Versetul zilei

19 mai 2014

Vom avea parte de îndurarea Lui, dacă...

Din prisosul inimi pornesc toate actiunile omului. 
Daca ai o inima buna izvorasc lucruri bune, pe cand dintr-o inima rea ies doar lucruri rele.
De aceea M-am dezgustat de neamul acesta şi am zis: „Ei totdeauna se rătăcesc în inima lor. N-au cunoscut căile Mele! Evrei 3:10
Poporul Israel, caci despre El este vorba in acest verset, in calatoria lor prin pustiul in care Dumnezeu i-a lasat sa treaca, poporul a dat dovada de neascultare.Desi de nenumarate ori Domnul si-a aratat indurarea fata de ei, cu toate acestea au fost vesnic nemultumitori si cartitori, ba mai mult au pacatuit impotriva Domnului incalcand poruncile date de EL.
Pentru neascultare au platit un pret mare. Acum daca stam si ne gandim la pacatul lor si pacatul poporului din ziua de azi, nu stiu daca exista mare diferenta sau daca exista vreo diferenta.
Poporul Israel au poftit dupa lucruri rele, s-au inchinat la idoli, au savarsit acte de curvie si preacurvie, au cartit impotriva lui Dumnezeu si l-au ispitit.
Domnul a zis lui Moise: „Scoală şi coboară-te; căci poporul tău, pe care l-ai scos din ţara Egiptului, s-a stricat, Exod 32:7, iar stricaciunea lor stim care a fost:
Şi aceste lucruri s-au întâmplat ca să ne slujească nouă drept pilde, pentru ca să nu poftim după lucruri rele, cum au poftit ei.
 Să nu fiţi închinători la idoli, ca unii dintre ei, după cum este scris: „Poporul a şezut să mănânce şi să bea; şi s-au sculat să joace.”
  Să nu curvim, cum au făcut unii din ei, aşa că într-o singură zi au căzut douăzeci şi trei de mii.
Să nu ispitim pe Domnul, cum L-au ispitit unii din ei, care au pierit prin şerpi.
Să nu cârtiţi, cum au cârtit unii din ei, care au fost nimiciţi de nimicitorul.
1 Corinteni 10:6-10 
Astazi, poporul fata de care Dumnezeu a aratat atat indurare(fata de noi), savarseste ba inca se si complace in aceleasi pacate pe care israelitii le-au savarsit si gasesc de buni pe cei ce le fac. Pofteste dupa lucruri murdare si marsave, se inchina inaintea dumnezeilor care au pus stapanire pe ei, curvesc si preacurvesc fara rusine, ispitesc pe Domnul si cartesc impotriva Lui atunci cand ceva nu le este pe plac?
 In Tara Promisa nu a intrat decat Iosua si Caleb.
Noi dorim sa intram in Canaanul Ceresc?
  "Vom avea parte de îndurarea Lui, dacă vom împlini cu scumpătate toate aceste porunci înaintea Domnului, Dumnezeului nostru, cum ne-a poruncit El.
 Deuteronom 6:25
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu