Versetul zilei

10 noiembrie 2014

Intre 15 si 17, exista un 16 in care Dumnezeu ne da oportunitatea alegerii!

Nu stiu daca din 1989 incoace, a mai fost mai mare zarva ca si acum in 2014, in pragul acestor alegeri?
Nu stiu daca mai exista vreo desaga cu mizerie care sa nu fi fost deschisa si aruncata pe tapet?
Nu stiu daca din 1989 a fost poporul roman mai dezbinat ca acum?
Nu stiu daca a fost o granita atat de vizibila pe harta Romaniei, asa cum are azi tara si cum este impartita Romania acum? 
Nu stiu daca a mai fost vreo campanie electorala atat de mizerabila,(desi le-am urmarit pe toate). Stiu ca si campania din 2009 a fost presarata cu multa mizerie, dar cred ca aceasta campanie a depasit cu mult orice granita a adevarului, cat si limita bunului simt.
Acum trecand peste toate acestea, vine 16 noiembrie si unul dintre cei doi trebuie ales presedinte.
Scriptura ne invata:
Fiţi supuşi oricărei stăpâniri omeneşti, pentru Domnul: atât împăratului, ca înalt stăpânitor, cât şi dregătorilor...
Inteleg ca supunerea mea trebuie sa existe pana in 15 noiembrie, cat si din 17 noiembrie incolo, indiferent cine va fi acel "domnitor", insa intre 15 si 17, exista un 16 in care Dumnezeu ne da aceasta oportunitate de a alege.
Fie ca vreau, fie ca nu vreau ajung la acest subiect al alegerilor cu persoanele din jurul meu si aud atat de des...."Dumnezeu sa aleaga omul potrivit".
Da, Dumnezeu este in controlul tuturor lucrurilor si indiferent ce va fi, toate sunt cu ingaduinta Lui, insa Dumnezeu se va folosi de noi in data de 16. Ne-a dat aceasta posibilitate de a alege, altfel nu vad rostul pentru care a ingaduit ziua de 16. Nu Dumnezeu merge sa puna stampila pe formularul de vot, ci noi vom pune aceasta stampila, dar condusi de Duhul Lui, de-aceea este nevoie de mult post si rugaciune pentru a discerne binele de rau.
Mi-am adus aminte de versetul din Deuteronom, 
"Iată, îţi pun azi înainte viaţa şi binele, moartea şi răul".
Poate ca multi se gandesc, "oh, dar ce legatura este intre alegeri si acest verset?" 
Mantuirea noastra este o alegere, a face bine sau a face rau este o alegere, a fi vesel sau a fi trist este tot o alegere a mea, la fel cum si modul in care vreau ca tara mea sa propaseasca sau sa stagneze este tot o alegere. O alegere care sta in mainile mele si in mainile tale!
Depinde daca vrem sa fim partasi la aceste alegeri si mai depinde si de felul in care alegem, insa data de 16 nu trebuie sa o privim ca pe ceva in care nu trebuie sa ne implicam.A-mi exprima dorinta a ceea ce-mi doresc pentru viitorul meu, al copiilor mei si al nepotilor mei este ceva normal si chiar necesar.
Ca si cetateni ai aceste tari, cu-atat mai mult ca si crestini avem aceasta datorie in ziua de 16 noiembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu