Versetul zilei

26 octombrie 2013

Mama si fiu, in prag de nunta!



Initial m-am asezat sa citesc ceva din cartea "Iertare deplina".M-a furat somnul....am deschis laptopul sa pun ceva muzica, numai ca am deschis la un moment dat un site de stiri.
M-am socat....!!!!
Constat ca cei din SODOMA si GOMORA au fost "sfinti" pe langa lumea din ziua de azi. Si ne mai miram ca se intampla atatea dezastre..? Eu ma mir ca ne mai incalzeste lumina soarelui....!!!
MAMA SI FIUL, se casatoresc !
"Suntem indragostiti", declara cuplul (bolnav)

  Betty Mbereko, o femeie de 40 de ani din Zimbabwe, se pregăteşte să se căsătorească cu fiul ei de 23 de ani, pe care spune că îl iubeşte. Betty este chiar însărcinată, în şase luni, cu copilul fiului ei.   Soţul femeii a murit în urmă cu 12 ani, iar ea a plătit studiile fiului şi l-a ajutat pe acesta cu bani până când el şi-a găsit o slujbă.Acum, Betty spune că vrea să trăiască alături de fiul ei pentru a se bucura de banii pe care îi câştigă acesta, deoarece, spune ea, nicio altă femeie nu merită acest lucru.
    Cei doi au fost invitaţi să rupă legătura sau să părăsească satul în care trăiesc. Au ales cea de-a doua variantă.

Revenim la ora oficiala!

   In noaptea de sambata spre duminica, (adica astazi) se va schimba ceasul. Romania va trece oficial la ora de iarna.
  Ora 4 devine ora 3!

 Astfel ziua de maine va fi cea mai lunga zi, va avea 25 de ore, si spre bucuria mea...voi dormi mai mult cu o ora.
  Asadar, nu uitati sa va fixati ceasul!

Hrana ta zilnica!

26 Octombrie
2 Cronici 26.16-23

Cinci împăraţi: Asa, Iosafat, Ioas, Amaţia, Ozia! Cinci istorii având între ele o tragică similitudine! De cinci ori, după un început cu succes al domniei, câte o capcană diferită a dus la o cădere fatală.
Să reţinem bine numele fiecăruia dintre aceste laţuri, pentru că vicleanul Vrăjmaş n-a încetat să le folosească pentru a-i face pe copiii lui Dumnezeu să se poticnească. La Asa a fost sprijinirea pe ajutorul lumii; la Iosafat, alianţa şi prietenia pe care a legat-o. Ioas a căzut când a fost flatat, în timp ce Amaţia s-a întors la idoli.
 În sfârşit, aici vedem mândria spirituală (1 Ioan 2.16) făcându-1 pe Ozia să se prăbuşească.
Numele acestui împărat înseamnă „puterea lui Dumnezeu"; vine însă momentul când va folosi această putere pentru sine însuşi, ceea ce îi va aduce căderea (v.16). In faţa preoţilor pe care are îndrăzneala să-i înlocuiască din funcţiile lor sfinte, mâna lui Dumnezeu îl loveşte solemn, într-un fel vizibil pentru toţi (Prov. 16.18). Mândria se află în adâncul inimii fiecăruia dintre noi înainte de a apărea în afară, ca lepră pe frunţile noastre. Dacă noi o judecăm imediat, Dumnezeu nu va mai fi constrâns să ne aplice o pedeapsă, poate prin umilirea noastră în public

25 octombrie 2013

Iertarea deplina (5)



Poate pare destul de plictisitor sa citesti pagini intregi despre un subiect care poate parea pentru unii lipsit de importanta, un subiect care nu are un titlu pompos care sa te faca sa deschizi repede pagina, insa pentru cine este interesat sa calce pe urmele lui Isus si sa invete sa ierte deplin, este indicat sa citeasca, asa cum si eu imi doresc sa fac acelasi lucru.
 

Luand fiecare punct in parte al acestui capitol(vezi editorialul "iertarea deplina-4", vom afla despre modul in care putem sti ca am iertat deplin.

Nu  lasa pe nimeni sa afle ce a zis cineva despre tine sau ce ti-a  facut!
Cand Iosif s-a desoperit fratilor sai, el a scos pe toti din camera, 
"scoateti afara pe toata lumea"
Gen. 45:1
Iosif nu a vrut ca cineva sa afle ce i-au facut fratii sai.Poate ca noi am fi procedat invers, "Tineti minte ce mi-ati facut...? Nu v-a fost rusine...? Iata ca astazi sta in puterile mele sa va dau hrana sau nu...Dar pentru ca eu sunt"om extraordinar de credincios", am sa va ajut...." 
Oare nu asa am fi facut...?
Iosif nu a facut asa. El era un erou in Egipt si vroia ca si familia lui sa devina la fel ca si el, iar pentru a deveni si ei, s-a asigurat ca nu va auzi nimeni discutia lor. Aceasta este o dovada a iertarii depline.
Noi am fost iertati de pacate.Nimeni nu va stii niciodata ce am facut, pentru ca pacatele noastre au fost aruncate in marea uitarii.
Ps. 103:12
"...cât este de departe răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi"
Fapte 3:
19
"Pocăiţi-vă, dar, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele".
Isus ne-a iertat deplin si definitiv.
"El va avea iarăşi milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre, şi vei arunca în fundul mării toate păcatele lor"
Mica 7:19
Mi-a placut tare mult exemplul pe care l-a dat  Kendall.
"Imagineaza-ti ca pe un ecran imens, in fata intregii lumi, pacatele tale vor fi afisate rand pe rand, mii si mii si zeci de mii de pacate. Va trebui sa admiti acest lucru..."DA, este adevarat tot!".
Oare cum te vei simti? Tu care ai fost sigur ca Dumnezeu te-a iertat...!
Nu ai simti tradare din partea lui Dumnezeu?
Ori Dumnezeu nu va face acest lucru niciodata, odata ce ne-a iertat si am ramas pe deplin credinciosi LUI, NIMENI,NIMENI nu va afla ce am facut, NICIODATA."
 
Este minunat sa stim ca am fost iertati definitiv si neconditionat si mai mult de-atat NIMENI nu va afla ce am facut.
El ne-a iertat deplin, la fel suntem indemnati si noi sa facem!

Sa avem grija ca nimanui sa nu-i fie teama de noi sau sa fie intimidat de noi!
Cand Iosif s-a facut de cunoscut fratilor sai, nu a facut-o  cu un ton autoritar, ci cu lacrimi si mila.
Nu vroia ca fratilor sai sa le fie teama, desi putea sa o faca datorita statutului pe care-l avea Iosif acum.
Atunci cand inca mai persista in noi dorinta aceasta de intimidare si celor vinovati sa le fie teama de noi, fie ca avem dovezi despre ei sau alte lucruri, asta ne demonstreaza ca nu am iertat deplin. 
Romani 8:15
Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere care ne face să strigăm: „Ava!, adică: Tată!”
Odata ce am fost iertati, Dumnezeu nu vrea sa ne fie frica de EL, pentru ca in dragoste nu este frica.

Sa dorim ca ei sa se ierte pe ei insisi si sa nu se simta vinovati!
Cand au venit fratii lui si s-a facut de cunoscut lor, el nu dorea ca ei sa fie mahniti din cauza a ceea ce i-au facut.In vers 5 din Geneza 45 scrie:
"Acum, nu vă întristaţi şi nu fiţi mâhniţi că m-aţi vândut ca să fiu adus aici, căci ca să vă scap viaţa m-a trimis Dumnezeu înaintea voastră.
Oricum ei se simteau rusinati de ceea ce au facut, mai avea sens ca si Iosif sa puna "paie pe foc"?
Offff, daca eram eu ce mustruluiala primeau....
Aceasta este diferenta dintre a ierta deplin sau doar amagirea ca am iertat.Tocmai de aceea am luat aceasta carte sa o citesc si ma rog ca Dumnezeu sa imi dea intelepciune sa o intelegsi sa o pun in practica vietii mele.
Iertarea spune Kendall, nu are nici o valoare emotionala pentru noi daca nu ne putem ierta pe noi insine

Sa-i lasam sa-si salveze reputatia!
A ingadui ca cel care ne-a gresit sa isi salveze reputatia este inca un pas facut de noi in vederea iertarii depline.
Dumnezeu m-a trimis înaintea voastră ca să vă rămână sămânţa vie în ţară şi ca să vă păstreze viaţa printr-o mare izbăvire. Aşa că nu voi m-aţi trimis aici, ci Dumnezeu;
Geneza 45:7-8/a
Este uimitor ce face Iosif. "Nu voi m-aţi trimis aici, ci Dumnezeu", este ca si cum ar zice Iosif....
"stati linistiti, si eu as fi facut la fel ca voi..."
Este foarte important sa ne vedem exact asa cum suntem. Vazandu-ne exact asa, vom recunoaste ca si noi suntem la fel de capabili de a face exact acelasi pacat. Daca nu l-am facut...este doar interventia harului lui Dumnezeu, slava LUI.

Sa-i protejam de cea mai mare frica a lor!
Intalnirea cu Iosif, cred ca le-a adus eliberarea aceea care apasa pe umerii lor.."vinovatia ca si-au vandut fratele"
Ori vazandu-l, s-au simtit extraordinar de usurati.Numai ca nu a durat mult bucuria si s-au gandit la intalnirea cu tatal lor.  Oare ce ii vor spune...?
Asta inseamna ca va trebui sa marturiseasca pacatul lor, tot ceea ce au facut....
Daca intalnirea cu Iosif a fost cum a fost...dar acum cred ca nici in ruptul capului nu si-ar fi dorit intalnirea cu tatal lor, in aceasta conjunctura in care se gaseau acuma.
Ce sa ii spuna....? "Stii tata, te-am mintit...! De fapt, Iosif traieste si trebuie sa mergi cu noi in Egipt, si mai sti ceva tata....e prim-ministru!"
Ori Iosif, deja anticipase frica lor, ca atare deja el le-a dat instructiunile ce sa spuna, si ce sa nu spuna.
Geneza 45:9-13 
Grăbiţi-vă de vă suiţi la tatăl meu şi spuneţi-i: „Aşa a vorbit fiul tău Iosif: „Dumnezeu m-a pus domn peste tot Egiptul; coboară-te la mine şi nu zăbovi!
 Vei locui în ţinutul Gosen şi vei fi lângă mine tu, fiii tăi şi fiii fiilor tăi, oile tale şi boii tăi şi tot ce este al tău.Acolo te voi hrăni, căci vor mai fi încă cinci ani de foamete; şi astfel nu vei pieri tu, casa ta şi tot ce este al tău.Voi vedeţi cu ochii voştri, şi fratele meu Beniamin vede cu ochii lui că eu însumi vă vorbesc. Istorisiţi tatălui meu toată slava pe care o am în Egipt şi tot ce aţi văzut; şi aduceţi aici cât mai curând pe tatăl meu.”
Oare daca fratii lor si-ar fi marturisit pacatul lor, asta nu aducea o si mai mare durere in sufletul tatalui lor?
Pacatul care este sub sangele Rascumparatorului, spune autorul, trebuie marturisit numai lui Dumnezeu!
Multi traiesc cu aceasta frica, ca se va afla ceea ce au facut sau ca vor fi parati ori santajati.
Sa nu uitam...nici noi nu suntem santajati de Dumnezeu, si ce bine este!
A tine pe cineva intr-o permanenta frica, amenintandu-l cu "Am sa te spun..."
va aduce repede mania lui Dumnezeu!

A ierta - sa ne fie un angajament pe viata!
A ierta, nu inseamna pe un anumit termen, ci faci legamant sa ierti pe totdeauna, toata viata.
Dupa ce tatal lor a murit, fratilor lui le era frica ca Iosif acum se va razbuna.
Geneza 50:15
Când au văzut fraţii lui Iosif că tatăl lor a murit, au zis: „Dacă va prinde Iosif ură pe noi şi ne va întoarce tot răul pe care i l-am făcut?”
Ori Iosif a plans cand a auzit ceea ce gandeau ei.
Cum puteau sa se indoiasca de el?
Ori el i-a iertat! I-a iertat si atunci i-a iertat si acum. Aceasta insemna iertare deplina! Sa ierti de fiecare data.
Sa iert azi pe cel ce mi-a gresit, sa-l iert maine, sa-l iert de fiecare data, pentru ca si eu sunt iertata in fiecare zi.

Sa ne rugam pentru ca ei(cei care ne-au gresit) sa fie binecuvantati!
Dar Eu vă spun: iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc  
Matei 5:44
Cand vom reusi sa facem acest lucru, atunci inseamna ca am fost eliberati pe deplin de toata amaraciunea din suflet, de toata ranchiuna, de toata neiertarea.
Iertarea deplina spune Kendall, implica inca un element aditional, sa te rogi ca binecuvantarile lui Dumnezeu sa ploua peste vietile celor care ti-au gresit!
Cum putem stii daca am iertat deplin...?
Umbland in cele sapte principii ne vom apropia cat de cat de iertarea deplina!

Hrana ta zilnica !

25 Octombrie
2 Cronici 26.1-15
Împăratul Ozia ne este prezentat ca un om cu o excepţională agerime a minţii. Domnia lui deosebit de lungă, de cincizeci şi doi de ani, este încărcată de o activitate remarcabilă. Împăratul veghează ca poporului să nu-i lipsească nimic: fântâni, cirezi de vite, ogoare, vii, toate însoţite de o puternică protecţie militară. Pe scurt, garantează împărăţiei lui atât prosperitatea, cât şi securitatea. Oare nu spre aceste două ţeluri sunt îndreptate toate eforturile oamenilor? Şi la ce-i conduc ele pe oameni în general? La a-I fi oare recunoscători lui Dumnezeu?
Îşi folosesc ei bunurile pentru lucrarea Domnului? Este trist să constatăm că îşi atribuie lor înşişi meritele pentru aceste eforturi şi bunuri şi îşi pun încrederea în bogăţiile adunate, de care se bucură într-un mod egoist. Aceste pericole sunt actuale pentru credinciosul care este împlinit din punct de vedere material. El îşi asumă un mare risc când se sprijină pe propriile resurse, crezând că-i este suficient. În acelaşi timp, el încetează să mai conteze pe ajutorul minunat al lui Dumnezeu (v.15), pierzând astfel beneficiul. În asemenea condiţii, căderea nu va întârzia.
Ozia pregătise totul pentru a rezista unui atac exterior, dar neglijase să vegheze pe frontul interior, altfel spus, asupra propriei inimi.

24 octombrie 2013

In mijlocul furtunilor, invata sa stii a lupta...!

Isaia 3:13
Domnul Se înfăţişează la judecată, stă în picioare ca să judece popoarele.
Ne-am  intrebat oare ce vom face in ziua aceea?
Astazi se fac multe fapte rele si adeseori suntem mahniti in inima noastra de ceea ce vedem ca se intampla in jurul nostru.Se fac multe pacate, zi de zi omenirea se adanceste si mai mult, si mai mult. Ieri citeam  un articol care m-a socat: un baiat de 14 ani acuzat de viol. 14 ani...????
Un pusti care abia a invatat tabla inmultirii, un pusti care abia a stiut sa-si semneze numele pe cartea de identitate. Acuzat de viol...si nu asupra unei fete, ci asupra unui baietel de 4 ani....
Pedofil la 14 ani....??? Ce minte bolnava trebuie sa ai sa faci asemenea lucru...
E bolnav saracul...spunea un coleg de-al meu de birou...Oare sa fie o boala...? Chiar s-au  imbolnavit asa multi deodata...?
Oare nu vedem incotro ne indreptam? Nimanui, nu-i mai pasa de nimeni, nimanui nu-i mai pasa de nimic....
Da, omenirea sufera de o mare boala, "A PARASIT PE DUMNEZEU". 
 A parasit pe Creatorul Sau...
Sincer, nu ma mai uimeste nimic, un singur lucru doar ma uimeste....
RABDAREA LUI DUMNEZEU!
Ma trezesc dimineata  si-I multumesc ca ne-a mai lasat o zi de har si de indurare. Ma rog in fiecare zi si spun ca macar ziua sa ne fie de folos spre mantuirea si corectarea sufletului nostru, daca tot a ingaduit sa mai ramanem in viata. Stiu, si Ii spun ca de fiecare data, ca nu datorita meritului nostru....ci doar milei si dragostei LUI.
Citeam zilele acestea Ioan 17. 
Am citit de atatea ori, dar sincer am ramas mai mult decat niciodata, uimita...de modul in care mijloceste inaintea Tatalui pentru noi.

Eu nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume, şi Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem şi Noi. Când eram cu ei în lume, îi păzeam Eu, în Numele Tău. Eu am păzit pe aceia pe care Mi i-ai dat; şi niciunul din ei n-a pierit, afară de fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.
Dar acum, Eu vin la Tine; şi spun aceste lucruri, pe când sunt încă în lume, pentru ca să aibă în ei bucuria Mea deplină.
Ioan 17:11-13
Isus a fost in lume si stie ce este in ea.El a avut puterea sa biruie pentru ca este Fiul lui Dumnezeu.
Astazi noi am primit aceleasi drepturi, pentru ca am devenit mostenitori impreuna cu El.
Putem birui, in HRISTOS!
Orice lupta, orice ispita, orice povara...ORICE, in Numele LUI putem birui.
Personal am stat si mi-am facut o analiza a tot ce inseamna "evenimente" in viata mea.
Cat am stat departe de Domnul, am fost "super linistita", toate mergeau ca pe sarma. Dupa ce m-am intors la Domnul am inceput o viata plina de "evenimente".
Aparent cei din jur, ar putea spune ca de cand m-am intors la Domnul...imi merge mai rau.
 Colegii de birou chiar imi spun acest lucru..."nu vezi ca de cand te-ai pocait, ai numai ghinioane? Vezi ca ai facut pacat sa ai mers sa te pocaiesti...."
Cata necunostinta.....!
Pentru cei care nu cunosc Scriptura, poate e asa, insa pentru mine si pentru cei care Il cunosc pe Dumnezeu, pentru cei care citesc Scriptura, stim ca nu este asa.
Daca viata mea ar fi una linistita....sincer m-as intrista...mi-as pune intrebarea:
"oare sunt intr-adevar copilul LUI?"
Pentru mine este cert, unui crestin care ii merg toate lucrurile struna, ori e fara de pacat si e extraordinar de binecuvantat,(ceea ce mi-e greu sa cred ca exista cineva fara de pacat), ori poarta doar numele de crestin si de fapt realitatea e alta.
Un crestin care intr-adevar cauta sa faca voia lui Dumnezeu, intra clar in dizgratiile lui Satan. De-aici pana a intra intr-un conflict deschis, nu este cale lunga.Si-atunci incepe sicanarea, in fiecare zi incearca sa te doboare cu ceva, ori e una, ori e alta....dar linistit nu te lasa. Si cred ca cei care trec prin astfel de situatii inteleg ceea ce vreau sa spun.
Atentie, nelinistit...pe plan pamantesc(incercari fel de fel)....insa nu lipsit de pace. Sunt doua lucruri distincte, pentru ca alaturi de Domnul ai pace chiar in mijlocul furtunilor. Si cu cat timpul se apropie, lupta devine mai apriga pe zi ce trece.
Slava Domnului pentru toate incercarile din viata mea. De ceva vreme, sunt intr-un test permanent si sincer ma trezesc dimineata si ma intreb...
"Doamne, astazi ce test mai am de trecut....?"
Si le primesc cat ai clipi, zi de zi...
Numai ca in ciuda tuturor ispitelor si a luptelor pe care le am de dus...am inceput sa invat, sa stiu a lupta.Cred ca asta doreste Dumnezeu de la noi.
 Noi am capatat autoritate in Numele lui Isus, iar daca nu o vom folosi noi, o va folosi altcineva impotriva noastra.
Daca treci prin incercari, daca esti intr-un cuptor(figurat vorbind), nu dispera....din contra multumeste-i lui Dumnezeu.
Timp indelungat m-am luptat cu aceasta problema. De fiecare data cand eram in probleme, plangeam si-L intrebam pe Dumnezeu de ce....? Pana nu am cautat sa inteleg toate aceste lucruri, pana nu am avut o relatie stransa cu Dumnezeu, nu doar"vorbe", nu am putut niciodata sa inteleg aceste versete: 
"Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare.Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic"
 Cum sa fiu bucuroasa....? Mie imi merge rau si eu sa spun..."Doamne, Iti multumesc"
Si iata ca am ajuns aici.....am invatat ca atunci cand am probleme, sa ma pot bucura, si sa imi strang toate fortele sa trec la lupta, pentru caci stiu ca Domnul e de partea mea"
Astazi cand sunt incercata, cand imi merge "din ghinion, in ghinion" cum spun colegii....am invatat sa multumesc, am invatat sa cant in mijlocul furtunii, fie ea de orice fel.


Hrana ta zilnica!

24 Octombrie
2 Cronici 25.1-13 şi 25.25-28
Amaţia succedă tatălui său, Ioas. În ansamblu, el începe prin a face ce este bine în ochii Domnului. Cuvântul însă adaugă: „dar nu cu o inimă întreagă" (v.2). O inimă perfectă nu semnifică nicidecum inexistenţa păcatului, ci faptul că are o voinţă hotărâtă de a face doar un singur lucru: să-I placă lui Dumnezeu prin ascultarea de El (comp. Filipeni 3.15 cu v. care le precedă în Filipeni 3).
Prima greşeală: Amaţia merge la război împotriva lui Edom şi angajează o sută de mii de mercenari din Israel pentru a-şi întări armata. Fiind mustrat de un om al lui Dumnezeu, Amaţia se supune şi triumfă asupra vrăjmaşilor săi. Dar apoi, ce cădere! În această inimă împărţită a lui Amaţia, idolii edomiţilor îşi găsesc un loc şi îl ocupă (v. 14). Şi, pentru că este imposibil să slujeşti şi lui Dumnezeu şi lui Mamona (Matei 6.24; Luca 16.13), din acest moment Domnul dispare din gândurile sale. „Amaţia s-a abătut de la a-L urma pe Domnul" (v. 27). Dacă Isus nu ne umple toată inima, Vrăjmaşul va şti cum să ocupe locul rămas liber.
După ce a suferit o înfrângere ruşinoasă în mâinile împăratului lui Israel, sărmanul Amaţia mai trăieşte încă cincisprezece ani, după care este omorât, fără să fi dat între timp vreun semn de pocăinţă.

23 octombrie 2013

Hrana ta zilnica !

23 Octombrie
2 Cronici 24.1-27
Cât timp Iehoiada a fost în viaţă şi 1-a dirijat, totul a fost bine şi am fi tentaţi să credem că Ioas putea fi numărat printre cei mai buni împăraţi. Constatăm însă cu tristeţe că moartea marelui preot marchează o întorsătură fatală în viaţa lui. Cum se poate explica aceasta? În loc să se fi sprijinit direct pe Dumnezeu - ceea ce este specific credinţei - Ioas se abandonase în seama tatălui adoptiv. Şi, când acesta avea să-i lipsească, credincioşia lui se va prăbuşi. Ioas n-a avut niciodată o credinţă personală.
Nu vă înşelaţi, tineri cititori care aveţi părinţi creştini: educaţia, bunele maniere, cele mai favorabile circumstanţe, toate aceste lucruri nu sunt credinţă. Mai mult, credinţa părinţilor voştri nu este credinţa voastră. Odată ei plecaţi, va mai fi Domnul cu voi?
Căpeteniile poporului vin şi-1 flatează pe împărat. ,Atunci împăratul i-a ascultat..." (v. 17; Prov. 29. 12). Ce face Ioas sub influenţa lor? Fapte care fac să te înfiori: Cere uciderea fiului binefăcătorului său. Domnul reaminteşte fariseilor ipocriţi de moartea lui Zaharia (al cărui nume înseamnă celui căruia Domnul îi reaminteşte) în momentul când ei se află pe punctul de a comite o crimă şi mai înfiorătoare (comparaţi cu Matei 23.34-35; vezi şi Matei 21.35 ...).

22 octombrie 2013

Iertarea deplina (4)

Asa cum v-am spus, incepusem sa citesc o carte care sper eu, si ma rog Domnului, sa imi schimbe viata in special in acesta directie: IERTAREA.
 De fapt nu cred ca la intamplare mi-a fost inmanata sa o citesc.Recunosc ca eu una...am o carenta in aceasta directie si nu imi este greu sa recunosc acest lucru.Desi in sinea mea mi-am spus de fiecare data ca am iertat pe cei ce mi-au gresit, insa vreau sa fiu sigura ca i-am iertat deplin, si acest lucru ma poate ajuta Dumnezeu sa il fac, pentru ca imi doresc din toata inima  si nu vreau ca nimic sa intervina in destinatia spre care am plecat.
Profitand ca am  scapat putin de agitatia de la birou, m-am retras si am inceput ca imi continui cartea, (numai ca nu a durat mult si a fost nevoie sa ma opresc), asa ca abia acum seara am reusit sa termin ceea ce am inceput.
Daca am vazut in capitolele anterioare CE INSEAMNA si ce NU  INSEAMNA iertare deplina, astazi am inceput un alt capitol care ne invata,
"cum stim daca am iertat deplin"
Pe masura ce voi citi am sa incerc sa si scriu cateva ganduri din aceasta carte scrisa de pastorul R.T. KENDALL.

CUM POT STII DACA AM IERTAT DEPLIN ?

Unul dintre modelele biblice care ne arata ce inseamna iertarea deplina este IOSIF.
Am inceput sa recitesc istoria lui Iosif, si daca mergem in cartea Geneza cap.37 si citim in mod special cap. 45, vedem atitudinea lui Iosif in momentul confruntarii cu cei care i-au gresit.
Daca trebuia sa aibe vreun motiv cineva pentru toata nedreptatea care i s-a facut, IOSIF era acela cu siguranta.Avea toate motivele sa fie suparat si pe buna dreptate. Doua motive intemeiate avea Iosif:
urat, iar mai apoi vandut de fratii sai si aruncat in inchisoare, fiind nevinovat
Un alt motiv de suparare ar fi putut sa il aibe, chiar pe Dumnezeu.De ce..?
Pai nu Dumnezeu a ingaduit toata suferinta lui..?
Numai ca Iosif nu alege calea aceasta, pentru ca in cap 39, vers 9/b scrie:
 "Cum aş putea să fac eu un rău atât de mare şi să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?”
Iata ca in ciuda suferintei prin care a trecut, in ciuda condamnarii pe care a primit-o, el ramane credincios lui Dumnezeu.
Aruncat in inchisoare alaturi de un paharnic si un pitar, Iosif ajunge si le interpreteaza visele.Nu trece mult, pitarul este spanzurat si paharnicul a fost repus in slujba imparatului asa cum talmacise Iosif visele.
Adeseori faptul ca Dumnezeu intarzie cu raspunsul la rugaciunile noastre, poate chiar nu-l primim, este chiar raspunsul din partea lui. Toate acestea fac parte din planul lui Dumnezeu, chiar si faptul ca nu ne raspunde.
Daca paharnicul intervenea pentru Iosif, asa cum il rugase Iosif, oare planul si voia lui Dumnezeu mai aveau loc?
Dumnezeu a ingaduit ca Iosif sa ajunga in inchisoare, pentru ca asa a fost voia Lui, acolo avea Iosif sa fie prelucrat, acolo a fost locul unde Iosif s-a eliberat de toata amaraciunea din inima, acolo Iosif a fost slefuit si pregatit.
Odata ce Iosif a fost transformat, abia atunci Dumnezeu l-a inaltat, si tot ceea ce Dumnezeu inalta, ramane inaltat.
Nu a durat mult timp si Iosif a fost pus in  cea mai mare functie dupa Potifar.A venit foametea, fratii lui au venit in Egipt dupa grau si au ajuns chiar la Iosif. Desi nu l-au recunoscut cine este, Iosif putea sa se razbune, pentru ca la drept vorbind avea toate motivele sa o faca, numai ca Iosif i-a  iertat, si nu i-a iertat doar la nivel declarativ, ci i-a iertat deplin si lacrimile lui au dovedit acest lucru.

Acum daca aplicam exemplul lui Iosif in viata noastra, am putea sa il luam exemplu.

Daca urmam cativa pasi putem avea aceasta siguranta ca am iertat deplin. 
  1. Sa nu lasam pe nimeni sa afle ce a zis cineva despre noi sau ce ne-a facut!
  2. Sa avem grija ca nimanui sa nu-i fie teama de noi sau sa fie intimidat de noi!
  3. Sa dorim ca ei sa se ierte pe ei insisi si sa nu se simta vinovati!
  4. Sa-i lasam sa-si salveze reputatia!
  5. Sa-i protejam de cea mai mare frica a lor!
  6. A ierta - sa ne fie un angajament pe viata!
  7. Sa ne rugam pentru ca ei(cei care ne-au gresit) sa fie binecuvantati!
La prima vedere, sincer pare cam greu de implinit toti acesti pasi, insa daca vom parcurge pas cu pas, inseamna ca am invatat ce este iertarea.
Pe masura ce voi citi, despre fiecare pas in parte, voi cauta sa scriu si pe blog, si ma rog ca atat eu cat si cei care veti citi aceste randuri, Dumnezeu sa faca o schimbare in vietile noastre, pentru ca eu sincer  am nevoie. Am nevoie sa iert deplin asa cum am fost si eu iertata.





Hrana ta zilnica !

22 Octombrie
2 Cronici 23.12-21
Încoronarea lui Ioas şi apariţia lui în public au dejucat toate planurile răutăcioasei Atalia. în acelaşi fel, învierea Domnului Isus a nimicit planurile vrăjmaşului.
Uzurpatoarea este trecută prin ascuţişul săbiei. Pedeapsa ei subită o ilustrează pe cea a lui Antihrist la apariţia Domnului. Acel „om al păcatului" va fi aruncat de viu în iazul de foc, împreună cu capul imperiului roman.
Cu toate acestea, ca şi mama ei Izabela, Atalia, această femeie dezgustătoare, ucigaşă a propriilor copilaşi, ne duce cu gândul la falsa Biserică, marea creştinătate cu numele. Ea a vrut să domnească sacrificând în acest scop sufletele de care era responsabilă. Care este judecata lui Dumnezeu?
 „Pentru că zice în inima ei: «Şed ca împărăteasă şi nu sunt văduvă şi nu voi vedea nicidecum întristarea», de aceea, într-o singură zi vor veni plăgile ei, moarte şi întristare şi foamete şi va fi arsă în foc, pentru că Domnul Dumnezeu, care o judecă, este puternic" (Apocalipsa 18.7-8). 
Moartea Ataliei este urmată de cea a lui Matan, preotul lui Baal, apoi de introducerea ceremonială a domniei lui Ioas.

21 octombrie 2013

Pentru ca a promis, EL va implini!

Imi amintesc de primii candidati care au intrat in apa botezului de ieri, sot si sotie. M-am uitat la ei inca de cand au intrat in biserica, mi-au atras privirile in mod special, ea o femeie draguta, blonda, iar el daca-l priveai atenta, un barbat cu trasaturi frumoase care se uita des la sotia lui, vrand  parca...sa nu  o  scape din priviri.
Au intrat  in apa primii candidati, prima a pasit in apa doamna aceea blonda, iar mai apoi cu greu, ajutat de fratii pastori si sotie, sotul ei. Barbatul acela cu trasaturi frumoase, dar pe care viata l-a incercat din greu, abia pasea.Nu stiu ce suferise la viata lui, dar cert era ca nu putea merge singur, decat ajutat si chiar ajutat o facea destul de greu.
Spunand pastorul Mot cateva cuvinte despre ei, mi-am dat seama ca se aflau in apa datorita unor rugaciuni inaltate si ascultate. Ea (doamna, de-acuma sora noastra de credinta)provenea dintr-o familie de penticostali, insa doar parintii ei erau credinciosi. Si ea, asemeni ca mine si ca multi altii, a ales lumea. Numai ca"cineva"(cel mai posibil parintii), au purtat-o pe brate de rugaciuni ani si ani.
Si iata ca ziua de ieri, a fost momentul in care Dumnezeu a implinit ceea ce fagaduise.
Biblia spune in Numeri 23:19
Dumnezeu nu este un om ca să mintă, nici un fiu al omului, ca să-I pară rău. 
Ce a spus, oare nu va face? Ce a făgăduit, oare nu va împlini?
Nu stiu cati ani s-au rugat parintii ei, dar stiu ca Domnul le-a raspuns.
 
Mi-am amintit de rugaciunile mamei mele, mi-am amintit de toti anii in care nu s-a oprit si nu s-a plictisit sa inalte rugaciuni pentru mine.Mi-am amintit de lacrimile ei....
 Parea ca lupta pentru o cauza pierduta...22 de ani...necontenit...si NIMIC, nici un rezultat, nici un raspuns, parea ca Dumnezeu e surd...
Numai ca Biblia ne spune clar:
Matei 21:22
Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi.”
 Ioan 16:24
Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu: cereţi, şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină.
Daca rugaciunile  mamei mele au fost facute cu credinta si nu ar fi primit raspuns, as fi putut spune ca Dumnezeu nu s-a tinut de cuvant, insa EL nu este om, El este Dumnezeu, slava LUI.
Am parasit repede gandul acesta si ochii mi s-au umezit de lacrimi....
Mi-am amintit ca ma aflu in aceeasi postura....acum e randul meu sa lupt pentru aceeasi cauza, MANTUIREA COPIILOR MEI.
Dumnezeu mi-a promis ca ii va mantui, si stiu ca EL se va tine de cuvant.Chiar daca pare ceva imposibil acum....STIU CA O VA FACE.
Lupt cu aceleasi arme....cu aceeasi credinta...si intr-o zi Dumnezeu imi va raspunde.
Stiu ca si tu dragul meu, si tu draga mea, lupti poate pentru aceeasi cauza ca si mine.
Ziua de ieri si nu numai...mi-a confirmat ca DUMNEZEU isi tine intotdeauna  cuvantul. El nu este om ca si noi, El nu minte, El este DUMNEZEU si implineste tot ceea ce promite.
Crede numai, roaga-te cu credinta, cu perseverenta, cu sinceritate,
 iar intr-o zi, si tu....si eu ne vom vedea visul implinit.
Eu...inca de-acuma Ii multumesc pentru modul cum va lucra.
Glorie LUI !!! 
 



Hrana ta zilnica!

21 Octombrie
2 Cronici 23.1-11
De data aceasta, în mijlocul nopţii morale care domneşte în Iuda, este ca şi cum un far îşi proiectează fasciculul de lumină asupra lui Ioas, importantul prinţişor. Toate sfaturile lui Dumnezeu îl vizează de acum înainte pe acest copil slab, ultimul „fiu al lui David" (Ps. 89. 29, 36).
Câte analogii aici cu o altă perioadă, şi mai întunecată, când Irod avea să ocupe pe nedrept tronul la Ierusalim! Adevăratul împărat al iudeilor, născut în Betleem, a fost scăpat, ca şi Ioas aici, de la masacrul ordonat de uzurpator. De-a lungul întregii vieţi, Isus a rămas ascuns sub umilul „chip de rob" pe care a ales să-1 poarte. Şi, chiar acum, El este ascuns de ochii lumii, în cer, unde numai credinţa îl poate vedea şi cunoaşte. În acest capitol avem un exemplu al zilei arătării Lui în glorie. Precum aceşti leviţi şi aceste căpetenii ale poporului, aceia care astăzi îi slujesc şi-L aşteaptă vor fi cu El în ziua aceea. Ei se vor arăta împreună cu Isus în glorie (vezi Colos. 3.4; 1 Tes. 3.13). Cât de privilegiaţi suntem pentru că facem parte din escorta binecuvântată şi putem să fim „cu împăratul când intră şi când iese" (v.7)! Şi, pentru că aceasta este partea noastră, a creştinilor, să ne ţinem aproape de El prin credinţă, încă de acum, când, pentru încă puţină vreme, El Se află în afara vederii noastre, în cer!

20 octombrie 2013

Mare bucurie !

        Asa cum am spus zilele trecute, astazi Domnul ne-a dat din nou harul sa ne putem bucura de  mantuirea multor suflete care astazi s-au impacat cu Dumnezeu.
Pentru cei care nu au putut urmari transmisia live si doresc a afla despre acest eveniment, am sa scriu cateva ganduri si am sa postez cateva poze pe care am reusit sa le fac, vazand ca inca nu s-a postat evenimentul in arhiva bisericii, cred din motive tehnice.
Astazi au incheiat legamant cu Domnul 51 de suflete, la care mai adaugam inca 5 persoane care au vrut in mod deosebit sa faca botezul in natura, la rau, asta cu ceva mai devreme cand inca a fost apa mai calda.
Dupa ora de rugaciune, au intrat cele 51 de suflete dupa care au ingenunchiat.
Cantarea de lauda a fost condusa de fratele ILIE PUHA si cei trei fii ai lui.
Ne-am bucurat de slujirea lor, desi timpul a zburat asa repede, programul fiind foarte incarcat, candidatii au avut si ei cantari de lauda, asa ca, din pacate ne-am bucurat de putine cantari din partea lor.
 Unul din pastorii invitati a fost fratele Vasile Campean, pastor senior la Biserica Penticostala Romana "Filadelfia" din Portland, care in scurtul sau mesaj ne-a adus si o parte din  marturia sa, dar  si despre momentul, in care pentru scurta vreme a fost in moarte clinica si acest lucru s-a intamplat chiar in adunarea unde tocmai slujea.

Al doilea mesaj a fost adus de fr. Beni Zagrean, care si el vine din  aceeasi biserica.Mesajul pe care a adus a fost din Fapte 8, "uite apa, ce ma impiedica sa fiu botezat?"
Care sunt bucuriile pe care le aduce botezul in apa?
NI SE IARTA PACATELE !
Isaia 53:3-5
Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă. Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.
AM SCAPAT DE JUDECATA!
Ioan 5:24
           Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.
VOM IMPARTI SLAVA CU EL!
Ioan 17:24
Tată, vreau ca acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea, slavă pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii.

Astazi a fost bucurie mare in cer !
Ma rog ca Dumnezeu sa binecuvinteze pe fiecare in parte, atat pe ei cat si familiile din care provin, mai ales ca multi au in casa persoane care nu-l cunosc pe Dumnezeu.
Domnul sa se indure si de ei.


Hrana ta zilnica !

20 Octombrie
2 Cronici 22.1-12
Cât de trist este acest capitol! Ahazia, sfătuit de mama lui şi de rudele din partea lui Ahab, se aliază cu Ioram, împăratul lui Israel, şi merg împreună într-o nouă expediţie împotriva sirienilor. Această asociere fatală duce la „pieirea" lui (v. 7). Moare de o moarte violentă.
Acum să ne întoarcem puţin la această istorie: Cei şase fraţi ai lui Ioram au fost omorâţi chiar de el (21.4). Apoi toţi fiii săi au fost ucişi de arabi, în afară de cel mai tânăr dintre ei, Ahazia (v. 1). În sfârşit, la a treia generaţie, în urma unui alt masacru care se abate asupra spiţei imperiale, îi supravieţuieşte încă o dată doar un singur descendent: Ioas, un copilaş. 
Cum se pot explica aceste exterminări succesive?
 Prin îndârjirea lui Satan, decis să întrerupă linia genealogică a lui David, care avea să ducă la Hristos.
Pe de altă parte, cum se explică faptul că, în pofida tuturor circumstanţelor, un membru supravieţuieşte de fiecare dată - unul singur şi cel mai slab - totuşi un descendent al familiei împărăteşti? Prin credincioşia harului lui Dumnezeul El îşi ţine promisiunea făcută lui David, că-i va păstra o lumină (2 împăraţi 8.19). O lumină care acum nu mai este decât un fitil care fumegă ... (vezi Matei 12.20).