Versetul zilei

28 noiembrie 2014

Pretul rascumpararii!

Inca de la primele pagini ale Sfintei Scripturi, de la primii oameni gasim portretul nostru al oamenilor. Gasim cam ce fel de gena mostenim si vedem cam ce fel de înclinații avem si acest lucru nu este greu de observat, suntem înclinați doar spre rău. Adam si Eva nu aveau nici o inclinatie spre sfintenie, spre credinciosie, din contra erau atrasi de pacat, de pofte si inca de la inceput au avut aceasta inclinatie - "minciuna".
Spre deosebire de noi, ei au fost asezati in gradina Edenului fara a fi testati in vreun fel.Pur si simplu Dumnezeu a creat omul, i-a facut si un ajutor potrivit, insa la primul test dat de Dumnezeu - au cazut.
Faptul acesta a condus la izgonirea din Rai. Astazi lucrurile difera! Ca sa ajungem in Rai, avem de parcurs un drum, pentru altii mai scurt, pentru altii mai lung, insa in toata aceasta calatorie suntem supusi la diferite teste. Poate ca pentru unii extemporalele sunt grele, pentru altii sunt usoare, asa cum a fost pentru Eva si Adam. Dumnezeu nu i-a supus la un test greu - "sa nu mancati", a fost singurul test la care au fost supusi, un test in privinta ascultarii, insa au picat.
Poate ca pe parcursul vietii am cazut multe teste, atat eu, cat si d-voastra, insa multe din aceste infrangeri le-am avut din nestiinta.
"...nu vă lăsaţi târâţi în poftele pe care le aveaţi altădată, când eraţi în neştiinţă"(1 Petru 1:14)
Astazi vorbim de pe alta pozitie, cunoastem Cuvantul, avem ghidul dupa care ne ghidam viata, avem o Calauza care ne conduce, astazi nu mai suntem in nestiinta.
Trist insa este, cu toata cunostiinta despre Dumnezeu, multi dintre crestini se limiteaza doar la atat. Cunosc Scripturile insa nu au credinta si nu au relatie cu Autorul Scripturilor.
De altfel stim ca Biblia nu este opera unor oameni, ci este o scrisoare a lui Dumnezeu lasata oamenilor.
2 Timotei 3:16
Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire.
Cunoastem si in viata reala oameni morali, oameni care cunosc Cuvantul, insa doar atat. Exemple avem si pe paginile Scripturii.
Lidia - vanzatoarea de purpura, era o femeie tematoare de Dumnezeu, cunostea Cuvantul,  insa dupa ce Dumnezeu i-a deschis inima, abia atunci a inceput o relatie personala cu El.
Una din ele, numită Lidia, vânzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu şi asculta. Domnul i-a deschis inima, ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel.
După ce a fost botezată, ea şi casa ei, ne-a rugat şi ne-a zis: „Dacă mă socotiţi credincioasă Domnului, intraţi şi rămâneţi în casa mea.” Şi ne-a silit să intrăm.(Fapte.16:14-15)
  Sutasul Corneliu - si el un om temator de Dumnezeu, atat el cat si cei din casa lui, om milostiv, insa  toate acestea nu l-au ajutat sa aibe o relatie, a fost doar un om bine informat.
  Omul acesta era cucernic şi temător de Dumnezeu, împreună cu toată casa lui. El făcea multe milostenii norodului şi se ruga totdeauna lui Dumnezeu.( Fapte 10:2), si in vers. 33 Corneliu spune:
Am trimis îndată la tine, şi bine ai făcut că ai venit. Acum, dar, toţi suntem aici înaintea lui Dumnezeu, ca să ascultăm tot ce ţi-a poruncit Domnul să ne spui.”
Abia acum incepe relatia lui cu Dumnezeu.

Faptul ca stim Scriptura, faptul ca suntem morali, faptul ca facem fapte bune, nu este suficient daca nu avem o relatie. Iar o relatie cu Dumnezeu nu va exista atata timp cat nu ne recunoastem pacatul si nu smerim si ne pocaim inaintea Lui. Cand vom arunca armele jos, cand vom capitula inaintea Lui si vom recunoaste, "Doamne  fara Tine nu pot, fara Tine sunt nimic", atunci Dumnezeu se va apropia de noi si vom fi oameni schimbati. Noi nu putem deveni oameni credinciosi decat prin Isus Hristos. Nu exista alta alternativa.
1 Petru 1:18-21
"Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.
El a fost cunoscut mai înainte de întemeierea lumii şi a fost arătat la sfârşitul vremurilor pentru voi care prin El sunteţi credincioşi în Dumnezeu care L-a înviat din morţi şi I-a dat slavă, pentru ca credinţa şi nădejdea voastră să fie în Dumnezeu"
  Iata  esenta:
-nu cu lucruri pieritoare
-nici cu argint sau cu aur
-am fost rascumparati cu sângele scump al lui Hristos si doar prin El suntem credincioşi în Dumnezeu 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu