aceluiaşi pasaj (Evrei 12.5,6), sufletul care este sub disciplină poate ori să o nesocotească, neascultând de ea sau neacordându-i nicio importanţă (v. 12; comp. cu 5.17), ori, dimpotrivă, să-şi piardă curajul, uitând că cea care a pregătit disciplina este credincioşia dragostei Domnului (Psalmul 119.75). Există şi o a treia atitudine, iar aceasta este cea bună: de a ne lăsa exersaţi prin disciplină, altfel spus, de a ne întreba cu ce scop a trimis-o Dumnezeu în calea noastră (Evrei 12.11).

4 februarie 2014

Rugati-va pentru IRAN!

În Iran creștinii se întâlnesc în biserici de casă care sunt tot mai descoperite de autorități. Când sunt descoperite, creștinii sunt reținuți și supuși la diverse forme de hărțuire, încetarea contractului de muncă, separarea de familie, inclusiv pedeapsa cu închisoarea. 
“Practic, este ilegal să mergi la o biserică”, spune Michael Wood, de la Open Doors SUA, o organizație care ajută creștinii persecutați din întreaga lume. În conformitate cu Wood, guvernul iranian a inițiat închiderea tuturor bisericilor creștine din țară, ne raportează site-ul Mission Network

Hrana ta zilnica!

4 Februarie
Iov 35.1-16

Din necazurile sale, Iov trăsese trista concluzie că nu merită să încerci să fii drept, pentru că, în cele din urmă, nu eşti cu nimic mai câştigat decât cel care a păcătuit (9.22; 34.9; 35.3). Vai, cum îşi descoperea el acolo adâncul inimii! Părea să dea dreptate insinuării lui Satan: „Oare în zadar (sau: pentru nimic) se teme Iov de Dumnezeu?" (1.9). Era aproape aceeaşi logică a „oamenilor stricaţi la minte" cărora le vorbea apostolul şi care considerau că „evlavia este sursă de câştig" (1 Timotei 6.5; citiţi şi Maleahi 3.14).
Patriarhul nostru nu îşi amintea să fi avut până atunci astfel de sentimente în inimă. îşi cunoştea faptele bune, dar nu şi motivele lor tainice. Şi acestea erau departe de a fi întotdeauna bune. Să-I dăm voie Duhului să ne cerceteze prin Cuvânt, pentru a distinge şi a da la iveală intenţiile inimii (Evrei 4.12). Este serviciul pe care Elihu i 1-a făcut lui Iov, spunându-i adevărul. Unele lucruri nu sunt plăcute de auzit, dar „rănile făcute de un prieten sunt credincioşie" (Proverbe 27.6; vezi şi Coloseni 4.6). Iar când aceste lecţii importante vor fi fost învăţate, lacrimile, strigătele din necazuri, chemarea în ajutor (19.21) vor face loc „cântărilor în noapte" (v. 9,10).

3 februarie 2014

Sa ajungi in Canaan si sa te trezesti fara Dumnezeu!?

De cate ori citesc sau ascult vreun mesaj din cartea Exodului, nu se poate sa nu imi fac o analiza si eu sau sa ma pun macar pentru cateva momente in pielea lor, intrebandu-ma oare ce as fi facut eu....
Raspunsul este unul singur, cu siguranta eram si eu ca si ei!
Acum fireste e usor sa analizam comportamentul lor, este usor sa criticam starea de neascultare a lor, este asa usor, insa daca eram acolo...cu siguranta si noi eram la fel de nestatornici si necredinciosi fata de Dumnezeul care ne-a facut atata bine.Poate ne intrebam, cum de au putut fii asa nerecunoscatori, insa aceeasi intrebare e valabila si pentru noi azi, noi cum putem?
Spun asta pentru ca si noi ne gasim azi in aceeasi ipostaza, suntem angajati tot intr-o calatorie, si mergem spre aceeasi tara, Canaanul promis, Noul Ierusalim..
Evreilor, Dumnezeu le-a promis o tara unde va curge lapte si miere, noua ne-a promis o Tara unde boala, durerea si lacrimile vor dispare. Din pacate si noi suntem in aceeasi postura ca si poporul Israel, facem, ba chiar repetam aceleasi greseli ca si ei, desi Biblia ne relateaza  aceasta calatorie cu scopul de-a invata din greselile lor, insa se pare ca pentru noi nu este suficient, vrem sa le experimentam pe propria piele.
In nenumarate randuri il vedem  pe Moise mijlocind pentru popor. Daca ne uitam in Exod 32:11-14 vedem cum Moise Il roaga pe Dumnezeu, dar totodata vedem si efectul rugaciunii lui, pentru ca Dumnezeu  raspunde la rugaciunile slujitorilor Sai credinciosi.
Moise s-a rugat Domnului Dumnezeului său şi a zis: „Pentru ce să se aprindă, Doamne, mânia Ta împotriva poporului Tău, pe care l-ai scos din ţara Egiptului cu mare putere şi cu mână tare? Pentru ce să zică egiptenii: „Spre nenorocirea lor i-a scos, ca să-i omoare prin munţi şi ca să-i şteargă de pe faţa pământului”? Întoarce-Te din iuţeala mâniei Tale şi lasă-Te de răul acesta pe care vrei să-l faci poporului Tău. Adu-Ţi aminte de Avraam, de Isaac şi de Israel, robii Tăi, cărora le-ai spus, jurându-Te pe Tine însuţi: „Voi înmulţi sămânţa voastră ca stelele cerului, voi da urmaşilor voştri toată ţara aceasta, de care am vorbit, şi ei o vor stăpâni în veac.” Şi Domnul S-a lăsat de răul pe care spusese că vrea să-l facă poporului Său.
Cred ca Moise avea rolul de mediator intre popor si Dumnezeu, si cred ca acest rol trebuie sa ni-l asumam si noi in anumite situatii. Mediator poate intre copiii nostri si Dumnezeu, mediator poate intre un prieten, o ruda sau altcineva apropiat noua, intre ei si Dumnezeu.
 Mania lui Dumnezeu se revarsa peste cei care se incapataneaza sa nu ramana in Voia lui Dumnezeu. 
Cunoasteti istoria poporului evreu, si nu am sa ma apuc sa fac dezbateri pe aceasta tema, insa vreau sa-mi indrept privirile spre noi. 
Dorim atat de mult Canaanul promis, insa nu intotdeauna dorim sa mergem pe drumul trasat de Hristos. Vrem un loc cu lapte si miere dar pe un drum croit de noi, daca se poate cat mai simplu, fara complicatii si cat mai scurt.Ori drumul trasat de Hristos adeseori e presarat, nu cu flori, ci cu incercari. Dar cui ii plac incercarile? Poate ca pe acest drum trebuie sa trecem prin suferinta, prin neajunsuri, prin multa munca, multa jertfa, si multe alte situatii pe care nu le dorim deloc. Sa fim sinceri cu noi insine....cui ii place?
Toti vrem Canaanul, insa nu toti suntem dispusi sa acceptam pretul pe care trebuie sa-l platim ca sa ajungem acolo!
In viata fiecare ne dorim sa fim oameni de succes, vrem cat mai sus si cat mai mult, iar pentru aceasta deseori trecem prin anumite momente in viata cand suntem gata  sa acceptam compromisul, doar pentru a ne atinge scopul propus. Nu conteaza daca lui Dumnezeu ii place, nu conteaza daca este Voia LUI, noi vrem cu orice pret, ori in aceste momente de incapatanare riscam sa fim lasati in voia sortii. Poate ca ne lasa Dumnezeu sa ajungem pana in varful acestei scari, "scarile succesului", insa daca nu am ramas in voia Lui, ne trezim plini de succes, dar fara Dumnezeu. Ori nu stiu daca succesul ne poate implini si sufletul....? Mi-amintesc o multime de staruri care au ajuns in varful acestei scari, din punct de vedere al succesului si aflati acolo, cand ziceai ca nu le lipseste absolut nimic, cand pareau atat de impliniti din toate punctele de vedere, atat financiar cat si profesional, au clacat. Fie s-au aruncat in patima alcoolului, fie in patima drogului  sfarsind prin a-si pune capat zilelor, si nu putine au fost cazurile acestea.
 Iata pretul succesului, succes...insa fara de Dumnezeu!
 Ori fara Dumnezeu, nu exista cu adevarat succes!
 Citeam azi un articol, topul celor 10 oameni din Romania, cei mai faimosi si bogati, si scria ca in ciuda averilor pe care le detin, TOTI au probleme cu legea si sunt cercetati. Ori este clar ca in varf ajungi doar prin compromis si inlaturandu-L pe Dumnezeu, fie chiar si pentru o perioada scurta. Riscul e prea mare si mai mult de atat, ne vom trezi asa cum s-a trezit si poporul Israel, (v.3 din Exod 33),
"Suie-te în ţara aceasta unde curge lapte şi miere. Dar Eu nu Mă voi sui în mijlocul tău, ca să nu te prăpădesc pe drum, căci eşti un popor încăpăţânat.”
Poate ca suntem lasati sa ajungem in canaanul succesului nostru, insa fara Dumnezeu, pentru ca El nu ne va insoti!
Luca 9:25
Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă s-ar prăpădi sau s-ar pierde pe sine însuşi?
 
Nu stiu care este tinta ta, nu stiu ce ti-ai propus in acest an, nu stiu unde vrei sa ajungi, insa stiu un singur lucru,  
"daca Il elimini din planurile tale pe Dumnezeu, daca nu cauti sa ramai in Voia LUI, de pe-acuma iti spun ca sansele tale sunt nule.Poate ca te va lasa sa gusti din cupa fericirii, poate ca vei ajunge in varf din punct de vedere al carierei tale sau din punct de vedere financiar, insa daca L-ai lasat la o parte pe Dumnezeu, succesul tau nu va fi de durata, ba chiar gustul succesului va fi foarte amar"
Cauta ca voia ta, sa fie si voia Lui, cauta ca dorintele Lui sa fie si dorintele tale, si vei vedea ca Dumnezeu isi va tine fagaduinta fata de copii Sai. 

Deuteronomul 28:13
"Domnul te va face să fii cap, nu coadă; întotdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului Dumnezeului tău pe care ţi le dau astăzi, dacă le vei păzi şi le vei împlini"

Citate

Ceea ce este revolutionar la invatatura crestina este ca aceasta afirma ca Dumnezeu S-a facut Om, a devenit  Prietenul si Insotitorul omului.
S-a nascut, a murit, dar a si inviat, iar prin invierea Sa ne atrage in vesnicia Lui.
Dintre toate invataturile religioase, doar cea crestina este clara si ofera astfel o mare nadejde. Invatatura despre Isus este revolutionara pentru mine.
Ea a fost revolutionara in perioada primara a crestinismului, este si astazi si va ramane si in viitor.

                                                                     Jean Delumeau

Hrana zilnica!

3 Februarie
Iov 34.16-37

Prin propriile sale raţionamente, omului îi este imposibil să-L înţeleagă pe Dumnezeu, deoarece nu-i are ca termeni de comparaţie decât pe semenii săi. Pentru ca făptura Lui să-L poată cunoaşte, a fost nevoie ca Dumnezeu însuşi să Se reveleze pe Sine. Nici chiar inteligenţa noastră nu poate înţelege această descoperire divină. Numai credinţa este în stare. Dumnezeu Se manifestă acum prin Duhul Său. „Nimeni nu cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu... afară de Duhul lui Dumnezeu" (1 Corinteni 2.11). EI îi îndrumă pe credincioşi în tot adevărul (Ioan 16.13).
Instruindu-1 pe Iov, Elihu este o astfel de imagine. El îi arată patriarhului că încercarea de a-L cunoaşte pe Dumnezeu în lumina propriei experienţe şi a propriilor gânduri (v. 33) l-a rătăcit complet. N-a ajuns el să-L condamne „pe Cel întrutotuldrept" (v. 17)?!
Ce ar fi trebuit să facă Iov, în loc să cultive şi să dezvăluie aceste gânduri nepotrivite despre Dumnezeu? Să-I ceară cu umilinţă: „Ce nu văd, învaţă-mă (arată-mi)" (v. 32). Aceasta este scurta rugăciune pe care fiecare dintre noi ar trebui să I-o adresăm Domnului în fiecare moment al zilei.

2 februarie 2014

O zi binecuvantata!

Isaia 43:4
De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta.
 
Indiferent unde esti,  indiferent cine esti, tu trebuie sa sti ca ai mare pret in ochii Domnului.
Dragostea lui Dumnezeu este la fel pentru toti oamenii, iar  jertfa Unicului Sau Fiu este egala pentru toti.Unii sunt fericiti, altii sunt inca in cautarea fericirii. Ceea ce face insa aceasta deosebire intre oameni, este cum alegi tu sa reactionezi in fata acestui DAR MINUNAT!
ISUS a  suportat chinul si batjocura pentru tine, tu ce suporti pentru EL?
ISUS a mers pana acolo incat si-a dat viata pentru pacatele tale, tu ce faci pentru EL?
Ioan 3:16
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. 
 

Hrana ta zilnica!

2 Februarie
Iov 33.23-33 si 34.1-15

Versetele 23 şi 24 din cap. 33 ne îndreaptă gândurile spre Mesagerul dragostei divine, spre Isus, Mijlocitorul nostru.
(VIAŢA LUI:) El a venit pentru a-i arăta omului păcătos calea dreptăţii, pentru a-1 ajuta să-şi recunoască starea şi să se judece în lumina divină. Felul Său de a trăi viaţa aici, pe pământ, pune cu atât mai mult în evidenţă adevărata stare a omului. Dar, pentru ca Dumnezeu să poată manifesta îndurare, a fost necesară ispăşirea. Şi soluţia a fost găsită:
(MOARTEA LUI:) Prin jertfa Domnului Isus, noi suntem eliberaţi de groapa pieirii! Şi aceasta nu este totul! Versetele 25 şi 26 vorbesc despre viaţa cea nouă, despre comuniune, despre bucurie, despre îndreptăţire, toate ca fiind partea noastră. Dumnezeu ne-a primit prin har, ne-a făcut plăcuţi în Cel Preaiubit (Efeseni 1.6 notă).
(ÎNVIEREA LUI:) Astăzi noi ne bucurăm de prezenţa unui Mântuitor viu în glorie. El este acolo ca Mijlocitor al nostru. Câte consecinţe binecuvântate decurg din aceasta!
Versetele 27 şi 28 vorbesc despre mărturia pe care suntem chemaţi s-o dăm „înaintea oamenilor" cu privire la ce a făcut Dumnezeu pentru noi. Să nu pierdem niciodată din vedere această slujbă, care este partea noastră!
În cap. 34, Elihu este obligat să vorbească cu asprime. Căutând să se îndreptăţească, Iov îl acuzase pe Dumnezeu de nedreptate (32.2). Era mult prea grav. Iov se asocia astfel cu cei răi şi de aceea mustrarea trebuia să-i fie făcută răspicat (Romani 9.14).