Versetul zilei

27 mai 2014

Ce contine raportul intocmit?

Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana în mijlocul lor. Domnul a zis Satanei: „De unde vii?” Şi Satana a răspuns Domnului: „De la cutreierarea pământului şi de la plimbarea pe care am făcut-o pe el.”
 Iov 1:6-7
Nu cred ca astazi situatia difera cu ceva.M-am gandit ca acelasi lucru pe care l-a facut atunci Satan, il face si astazi.Cutreiera pamantul zi de zi, in lung si-n lat. Verifica  fiecare crestin ce face, cu ce se ocupa, ce spune, la ce priveste, intocmeste rapoarte cu care mai apoi se prezinta in fata lui Dumnezeu si ne paraste. 
In Zaharia  cap. 3 scrie:
El (îngerul) mi-a arătat pe marele preot Iosua stând în picioare înaintea Îngerului Domnului şi pe Satana stând la dreapta lui ca să-l pârască.
Daca imi fac o analiza a zilei de ieri, de alaltaieri, de acum cinci, zece, treizeci de zile, oare ce cuprinde raportul meu? Ce cuprinde raportul tau?
Despre Iov, Dumnezeu a putut declara:"„Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet, care se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău.”, vers.8.
Satana a cerut să se atingă de Iov, Dumnezeu a ingaduit, dar Satana nu s-a atins decat atat cat i s-a dat voie.

Poate ca eu sau tu, suntem unul despre care Dumnezeu spune:
"Este un om fără prihană şi curat la suflet, care se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău”, si Satan cere ca si la Iov, sa i se ingaduie sa se atinga de noi.
Nu uita: Dumnezeu uneori ingaduie si in dreptul nostru sa fim incercati, sa fim atinsi, sa fim loviti, sa fim chiar zdrobiti, insa orice incercare si orice lovitura nu va fi fara stirea lui Dumnezeu, nu va fi peste puterile noastre, iar Satan nu va putea trece granita stabilita, mai mult decat a permis Dumnezeu. 
In aceasta situatie daca vrem sa avem biruinta lui IOV, va trebui sa rabdam ca si el, si daca citim cap. 1 si in continuare, vedem incercarile prin care a trecut Iov, insa in toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc şi n-a vorbit nimic necuviincios împotriva lui Dumnezeu.(vers.22)
Poate spune si despre noi Dumnezeu ceea ce a declarat despre IOV? 
Daca DA, slava Domnului, daca NU...Doamne ajuta-ma sa ma pocaiesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu