Versetul zilei

1 ianuarie 2014

Al treilea an de studiu!

Cu ajutorul Domnului, iata ca intram in studierea celui de-al treilea an al Scripturii.
Ne-am propus sa citim Scriptura si sa o studiem cu atentie timp de 5 ani. Suntem in al treilea an si vom continua studiile cu cartea IOV, pentru ca am terminat anul 2013 cu cartea Estera.
Cartea Iov este una din preferatele mele!
Prefaţă
Acest al treilea volum este structurat în alt mod decât celelalte două precedente („De la Geneza la Iosua" şi „De la Judecători la Estera").
Pentru a nu obosi atenţia tinerilor noştri cititori, nu ni s-a părut de dorit să continuăm urmărind ordinea exactă a cărţilor din Biblie, ceea ce ar fi condus la citirea unul după altul a tuturor Psalmilor, apoi a Proverbelor. Cărţile rămase de parcurs au fost repartizate potrivit schemei: „Parcurgerea Bibliei în cinci ani". Potrivit aceloraşi motive, unele pasaje nu au fost comentate (din Iov şi din Profeţi), deşi citirea lor a fost, bineînţeles, recomandată.
Reamintim că această lucrare nu constituie un „studiu", ci mai degrabă un buchet de gânduri vizând creşterea zilnică prin intermediul Cuvântului lui Dumnezeu.
Să nu uităm niciodată că „toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi folositoare pentru învăţătură, pentru mustrare, pentru îndreptare, pentru instruire în dreptate, ca omul lui Dumnezeu să fie împlinit, deplin pregătit pentru orice lucrare bună" (2 Timotei 3.16,17).
Domnul să ne ajute ca, citind Cuvântul Său, să facem împreună cu El aceste experienţe şi aceste progrese.
Parcurgerea Bibliei în cinci ani «Scripturile în fiecare zi»
În primul an : de la Geneza la Iosua.
În al doilea an : de la Judecători la Estera.
În al treilea an : Iov; Psalmii 1-41; Proverbe 1-I5; Isaia; Matei; Ieremia;
Plângerile lui Ieremia; Marcu.
În al patrulea an : Psalmii 42-89; Ezechiel. de la Luca la 2 Corinteni.
în al cincilea an : Psalmii 90-150; Proverbe 16 - Cântarea Cântărilor; de la Daniel la .
Maleahi; de la Galateni la Apocalipsa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu