Versetul zilei

19 decembrie 2014

Voi cautati si Eu va dau!

Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
Luca 12:31 
Cu alte cuvinte, ocupa-te ca partea spirituala sa-ti fie in regula si de restul se ingrijeste Domnul.
Restul fiind hrana, imbracamintea si restul necesitatilor pentru a putea duce o viata decenta. Daca Domnul considera ca meritam mai mult de-atat, El poate revarsa peste noi binecuvantari mai mult decat am avea nevoie, dar in nici un caz nu vom duce lipsa de cele de trebuinta.
Omul are doua mari necesitati in viata: nevoia lucrurilor necesare pentru viata pamanteasca, dar si nevoia spirituala a sufletului. Daca noi ne ocupam de cea spirituala, Domnul a promis ca ne va purta de grija de cea pamanteasca. De fapt este o rasplata a ascultarii de Domnul, " voi cautati"  si "Eu va dau".
Intr-adevar orice cautare cere un sacrificiu. "Cautarea" nu este un actiune pe care o facem azi si am terminat, ci este o actiune de durata, un efort din partea noastra, un scarificiu, dar un sacrificiu rasplatit de Dumnezeu.
In fiecare zi sa caut sa pazesc si sa implinesc poruncile Lui, sa caut sa fiu placut inaintea Lui.
Nu este suficient doar a gasi Imparatia lui Dumnezeu ci trebuie sa si raman in Imparatia lui Dumnezeu, de-aceea este necesara o cautare permanenta din partea noastra ca si Dumnezeu sa ne rasplateasca permanent. 
Care si-ar dori ca Dumnezeu sa-i dea ce are de trebuinta doar azi, sau doar o saptamana sau o luna, un an....? 
Nevoia de Dumnezeu este permanenta, de-aceea si actiunea noastra de "cautare " trebuie sa fie continua.

Doamne ajuta-ne si azi si maine, si in fiecare zi sa cautam mai intai Imparatia Ta si-atunci avem siguranta ca nu vom duce lipsa de nimic!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu