Versetul zilei

13 decembrie 2014

Deschide usa si accepta Darul!

 Nu stiu daca vi s-a intamplat vreodata sa mergeti undeva neprogramat, intr-un oras, sa vina seara si sa nu gasesti cazare....Eu una am experimentat cu ceva ani impreuna cu sotul si nu o data ci de mai multe ori, fie ca fortati de imprejurari a trebuit sa innoptam in acel loc, fie ca era o hotarare luata de moment sa plecam undeva si neavand rezervare, am experimentat acel moment groaznic in care ti se spune, 
"imi pare rau, dar n-avem locuri".
Nu-ti trebuie nimic altceva, decat sa fii rupt de oboseala cu bagaje dupa tine si infometat, iar cineva sa iti de-a cumplita veste, "n-avem loc".
 Citind pasajul scris de doctorul Luca care ne arata tot firul evenimentelor mai pe larg, gasim scris in capitolul 2, locul unde s-a nascut Cel care este Regele si Creatorul universului.
 Pecând erau ei acolo, s-a împlinit vremea când trebuia să nască Maria.
Şi a născut pe Fiul ei cel întâi născut, L-a înfăşat în scutece şi L-a culcat într-o iesle, pentru că în casa de poposire nu era loc pentru ei.
Luca 2:6-7 
Daca astazi in acelasi oras modest Betleem turistii se pot bucura de peste 30 de hoteluri in care pot innopta, pe vremea aceea cei care veneau in acest oras micut, n-au avut aceleasi privilegii. 
Cautand sa respecte o porunca data pe vremea aceea de Cezar August, Iosif a venit si el din Galilea in Nazaret pentru ca facea parte din semintia lui David, de a se inscrie. Impreuna cu el era si sotia lui Maria, cea care avea sa dea nastere pruncului Isus.
Aici s-a implinit vremea cand trebuia sa nasca, numai ca in cautarea unui loc unde sa poata aduce pe lume Pruncul, la casa de poposire s-au izbit de vocea hangiului care le-a spus, "n-avem loc".

Atunci cautau un loc de poposire in cetate ca sa vina Isus, astazi Isus cauta un loc de poposire in inima oamenilor, insa raspunsul este acelasi, "n-avem loc".
Cine oare mai are astazi timp pentru Isus?
In pragul acestei sarbatori ma uit cum de la an, la an scade interesul si aceasta sarbatoare importanta isi pierde din semnificatie. Lumea se bucura de aceste sarbatori, insa bucuria nu vine din inima pentru Adevaratul motiv al bucuriei, bucuria vine din cele pamantesti, zile libere, vacanta prelungita, excursii la munte, shopping cat ne tine buzunarele, cadouri frumoase, orase gatite de sarbatoare, casa impodobita cu luminite, pom de craciun, distractie in cluburi, Mos Craciun si multe traditii.
Inimile oamenilor sunt umplute cu alte preocupari pamantesti si sunt avide dupa placeri.
Fiind in trafic mereu spre servici si pentru ca este foarte aglomerat orasul in aceasta perioada, am timp sa privesc la oameni parca mai mult ca altadata. Ma uit in jur si vad oameni cu nervi intinsi la maxim, claxoane, multa  nerabdare, mult stres si nervi cat cuprinde. Daca te duci in magazine, pentru o clipa ai senzatia ca vine apocalipsa. Lumea isi face provizii nenumarate si vezi  rafturi goale, carucioare incarcate, cozi interminabile si toate acestea in asteptarea sarbatorii.
Aceleasi preocupari....si la Pasti si la Craciun, doar interesul difera.
Daca acum sunt la cautare porcii si cozonacii, la Pasti e la cautare mielul si ouale rosii.
Oamenii sunt coplesiti de aceste tendinte care  acapareaza de la an, la an tot mai mult omenirea.
Oare acesta este adevaratul motiv de bucurie?
Cautam sa impodobim exteriorul nostru, al caselor noastre, insa ceea ce este mai important si la ceea ce priveste Domnul Isus lasam deoparte, poate chiar neglijam complet.
Este un obicei in fiecare casa, in aceste zile sa se faca curatenie generala si nu este rau, insa m-am intrebat care este momentul in care suntem preocupati de curatenia inimii noastre. 
Curatam, impodobim casa, aprindem luminite si cautam sa arate cat mai frumoasa si mai luminoasa, insa inima noastra oare nu are nevoie de acelasi lucru?
Oare nu este cazul sa lasam deoparte exteriorul si sa aprindem lumina in interior pentru a vedea ce gunoaie gasim in aceasta incapare a inimii noastre? 
Toti suntem bucurosi intr-un fel sau altul, insa adeseori sunt multe aspecte pe care le neglijam si din pacate unii se concentreaza mai mult spre cele pamantesti, insa daca vrem sa ne facem o evaluare fiecare, ar trebui sa facem un test si am vedea fiecare motivul adevarat al bucuriei din inima noastra.
Daca am inlatura toate aceste surogaturi, oare tot asa am fi de bucurosi?
Nu cumva din cauza acestor "inlocuitori" nu mai putem vedea adevarata semnificatie a acestei sarbatori?
Cadourile de sub brad impiedica sa vedem cel mai maret Dar venit de Sus.
Darul acesta maret care a venit intr-o iesle umila si saraca, ne aduce salvarea de la moarte.
La fiecare usa asteapta un Dar minunat, trebuie doar sa-l accepti.
Iată Eu stau la uşă şi bat! Apoc. 3:20
 Fa-ti timp sa deschizi usa inimii tale. Accepta-L si vei vedea ca nici un magazin nu-ti poate oferi un dar mai minunat ca Darul venit de Sus si Intrupat.
Isus Hristos bate si azi la fiecare usa, El nu se va strecura in casa ta ca un hot, El asteapta sa-I deschizi, sa-L poftesti in casa ta, in inima ta si-apoi sa-L inviti sa ramana cu tine.
Nu ai vrea sa-L primesti?
Ceea ce-ti ofera El nu se poate compara cu nimic din ceea ce-ti ofera astazi lumea. Lumea ofera placeri de moment, Isus a venit sa ne-arate calea spre mantuire.
Nu exista o alta sansa de impacare cu Dumnezeu decat prin Fiul Sau Isus Hristos. Tu nu poti sa te mantuiesti singur si nici  faptele tale bune nu pot sa faca acest lucru, tu ai nevoie de un Mijlocitor si Acesta este Fiul Sau Isus Hristos.
Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos.
1 Timotei 2:5 
 Accepta Darul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu