Versetul zilei

21 august 2014

Copii si parinti!

Dupa cateva zile petrecute alaturi de parintii mei la tara, in satul meu natal, iata ca ne-am reintors cu bine, slava Domnului si mai mult, ma bucur c-am putut petrece cu ei momente de bucurie, depanand amintiri frumoase.

Am ales sa petrec cateva zile de concediu cu ei, tocmai in acest scop, amintindu-mi de  cuvintul pe care le-am intalnit in Scriptura, "astazi" , maine nu pot sti daca vor mai fi in viata, asa ca m-am lasat calauzita de ceea ce imi spunea duhul si-I multumesc lui Dumnezeu ca i-am gasit bine. Spun  acest lucru pentru ca au ajuns la o varsta destul de inaintata, tatal a pornit spre 81 de ani iar mama se apropie de 73, dar acest lucru nu ma impiedica sa ii iubesc la fel de mult ca atunci cand erau tineri si plini de viata.
Trecand prin sat si vazand multi batrani in pragul portii asezati pe un scaun si cunoscandu-le fiecaruia situatia, am stat si m-am gandit in aceste zile  la acesti parinti care sunt in varsta si obrajii le sunt brazdati de lacrimi si riduri, parinti batrani dupa care nu miroase a after shave ci miroase a transpiratie si sudoare dupa o zi de munca, parinti care asteapta o vorba buna de la copilul pe care l-au crescut, s-au sacrificat o viata ca sa-l trimita la o scoala buna, iar astazi nu le calca pragul sau poate le calca pragul cerandu-le amarata-aceea de pensie si vorbindu-le urat, parinti ale caror maini nu sunt finute de la cremele scumpe ci sunt aspre si pline de bataturi de la atata munca, parinti care ies in pragul portii uitandu-se in stanga si-n dreapta poate vine copilul plecat departe sa le dea un sarut pe frunte.
La acei parinti m-am gandit.....si m-am gandit si la acei copii carora azi le este rusine cu asemenea parinti.
 Insa m-am gandit si la acei copii care ar vrea sa-si strige parinti pe nume, insa nu au cui. M-am gandit la acei copii care traiesc din amintiri si privesc poze cu parintii care odata i-au alintat si azi nu mai sunt. 
Parinti care azi nu mai sunt, nu pentru ca viata a fost cruda cu ei si au plecat mai devreme dintre ai lor, ci parinti care mai sunt in viata, dar care si-au uitat copii. Parinti egoisti si fara sentimente care isi vad de viata lor, fara a se gandi ca indiferent de varsta, copilul le simte lipsa. Parinti care desi pe hartie sunt trecuti la rubrica parinte, dar isi tradeaza copilul mintindu-l. 
Daca sunt parinti care asteapta sa auda vocea copilului, iata ca sunt si copii care asteapta sa auda vocea parintelui, insa pacatul a denaturat pana si aceste sentimente de parinte.
Astazi diavolul lupta cu putere pe toate fronturile, dar in mod special in aceasta directie as putea spune, "FAMILIA"
Este cea mai atacata institutie, si este atacata din toate directiile.
 Ma rog ca Domnul sa binecuvinteze acei parinti care desi au copii, nu primesc respectul si dragostea care se cuvine.Scriptura ne da noua copiilor un sfat minunat, care este insotit si de o fagaduinta.
 Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept. „Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta” – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă – „ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ.”
Efeseni  6:1-3
Este o promisiune facuta de Domnul, si El isi respecta Cuvantul!
Ca si copii avem obligatia sa ascultam IN DOMNUL de parintii nostri.Am subliniat cuvantul "in Domnul", pentru ca sunt si parintii care n-au nici o tangenta cu Domnul, ori acestora le datoram doar respect, cat priveste ascultarea s-ar putea ca in multe lucruri sa nu gandim la fel, ori inainte de mama si de tata, trebuie sa cautam sa facem voia Domnului.
Ma rog ca Domnul sa binecuvinteze fiecare familie cu pace, cu dragoste, cu unitate si cu intelegere.
El sa ne dea tuturor un duh de intelepciune, atat noua copiilor sa stim sa-i apreciem si sa-i respectam, dar si parintilor sa le dea un duh de pricepere si de dragoste fata de cei pe care i-au adus pe lume.
Nimeni nu va putea gasi un loctiitor, nici parintii nu pot fi inlocuiti, dealtfel nici copiii.
Scriptura are si pentru parinti un Cuvant:
 Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, 
ci creşteţi-I în mustrarea şi învăţătura Domnului. 
 Ma rog ca fiecare din noi sa intelegem  Cuvantul, fie ca ne gasim in postura de copii, fie ca suntem parinti.
Doamne ajuta-ne!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu