Versetul zilei

14 iulie 2014

Totul din belsug, si suferinte, si mangaieri!

Sunt la birou si sunt cu ochii pe ceas. Astept cu nerabdare sa pot pleca mai repede azi. Mi-am facut in inima mea un plan si ma rog Domnului sa ma ajute sa-l duc la indeplinire.
Pentru ca turneul grupului SPERANTA si al fratelui LUIGI MITOI, au ajuns in zona Banatului, cu ajutorul Domnului vreau sa merg si sa ma bucur impreuna cu ei.
La urma urmei, job-ul meu nu isi schimba locatia, dar ei da....
Asa ca, maine, in limita timpului pe care il voi avea, voi scrie cateva cuvinte si poate voi posta cateva imagini de pe stadionul din Bocsa, insa pana cand plec, mi-a venit pe buze o melodie care mie imi place foarte mult si ii fredonam versurile. Nu ploua insa, viata in sine are parte si de soare si de furtuna.
"Dupa soare si furtuna, va veni o zi mai buna
Soarele va straluci mai minunat..."
Apostolul Pavel spune:

Căci, după cum avem parte din belşug de suferinţele lui Christos, tot aşa, prin Hristos, avem parte de belşug de mângâiere.
2 Corinteni 1:5


Cantarul prin care cantareste omul este diferit de cantarul lui Dumnezeu.
Daca Dumnezeu ingaduie incercari in viata noastra, trebuie sa stim ca in aceeasi masura are pregatite si binecuvantarile pentru noi.
Cu cat furtuna este mai mare, cu atat Soarele dreptatii lui Dumnezeu va fi mai stralucitor si biruinta va fi mai placuta.Daca nu am fi incercati, daca nu am trece prin suferinta, cum oare am putea avea parte de mangaieri?
Nu orice fel de mangaieri, ci  "....prin Hristos, avem parte de belşug de mângâiere"
Din propria experienta stiu ca in belsugul meu, nu mai aveam nevoie de belsugul mangaierilor Sale.Cand ne merge bine, strigatul catre Domnul isi pierde din putere, insa din adacimea vailor strigatul este mult mai puternic.Nimanui nu ii place in vale, nimanui nu-i place in suferinta, insa tuturor ne place sa fim mangaiati.
  Numai ca Pavel spune: daca avem parte din belşug de suferinţele lui Christos, avem parte si de belşug de mângâiere din partea Domnului.
Cand avem parte de belşug de suferinţe, ne raportam altfel cu Dumnezeu, stim altfel sa ne rugam.
Rugaciunea vine din adancul inimii si strigatul este sincer. In necaz, David striga catre Domnul:
"Pleacă-Ţi urechea la cuvintele mele, Doamne! Ascultă suspinele mele! Ia aminte la strigătele mele, Împăratul meu şi Dumnezeul meu, căci către Tine mă rog!"

Nu stiu prin ce fel de incercare treci, nu stiu ce fel de necaz s-a abatut asupra ta, insa tot ceea ce stiu este ca Dumnezeu aude strigatul tau. 
Ridica-ti ochii si priveste cat de mare este Dumnezeu, si nu lasa ca problemele tale sa te impresioneze.
Ori fi ele mari, ori fi ele multe, dar stiu sigur ca NU sunt mai mari decat DUMNEZEU!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu