Versetul zilei

9 aprilie 2014

Recunoscuti dupa fapte!

Astazi citeam la birou unul din aceste versete care m-a facut sa meditez la ceea ce spunea prorocul Ieremia.
Căci în poporul Meu sunt oameni răi; ei pândesc ca păsărarul care întinde laţuri, întind curse şi prind oameni. 
Ieremia 5:26
Nu de putine ori am primit urmatoarea intrebare:"este posibil ca si intre crestini sa fie oameni de acest fel?" Bineinteles, referindu-se la un anume comportament.
Da, este posibil, si nu o spun eu ci, spune Scriptura.
Privind in Noul Testament, intalnim  multe carti tratand aceste subiect, insa cartea Iuda dezbate mult mai pe larg acest cuvant:
"Căci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrişi demult pentru osânda aceasta, oameni neevlavioşi, care schimbă în desfrânare harul Dumnezeului nostru şi tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn, Isus Hristos"
Cand spune  s-au strecurat printre voi unii oameni, ne intrebam, oare la cine se refera?
 Sunt printre noi (in biserica) si totusi Il tagaduiesc! 
Multi ne gandim ca acest verset se refera la faptul ca in biserica sunt printre crestini, si oameni rai
asa cum se refera Cuvantul. Insa  atunci cand spune "tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn, Isus Hristos", este clar ca se refera la cei care fac deja parte din trupul lui Hristos si cunosc Cuvantul.
Acum, cred ca am gresit cand am spus "fac parte", corect era "au facut parte", pentru ca Trupul lui Hristos, nu poate fi format din madulare bolnave. Vorbim despre tagaduire. Oare cum Il tagaduiesc pe Hristos?
Tagaduirea nu este prin cuvant, ci prin fapte. Ori in aceste vremuri atat de confuze, pentru multi este foarte greu sa faca aceasta deosebire intre acesti falsi crestini si crestini adevarati. Si intr-adevar este greu de deosebit, insa este un mod foarte simplu de a-i cunoaste, "roadele lor" vor dovedi. Traiesc alaturi si unii si altii, sunt evlaviosi si unii si altii, insa motivatia evlaviei lor difera. Unii sunt evlaviosi pentru Domnul, altii evlaviosi doar pentru interesul lor.Cuvintele lui Pavel pe care i le spunea tanarului Timotei, referitoare la felul in care vor fi vremurile in zilele din urma, parca ni se potrivesc foarte bine cu vremea in care traim noi.
Si totusi acesti oameni care sunt descrisi in text(2 Timotei 3:1-5), traiesc azi in mijlocul multor crestini si in mijlocul bisericilor. 
Rodul  vine in urma muncii depuse, insa atunci cand munca depusa nu are si ungere din partea lui Dumnezeu, si nu numai ungere, ci acordul lui Dumnezeu, atunci rodul nu este cel asteptat. 
Un adevarat elev are caracterul Invatatorului Sau.
Daca suntem ucenici a lui Dumnezeu trebuie sa avem caracterul Sau, caracterul Fiului Sau Isus Hristos,  si indiferent de circumstantele in care ne gasim  privirea noastra si exemplul nostru trebuie sa fie Isus, pentru ca va veni ziua in care Dumnezeu se va apropia de noi pentru judecata.

Cine va putea să sufere însă ziua venirii Lui? Cine va rămâne în picioare când Se va arăta El? Căci El va fi ca focul topitorului şi ca leşia înălbitorului. El va şedea, va topi şi va curăţa argintul; va curăţa pe fiii lui Levi, îi va lămuri cum se lămureşte aurul şi Atunci darul lui Iuda şi al Ierusalimului va fi plăcut Domnului, ca în zilele cele vechi, ca în anii de odinioară.Mă voi apropia de voi pentru judecată şi Mă voi grăbi să mărturisesc împotriva descântătorilor şi preacurvarilor, împotriva celor ce jură strâmb, împotriva celor ce opresc plata simbriaşului, care asupresc pe văduvă şi pe orfan, nedreptăţesc pe străin, şi nu se tem de Mine, zice Domnul oştirilor.
Maleahi 3:2-5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu