Versetul zilei

6 octombrie 2014

Mi-am făcut palma căus...și-am privit la ea !

Iesind din biserica Elim din Viena, la standul de reviste am zarit  revista 
"APA VIETII", o publicatie periodica a bisericilor penticostale române din Austria. Am luat si eu una, insa fiind noapte, pe autocar la intoarcere nu am apucat sa citesc nimic.
Nu am apucat nici in zilele care au urmat, pentru ca am avut parte de cateva zile de foc si nu am avut timp, insa la finalul saptamanii trecute am reusit sa citesc in ea.
Citisem o marturie a unei tinere crestine, studenta in Cluj si prin ceea ce a scris ea, m-a incurajat tare mult.Obtinuse note foarte bune la examen si spera sa obtina bursa de merit, insa pe langa notele ei mai era nevoie sa depuna si fisa cu salariul mamei si al surorii ei proaspat angajate, dar si a tatalui pensionar.Bucuria era mare ca va putea contribui si ea cu bursa ei, numai ca afland plafonul sumei in care trebuia sa se incadreze, s-a intristat, depasea cu putin peste acest plafon si nu se putea incadra.Sfatuindu-se in casa cu parintii ei, care la aceea vreme nu erau crestini, acestia au sfatuit-o sa nu depuna toate fisele pentru a se putea incadra in acest plafon.
Avea de ales, nu depune toate fisele, obtine bursa, dar pentru asta trebuia sa minta  sau depune fisele, dar pierde bursa.
Dupa o lupta interioara si o consultatie cu pastorul bisericii, alege varianta a doua, cea a ADEVARULUI.
Constienta fiind ca nu are nici o sansa de a obtine bani, a inceput sa-si caute si ceva de lucru sa se poata intretine, insa in mintea ei erau mereu cuvintele pe care i le spusese pastorul ei, "noi suntem in causul palmelor Lui".
Bineinteles ca Dumnezeu rasplateste pe fiecare in parte si obtine bursa pentru ca, in urma cu numai cateva saptamani se marise acest plafon salarial si tanara s-a incadrat.

"Suntem în căușul palmelor SALE"
Din acel moment, acest gand mi-a ramas in minte mereu:
 "Sunt în căușul palmelor SALE"!
De-atatea ori suntem si noi in anumite situatii in care trebuie sa luam anumite decizii, si uneori suntem pusi in fata unor lucruri care cer compromis din partea noastra, si avem senzatia ca daca nu facem acest "mic compromis", suntem terminati. Insa cu Dumnezeu nu exista compromis.
In aceste situatii trebuie sa ne amintim, " noi suntem în căușul palmelor SALE"
  si nimic nu ne poate lua din palma Sa.
Cand suntem gasiti placuti inaintea Lui, El schimba legi, schimba vremi, opreste furtuni, despica ape, muta munti, face totul pentru noi, pentru ca suntem valorosi inaintea LUI. Suntem lumina ochilor LUI si cine se atinge de noi se atinge de lumina ochilor LUI (Zaharia 2:8)
Realizam noi oare, cat de importanti suntem pentru EL?
De dimineata citeam Psalmul 91 si atat de mult suntem incurajati prin acest psalm:
Da, El te scapă de laţul vânătorului, de ciumă şi de pustiirile ei.
El te va acoperi cu penele Lui şi te vei ascunde sub aripile Lui. 
Căci scut şi pavăză este credincioşia Lui!
 Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopţii, nici de săgeata care zboară ziua, nici de ciuma care umblă în întuneric, nici de molima care bântuie ziua în amiaza mare.
O mie să cadă alături de tine, şi zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia.
Nu trebuie sa ne temem de nimic, pentru ca suntem in causul palmelor Sale! 

Pentru a intelege cat mai bine, mi-am facut palma caus si am privit la ea....
este atat de bine...!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu