Versetul zilei

13 ianuarie 2014

Esti dispus sa iti schimbi statutul pe care il ai, in rob al lui Hristos?

Asa cum v-am spus in urma cu doua zile, ieri am avut harul sa ne bucuram iarasi in Casa lui Dumnezeu si mesager a fost fr. Virgil Neagu, de fapt fratele a fost si duminica trecuta si ma rog ca Domnul sa-l binecuvinteze pentru toata osteneala depusa.
Nu am sa fac referire la ceea ce a fost, ce predica s-a tinut, pentru aceasta puteti accesa arhiva bisericii, insa ceea ce mi-a ramas in minte, este un verset care a fost amintit aseara si  pe care l-am citit de atatea ori, insa aseara Dumnezeu mi-a descoperit mai mult din el.
Dar acum, odată ce aţi fost izbăviţi de păcat şi v-aţi făcut robi ai lui Dumnezeu, aveţi ca rod sfinţirea, iar ca sfârşit viaţa veşnică.
Romani 6:22
Atunci cand cazi intr-o balta plina de mocirla este imposibil sa te ridici si sa iesi de acolo. Pentru aceasta este nevoie ca cineva din exterior sa vina sa te apuce de mana si sa te scoata din mizerie.
Dealtfel, nici o lege data de vreun parlament, nu ar fi putut sa ierte toate pacatele noastre, noi insine nu avem puterea de a ne ierta de tot ceea ce gresim si din pacate gresim in fiecare zi, pentru aceasta era nevoie de Cineva sa plateasca un pret si sa ne rascumpere.
Noi zaceam in mocirla pacatului, singuri nu am putut sa iesim de-acolo, dar a venit Isus ca sa ne elibereze. A platit un pret si ne-a rascumparat, astfel am devenit robii Lui.Stapanul are drept asupra robului sau, ii ofera tot ceea ce ii trebuie ca sa nu ii lipseasca nimic.Noi avem un har deosebit pentru ca din statutul de rob am primit dreptul de infiere si acum am devenit Copiii Lui.
Daca ne uitam atent  la acest verset "dar acum, odată ce aţi fost izbăviţi de păcat...", vedem ca  nu ne-am putut face singuri izbavirea, a fost nevoie ca Cineva sa vina sa ne izbaveasca,
aţi fost izbăviţi de păcat, iar mai departe spune,  şi v-aţi făcut robi ai lui Dumnezeu, nu spune v-am facut robi, ci v-ati facut.
Ce inseamna a fi rob....?
Cred ca toti  cunoastem acest sentiment. Ca angajat al unei societati, asculti ordinele sefului. Cu alte cuvinte, sunt rob al administratorului la firma la care sunt angajat si trebuie sa ascult si sa implinesc sarcinile care mi-au fost date. Dar mai e ceva de care trebuie sa tinem seama...administratorul firmei nu m-a obligat sa devin angajata firmei lui, ci a fost alegerea mea sa merg la firma respectiva.
 Un rob asculta de stapanul sau!
 Pentru a deveni robi ai Lui Dumnezeu  trebuie ca aceasta sa fie o alegere a noastra, pentru ca El  nu ne va forta pe nimeni  niciodata.
Mai trebuie sa stim un lucru, un rob are un jug. In Matei 11:29 Hristos ne spune:
Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre.
Esti dispus sa iti schimbi statutul pe care il ai, in rob al lui Hristos?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu