Versetul zilei

7 martie 2014

Nadajduieste in Domnul!

Psalmi 33:22
Doamne, fie îndurarea Ta peste noi după cum o nădăjduim noi de la Tine!  

In general oamenii cred doar ceea ce vad. 
Credinciosii, cred lucrurile care nu se vad si traiesc prin credinta cu o nadejde vie in suflet.
Bineinteles, cand spun acest cuvant "nadejde", cum este si normal ma gandesc la viitor. "Am nadejde ca maine va fi.....", sau "nadajduiesc ca voi  primi", si exemplele pot continua.
Nadejdea priveste viitorul si ea nu este doar o simpla dorinta a noastra, ea are la baza credinta. Crezand cu tarie  in promisiunile lui Dumnezeu, credinta si nadejdea merg mana in mana.
Aceasta este partea frumoasa a credinciosului, el are o nadejde. Este trist sa traim pe acest pamant, sa alergam din zori si pana in noapte si sa nu traim cu nici o speranta. Dar poate ca ti-ai pus speranta in ceva....dar in ce, caci toate lucrurile sunt pieritoare.In bani ? In avere ? Ti-ai pus speranta in om...? Biblia spune sa nu ne punem nadajdea in om.
Prorocul Isaia  spune in cap 2 cu 22
Nu vă mai încredeţi, dar, în om, în ale cărui nări nu este decât suflare: căci ce preţ are el?, iar Ieremia este mult mai dur:
„Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul!
Dumnezeu este Singurul care nu a dezamagit pe nimeni si promisiunile Lui nu sunt vorbe goale.
Psalmistul David reda asa frumos in Ps. 146
Nu vă încredeţi în cei mari, în fiii oamenilor, în care nu este ajutor. Suflarea lor trece, se întorc în pământ, şi în aceeaşi zi le pier şi planurile lor. Ferice de cine are ca ajutor pe Dumnezeul lui Iacov, ferice de cine-şi pune nădejdea în Domnul Dumnezeul său!
Dar cine-I  Dumnezeul lui Iacov?
Continuarea Psalmului spune,
El a făcut cerurile şi pământul, marea şi tot ce este în ea.El ţine credincioşia în veci. El face dreptate celor asupriţi; dă pâine celor flămânzi: Domnul izbăveşte pe prinşii de război; Domnul deschide ochii orbilor; Domnul îndreaptă pe cei încovoiaţi; Domnul iubeşte pe cei neprihăniţi. Domnul ocroteşte pe cei străini, sprijină pe orfan şi pe văduvă, dar răstoarnă calea celor răi. Domnul împărăţeşte în veci; Dumnezeul tău, Sioane, rămâne din veac în veac!
Lăudaţi pe Domnul!
Cat este de minunat sa ne punem nadejdea in Acest Dumnezeu !!!
Romani 15:13
Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde!
O zi binecuvantata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu