Versetul zilei

6 ianuarie 2014

Căutaţi pe Domnul !

Iata ca a trecut si mini-vacanta de iarna si majoritatea s-au reintors la locurile de munca, chiar daca mai sunt pe ici-colo doi-trei(cum este si cazul meu) care inca mai au liber aceasta sarbatoare de astazi, Botezul Domnului.
E minunat ca si azi am putut petrece in Casa Domnului. Psalmistul spunea: "Căci mai mult face o zi în curţile Tale decât o mie în altă parte"
Am stat si m-am gandit, cate mii de zile am trait deja si anul acesta...? Multe ...!
Cu cat petrec mai mult in prezenta Domnului, cu atat dorinta e mai mare.
Ma gandeam la tristele perioade din viata mea, cand mersul la biserica devenise rutina, la momentele cand uneori era aproape o corvoada, cand mergeam cu sufletul gol si ma intorceam acasa tot atat de seaca si pustie in suflet, nu ca nu as fi avut cu ce sa ma incarc, ci in inima mea nu era loc pentru Dumnezeu, pentru ca mi-era sufletul ocupat cu alte lucruri, dar dau slava Domnului ca astazi imi gasesc placerea in Casa Tatalui meu.Si daca as putea sa traiesc doar prin hrana sufletului, mi-ar fi suficient.
Cineva spunea, "prea multa biserica"....
Oare....? Pentru cine e prea multa? Pentru cei care nu isi gasesc placerea in Domnul, cred eu.
 Astazi m-a sunat o prietena dupa orele pranzului, si cum eram singura acasa am avut timp sa stau mai mult la telefon. Printre altele vorbeam despre timpul acesta care nu ne mai permite de a ne vedea, de a mai povesti si motivul pentru care nu mai gasim timpul necesar.I-am marturisit ca intr-adevar mi-e dor sa ne vedem, insa  timpul meu e foarte limitat, mai ales cand sunt si la servici, insa am ajuns la acest stadiu si pentru asta nu pot decat sa Ii multumesc lui Dumnezeu, am ajuns  sa imi gasesc toata placerea in  EL.
Nu exagerez cu nimic, si nu zic acest lucru din mandrie(departe de mine), ci pur si simplu tot ceea ce am, ma implineste. Am nevoie de prieteni si ma rog pentru ei ca Domnul sa ii binecuvinteze, insa nu tanjesc de a avea alt program. Daca inainte imi doream sa merg sa ma plimb, sa ies la o cafea cu o prietena, sa ies ore in sir la shopping(si cu rost si fara rost), iata ca azi tot ceea ce imi doresc este sa  stau in prezenta lui Dumnezeu, sa vorbesc cat mai mult despre El, sa impartasesc cu oamenii experientele  prin care Dumnezeu ma trece si ne trece pe fiecare, sa-I cant, sa-mi vorbeasca, sa-L ascult, sa spun si altora tot ceea ce Dumnezeu a facut in viata mea. Imi place oridecate ori  am ocazia  sa stau si sa vorbesc despre Domnul cu toti ce-i care doresc acest lucru.
Iata ca Dumnezeu ne poate schimba atentia si focalizarea noastra a fiecaruia.
Stiu ca uneori este greu sa intelegem acest lucru, insa atunci cand cauti sa IL cunosti pe Dumnezeu cu toata fiinta ta, vei intelege si tu acest lucru.
Isaia 55:6
Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu