Versetul zilei

3 iulie 2014

Hrana ta zilnica!

3 IULIE
Matei 2.7-23

După o lungă călătorie, prefigurată de Psalmul 72.10, magii au fost conduşi de steaua care s-a oprit deasupra Pruncului. 
Ce subiect de mare încântare pentru ei („s-au bucurat cu bucurie foarte mare")! 
L-au întâlnit, I s-au închinat, I-au adus daruri şi „au plecat în ţara lor pe alt drum" (v. 11). Nu este aceasta istoria tuturor celor care vin la Mântuitorul?
Planurile ucigaşe ale lui Irod au fost dejucate; la fel şi cele ale lui Satan, care căuta să-L elimine chiar de la venirea Sa pe lume pe Cel care va deveni învingătorul său. Călătoria în Egipt, mijlocul poruncit de Dumnezeu pentru a-L sustrage pe Prunc de la acele planuri criminale, ilustrează şi harul Celui care a dorit să urmeze aceeaşi cale ca şi poporul Său odinioară.
Copilului divin I-au fost date deja două nume în capitolul precedent: Isus (Dumnezeu Mântuitorul - cap. 1.21), atât de scump inimii fiecărui credincios, şi Emanuel (Dumnezeu cu noi - cap. 1.23). Acum I se adaugă cel de Nazarinean" (v. 23). Împreună, cele trei nume au o triplă semnificaţie: din punct de vedere moral, Isus a fost separat şi consacrat pentru Dumnezeu, în acord cu Numeri 6; de asemeni, El a „ieşit din tulpina lui Isai" (tatăl lui David), ca o Odraslă, ca o Ramură purtând roade (Isaia 11.1); în al treilea rând, El va fi, timp de treizeci de ani, un cetăţean necunoscut (obscur) al dispreţuitului Nazaret (loan 1.47).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu