Versetul zilei

31 octombrie 2014

Mustrati...pentru ca nu s-au pocait!

Atunci Isus a început să mustre cetăţile în care fuseseră făcute cele mai multe din minunile Lui, pentru că nu se pocăiseră.
Matei 11:20 
Fiind vineri azi, si un sfarsit de saptamana mai lejer la birou am cautat sa citesc ceva. Ochii mi s-au abatut asupra acestui verset din Matei 11.Bineinteles am citit si mustrarile pe care le face Domnul Isus acestor cetati. Imediat mi-a venit in minte perioada de har pe care o traim, si aici ma refer in mod special la tara noastra. Nu sunt atat de batrana ca sa pot spune cum a fost in anii comunismului, desi am prins ceva din el, insa nu sunt nici atat de tanara ca sa fii prins doar perioada anilor de dupa anul 1989, insa liberatea pe care o avem acum, parca nu a mai fost niciodata. Evanghelizari pe stadioane, evanghelizari in camine culturale, biserici nou construite, biserici in care sunt servicii divine nenumarate, seri de rugaciune, conferinte pe diverse teme, tabere organizate, botezuri in aer liber, intalniri de rugaciune pe grupuri in case, si multe alte opurtunitati. Ma urc in masina, deschid radio Vocea Evangheliei, ajung acasa la fel, si nu numai in zona mea, stiu si sunt convinsa ca in fiecare zona este un radio crestin care transmite, vrei sa te uiti la tv, (cei care folositi acest mijloc) se pot vizualiza emisiuni crestine, este Credo TV, Alfa & Omega, Speranta, etc. Deschizi computerul, poti accesa biserici din intreaga lume si poti fi si tu partas la serviciul transmis live.
 Intri pe youtube si asculti predici si cantari nenumarate. Daca trebuie sa stau sa astept in trafic, pot deschide Biblia pe telefon.
Nu este oare un MARE HAR  sa traim aceste vremuri?
Nu stiu sa fie ceva deocamadata, in care sa fim opriti. Putem sa ne declaram credinta fara a avea repercursiuni, putem sa vorbim de Hristos oriunde. Toate acestea sunt binecuvantari divine si Har nemarginit de care beneficiem. 
Nu mai departe vazand in lumea musulmana ce se intampla, intr-adevar putem spune ca suntem binecuvantati, insa nimeni nu poate stii cat va tine aceasta vreme de Har. Ma intreb acum, beneficiind de toate acestea, oare nu va fi osanda noastra mai mare?
Ba da! 
Cu cat avem libertate mai multa, cu atat va fi si judecata mai aspra, daca nu ne vom pocai.Uitati-va la cetatile despre care vorbea Domnul Isus, in cele care au avut loc cele mai multe minuni, si totusi...nu s-au pocait.
Atunci Isus a început să mustre cetăţile în care fuseseră făcute cele mai multe din minunile Lui, pentru că nu se pocăiseră.
Vai de tine, Horazine!”, a zis El. „Vai de tine, Betsaido! Căci, dacă ar fi fost făcute în Tir şi Sidon minunile care au fost făcute în voi, de mult s-ar fi pocăit cu sac şi cenuşă.
  De aceea, vă spun că, în ziua judecăţii, va fi mai uşor pentru Tir şi Sidon decât pentru voi.
Şi tu, Capernaume, vei fi înălţat oare până la cer? Vei fi coborât până la Locuinţa morţilor; căci, dacă ar fi fost făcute în Sodoma minunile care au fost făcute în tine, ea ar fi rămas în picioare până în ziua de astăzi.
  De aceea, vă spun că, în ziua judecăţii, va fi mai uşor pentru ţinutul Sodomei decât pentru tine.”
Ne bucuram ca avem aceasta libertate, ne bucuram de fiecare  hrana spirituala pe care o putem strange, ne bucuram de fiecare serviciu divin la adunare si daca sunt si invitati din alte locuri, bucuria este si mai mare, insa daca nu stim sa apreciem aceste vremuri de Har si nu le folosim spre cresterea noastra spirituala, va veni o zi in care mustrarea Domnului va fi si pentru Romania.
 
Doamne iti multumesc pentru vremurile deosebite pe care le traiesc din punct de vedere al libertatii religioase, insa da-mi aceasta intelepciune sa stiu a strange Cuvantul Tau in inima mea. Sa pot sa adun toate invataturile Tale, toate povetele Tale pe care mi le-ai daruit prin Cuvantul Tau. Iti multumesc pentru fiecare zi pe care mi-o daruiesti si-n care pot savura Cuvantul Tau. Doamne nu ma lasa ca beneficiind de toate acestea sa vina ziua cand vei avea un cuvant de mustrare si pentru mine.
Ma rog si pentru prietenii mei, pentru cititorii mei, pentru cei care au ascultat sau vor asculta Cuvantul Tau, nu lasa ca nimeni sa piara ci toti sa vina la pocainta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu