Versetul zilei

28 ianuarie 2014

Ne-a ales si ne-a randuit!

Azi de dimineata citeam un text care m-a incurajat mult in calatoria mea spre Tara Promisa.
În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale..... 
Efeseni 1:4, iar in versetul 11 scrie,
În El am fost făcuţi şi moştenitori, fiind rânduiţi mai dinainte, după hotărârea Aceluia care face toate după sfatul voii Sale,

Inteleg din acest verset, ca Dumnezeu a avut inca de la intemeierea lumii un plan cu intreaga omenire, dar nu numai un plan ci si o destinatie precisa, ne-a ales si ne-a randuit!
Cu mult inainte de a exista noi, inainte de inceput, Dumnezeu a facut acest plan maret in care ne-a randuit mai dinainte, ceea ce inseamna  asa cum spune si versetul din 2 Petru 3:9
Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă.
Desori aud aceasta  afirmatie din gura celor care tot amana sa se intoarca la Dumnezeu..."poate nu-i voia Lui sa ma pocaiesc" sau "poate ca nu sunt in planul lui Dumnezeu", ori Dumnezeu nu doreste asa ceva....ba din contra, El doreste ca NICIUNUL sa nu piara.
Versetul 11 ne arata  atat de limpede ca Dumnezeu a stabilit cu precizie sopul si tinta intregii omeniri.
Dumnezeu a vrut o comuniune cu noi inca de la inceput si toate acestea pentru ca ne-a iubit, insa Adam nu a inteles acest lucru, el nu a inteles scopul lui Dumnezeu, de-aceea a si cazut in pacat.
Cand intelegi scopul lui Dumnezeu pentru tine, atunci cauti sa umbli cu Dumnezeu si in voia lui Dumnezeu.
Umbland cu Dumnezeu nu ai cum sa ratezi tinta, nu ai cum sa nu ajungi la destinatie, pentru ca El ne-a randuit mai dinainte.
Ne-a randuit unde vom merge, daca (si subliniez) vom trai in Voia Lui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu