Versetul zilei

7 iunie 2014

Mor...pentru ca nu-L cunosc!

Veniţi-vă în fire şi cercetaţi-vă, neam fără ruşine, până nu se împlineşte hotărârea – ca pleava trece vremea – până nu vine peste voi mânia aprinsă a Domnului, până nu vine peste voi ziua mâniei Domnului!Căutaţi pe Domnul, toţi cei smeriţi din ţară, care împliniţi poruncile Lui! Căutaţi dreptatea, căutaţi smerenia! Poate că veţi fi cruţaţi în ziua mâniei Domnului.
Tefania 2:1-3
Aceasta prorocie dura,(am putea spune) a lui Tefania a fost indreptata spre Iuda si Ierusalim. Pesemne ca pacatele celor din Iuda si Ierusalim au fost atat de multe, incat Dumnezeu a vorbit poporului prin Tefania, instintandu-i ca vine Ziua cea mare, Ziua maniei lui Dumnezeu, iar daca poporul nu se va pocai si nu se va abate de la caile lui, toti vor pieri.
Citind in cap. 1 vedem cat de departe a ajuns acest popor.
„Voi nimici totul de pe faţa pământului, zice Domnul......
......pe cei ce s-au abătut de la Domnul şi pe cei ce nu caută pe Domnul, nici nu întreabă de El”, iar pentru departarea lor, Tefania le aduce vestea ca urmeaza sa vina Ziua cea Mare, asa cum spune in versetele de mai jos:
Ziua cea mare a Domnului este aproape, este aproape şi vine în graba mare! Da, este aproape ziua cea amarnică a Domnului, şi viteazul ţipă cu amar.
Ziua aceea este o zi de mânie, o zi de necaz şi de groază, o zi de pustiire şi nimicire, o zi de întuneric şi negură, o zi de nori şi de întunecime, o zi în care va răsuna trâmbiţa şi strigătele de război împotriva cetăţilor întărite şi turnurilor înalte.
„Atunci voi pune pe oameni la strâmtorare, şi vor bâjbâi ca nişte orbi, pentru că au păcătuit împotriva Domnului.

Nu stiu cat de nepotrivita ar fi sau cat de potrivita este aceasta prorocie pentru noi cei din vremea de azi.
Da, este infricosator sa auzim aceste vorbe:
Veniţi-vă în fire şi cercetaţi-vă, neam fără ruşine.....si cred ca ne-am simti ofensati si  jigniti la auzul lor. 
Insa daca pacatele savarsite nu ne fac sa rosim, atunci nu trebuie sa ne supere nici aceste cuvinte.
Veniţi-vă în fire şi cercetaţi-vă! Nu stiu cati suntem dispusi sa luam in seama aceste cuvinte?
Dumnezeu a stabilit deja ziua maniei Lui cand va fi trasa fiecare faptura la raspundere pentru pacatele sale, iar aceasta hotarare nu va fi anulata de nimeni si de nimic, insa totodata ne da si o speranta:
Căutaţi pe Domnul, toţi cei smeriţi din ţară, care împliniţi poruncile Lui! Căutaţi dreptatea, căutaţi smerenia! Poate că veţi fi cruţaţi în ziua mâniei Domnului.
Cei care-L cauta pe Domnul cu siguranta vor fi paziti si ocrotiti in aceea zi a maniei.
Dar ce inseamna a-L cauta pe Domnul? In Osea cap. 6 gasim scris:
Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul! Căci El Se iveşte ca zorile dimineţii şi va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primăvară care udă pământul!” 
Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul! 
Cautam noi sa-L cunoastem cu adevarat pe Domnul Insusi? Sunt inimile noastre dedicate in intregime sau Ii dam Domnului franturi? Dumnezeu este foarte categoric cand spune:
Dar aceia din popor care vor cunoaşte pe Dumnezeul lor vor rămâne tari şi vor face mari isprăvi.
Daniel 11:32
Aici nu e vorba de cei din popor care frecventeaza biserica, sau cei care predica, care canta, sau orice alta lucrare ar face,  El spune doar cei care-L vor cunoaste.
Pot sa cant, pot sa predic, pot sa fac orice alta slujba, daca nu Il cunosc cu adevarat pe Domnul, nu voi putea ramane tare pana la capat.
Din pacate starea multor biserici se datoreaza si acestor oameni(crestini) care nu-L cunosc pe Domnul.
Mergem, facem spectacole frumoase si deseori suntem preocupati de "cantitatea" si nu de "calitatea" (convertitilor).Vedem ca in acelasi loc, altii cresc... altii cad si mor,  si mirati, ne intrebam: DE CE?
Trist este ca multe din bisericile din ziua de azi au ajuns locul unde se moare spiritual. De ce? Este lesne de inteles: "pentru ca multi nu-L cunosc pe Domnul"

"Doamne aducem inaintea Ta toate bisericile in care ne-ai asezat pe fiecare, le incredintam in mana Ta si iti multumim pentru cele in care Tu esti cunoscut si  iti multumim pentru ca Tu ai lasat oameni cu ungere divina si putem creste spiritual, dar te rugam si pentru acele biserici in care oamenii, frati de-ai nostri mor spiritual, mor pentru ca nu Te cunosc. Doamne te rog sa faci o trezire in poporul Tau, printre crestinii din tara mea si printre crestinii din lumea intraga. Scoate-ti oameni destoinici si devotati cu frica de Tine, oamenii dedicati  cu intreaga fiinta, oamenii care sa te caute din toata inima si-atunci poate ca Tu te vei indura de noi. 
Iti multumesc, Tata in Numele Fiului Tau Isus Hristos"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu