Versetul zilei

26 februarie 2014

Fie ca da, fie ca nu, ISUS REVINE!

"Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi."
       Ioan 14:1-3

E promisiunea in care stau ancorata, astept aceasta promisiune sa se implineasca, si sunt ferm convinsa ca se va implini, asa cum fiecare cuvant  rostit de Dumnezeu s-a implinit pana acum.
Intr-adevar  indemnul acesta "sa nu vi se tulbure inima" a fost o imbarbatare pentru ucenicii Domnului. Urmau o serie de evenimente si Isus stia clar ca inima lor va fi tulburata cand vor vedea atatea lucruri intamplandu-se. Sa  nu uitam ca Isus urma sa fie vandut de catre  unul din ucenici.
Cum sa nu te tulburi cand afli asa ceva....?
 Isus stia ce va urma, de-aceea i-a si pregatit in acest sens cerandu-le sa aibe credinta si sa-L creada pe cuvant.
Uneori se strecoara in mintea noastra ganduri care nu fac altceva decat contribuie si mai mult la necredinta noastra . Cautam uneori o justificare si o motivatie pentru necredinta pe care o avem. Poate ca daca vedeam si noi minunile lui Isus cu ochii nostri, era altceva.....spunem adeseori, insa asa cum le-a cerut lor, acelasi lucru ne cere si noua azi, sa-L credem pe cuvant si mai mult suntem indemnati
  "să nu ni se tulbure inima"
Traim intr-o lume care alearga cu pasi repezi spre "ceva", insa  pe cat suntem de grabiti, pe atat suntem de nesiguri. Suntem nesiguri in primul rand pe ziua de "maine". CAre oare poate spune ca nu s-a intrebat macar o data, "oare ce fi-va maine"
Nu odata mi-am pus acesta intrebare, si trebuie sa recunosc ca nu a fost cea mai buna intrebare pe care mi-am pus-o, in primul rand pentru ca nu este treaba mea ce hotarare a luat Dumnezeu cu privire la ziua de maine. Important este ca ziua pe care o traiesc, ca e azi, ca e maine, ca e urmatoarea dupa "maine", sa fiu sigura ca mi-am incredintat-o in Mana Creatorului meu. Inima noastra, a oamenilor in general este o inima sensibila care la anumite vesti sau anumite situatii ea se tulbura, ori atunci cand suntem cu Hristos, tulburarea noastra dispare.

Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine.

Pentru acele momente in care suntem tulburati  Domnul Isus ne indeamna sa ne incredem pe deplin in El, sa-L credem pe cuvant. A mintit El oare pe cineva? Ce motiv am avea sa nu Il credem?
Aveti credinta ! 
Atatea probleme avem din cauza necredintei noastre...
Lipsa credintei din inima noastra aduce numaidecat ingrijorare. Si nu este boala mai grea decat ingrijorarea. Daca a apucat sa-si faca cuib in viata ta cauta de scapa de ea, pentru ca aduce  o multime de probleme, produce insomnii, aduce cu sine frica si evident boala in trup.
Asa cum am certitudinea ca Isus a murit si a inviat, aceeasi siguranta  am ca El va reveni sa ma ia la vremea hotarata. Va veni sa ii ia pe toti cei care au pazit poruncile Lui, pe toti cei care au crezut promisiunile Lui.
Eu Mă duc să vă pregătesc un loc, ori acest lucru imi intareste credinta mea si imi confirma ca dupa moarte trupul meu va fi supus putrezirii, iar eu voi primi un trup nou.

Ştim, în adevăr, că, dacă se desface casa pământească a cortului nostru trupesc, avem o clădire în cer, de la Dumnezeu, o casă care nu este făcută de mână, ci este veşnică. Şi gemem în cortul acesta, plini de dorinţa să ne îmbrăcăm peste el cu locaşul nostru ceresc,  negreşit, dacă atunci când vom fi îmbrăcaţi nu vom fi găsiţi dezbrăcaţi de el. Chiar în cortul acesta deci gemem apăsaţi; nu că dorim să fim dezbrăcaţi de trupul acesta, ci să fim îmbrăcaţi cu trupul celălalt peste acesta, pentru ca ce este muritor în noi să fie înghiţit de viaţă
2 Tes.5:1-4
Dupa aceste cuvinte, iata ca urmeaza cea mai mare promisiune si cea mai mareata:
"Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine"
Iata motivul pentru care trebuie sa luptam si sa biruim toate incercarile, toate ispitele si tot ceea ce ne arunca in cale cel rau. Trebuie sa fim biruitori pana la capat.
Aceasta este speranta tuturor crestinilor, ca ISUS va reveni !
Esti tu pregatit pentru acest mare eveniment?
Fie ca da, fie ca nu, ISUS REVINE!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu