Versetul zilei

30 noiembrie 2013

Ucisi pentru ca detin o BIBLIE!

Noi avem o Biblie si din pacate nu citim...

Autorităţile din Coreea de Nord au executat public optzeci de oameni, pe unii pentru posesia Bibliilor

Nu mai puţin de optzeci de oameni au fost executaţi public în Coreea de Nord, unii pentru acuzaţii minore precum vizionarea de filme sud-coreene sau posesia unei Biblii, potrivit unei relatări de pe Fox News. Conform acesteia, ziarul sud-coreean JoongAng Ilbo a raportat că aşa-numiţii criminali au fost trimişi la moarte în şapte oraşe din Coreea de Nord, pe 3 noiembrie
via assistnews.net
“O sursă, care este familiarizată cu afacerile interne din Coreea de Nord şi care a vizitat recent ţara, a declarat ziarului că aproape zece oameni au fost ucişi în fiecare oraş”, s-a raportat. “Opt oameni – capetele lor fiind acoperite cu saci albi – au fost legaţi de stâlpi într-un stadion local din oraşul Wonsan, înainte ca autorităţile să îi împuşte cu mitraliere, potrivit sursei. “Autorităţile din Wonsan au strâns zece mii de oameni, inclusiv copii, la stadionul Shinpoong şi i-au forţat să privească omorurile.”

stire preluata de pe :http://www.stiricrestine.ro

Cea mai buna alegere!

 Nu peste mult timp se apropie ziua de nastere a mezinului meu Robert. Inca de prin septembrie mi-a tot amintit..."mami, mai umpic vine ziua meaaaaa".Nu trecea cateva zile ca iar imi spunea, "mamiiii, mai umpic vine ziua mea". Am stat si m-am gandit ce cadou as putea sa ii fac.
Abraham Lincoln spunea:" Biblia este cel mai minunat dar dat vreodata omului", cu atat mai mult daca acest om este copilul tau. Zis si facut, in urma cu o saptamana am comandat pe Libraria Crestin Total, cel mai frumos dar  pe care as putea sa-l dau copilului meu. In numai cateva zile a si sosit, insa nu a sosit inca ziua de nastere.....
Numai ca curios fiind, nu a mai putut astepta pana in 13 decembrie, asa ca  rugamintile lui fierbinti, m-au facut sa cedez, dandu-i darul anticipat.
Sincer am fost curioasa sa-i vad prima reactie....
"Mamiii, e cel mai frumos cadou primit in viata mea"
Intr-adevar este cel mai pretios dar, dar  nu pentru ca i l-am facut eu, ci pentru ca e darul lui Dumnezeu pentru noi.
Dar de ce este atat de pretioasa? Pretioasa pentru ce contine...? Dar ce contine?
BIBLIA este: 
Gandul lui Dumnezeu, calea vietii, fericirea credinciosilor, insa ea poate fi si blestemul pacatosilor. 
Citeste-o ca sa fii intelept, crede-o ca sa fii in siguranta, pune-o in practica ca sa fii sfant.
Ea iti da lumina ca sa te calauzeasca, mancare ca sa te intretina si mangaire ca te imbucure.
BIBLIA este:
Hrana calatorului si traseul crestinului.
Aici Paradisul este restaurat, cerul este deschis iar iadul descris.
Subiectul ei este ISUS HRISTOS, planul ei este bunastarea noastra iar Slava lui Dumnezeu este finalul ei.
BIBLIA ar trebui sa umple memoria, sa stapaneasca inima si sa conduca pasii.
Citeste-o incet, frecvent si rugandu-te.
BIBLIA este:
O mina de belsug, un Eden de slava, un rau de incantare si o gradina de flori.
Ne-a fost data in timpul vietii noastre.
Va fi deschisa la judecata si amintita pentru totdeauna.
Ea implica cea mai mare responsabilitate, rasplateste efortul si condamna pe toti cei ce o nesocotesc.

Sunt convinsa ca am facut cea mai buna alegere pentru copilul meu.

Hrana ta zilnica!

30 Noiembrie
Neemia 2.9-20

Neemia a ajuns la Ierusalim având scrisori din partea împăratului. El începe prin a inspecta zidurile sau, mai degrabă, ceea ce mai rămăsese din ele. Fraţii lui îi relataseră despre ele (1.2-3), dar el vrea să evalueze personal extinderea stricăciunilor. Consternarea îl copleşeşte înaintea acestei privelişti cu care, în ce-i priveşte, locuitorii Ierusalimului se obişnuiseră! Fără nici o îndoială, şi noi, creştinii, ne aflăm în pericolul de a înceta să ne mai întristăm de situaţia de ruină în care Biserica responsabilă se găseşte astăzi. Nici un zid nu o protejează împotriva invaziei din partea lumii şi o astfel de stare serveşte perfect scopurilor vrăjmaşilor ei.
În timpul lui Zorobabel şi al lui Ezra, aceşti vrăjmaşi ai lui Israel se numeau Bişlam, Tabeel ... Tatnai, Şetar-Boznai şi însoţitorii lor. Sub Neemia, Israel se confruntă cu Sanbalat, Tobia şi Gheşem. Diavolul foloseşte o varietate de lucrători. El îşi înnoieşte mereu «personalul». Scopul lui însă este întotdeauna acelaşi: să menţină poporul lui Dumnezeu în înjosire şi în sclavie.
Neemia ştie ce trebuie făcut ca să-i îndemne pe bărbaţii din Ierusalim. Numele lui înseamnă: Domnul a mângâiat (sau «Mângâierea Domnului», cap. 1 v.l ). El primeşte acest răspuns îmbucurător şi încurajator: „Să ne ridicăm şi să reconstruim!" (v. 18).

29 noiembrie 2013

Ti-e frica de moarte...?

Voltaire a fost un mare ateu in viata, iar cand a sosit clipa mortii, ingrozit cerea medicului sau sa-i prelungeasca viata macar cateva minute.
Iata ce scrie medicul sau:
"Cand a vazut Voltaire ca are sa moara, era gonit ca de furii.El mi-a oferit sume mari de bani ca sa mai poata trai cateva minute. S-a agatat cu inclestare de viata. Eu as dori ca toti cei care s-au lasat amagiti de cartile sale sa-i fi vazut si groaznica lui moarte"

Ce trist...!
Dragul meu, indiferent daca esti bogat sau sarac, tanar sau batran, mic sau mare, crestin sau ateu,
 vine o zi cand vom parasi acest pamant, si va trebui sa ne infatisam in fata Celui care ne-a creat. Nici eu si nici tu, nu vom stii cand va fi aceasta zi, stiu insa un singur lucru, 
"daca traiesti pentru Isus Hristos, trecerea din lumea aceasta nu trebuie sa ne infricoseze"
 Cerul este un loc minunat, pregatit pentru toti acei care Il iubesc pe Isus Hristos, pentru toti cei care cred ca El este FIUL lui Dumnezeu, pentru toti acei care si Il marturisesc ca Domn si Stapan al vietii lor!
Daca crezi toate aceste adevaruri si lupti sa pazesti toate poruncile Sale, atunci trecerea pe malul celalat nu poate decat sa iti aduca cea mai mare bucurie!

Timpul se apropie !

Isus le-a pus înainte o altă pildă şi le-a zis: „Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un om care a semănat o sămânţă bună în ţarina lui. Dar, pe când dormeau oamenii, a venit vrăjmaşul lui, a semănat neghină între grâu şi a plecat.Când au răsărit firele de grâu şi au făcut rod, a ieşit la iveală şi neghina.
 Robii stăpânului casei au venit şi i-au zis: „Doamne, n-ai semănat sămânţă bună în ţarina ta? De unde are, dar, neghină?”
 El le-a răspuns: „Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta.” Şi robii i-au zis: „Vrei, dar, să mergem s-o smulgem?”
  „Nu”, le-a zis el, „ca nu cumva, smulgând neghina, să smulgeţi şi grâul împreună cu ea.Lăsaţi-le să crească amândouă împreună până la seceriş; şi, la vremea secerişului, voi spune secerătorilor: „Smulgeţi întâi neghina şi legaţi-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeţi-l în grânarul meu.”
Matei 13:24-30

    Daca citim pilda aceasta, intelegem mai bine vremea in care traim acum.
.... pe când dormeau oamenii, a venit vrăjmaşul lui, a semănat neghină între grâu şi a plecat. Cred ca intelegem de ce intre crestini gasim si crestini autentici, si "falsi crestini".
    Zile trecute citind o stire care nu aducea cinste deloc crestinilor, bineinteles ca ieri nici nu am intrat bine in birou, ca dragii mei colegi au si "sarit" satisfacuti , zicand "uite ce fac pocaitii tai".
Bineinteles atata rusine....! Am stat calma si le-am explicat ca este ceva normal sa se intample si "intre pocaitii mei" asa ceva, pentru ca Insasi Domnul Isus ne-a spus ca se va intampla si asa ceva, si pilda aceasta ne vorbeste chiar despre acest lucru.
    O biserica unita care sta veghind  in post si  rugaciune nu are cum sa adoarma.... pe când dormeau oamenii.....Hotul  cand vine la furat nu va veni niciodata cand stam in bucatarie la masa, sau pe divan privind la televizor...el va veni  atunci cand suntem plecati din casa sau cand dormim....E logic, nu?
    Asa si diavolul....nu are cum sa intre in familia noastra sau in biserica noastra, pentru ca la urma, urmei si biserica este familia noastra largita, atunci cand suntem vegheatori....el va veni cand "atipim spiritual". Atunci este momentul prielnic pentru a semana in mijlocul nostru si neghina...a venit vrăjmaşul lui, a semănat neghină între grâu şi a plecat.
    Credeti oare ca Dumnezeu nu are putere sa smulga aceasta neghina din mijlocul graului? Credeti ca nu are putere sa scoata pe cei pacatosi din mijlocul celor care se lupta si se silesc sa fie cu adevarat crestini?
   Lăsaţi-le să crească amândouă împreună până la seceriş, spune Domnul....
Neghina arata ca si  graul pana la seceris, insa abia la seceris se va vedea diferenta dintre aceste plante, si asta ne vom da seama dupa rodul pe care il vor face.La fel este si cu "graul si neghina spirituala", ele stau impreuna si chiar se aseamana foarte bine, si crestinii adevarati si cei care poarta doar numele de crestin, insa in ziua cea mare, cand va veni Stapanul  si Creatorul nostru, abia atunci va face separarea.
   Nu toti cei ce pretind ca sunt crestini, chiar si sunt....Scriptura ne-a si avertizat in aceasta privinta....singura problema este ca "NOI" sa fim gasiti un spic copt si plin de rod pentru Hristos, insa pana atunci sa veghem si sa luptam cu aceasta stare de somnolenta care incearca sa ne cuprinda. 
    Imi dau seama ca  nu trebuie sa dormim mult ca se se strecoare cel rau, e nevoie doar de fractiuni de secunda... Stiti ce inseamna fractiuni....? Ei bine, seara dupa ce termin tot ce am de facut in casa, dupa ce fiecare se pregateste de culcare, ma asez in pat cu laptopul in brate si incerc sa scriu ceva pe blog sau sa ascult un mesaj, si asta se intampla de obicei dupa ora 22, pentru ca asa este programul....
    De cele mai multe ori reusesc sa duc la capat ceea ce imi propun, dar credeti-ma ca de zeci de ori am atipit cu laptopul  in brate...si nu pot sa zic ca am adormit....e vorba doar de fractiuni de secunda, insa suficient cat sa pierd atentia si concentrarea la ceea in ceea ce  eram angrenata, fie ca atipeam cand scriam ceva, fie ca atipeam in mijlocul unui mesaj pe cae il ascultam, insa aceste fractiuni mi-au fost suficiente, sa pierd doar cateva cuvinte...si deja am pierdut toata esenta mesajului.
   
   Astazi traim aceste vremuri  de care am fost si avertizati. Vedem cu ochii nostri toate aceste lucruri   intamplandu-se. Multi se intreaba poate...."dar cum ii deosebesc?" Biblia spune in Tit 1:16 :Ei se laudă că cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Îl tăgăduiesc....,iar in Matei 7:21-23, Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?” Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.”
    Iata prin ce ii vom deosebi....nu prin ceea ce spun, ci prin ceea ce fac!
   Sa ne rugam Domnului sa avem discernamantul de a deosebi  ce este rau si ce este bine, ce este adevarat si ce este fals, sa deosebim roada buna de roada rea, ca nu cumva sa fim inselati in aceasta privinta si mai mult, sa veghem si sa nu atipim, pentru ca timpul se apropie!

Hrana ta zilnica!

29 Noiembrie
Neemia 2.1-8

În timp ce fiii lui Iuda se aflau în mare necaz şi în ruşine, Neemia deţinea una dintre poziţiile cele mai de cinste la curte: cea de paharnic al împăratului. Ar fi putut, din egoism, să-şi păstreze acest post avantajos sau chiar să şi-1 justifice, spunând: «Deoarece am încrederea împăratului, lângă el voi fi mai de folos poporului meu. Pentru scopul acesta m-a pus Dumnezeu aici». Dar Neemia nu judecă în felul acesta. Inima lui, asemenea celei a lui Moise altădată, îl îndeamnă să-şi viziteze fraţii, pe fiii lui Israel (Fapte 7.23). Decât să se bucure de plăcerile de o clipă ale palatului imperial, el alege „mai degrabă să sufere răul cu poporul lui Dumnezeu" (Evrei 11.25).
Să remarcăm că discuţia lui cu Artaxerxes nu este doar precedată (1.11), ci şi însoţită (v. 5) de rugăciune, între întrebarea împăratului şi propriul răspuns, Neemia găseşte timp să-I vorbească lui Dumnezeu în inima sa. Numim aceasta «rugăciune-săgeată». Să imităm mai des acest exemplu şi vom vedea, ca şi acest slujitor (al Domnului mai degrabă decât al împăratului), mâna bună a lui Dumnezeu odihnindu-se asupra noastră şi asupra a tot ce facem.

28 noiembrie 2013

Hrana ta zilnica!

28 Noiembrie
Neemia 1.1-11
Din punct de vedere istoric, cartea Neemia este ultima privire pe care Vechiul Testament ne permite s-o aruncăm asupra poporului Israel. Evenimentele descrise în ea încep la circa treizeci de ani după cele relatate în cartea Estera şi la treisprezece ani după întoarcerea lui Ezra. În consecinţă, învăţăturile ei ne sunt potrivite în special nouă, creştinilor „peste care au ajuns sfârşiturile veacurilor" (1 Cor. 10.11). Ce popor demn de compătimit! El se află „în mare necaz şi în ruşine", după relatarea câtorva călători (v.3). Însă Dumnezeu a pregătit pe cineva care va pune la inimă această situaţie. Este Neemia! Acest om este sensibil la suferinţele şi la umilinţa celor „care au rămas, care au scăpat din captivitate" şi mărturiseşte înaintea Domnului păcatele care le-au cauzat situaţia. Ezra făcuse şi el acelaşi lucru (Ezra 9). Dumnezeu alege întotdeauna, din mijlocul celor care iubesc poporul Său, instrumente ale eliberării lor.
Dar să ne fixăm ochii asupra Unuia mai mare decât Neemia. Cine a pus la inimă condiţia disperată a lui Israel şi a lumii în general, dacă nu însuşi Fiul lui Dumnezeu? El a înţeles starea noastră mizerabilă, a pătruns până în acel abis al păcatului în care căzusem şi a venit să ne scoată din el.

27 noiembrie 2013

Noaptea se lasa....


Ce mare har....!

Isus Salvatorul nostru!
Ce mare har....! Nu este bucurie mai mare decat sa stim ca:
-am fost apropiati de Dumnezeu prin ISUS
Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară eraţi depărtaţi, aţi fost apropiaţi prin sângele lui Hristos.( Efeseni 2:13)
-am fost iertati prin Hristos
Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.(Efeseni 4:32)
-am fost inviati si asezati in Hristos
El ne-a înviat împreună şi ne-a pus să şedem împreună în locurile cereşti, în Hristos Isus.
(Efeseni 2:6)
-SUNTEM SFINTI IN HRISTOS
Pavel şi Timotei, robi ai lui Isus Hristos, către toţi sfinţii în Hristos Isus....
(Filipeni 1:1)

Incercat, iar mai apoi binecuvantat!

Era în ţara Uţ un om care se numea Iov. Şi omul acesta era fără prihană şi curat la suflet. El se temea de Dumnezeu şi se abătea de la rău.
Iov 1:1
De fiecare data cand citesc istoria lui Iov, nu pot sa nu ma gandesc la toata suferinta care s-a abatut asupra lui.Nu stiu care dintre noi am fi acceptat cu atat tarie si fara cartire toata suferinta lui IOV?
Iov a pierdut tot: avere, copii, sanatate, a pierdut la un moment dat sprijinul sotiei sale si in toate aceste necazuri care s-au abatut asupra lui, Iov a ramas credincios. Chiar daca a pierdut tot, El nu l-a pierdut pe Dumnezeu.
Daca citim  versetul 1 vedem ca Iov era un om fara prihana si curat la suflet.
Iata un motiv de incurajare pentru tine, cel care treci prin incercari azi. Iov era fara prihana...si totusi a fost atat de greu incercat!
Poate esti crestin si treci printr-o incercare si o suferinta mare. Te intrebi de ce a ingaduit Dumnezeu chiar in dreptul tau sa se intample acest lucru...? Te rog pune-ti intrebarea, de ce a ingaduit pentru IOV sa treaca prin toate aceste incercari?
Adeseori oamenii se grabesc sa faca diferite afirmatii in dreptul altei persoane.Avem tentatia sa ii judecam dupa ceea ce se vede la exterior, insa Singurul Dumnezeu cunoaste inima si interiorul fiecaruia.Cu siguranta si Iov a fost  caracterizat de cei din jurul lui in diferite feluri, insa caracterizarea cea mai importanta a fost facuta chiar de Dumnezeu, v.8
 „Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet, care se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău.”
 Cu toate acestea Iov a fost incercat si smerit pana in pulberea pamantului.Prin aceste incercari Iov invata sa se inchine lui Dumnezeu, isi recunoaste toate greselile si se prosterne inaintea LUI.
Dar oare nu Dumnezeu declara ca Iov este neprihanit? Iata ca ceea ce spune ap. Pavel in Romani este adevarat: "Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu".Inaintea lui Dumnezeu toti suntem pacatosi, dar ne iubeste asa cum suntem si vrea sa ne binecuvinteze.De-aceea prin aceste incercari nu face altceva decat ne ajuta sa ne vedem greselile, ne curateste si ne pregateste pentru a putea primi binecuvantarile Sale. Iov dupa ce s-a smerit inaintea Domnului a fost binecuvantat din plin.
Sa ne lasam in mana lui Dumnezeu chiar daca adeseori aceasta curatire este mai dureroasa, insa El stie de ce o face si ce este mai bine pentru noi.Numai dupa ce vom fi curatiti vom putea primi binecuvantarile Sale!


Hrana ta zilnica!

27 Noiembrie
Ezra 10.1-19

Exemplul lui Ezra făcuse deja ca „toţi cei care tremurau la cuvintele Dumnezeului lui Israel" să se smerească împreună cu el (9.4). Acum, ca răspuns la rugăciunea lui, acelaşi simţământ se trezeşte în inimile unei mulţimi foarte mari de oameni din Israel, bărbaţi, femei şi copii (v. 1). Tinereţea (să fii tânăr) nu te poate împiedica să te întristezi de ceea ce-L dezonorează pe Dumnezeu. Aceste căsătorii cu persoane străine amintesc acelora dintre noi care sunt credincioşi despre mondenitate. „Nu vă înjugaţi nepotrivit cu cei necredincioşi; pentru că ce legătură este între dreptate şi fărădelege sau ce comuniune are lumina cu întunericul? (2 Cor. 6.14). Oare n-am permis noi în multe ocazii acestui intrus să pătrundă în casele şi în vieţile noastre? Tinerii au fost, adesea, primii care l-au introdus în casele părinţilor lor. Ei bine! Nu este de ajuns să descoperim acest rău în lumina Cuvântului şi să ne smerim. Trebuie să acţionăm despărţindu-ne de el. Aceasta va implica, spre exemplu, să ne examinăm obiceiurile cu o reală severitate: cărţile din biblioteca noastră, hainele, obiectele de toaletă..., ca să îndepărtăm fără milă toate lucrurile „străine". Este o misiune neplăcută, care va dura probabil un timp (v.13), dar acesta este preţul pentru reluarea relaţiilor fericite cu Domnul.

26 noiembrie 2013

Mania lui Dumnezeu !

De dimineata citeam  cateva ganduri din epistola lui Pavel scrisa Romanilor. Dupa ce am citit vreo 3 capitole inainte sa plec la servici, m-am pus si am multumit Domnului pentru Cuvantul pe care ni l-a dat.Sincer suntem binecuvantati sa avem Cuvantul la indemana noastra, este atat de bogat in invataturi si asa de bine este ca de fiecare data suntem incurajati prin el. Am trecut prin atatea situatii diferite in viata, m-am gasit in diferite ipostaze, fie ca eram in necaz sau in bucurie, dar ceea ce am constatat ca indiferent de situatia in care m-am gasit, de fiecare data am fost gasit cuvantul potrivit, am fost incurajata si mangaiata prin versetele pe care le-am citit. Dumnezeu are un cuvant pentru fiecare si a luat in calcul fiecare situatie prin care vom trece.
Citeam  unul din versetele din cap.1:
"Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor"

Inca din vechime oamenii si-au aratat neascultarea fata de Creatorul Sau. Domnul este un Dumnezeu sfant care nu tolereaza pacatul, nu L-a tolerat nici atunci, nu-L tolereaza nici acum.Mania Lui a fost aratata inca din vremea lui Noe atunci cand, datorita faradelegii lor au fost distrusi prin potop.
Geneza 6:17
Şi iată că Eu am să fac să vină un potop de ape pe pământ, ca să nimicească orice făptură de sub cer, care are suflare de viaţă; tot ce este pe pământ va pieri.
Si astazi Dumnezeu are aceeasi reactie fata de pacat  si este gata sa Isi arate mania fata de omenirea care astazi traieste si se complace in pacat. Faptul ca Dumnezeu a abandonat pe cei rai, pe cei care nu vor sa traiasca sub autoritatea lui Dumnezeu este un semn al maniei LUI.
Si daca citim in continuare in Geneza 6, vom vedea cat de adanca este groapa in care a cazut omenirea si care au fost consecintele neascultarii.
Sentimentul abandonului este ingrozitor si cred ca este groaznic sa simti mania lui Dumnezeu si sa-ti traiesti viata stiind ca esti abandonat, si nu abandonat oricum si de oricine, ci de Cel care te-ar fi putut calauzi  prin pustiul vietii tale si te-ar fi putut salva din orice situatie.
De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Romani 1:24
Faptul ca "Dumnezeu i-a lasat ", se poate vedea din insasi inclinatia tot mai mare spre cele mai scarboase lucruri si patimi.Aceasta este  dovada parasirii lui Dumnezeu.
Mania Lui se va arata si in viitorul care ne sta in fata, pentru ca El ca judeca fara partinire.
Romani 2:16
Şi faptul acesta se va vedea în ziua când, după Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor.
Isus inca mai iarta, inca mai cheama, si inca asteapta.
In Ezechiel  18, cu vers 31-32 scrie:
Lepădaţi de la voi toate fărădelegile prin care aţi păcătuit, faceţi-vă rost de o inimă nouă şi un duh Căci Eu nu doresc moartea celui ce moare, zice Domnul Dumnezeu. Întoarceţi-vă, dar, la Dumnezeu şi veţi trăi.”

Hrana ta zilnica!

26 Noiembrie
Ezra 9.5-15

Să luăm seama la atitudinea lui Ezra din acest capitol şi s-o imităm. Oricine altcineva ar fi adus poporului reproşurile cele mai severe. Ezra însă se înfăţişează înaintea lui Dumnezeu, acuzându-se pe sine împreună cu întregul Israel. Jertfind doisprezece boi şi doisprezece ţapi (8.35), el reafirmase unitatea poporului lui Dumnezeu. O consecinţă naturală a acestei unităţi este împărţirea responsabilităţii şi a suferinţei (vezi 1 Corinteni 12.26). Ce lecţie în această privinţă ne dă acest slujitor al lui Dumnezeu! El ne învaţă nu numai să evităm să scoatem în evidenţă greşelile altor creştini, ci şi să simţim noi înşine ruşinea şi durerea lor înaintea
Domnului. „Dumnezeul meu, îmi este ruşine şi nu îndrăznesc să-mi ridic faţa către Tine" - spune omul lui Dumnezeu (v. 6).
Cuvintele lui Ezra sunt cu adevărat mişcătoare. Ele pun în antiteză îndurarea Dumnezeului lui Israel cu nerecunoştinţa poporului Său. Dar, în timp ce simte profund greutatea păcatului pe care nu 1-a comis personal, Ezra n-are nici o putere să facă ceva pentru a-1 îndepărta de sub ochii unui Dumnezeu sfânt. Unul singur a avut puterea să împlinească ispăşirea. Fiul lui Dumnezeu, luând asupra Sa păcatele noastre, a fost în stare să exclame în suferinţa Sa inexprimabilă: „M-au ajuns pedepsele pentru nelegiuirile Mele ..." (Psalmul 40.12).

25 noiembrie 2013

Un trecut iertat, un prezent binecuvantat si un viitor asigurat!

In urma cu ceva timp anuntam despre mult asteptata sarbatoare care va avea loc in biserica Elim, si......a fost!
Mi-as dori sa va pot impartasi fiecare bucurie a fiecarei seri in parte, insa nu pot.
Oricat m-as stradui sa va descriu ceea ce am trait cu totii, incepand de joi si pana  duminica  seara...cuvintele sunt de prisos.
Un singur lucru insa pot spune:
DUMNEZEU ESTE VIU, iar noi in mod special suntem binecuvantati ca avem harul si libertatea de a trai asemenea momente de bucurie si de libertate religioasa.
Nu pot decat sa multumesc Domnului si pentru Duhul Sau cel Sfant care a condus intreaga lucrare.
 Am avut parte de mesaje binecuvantate din  partea lui Dumnezeu aduse de slujitori cu o ungere divina din partea lui Dumnezeu, pastorul Ray H. Hughes, pastorul evanghelist Douglas E. Clay  si pastorul Pavel Rivis Tipei.
   Nu pot sa nu amintesc una din rugaciunile facute  de pastorul Ray H. Hughes, in prima zi a acestei sarbatori, rugaciune in  care  a folosit expresia: 
 ,,binecuvântat de Domnul să fie cel care de la acest amvon va proclama Adevărul biblic şi blestemat să fie cel care va transmite un mesaj nebiblic”
De altfel  un mesaj extraordinar adus din cartea Apocalipsa capitolul 2, cel de duminica dimineata, mesaj care a fost adus chiar de presedintele cultului penticostal, fr.  Pavel Rivis Tipei.
Intreaga biserica a fost cercetata si cu aceasta ocazie a fost reinnoit  legamantul fata de Domnul  Dumnezeul Caruia Ii slujim si Caruia ne inchinam.
"Nu lasa niciodata ca dimensiunea unei ocazii sa te intimideze", a fost mesajul in incheierea acestei sarbatori adus de pastorul evanghelist Douglas E. Clay. De altfel ne-am putut bucura de mesajele pe care ni le-a adus din partea Domnului incepand cu ziua de joi.
Au fost facute rugaciuni si ungere tuturor celor care au avut credinta ca Dumnezeu le poate rezolva orice problema, fie ea de orice natura. Si intr-adevar celor care au crezut, Domul le-a raspuns. Au fost facute vindecari, eliberari si Duhul Sfant a lucrat cu  putere in acest loc. Personal multumesc lui Dumnezeu pentru atingerea pe care mi-a adus-o.
Chiar daca multi se indoiesc de ceea ce citesc acum, cum pot oare eu sa ma indoiesc  de ceea ce Domnul a facut pentru mine?
NICIODATA, nu voi putea sa pun la indoiala ceea ce El a promis, pentru ca EL promite si ceea ce promite si implineste!
Cu siguranta as putea sa continui sa scriu tot ceea ce a facut Domnul dar ideal este sa experimentam fiecare personal, pentru ca EL este oriunde si pretutindeni. El este alaturi de toti acei care IL cauta.
Nu pot decat sa Ii multumesc pentru toate!
 Ii multumesc ca alaturi de El am un trecut iertat, un prezent binecuvantat si un viitor asigurat!

Hrana ta zilnica!

25 Noiembrie
Ezra 8.31-36; 9.1-4

În timpul primei întoarceri în Ierusalim, Cirus înmânase iudeilor repatriaţi un număr dintre vasele Casei lui Dumnezeu. Nici Ezra, nici însoţitorii lui n-au plecat cu mâinile goale. împăratul şi anturajul său, ca şi israeliţii care au rămas în exil, au dat daruri pentru templu.
Cu această bogăţie care ar fi putut atrage jefuitori, firava caravană fără escortă (dar protejată de mâna bună a lui Dumnezeu) a ajuns la Ierusalim. Prima lor preocupare este să înmâneze preţioasa încărcătură preoţilor responsabili. Apoi „repede", în acord cu ordinul pe care-1 primiseră (7.17), aduc sacrificii.
Să ne gândim la „Talanţii" care ni s-au încredinţat pentru drum (Matei 25.15). Ce valoare adăugăm noi tuturor acestor daruri pe care ni le-a acordat Domnul: sănătate, inteligenţă, memorie şi, mai presus de toate, Cuvântul Lui? Când vom ajunge în cetatea cerească, totul va fi cântărit şi numărat la scara de valori a sanctuarului (vezi v. 33; Luca 12, sf. v. 48).
Totuşi, întoarcerea lui Ezra este umbrită dintr-o dată de ceea ce aude despre popor. Astfel, asistăm la o scenă de durere şi de lacrimi. „Râuri de apă curg din ochii mei, pentru că nu se păzeşte legea Ta" - spune psalmistul (Ps. 119.136).

24 noiembrie 2013

Hrana ta zilnica!

24 Noiembrie
Ezra 8.1 şi 8.15-30

Adunarea îşi face tabăra lângă râul Ahaba. Pentru a-şi completa rândurile, Ezra trebuie să trimită după unii dintre leviţi. „Puţini sunt lucrătorii" şi „mare este secerişul" le spune Domnul ucenicilor Săi (Matei 9.37). Astăzi, El priveşte asupra tuturor răscumpăraţilor Săi de pe pământ şi îi ştie pe nume pe aceia care vor să-I slujească cu adevărat.
Este acum totul gata pentru plecare? Nu; un lucru esenţial lipseşte încă! Întocmai cum un călător nu pleacă fără să-şi studieze mai înainte harta, lui Ezra îi este necesar să cunoască drumul pe care trebuie să-1 urmeze şi, în consecinţă, îl consultă pe Domnul. „Calea cea dreaptă pentru noi şi pentru copiii noştri" - nu este oare cea a ascultării depline de Dumnezeu? Hristos a fost primul care a evidenţiat-o în această lume (1 Petru 2.21), astfel încât Scriptura, care ne descoperă paşii desăvârşiţi ai căii Lui, devine într-un fel o „hartă rutieră" pentru noi. Vai, adesea pierdem calea sigură şi adevărată, pentru că mergem pe căile întortocheate ale voinţei noastre!
Smerenia, dependenţa, încrederea în Dumnezeu şi nu în om sunt câteva dintre lecţiile binecuvântate pe care le învăţăm în compania lui Ezra ... sau, mai degrabă, în compania Domnului Isus.