Versetul zilei

31 iulie 2014

Nu contest nimic....dar eu, prefer totusi biserica !

 De cateva saptamani, chiar luni, de fapt aproape toata "vara"(desi numai vara nu a fost) ploua mai tot timpul, doua, trei zile soare, si iarasi ploua si tot asa o tine  de ceva vreme.
 Nu stiu la cati dintre noi ii place ploaia...? E placut sa te plimbi poate in zilele toride prin stropii de ploaie reci, insa sa stai afara in mijlocul tornadelor si  a potopului care este de ceva vreme...nu stiu la cati ne-ar face placere. Mie nu...cu siguranta. Asa ca indiferent cat de cald este in casa, indiferent ca mai gatesc ceva care provoaca mirosuri si care persista cateva ore bune(cu toate ca hota  incearca sa le elimine), tot mai bine este in casa.
La fel este si in biserica....
Cineva imi spunea ca nu mai merge la biserica pentru ca si aici a vazut mai mult sau mai putini "crestini" care doar isi poarta numele. Ba ca "X" vine imbracat asa, ba ca "Y" face asa  si exemplele pot fi multe si nu are rost sa le enumar aici, nu ar ajuta spiritual, pe nimeni.
Este drept si nu contest ceea ce imi spunea persoana in cauza, insa intre "biserica" si "strada", PREFER BISERICA !
Nu contest ca si in biserica nu vezi ici-colo, fete(femei) care isi imagineaza ca pasesc pe podium etalandu-si  tinutele, nu contest ca si in biserica nu vezi fete(femei) care timp de doua ore nu fac altceva, decat se chinuiesc sa-si lungeasca sau sa-si largeasca materialul din fusta cu care au venit imbracate, nu contest ca n-ai sa vezi si in biserica, femei care isi imagineaza ca sunt pe banca in parc la un "pahar de vorba", nu contest ca n-ai sa vezi si in biserica fete(femei) care se straduiesc sa-si ridice cumva decolteul prea adanc, scotand in evidenta o manichiura viu colorata, fie ea frantuzeasca cu french sau fara franch, cu model sau  fara model, cu pietre sau fara pietre, insa cu toate acestea, intre ceea ce-mi ofera strada si biserica... 
EU, PREFER BISERICA!  
Nu am sa contrazic pe nimeni ca, venind la biserica n-ai sa vezi tineri cu capul tuns jumatate da-jumatate ba, n-am sa contrazic pe nimeni ca uneori privesti fara sa vrei si te intrebi, nu cumva au gresit magaziunul cand si-au cumparat pantalonii cu care au venit imbracati, deorece sunt foarte mulati, nu contest ca nu ai sa vezi si in biserica baieti care zici ca, tocmai au iesit din salonul de cosmetica unde au avut programare la pensat, nu contest nimic din toate acestea, insa intre ceea ce  este afara si ceea ce este in biserica...
EU, PREFER BISERICA!
Cand Dumnezeu i-a spus lui Noe sa-si faca o corabie, sa-si ia familia si dobitoace din fiecare cate doua, parte barbateasca si parte femeiasca si sa se salveze, Noe nu a stat pe ganduri, ci a facut tot ce-i poruncise Domnul.(Geneza 6:22)
Am stat si m-am intrebat...oare timpul pe care l-a petrecut Noe in corabia nu a avut de suportat nimic? Nu a suportat si el tot felul de mirosuri? Luand cate doua din fiecare dobitoc, din fiecare pasare, din fiecare taratoare, ma intreb oare nu cumva s-a transformat corabia lui Noe in grajd?
Credeti ca lui Noe i-au placut toate acestea...? Eu am convingerea ca nu, insa stiind ce este afara, stiind ca era potop, stiind ca in mijlocul apei nu are nici o sansa de salvare, Noe a preferat mai bine mirosul de grajd decat sa moara inecat.

Dragul meu, si in biserica vei vedea lucruri care poate te vor dezamagi, insa intre ceea ce ofera lumea afara si ceea ce ofera Dumnezeu, alege biserica !
La urma, urmei  Scriptura ne-a si instiintat in privinta aceasta. Amintiti-va pilda cu graul si neghina. Amandoua le gasim pe acelasi camp, insa Isus ne-a spus:
 Lăsaţi-le să crească amândouă împreună până la seceriş; şi, la vremea secerişului, voi spune secerătorilor: „Smulgeţi întâi neghina şi legaţi-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeţi-l în grânarul meu.”
Nu lasa ca florile de neghina viu colorate sa te impresioneze, si nu te uita la firul firav de grau care uneori este aplecat pana la pamant sub rafalele de vant. Neghina indiferent cat este de frumoasa, vine vremea seceratului si nefiind folositoare este aruncata, pe cand firul firav de grau care a fost aplecat si culcat la pamant, se ridica de jos semet, vine seceratorul, il secera si bobul lui hraneste milioane si milioane de suflete.
Nu te preocupa de neghina, e multa si se inmulteste tot mai mult. Lasa-l pe Dumnezeu sa se ocupe de ea, tu doar ai grija, ca dupa fiecare rafala de vant sa ai puterea sa te ridici semet de la pamant, pentru ca timpul este aproape de secerat si vine SECERATORUL!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu