Versetul zilei

11 februarie 2014

Nu esti inteles de nimeni...? Isus te intelege perfect.

Nu generalizez insa marea majoritate a generatiei din ziua de azi, au aceasta  tendinta de razvratire impotriva parintilor, reprosandu-le ca ei nu sunt intelesi. Cunoaste-ti expresia, "pe mine, nimeni nu ma intelege...", "nu ma asculta", "nu ma iubeste", etc....
Nu va sunt cunoscute aceste cuvinte...?
Poate ca nu auzi chiar din gura copiilor tai, dar cu siguranta auzi plangandu-se cei din jurul tau, fie un prieten de-al tau iti povesteste, fie o ruda sau altcineva. Exista un conflict intre copii si parinti si oricat am vrea sa il negam....nu se poate. Uitandu-ma in Scriptura, Pavel  ne spune ca in vremurile din urma vom intalni tot mai des asemenea cazuri, Romani 1:29-31
Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori, bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi, fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.
Desi traiesc in mediul ambient al  familiei, au binecuvantarea de a avea parinti si frati, ei se izoleaza si se simt tot mai singuri.
Isus a fost un strain pe acest pamant. In Ioan 8:23 scrie,
" „Voi sunteţi de jos”, le-a zis El, „Eu sunt de sus: voi sunteţi din lumea aceasta, Eu nu sunt din lumea aceasta".  
Pe langa ca nu era de-aici, din lume noastra, lumea nici nu L-a primit, ba mai mult L-a respins.
Copiii nostri au un adapost...si tot mai nemultumiti sunt.
 Isus nu a fost bine primit inca de cand S-a nascut. Tineti minte cand  Maria cauta un adapost ca sa Il aduca pe lume pe Isus? Cine s-a oferit sa o primeasca? Nimeni, nimeni nu  a primit-o! 
Nimeni nu L-a primit nici atunci si nici mai tarziu.
Luca 9:58
Isus i-a răspuns: „Vulpile au vizuini, şi păsările cerului au cuiburi; dar Fiul omului n-are unde-Şi odihni capul.”
 
In ciuda neascultarii lor, tot ii iubim si nu ii izgonim din casa.
Isus insa a fost respins, alungat, abandonat si chiar condamnat la moarte.
Luca 8:37
Tot norodul din ţinutul gherghesenilor a rugat pe Isus să plece de la ei, pentru că îi apucase o mare frică. Isus S-a suit într-o corabie şi S-a întors. 
Facem sacrificii multe pentru copii. Muncim de cu zori si pana seara ca sa le oferim tot ceea ce le trebuie, insa cu toate acestea nu sunt multumiti. Sunt nemultumiti ca le oferim doar ceea ce le trebuie si nu le oferim tot ceea ce vor.
Isus nu a avut acest prilej. Desi era Fiul Celui mai bogat Imparat , cu toate acestea era cel mai sarac.
 Matei 17:24-27
Când au ajuns în Capernaum, cei ce strângeau darea pentru Templu au venit la Petru şi i-au zis: „Învăţătorul vostru nu plăteşte darea?”
  „Ba da”, a zis Petru. Şi, când a intrat în casă, Isus i-a luat înainte şi i-a zis: „Ce crezi, Simone? Împăraţii pământului de la cine iau dări sau biruri? De la fiii lor sau de la străini?”
Petru I-a răspuns: „De la străini.” Şi Isus i-a zis: „Aşadar, fiii sunt scutiţi.
  Dar, ca să nu-i facem să păcătuiască, du-te la mare, aruncă undiţa şi trage afară peştele care va veni întâi; deschide-i gura şi vei găsi în ea o rublă pe care ia-o şi dă-le-o lor, pentru Mine şi pentru tine.”
Daca avea bani, oare ii mai trimitea sa arunce undita? 
Le oferim copiilor tot, casa, masa, dragoste, dar cu toate aceste ne reproseaza ca nu ii intelegem.
Isus a fost neinteles de chiar ucenicii Sai.
Marcu 9:32
Căci învăţa pe ucenicii Săi şi zicea: „Fiul omului va fi dat în mâinile oamenilor; ei Îl vor omorî, şi a treia zi după ce-L vor omorî, va învia.” Dar ucenicii nu înţelegeau cuvintele acestea şi se temeau să-L întrebe.

Iata ca Isus a trait si a simtit pe deplin toate aceste stari si sentimente pe care si voi dragi tineri le traiti.
Nu esti inteles de nimeni...? Isus te intelege perfect.
El nu te va izgoni nicicand si El nu iti intoarce fata atunci cand tu Il cauti dintr-o inima sincera.
ISUS este prietenul tau!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu