Versetul zilei

19 iunie 2014

Hrana ta zilnica!

19 IUNIE
Isaia 55.1-13

Din lucrarea crucii se revarsă, precum din stânca lovită în pustiu (48.21), un râu de viaţă şi de binecuvântare. Ce izvor inepuizabil, oferit oricărui însetat. Aici găsim chemarea profetului, dar în evanghelia după Ioan o avem chiar pe cea a Domnului Isus, care Se exprimă în acelaşi fel: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea" (Ioan 7.37); şi tot aici întâlnim şi pe acest „oricine" al harului (în Ioan 3.15,16; 11.26; 12.46).
Două trăsături caracterizează marea mântuire a lui Dumnezeu: În primul rând este ,fără plată". Oamenii se căznesc mult şi cheltuiesc averi pentru „ceea ce nu satură" (v. 2), în timp ce bunul cel mai de preţ pe care îl putem avea se obţine „fără bani şi fără plată" (v. 1). Dumnezeu a plătit totul pentru aceasta (comp. cu 52.3).
În al doilea rând, mântuirea trebuie apucată acum: „Căutaţi pe Domnul cât timp se poate găst (v. 6). Dumnezeu este aproape, El iartă din plin, dar grăbiţi-vă! 
Vine clipa când nu va mai putea fi găsit (Ioan 7.34; 8.21).
Să privim din nou în acest frumos capitol la ceea ce ni se spune despre gândurile iubirii şi despre căile nepătrunse ale lui Dumnezeu (v. 8,9; vezi şi Romani 11.33-36). 
Cât despre Cuvântul Său, v. 11 promite: Nu se va întoarce la Mine fără rod.
 A avut Cuvântul acest efect în inima voastră?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu