Versetul zilei

22 octombrie 2014

Mă bucur de cuvântul Tău ca cel ce găseşte o mare pradă!

 Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheaţi!”
Marcu 13:37 
Spun si eu acelasi lucru ca si ap. Marcu: veghere!
Cred ca inainte de toate cererile pe care le aducem inaintea lui Dumnezeu este foarte important sa cerem un DUH DE VEGHERE. Ne uitam in jurul nostru si vedem cat de mult am coborat  noi crestinii stacheta. Lucruri care odata au fost considerate pacat, treptat am ajuns sa le acceptam, ba chiar sa le si facem considerand ca...nu este chiar asa de mare pacat, poate chiar deloc.
Minciuna, imoralitatea, hotia, barfa, invidia, lacomia, infidelitatea sunt doar cateva pacate care amprenteaza viata "credinciosilor" de azi.Toate acestea nu si-au fi pus amprenta daca aveam un duh de veghere.
Din cauza nevegherii prima data diavolul ataca mintea cu tot felul de ganduri, tot felul de dorinte, de pofte, iar de la gand toate acestea pornesc spre inima. Odata instalate in inima noastra nu mai este decat un pas pana la fapte, pana la vorba si-apoi pana la infaptuirea pacatului. Daca nu veghem si nu ne umplem inima cu Cuvantul Domnului, atunci are grija diavolul sa strecoare in inima noastra primele ganduri rele. Insist atat de mult pe studierea Scripturii, pentru ca doar cunoscand Cuvantul nu ne ratacim. David spune:
Dacă n-ar fi fost Legea Ta desfătarea mea, aş fi pierit în ticăloşia mea, dar pentru ca citesc Cuvantul, imi vad starea in care sunt si numai asa ma pot cerceta.
Citind psalmul 119 azi de dimineata, efectiv  am gasit o placere deosebita  si desfatare in acest psalm.
Incepe asa  frumos psalmistul:
Ferice de cei fără prihană în calea lor, care umblă întotdeauna după Legea Domnului! 
 Ferice de cei ce păzesc poruncile Lui, care-L caută din toată inima lor, care nu săvârşesc nicio nelegiuire, şi umblă în căile Lui!...
 
Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!
Când urmez învăţăturile Tale, mă bucur de parc-aş avea toate comorile.   Sunt si pentru noi desfatare cuvintele Domnului asa cum sunt pentru psalmist?
Mă desfăt în orânduirile Tale şi nu uit cuvântul Tău. 
Este un psalm deosebit si va recomand sa il cititi, chiar daca l-ati citit de atatea ori, pentru ca citind si adancindu-ne in Cuvantul Sau vom ajunge sa spunem si noi ca psalmistul:
Mă bucur de cuvântul Tău ca cel ce găseşte o mare pradă.
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu