Versetul zilei

1 decembrie 2014

Romania, tara care este sub protectia lui Dumnezeu!

Cand vorbim de ziua nationala a Romaniei, ne aducem aminte de  de Marea Unire de la Alba Iulia din 1918.
Desi intre anii 1866-1947 aceasta zi a fost sarbatorita in 10 Mai, dupa venirea comunistilor s-a schimbat data in 23 August, si cu siguranta va amintiti acele mari defilari, iar dupa 1989 cand comunismul a fost inlaturat, s-a dat o lege care a fost promulgata de presedintele in exercitiu, la aceea vreme, Ion Iliescu, si s-a stabilit 1 Decembrie.
Luptele de pe scena politica de la caderea comunismului timp de 25 de ani, au facut ca aceasta zi sa fie lipsita de continut si interesc. Clasa politica in loc sa uneasca, a dezbinat, insa iata ca dupa 25 de ani putem spune ca Dumnezeu si-a intors fata spre Romania.
Ceea ce se intampla astazi in tara noastra este un semn care arata clar ca Dumnezeu asculta rugaciunile si Dumnezeu lucreaza in Romania.
Este pentru prima oara cand in fruntea tarii a fost ales un "altfel" de presedinte
Daca s-au facut calcule, pronosticuri, iata ca rezultatul supranatural a rasturnat toate planurile facute.Daca ne-am obisnuit sa avem un lider care sa evite cuvantul Dumnezeu, iata ca presedintele actual, intr-un mesaj adresat natiunii, intr-o circumstanta nefericita cu acel accident aviatic, spunea ca se va ruga pentru familiile indoliate si indeamna poporul sa faca la fel.
Un presedinte care isi declara credinta in Dumnezeu, un presedinte care cunoaste ce inseamna sa-ti pleci genunchii in fata Creatorului, un presedinte care da dovada de un calm extraordinar si mult bun simt, eu cred ca toate acestea sunt binecuvantari pe care tara noastra le-a primit.
Cred ca in mod deosebit avem un motiv in plus pentru ce sa plecam genunchii astazi.
Romania este o tara binecuvantata!
Dumnezeu ne-a ferit urechile de zanganitul armelor, ne-a ferit de  cutremure si calamitati mari, ne-a ferit de prigoana, ne-a ferit de foamete. Anul acesta a dat rod pamantul asa cum nu a mai dat in ultimii 50 de ani, cu toate ca se anunta seceta mare, iata ca Dumnezeu ne-a binecuvantat.
Uitati-va la granitele tarii prin ce nenorociri trec, Ucraina, Italia, uitati-va la tarile musulmane, uitati-va in Africa, uitati-va mai in toate tarile ce se intampla, apar noi si noi focare de ebola, ciuma, foamete, malarie, etc.
Romania  pana acum a fost sub protectia lui Dumnezeu.
Romania este o tara binecuvantata si trebuie sa stim ca Dumnezeu poate face lucruri si mai mari, daca tara aceasta va cauta pe Domnul.
Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.
Avem nevoie acum, mai mult ca niciodata sa strigam catre Domnul.Tara noastra are nevoie de Dumnezeu. Are nevoie si de o trezire spirituala. Asa cum s-a trezit tara inainte de alegeri si au ales un presedinte, tot asa are nevoie si acum sa aleaga nu un presedinte cu un mandat sau doua, ci un Conducator pentru viata intreaga. Un Conducator care ne poate aduce pace, bunastare, viata fericita si binecuvantare.
Suntem datori sa ne rugam pentru tara, pentru ca fericirea ei atarna de rugaciunile noastre.
Cand Nebucadnetar a dus poporul in robie din Ierusalim la Babilon, Ieremia trimis de Domnul cu un cuvant, duce o scrisoare catre acesti prinsi de razboi, in care Dumnezeu le cere sa se roage pentru cetatea in care i-a dus in robie.
Urmăriţi binele cetăţii în care v-am dus în robie şi rugaţi-vă Domnului pentru ea, pentru că fericirea voastră atârnă de fericirea ei!
Noi nu suntem robi in tara noastra, suntem acasa, de-aceea avem datoria mai mare sa ne rugam pentru că fericirea noastra atarna fericirea ei!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu