Versetul zilei

28 septembrie 2013

Un gand si un cuget curat !

Deseori  aud  "nu pot dormi noaptea".
Am stat si m-am gandit, cred ca  trebuie sa fie foarte greu sa nu te poti odihni noaptea. Noaptea este somnul cel mai odihnitor.Nu stiu cum este, dar cred ca nu e deloc placut. De-aceea trebuie sa Ii multumim Domnului pentru somnul linistit pe care ni-l da. Dar am stat si m-am gandit care ar putea fi motivele care nu ne dau voie sa ne odihnim.Cu siguranta sunt multe, si ma gandesc in primul rand la o anumita problema de sanatate care este insotita de dureri si cred ca e ingrozitor ca in timp ca altii dorm, tu sa te intorci de pe o parte, pe alta de dureri, dar ma rog Domnului ca toti cei care nu pot dormi din cauza durerilor, Dumnezeu sa fie Cel care sa le aline suferinta.
O alta cauza care nu ne da voie sa dormim cred ca sunt gandurile. Multimea gandurilor si ingrijorarile de zi cu zi  care ne apasa, cred ca isi pun amprenta si ne fura noptile. Si cred ca multe cauze ar putea provoca insomnii, insa am sa ma opresc la una care ar putea sa ne fure linistea si somnul: CUGETUL  CURAT.
Constiinta impacata face ca somnul nostru sa fie dulce. Cred ca este indicat ca in fiecare seara sa ne facem o analiza a zilei care a trecut si daca ceva ne apasa, trebuie sa marturisim Domnului, iar daca am gresit fata de aproapele nostru sa ne cerem iertare.
Pavel il sfatuia pe tanarul Timotei: "sa pastrezi credinta si un cuget curat pe care unii l-au pierdut si au cazut din credinta"  Timotei 1:19
Marturisirea este foarte benefica, pentru ca in urma ei ne eliberam de tot ce ne apasa. 
Nu vi s-a intamplat ca sa interiorizati o anumita problema si sa nu o discutati cu nimeni?
Poate zile si nopti v-a framantat, dar atunci cand a-ti gasit o persoana de incredere si a-ti discutat, parca povara nu mai era asa grea, v-ati eliberat...
Acesta este un caz fericit sa gasiti o persoana de incredere, insa cred ca Singura Persoana caruia puteti sa ii spuneti orice, este Domnul Isus.
Daca sunt insomnii din cauza cugetului patat, este un semn bun, constiinta inca este vie, insa daca cugetul nostru este impovarat, stim ca am pacatuit si cu toate acestea somnul nostru este dulce....cred ca avem o problema, cred ca si constiinta noastra a adormit odata cu noi.
Cugetul nostru patat il dezonoreaza pe Dumnezeu, pentru ca pacatele savarsite  sunt cele care ne dau acest sentiment de apasare. Cred ca un cuget murdar impiedica sa avem o relatie  buna  de partasie cu Dumnezeu,  impiedica si  viata  noastra de rugaciune, impiedica infaptuirea faptelor bune. De fapt cred cugetul intinat nu ne mai da voie sa avem o viata de credinta la nivelul la care se  asteapta Dumnezeu sa-L  avem.
In Tit cap 1 vers.15-16 sta scris:
Totul este curat pentru cei curaţi; dar pentru cei necuraţi şi necredincioşi, nimic nu este curat: până şi mintea şi cugetul le sunt spurcate.
 Ei se laudă că cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Îl tăgăduiesc, căci sunt o scârbă: nesupuşi şi netrebnici pentru orice faptă bună.
Nu poti fi Copil de Dumnezeu si sa ai cugetul murdar...asa cum nu poti sluji nici la doi stapani.
Luca 16:13
Nicio slugă nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau va urî pe unul, şi va iubi pe celălalt sau va ţine numai la unul, şi va nesocoti pe celălalt. Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.”
Pavel  spunea in Faptele apostolilor 24:16
De aceea mă silesc să am totdeauna un cuget curat înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor.
In lucrarea de slujire este esential de a avea un gand si un cuget curat, pentru ca slujirea noastra sa fie primita ca un bun miros inaintea Domnului.
Doamne-ajuta!

Silvia Tarniceriu priveghi

Elim Brass Band-Hai spune-mi cine a biruit moartea

 Hai, spune-mi cine a biruit moartea, 
Cine-a călcat peste ea ? 
Cine e Leul din Iuda, 
Scutul, tăria mea ? 

Spune-mi cine a biruit frica, 
Cine-a călcat peste ea ? 
Cine e Leul din Iuda, 
Scutul, tăria mea? 

Aleluia Aleluia Aleluia, Isus este Domn ! 
Aleluia Aleluia Aleluia, Isus este Domn! 

 Hai spune-mi cine a murit pentru mine, 
Cine-a murit pentru noi ? 
Cine-a murit pentru lume ?
Glorie doar Regelui ! 

Spune-mi cine-ntr-o zi se va-ntoarce 
În fruntea oştirii Lui ? 
El va primi închinarea, 
Pământul şi cerul e-al Lui !

Stai si asculta o clipa

Hrana ta zilnica!

28 Septembrie
2 Cronici 6.1-11
Aflat înaintea adunării întregului popor, Solomon îl laudă pe Dumnezeul lui Israel şi reaminteşte faptele Lui de har, expunând motivele pentru care fusese construit templul.
Dorinţa împăratului era să întoarcă inimile poporului la Dumnezeu. Să ne gândim la Acela care a putut să spună de pe cealaltă parte a râului morţii: „Voi vesti Numele Tău fraţilor Mei, Te voi lăuda în mijlocul adunării" (Psalmul 22.22). Uneori ne este teamă să ne adresăm lui Dumnezeu în rugăciunile noastre. Ni se pare că vom găsi mai multă înţelegere şi dragoste la Domnul Isus. Nu este aceasta o lipsă de încredere în Dumnezeul dragostei? „Căci Tatăl însuşi vă iubeşte", le spune Domnul ucenicilor Săi (Ioan 16.27). Hristos doreşte ca noi să-L cunoaştem pe Tatăl Lui aşa cum îl cunoaşte El. Crucea a făcut posibilă stabilirea acestei relaţii. Mai mult, chiar primele Lui cuvinte către ai Săi, după ce a înviat, au fost: „Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru" (Ioan 20.17). 
Acum, când lucrarea de răscumpărare a fost împlinită, nu mai avem de-a face cu un Dumnezeu de care să ne fie frică sau cu un Judecător care trebuie înduplecat. Faţă de noi, Dumnezeu este acum Tată, de care ne putem apropia fără frică, în Numele Domnului Isus.

27 septembrie 2013

Iubirea se exprima...daruind !

Un crestin care nu avea un loc de munca, s-a rugat Domnului sa il ajute sa aibe si el un job.
" Doamne, daca imi vei raspunde, am sa fiu loial fata de tine dandu-mi  zeciuala si o sa ascult poruncile Tale". 
Si omul se ruga sincer si cu credinta, iar in urma rugaciunilor, Dumnezeu i-a raspuns.
Crestinul a fost chemat  la interviu si in urma lui, a negociat un salar de 250 euro.
Bucuros a venit inaintea Domnului si in fiecare zi Ii multumea, iar la fiecare salar punea deoparte zeciula pentru Domnul. Asa a trecut o buna perioada de timp si cum era un om foarte cinstit si isi facea treaba corect, Dumnezeu l-a ajutat si a fost avansat intr-o functie mai mare.Cum era normal, si salariul lui a crescut pe masura functiei ocupate.Primind o functie importanta, i s-a marit salariul la 1000 de euro.
Cuvintele nu erau indeajuns sa Ii multumeasca Domnului pentru binecuvantarea primita.Numai ca in scurta perioada de timp crestinul nostru a sesizat ceva in viata lui. Parca nu mai putea sa isi dea zeciula asa cum a promis Domnului.
Intr-una din zile la sfarsitul slujbei a cautat pastorul bisericii si a marturisit prin ce trece.
-Pastore, cat timp am avut 250 de euro mi-am dat zeciula la timp si corect, acum ca am salar 1000 de euro, nu mai pot respecta aceasta DATORIE. Nu inteleg ce se petrece, ce ma sfatuiti...?
Pastorul il privi lung dupa care i-a spus:
-Frate, vrei sa mergem in biroul meu si sa ne rugam?
-Da,  sigur !
Ajunsi in birou, pastorul a inceput sa se roage.
"Doamne, te rog sa binecuvintezi acest frate. Iti multumesc pentru el si loialitatea lui fata de Tine , insa acum Doamne te rog sa il ajuti in aceasta problema. Doresc ca in continuare sa iti ramana loial  si sa pazeasca poruncile Tale, de-aceea te rog Tata, fa-i salariul 'napoi de 250 de euro ca sa-ti poata ramane credincios...."

-Pastore, pastore...opreste-te, nu asta ti-am zis sa faci. Nu cere asa ceva....nu doresc salariul inapoi de 250..."
Pastorul s-a oprit si l-a privit lung.
Atunci  crestinul a inteles......

De-atatea ori am fost si noi in aceeasi situatie. Cand am avut bani putini, i-am dat Domnului ce era al LUI (de fapt totul este al LUI), insa cu cat venitul s-a marit, ne-a fost mult mai greu sa dam ce este a LUI.
Pe masura ce Dumnezeu ne-a binecuvantat, in loc sa ramanem si noi  consecventi in darnicia noastra, ne-a fost tot mai greu sa dam cat se cuvine.
Mai usor dam 100 de lei din 1000, decat sa dam 300 din 3000.
300....e cam mult...dar uitam ca si venitul nostru s-a triplat.
Atunci cand ai putin, mult mai usor dai Domnului, cu cat ai mai mult, cu atat e mai greu.
Din propria experienta va spun, luna cand mi-am facut datoria fata de Domnul, restul banutilor au fost binecuvantati, insa atunci cand am pus pe primul plan...facturile si alte cheltuieli, iar Domnului ce-i mai ramane...luna aceea am fost intr-un deficit total, si asta am experimentat-o pe propria-mi piele.
De multe ori in rugaciune cred ca ar trebui sa spunem si noi,
"...nu-mi da nici sărăcie, nici bogăţie, dă-mi pâinea care-mi trebuie"
Proverbe 30:8/b
In Luca cap. 6 daca citim, vedem ca sunt trei lucruri pe care trebuie sa le facem. Toate trei, darnicia, rugaciunea si postul sunt trei lucruri care merg mana in mana.
In vers.2 spune, "Tu, dar, când faci milostenie....", in vers.5 spune,"Când vă rugaţi...", iar in vers.16 spune, "Când postiţi...".
Nu scrie....cand vrei sa faci milostenie, cand vrei sa te rogi sau cand vrei sa postesti, ci spune "CAND FACI". Sunt trei lucruri care TREBUIE facute!
Actul darniciei are la baza DRAGOSTEA !
Atunci cand iubesti, nu ti-e greu sa dai, ci chiar iti face placere.
Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a manifestat prin acelasi act, DARNICIA.
Ioan 3:16
"Fiindca atat de mult A IUBIT.....ca A DAT pe singurul LUI Fiu....." 
Sacrificiul a fost imens, unicul FIU !!!
Noua nu ni se cere asa ceva, si totusi ni se pare uneori ca ni se cere prea mult.....
Si mai e ceva....
Ne-am gandit ca atunci cand dam, gestul nostru face ca, Numele Domnului sa fie proslavit?
Am sa va spun o intamplare de care am avut parte.

Colegul meu de birou locuieste la casa(nu la apartament), Are in gradina plantat un mar care anul acesta a dat rod bogat, si pe langa faptul ca au fost multe au fost si foarte gustoase, un soi de mere golden, (bineinteles BIO).  Aproape zilnic sau tot la doua-trei zile venea cu plasa de mere, kg si kg intregi. Vreau sa va spun ca a fost o binecuvantare pentru noi in fiecare zi. Dar de fiecare data cand ajungeam  la servici si vedeam plasa pe birou, spuneam "ALELUIA, Slava Domnului, iar te-ai ingrijit de noi"
Colegii la inceput au privit mai lung, dar apoi s-au obisnuit si cand ajungeam,  deja stiau ce urmeaza sa zic....
Prin darnicia lui, eu am laudat pe Domnul !
Nu vi s-a intamplat  niciodata sa daruiti ceva, iar persoana aceea sa zica...."Slava Domnului", sau "Aleluia"?
Daruieste !
Vei avea ocazia prin gestul tau Numele Domnului sa fie laudat !

Ce putem darui?
TIMPUL NOSTRU, BANII NOSTRI, ROADELE NOSTRE, POATE UN ZAMBET, care oricum nu ne costa nimic, UN CUVANT DE INCURAJARE, spus la vremea potrivita, etc

FIECARE DA CE ARE, spune un proverb.
Noi ce avem in inima noastra?
In Luca 6:45 scrie,
Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, iar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; căci din prisosul inimii vorbeşte gura.
Din inima dam ce avem, daca-L avem pe Hristos, pe El Il dam si-L aratam si la altii.
Psalmi 119:11
Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!
Coloseni 3:16
Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră.

Si in final va spun un secret:
"....oricum nu putem lua nimic cu noi de pe pamant"



Hrana ta zilnica !

27 Septembrie
2 Cronici 5.1-14
Măreţul edificiu este terminat. Totuşi, obiectul principal încă lipseşte: chivotul sfânt. Introducerea acestuia „la locul său, în partea din spate a casei, în Sfânta Sfintelor, sub aripile heruvimilor" (v. 7), ne îndreaptă privirile spre Isus în locurile cereşti, preamărit de Dumnezeu însuşi, centrul laudei universale, umplând cerurile şi pământul cu gloria Sa. Isus face obiectul admiraţiei îngerilor (heruvimii; 1 Timotei 3.16) şi al adorării poporului Său binecuvântat. „Un singur glas", dar cu diferite instrumente (v. 13). O singură cântare, cântarea cea nouă, intonată de mulţimea răscumpăraţilor, avându-şi fiecare nota sa particulară, dar într-o perfectă armonie.
Dintre cele trei obiecte pe care chivotul le conţinuse: mana, în vasul ei de aur, toiagul preotului Aaron şi tablele legământului, numai acestea două din urmă rămân (v. 10). În decursul călătoriei israeliţilor, de acum sfârşită, Dumnezeu le dăduse mana şi condusese pe popor până la Sine prin preoţi. Acum chivotul se află în Sion, în locul de odihnă al lui Dumnezeu, care Şi-a împlinit promisiunea. Şi El însuşi, în baza unui nou legământ garantat prin table, Se odihneşte în dragostea Lui în mijlocul poporului răscumpărat de El (Ţefania 3.17).

26 septembrie 2013

Ultima Batalie

Cred ca e bine de luat aminte !
Ca si crestini, vor veni zile cand vom fi si noi in asemenea situatie...
Tu ce ai sa faci?
Un fim care merita toata atentia!

Din nou pamantul e zguduit.

 
După seismul din Pakistan, de acum trei zile, care a avut magnitudinea de 7.8 grade, ieri un seism cu magnitudine de 7 a fost înregistrat în Peru, iar astazi a fost randul Mexicului sa fie zguduit. Cu cateva ore in urma , un cutremur cu magnitudinea 6.1 grade a fost in apropierea coastelor Mexicului.
Stire preluata de pe:http://www.realitatea.net/

Hrana ta zilnica !

26 Septembrie
2 Cronici 4.1-22
Complet îmbrăcat în aur, templul semnifică dreptatea desăvârşită şi curată. Mai mult, închinătorul nu se putea apropia de templu înainte să fi trecut mai întâi pe la altarul de aramă pentru jertfe. Acest altar era pătrat, iar dimensiunile lui, „lung de douăzeci de coţi şi lat de douăzeci de coţi", erau identice cu cele ale locului preasfânt. Altfel spus, gloriile acestui loc preasfânt corespund cu măreţia şi cu perfecţiunea sacrificiului reprezentat de altar.
Apoi este „marea turnată", ai cărei doisprezece boi ne amintesc de lucrarea liniştită şi perseverentă a lui Hristos potrivit cu Efeseni 5.26, ca şi de statornicia de a Se manifesta în toate direcţiile, ca să reziste influenţelor externe şi să menţină curăţia. Numai după aceea sunt enumerate celelalte obiecte: lighenele, sfeşnicele, mesele, altarul de aur şi diferitele accesorii ale preoţilor, astfel încât să ne reamintească faptul că nu putem să ne bucurăm de adevărurile reprezentate de aceste obiecte, înainte să fi fost curăţiţi din punct de vedere moral la „marea de bronz" 
(Psalmul 26.6; 2 Corinteni 7.1).
Cu excepţia paharului şi a pâinii de la momentul Cinei, închinătorul nou-testamental nu mai are înaintea lui nici obiecte vizibile, nici «tainele» bisericeşti, nici ceremonialuri. In toată simplitatea, el este invitat să participe la Masa Domnului. închinarea sa este în duh şi în adevăr (Ioan 4.24).

25 septembrie 2013

Silvia Tarniceriu Serviciul de Inmormantare - La Cimitir

Multumita fratelui Daniel Branzei  care ne-a transmis un mesaj cu o pagina speciala  creata de un frate pe youtube. O pagina a Sliviei Tarniceriu, unde avem ocazia sa vedem serviciul de inmormantare de la cimitir.

Multumeste-i Domnului pentru fiecare incercare!

Chiar daca sunt pe fuga, in privinta timpului si mai am doar cateva minute pana plec la repetitiile de cor de la biserica, am intrat sa va las un gand.
Daca viata noastra ar fi monotona, fara probleme si toate lucrurile sunt pe fagasul lor normal, ar trebui sa ne dea de gandit.
Incercarile, ispita, presiunea pe care o face cel rau asupra noastra, si faptul ca in fiecare zi avem o confruntare si o lupta in care suntem una din persoanele implicate in aceasta lupta si confruntare spirituala, trebuie sa ne bucure tare mult. Stiti de ce....?
Asta arata ca suntem Copiii Domnului si ca nu suntem pe placul lui Satan, tocmai de aceea lupta ca sa ne doboare.
Numai ca, daca suntem bine innarmati si ramanem sub calauzirea Duhului Sfant...nu ne poate face nimic, si chiar daca ar ingadui Domnul sa ne amintim ceea ce spunea psalmistul David, in Ps. 23:4
Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie.


Eu sunt a lui ISUS!

Atunci cand iti abandonezi viata in mana Domnului, atunci cand te simti in siguranta alaturi de EL si zici..."ce bine e Doamne langa Tine", cand lupti contra pacatului si incerci si pe altii sa ii scoti din aceea mizerie, tocmai i-ai declarat razboi deschis celui rau.
Ca atare si el intra in alerta si incearca prin diferite metode sa iti distraga atentia, sa te ispiteasca, sa faca presiuni, sa iti  distraga atentia si concentrarea de la Sursa puterii tale, adica de la HRISTOS.
Se intampla exact ceea ce spuneam ieri in editorial, numai ca prin Duhul Sfant avem puterea necesara de a-i tine piept diavolului, asa ca....
" 'napoia mea Satano, eu sunt al lui Hristos si pentru mine s-a platit un pret prea scump"

Marile puteri ale lumii se pregătesc pentru un DEZASTRU MAJOR


SUA si RUSIA FAC PREGATIRI!
Sunt ape tulburi pe plan international, iar marile puteri ale lumii ar da semne ca se pregatesc de un dezastru de amploare. Potrivit site-ului http://ultimatesurvival.net/.
FEMA- Agentia  Nationala pentru Situatii de Urgenta din SUA a comandat alimente - conserve si mancare care poate fi pastrata pentru o perioada mai lunga de timp in valoare de 14.2 milioane de dolari. Aceasta trebuie sa fie livrata INAINTE de 1 octombrie 2013 
Tot FEMA a ordonat şi aducerea unei rezerve uriaşă de apă plată, ce trebuie livrată tot înainte de 1 octombrie. Mai mult, în fiecare zi începând cu data de 25 septembrie şi până pe 2 octombrie au loc verificări şi testări ale sistemelor de comunicaţii.

Pe plan militar nu va fi permisă nicio plecare pentru armata americană în intervalul 28 septembrie - 5 noiembrie, iar unităţile Gărzii Naţionale trebuie să îşi termine trainingul în domeniul "controlul revoltelor" până pe 30 septembrie 2013, ultima zi înainte de data de 1 octombrie.

Pe de altă parte, în Rusia se întâmplă lucruri asemănătoare. Ministerul de Interne din Rusia îşi pregăteşte oamenii pentru a "manageria situaţia în cazul unui dezastru major".

Mai mult, între SUA şi Rusia a fost semnat un acord mutual prin care ambele părţi se angajau să facă "schimb de experţi în cazul unor dezastre de amploare".

Unii vorbesc de efectele cometei ISON asupra Terrei. În orice situaţie, rămâne să vedem ce se va întâmpla.
Stire preluata de pe:http://jurnalul.ro/

Val de cutremure.


In urma cutremurului de ieri din Pakistan, cu intensitatea de 7.8 grade pe scara Richter, numarul victimelor decedate a urcat la 208, iar raniti sunt cateva sute, informeaza agentia britanica Reuters.
Astazi in Romania la orele diminetii s-au produs alte doua cutremure cu intensitatea de 3.3 si 3.4 in Moldova, jud Galati.
Luna septembrie a fost insotita de  un val de cutremure in Romania in numar de 17, respectiv zona Vrancea, Transilvania(Hunedoara) si Moldova(Galati).
Tot la granita Romaniei, in Bulgaria si Serbia acum doua zile s-au petrecut alte doua cutremure.
Trebuie sa recunoastem ca parca mai mult ca niciodata pamantul este zguduit din temelii.
Nu ne ramane decat sa ne rugam pentru cei care trec prin aceste catostrofe.
Astazi sunt cei din Pakistan...maine nu stim cine urmeaza...



Hrana ta zilnica !

25 Septembrie
2 Cronici 3.1-17
Cronicile prezintă construcţia Templului dintr-un unghi diferit faţă de cartea împăraţilor. Aceasta din urmă o vedea înainte de toate ca locul prezenţei lui Dumnezeu în mijlocul poporului Său. Cartea noastră urmează să ne-o arate mai degrabă ca fiind locul unde închinătorul este primit să-L întâlnească pe Dumnezeul său. Temelia Casei este stabilită pe acel Munte, Moria, unde harul lui Dumnezeu suspendase judecata şi consumase arderea-de-tot.
Cât priveşte Biserica, ştim, din declaraţia lui Petru şi din răspunsul Domnului Isus, pe ce stâncă este zidită: „Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu" (Matei 16.16, 18).
Solomon construieşte succesiv porticul, casa propriu-zisă şi locul preasfânt. Apoi confecţionează cei doi heruvimi mari, perdeaua şi cele două coloane, Iachin şi Boaz. înălţimea
extraordinară a porticului nu este menţionată decât aici: o sută douăzeci de coţi, adică de patru ori înălţimea casei. Nu este aceasta o ilustrare a Psalmului 24, care repetă v.7 în v.9, spunând: „Porţi, ridicaţi-vă capetele! Şi ridicaţi-vă, porţi ale eternităţii, şi va intra împăratul gloriei! Pentru o Persoană de o asemenea grandoare, ce poartă s-ar potrivi?

24 septembrie 2013

Cutremur cu magnitudinea de 7.8 grade

Aproape in fiecare zi de la inceputul saptamanii au fost un val de cutremure la granita cu Romania si chiar in Romania, si nu sunt decat cateva zile din aceasta saptamana. Acuma seara abia am apucat sa deschid  computerul ca o stire legata de acest subiect mi-a atras atentia.

Un seism violent a lovit Pakistanul cu putin timp in urma.

UPDATE: Cel puţin 46 de persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite în urma cutremurului puternic produs în sud-vestul Pakistanului, numeroase case fiind distruse, anunţă serviciile de urgenţă, citate de AFP.
UPDATE: Cel puţin 33 de persoane au murit şi alte 20 au fost rănite, în urma cutremurului puternic produs în sud-vestul Pakistanului, numeroase case fiind distruse, anunţă serviciile de urgenţă, citate de AFP.

UPDATE: Cel puţin cinci persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 produs în centrul Pakistanului, numeroase case fiind distruse, anunţă autorităţile locale, citate de AFP. "Am descoperit cinci cadavre sub dărâmături. Numeroase case au fost distruse şi ne temem că bilanţul victimelor ar putea creşte", a declarat Rafiq Lassi, şeful poliţiei din regiunea Awaran, situată în provincia Balucistan.
Un cutremur cu magnitudinea revizuită la 7,8 a avut loc marţi în centrul Pakistanului, fiind urmat de o replică de 5,9 şi alta de 4,7, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).



UPDATE: Cutremurul a fost resimţit şi în India.
Seismul a fost urmat de o replică de 5,9.

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 7,8 a avut loc marţi în centrul Pakistanului, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). Seismul a avut loc la ora 16.29 (14.29, ora României), în regiunea Awaran, la adâncimea de 22,9 kilometri. Epicentrul a fost la 69 de kilometri nord-est de oraşul Awaran, la 118 kilometri nord-vest de oraşul Bela, la 172 de kilometri sud de Kharan şi la 174 de kilometri nord de Uthal. Deocamdată nu au fost semnalate victime sau daune materiale importante.



Citeste mai mult pe: http://www.realitatea.net/ 

Biruitor prin ISUS HRISTOS!

Ca in fiecare dimineata, si astazi m-am apropiat de Cuvantul lui Dumnezeu.Citind mai departe in Evanghelia l-a care am ramas ieri dimineata (peste zi citesc din Vechiul Testament), astazi am citit pasajul cu femeia garbova din Luca 13.
Cati dintre noi nu ne-am intalnit pe strada cu femei sau barbati garbovi(aplecati de spate)...?
Sunt convinsa ca fiecare am avut ocazia aceasta, insa ceea ce nu am stiut noi niciodata, este cauza pentru care sunt asa.Sunt convinsa ca si voi, dar eu o spun in dreptul meu, de fiecare data cand am vazut o asemenea situatie, m-a uitat cu compasiune si am zis in gand..."biata femeie...cu siguranta sufera cu spatele". 
Voi nu a-ti gandit tot asa?Numai ca citind textul, vad ca mai poate exista o cauza, la care poate nu ne-am fi gandit niciodata.
Iti trece prin cap ca femeia sau barbatul "cocosat"pe langa care treci, e stapanit de un duh?
Iata ca in Luca 13:10-17, citim acest lucru.Femeia aceasta era chinuita de 18 ani, de un duh de neputinta. 18 aniiii....!!!! Enorm de mult, sa fii chinuit de un duh si nici macar sa nu stii sau poate ca da, dar nu incerci sa faci nimic pentru a te elibera...
De multe ori boala din trup poate fi rezultatul unei asupriri demonice. Stiu ca poate multi sunt sceptici in declaratia mea, insa lucrarea lui Satan nu este deloc de neglijat.Este atat de bine organizat incat nici nu realizam.Daca citim Noul Testament si in special Evangheliile, vedem ce lucrarea vasta are Satan si influenta pe care o poate avea asupra oamenilor fara de Dumnezeu, 
repet "fara de Dumnezeu"
Fara Hristos noi suntem robi ai pacatului, ai bolii, ai suferintelor, suntem sortiti mortii, insa putem fi liberi prin Hristos si jertfa LUI. Venirea Lui pe pamant a avut acest scop si pretul platit la Calvar are aceasta putere de a ne vindeca, de a elibera si de a  ne salva de sub puterea celui rau.
Ca si crestini, daca traim sub autoritatea lui Dumnezeu si plin de Duh Sfant, cel rau nu are putere asupra noastra, pentru ca niciodata  Duhul Sfant si demonii nu vor putea locui impreuna.
Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? Sau ce legătură are cel credincios cu cel necredincios?
Cum se împacă templul lui Dumnezeu cu idolii? Căci noi suntem templul Dumnezeului celui Viu, cum a zis Dumnezeu: „Eu voi locui şi voi umbla în mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, şi ei vor fi poporul Meu

2 Corinteni 6:15-16
Insa trebuie sa stim ca, noi ca si crestini nu vom fi scutiti de atacurile celui rau. 
Dar Isus ne spune in Cuvant:
„Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
 Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit.
 Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi.”

Noi vom primi autoritatea asupra puterii Satanei si impotriva tuturor capeteniilor sale, insa lupta care trebuie dusa este o lupta puternica, iar pentru asta trebuie sa fim bine ancorati in Hristos. Este o lupta in care postul si rugaciunea sunt elementele de baza.
Daca citim Marcu 9:17-29, vom intelege mult mai bine aceasta lucrare.

Şi un om din norod I-a răspuns: „Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu care este stăpânit de un duh mut. Oriunde îl apucă, îl trânteşte la pământ. Copilul face spumă la gură, scrâşneşte din dinţi şi rămâne ţeapăn. M-am rugat de ucenicii Tăi să scoată duhul, şi n-au putut.”
„O, neam necredincios!”, le-a zis Isus. „Până când voi fi cu voi? Până când vă voi suferi? Aduceţi-l la Mine.”
 L-au adus la El. Şi, cum a văzut copilul pe Isus, duhul l-a scuturat cu putere; copilul a căzut la pământ şi se zvârcolea făcând spumă la gură.
 Isus a întrebat pe tatăl lui: „Câtă vreme este de când îi vine aşa?” Din copilărie”, a răspuns el.
 „Şi de multe ori duhul l-a aruncat când în foc, când în apă, ca să-l omoare. Dar dacă poţi face ceva, fie-Ţi milă de noi şi ajută-ne.”
 Isus a răspuns: „Tu zici: „Dacă poţi!”… Toate lucrurile sunt cu putinţă celui ce crede!”
 Îndată tatăl copilului a strigat cu lacrimi: „Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele!”
 Când a văzut Isus că norodul vine în fuga mare spre El, a mustrat duhul necurat şi i-a zis: „Duh mut şi surd, îţi poruncesc să ieşi afară din copilul acesta şi să nu mai intri în el.”
 Şi duhul a ieşit, ţipând şi scuturându-l cu mare putere. Copilul a rămas ca mort, aşa că mulţi ziceau: „A murit!”
 Dar Isus l-a apucat de mână şi l-a ridicat. Şi el s-a sculat în picioare.
 Când a intrat Isus în casă, ucenicii Lui L-au întrebat deoparte: „Noi de ce n-am putut să scoatem duhul acesta?”
 „Acest soi de draci”, le-a zis El, „nu poate ieşi decât prin rugăciune şi post.”
Iata  un exemplu in care este vorba de un copil. Doar un copil...Niciodata nu ne-ar fi trecut prin cap ca un copil nevinovat ar putea fi stapanit de Satan.
Cand este intrebat tatal copilului:"de cata vreme face asa", tatal raspunde: "din copilarie".
Sunt lucruri care sunt inchinate lui Satan, iar daca copiii nostri intra in contact cu acestea, urmarea este clara, de-aceea trebuie sa ii ferim de tot ce se pare rau.
Ucenicii au incercat si ei sa-l elibereze, dar nu au putut, insa Isus le-a raspuns: „nu poate ieşi decât prin rugăciune şi post."
Odata angrenati intr-o asemenea lupta trebuie sa stim clar ca i-am declarat razboi Satanei si pentru aceasta trebuie sa fim pregatiti.Lupta cu cel rau nu este deloc usoara, este puternic si diplomat si se foloseste de tot felul de strategii ca sa ne infranga. Noi nu avem de luptat impotriva carnii si a sangelui, ci impotriva duhurilor, spune Cuvantul. Prin rugaciune, post si proclamarea Cuvantului, vom iesi biruitori, pentru ca biruinta este a DOMNULUI ISUS HRISTOS.
Când omul cel tare şi bine înarmat îşi păzeşte casa, averile îi sunt la adăpost.
Luca 11:21
Asadar luati toata armura lui Hristos, puneti-va coiful pe cap impotriva oricarui atac si nu va lasati invinsi.

Hrana ta zilnica !

24 septembrie
2 Cronici 2.10-18
Am înţeles, atunci când meditam asupra cărţilor împăraţilor, că Huram-Abi (sau Hiram), lucrătorul cel mai priceput dintre toţi, era o imagine a Duhului Sfânt. Tocmai sub călăuzirea luminată a acestui om, muncitorii pregătiţi de David îşi vor duce îndatorirea la bun sfârşit. În mod similar, credinciosul va fi apt să servească numai lăsându-se călăuzit de Duhul lui Dumnezeu. Să vedem în cartea Fapte cum Duhul comunică apostolilor poruncile Domnului: Fapte 1.2; 8.29; 13.2, 4; şi să luăm seama la vocea Lui. El ne va spune adesea, cum le-a spus şi lui Pavel şi însoţitorilor lui, «Nu face aceasta; nu merge acolo!» (Fapte 16.6-7).
O sută cincizeci şi trei de mii şase sute de bărbaţi au fost număraţi ca să facă această lucrare. Unii erau hamali, alţii tăiau piatra, în sfârşit, alţii erau supraveghetori. Aici sunt sugerate trei forme de activitate creştină:
1) Să porţi poverile în rugăciune.
2) Să scoţi pietrele vii din cariera lumii şi să le dai acolo formă: este lucrarea evanghelistului şi a altor slujbe.
3) Să veghezi asupra lucrării şi asupra lucrătorilor.
Avem un detaliu remarcabil: forţa de muncă era compusă din acei canaaniţi, străini, odată vrăjmaşi şi în robie faţă de Israel. Sub domnia împăratului păcii, ei devin slujitori folositori.

23 septembrie 2013

Stii cine a fost Silvia?

Sunt convinsa ca multi stim cine a fost Silvia Tarniceriu, dar tot la fel de convinsa sunt, ca inca mai sunt persoane care nu cunosc marturia acestei surori extraordinare care astazi nu mai este printre noi. De ce...? Fiindca Domnul a gasit cu cale sa o cheme acasa. Un exemplu de credinta neclintit in ciuda suferintelor prin care a trecut.Astazi Silvia are parte de intalnirea pe care a asteptat-o de atat timp...INTALNIREA CU MIRELE EI DRAG! Pana in clipa plecarii, Silvia a ramas neclintita in credinta si moartea nu a speriat-o deloc, ci din contra a fost rampa de lansare  catre vesnicie. Viata traita alaturi de Domnul a fost o marturie vie pentru cei din jurul ei. Am urmarit serviciile de priveghi si cel de inmormantare, si cei care a-ti urmarit, a-ti putut vedea dragostea  cu care a fost inconjurata, chiar daca trupul ei nu mai putea  misca. Ascultam cantarile cu care l-a laudat pe Domnul pana in ultima clipa.Si imi amintesc ca inainte de a pleca, nu cu mult timp a fost intr-o biserica in SUA, impreuna cu niste prieteni de ai ei, si in ciuda starii ei de sanatate, pentru ca iesise din spital si era constienta ca nu mai are mult de trait, Silvia avea zambetul pe buze si canta alaturi de prietenii ei. Una din cantarile pe care le-a cantat avea urmatoarele cuvinte:
Taria mea, taria mea...Esti Tu, esti Tu Isuse...In incercarea cea mai grea...Tu-mi dai puteri nespuse...
Incercarile si  suferinta au disparut din viata Silviei, insa noi inca avem parte de ele.As dori ca aceste cuvinte ale marturiei sale, sa ne dea putere si  sa ne mareasca credinta. Avem nevoie de incurajari in aceasta vreme.Citeam azi de dimineata un pasaj din Luca 12 si atat de mult m-a incurajat:
Vă spun vouă, prietenii Mei: să nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, şi după aceea nu mai pot face nimic.
Am să vă arăt de cine să vă temeţi. Temeţi-vă de Acela care, după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de El să vă temeţi.
Cancerul poate ucide trupul...insa doar atat, mai mult de atat nu poate face.
Silvia a crezut a crezut Cuvantul! 
Va indemn dar sa ascultati aceasta marturie si sunt convinsa ca veti fi incurajati, indiferent de situatia prin care treceti.

Luigi Mitoi - Apocalipsa 32 si 33


E DULCE VIATA CU ISUS!

Ce dulce-i viaţa cu Isus
Sub crucea Lui când te apleci,
Cu El ai vrea ca să rămâi...în veci de veci.

De rătăceşti nefericit,
Viaţa în chinuri îţi petreci,
De Îl ai pe Domnul, ai  alin...în veci de veci.

De stai într-un bordei sărac,
Prin mii de greutăţi să treci,
De Îl ai pe Domnul, eşti bogat...în veci de veci.

Poţi să pierzi averi şi ranguri,
Bogăţii cu rodul în spic;
Dacă n-ai pierdut credinţa,
Încă n-ai pierdut nimic.

După chip, cunoşti o floare;
Păsările – după cânt;
Aurul – după culoare;
Şi pe om – după cuvânt.

ISUS, e fericirea ta!
O, suflete, tu nu uita!
El bucurie îţi va da...în veci de veci.

Pentru ce-ti bate inima?

"Caci unde este comoara voastra, acolo este si inima voastra"
LUCA 12:34

Citind acest verset azi de dimineata mi s-a parut atat de logic fata de altadata, cand il citeam.
Nu are cum inima noastra sa bata pentru cer, daca 24 din 24  alergam pentru pamant !
Intr-adevar traim pe pamant si ne folosim de lucrurile care sunt pe pamant, insa a face din trairea noastra o pasiune pentru pamant, asta  determina ca si inima noastra sa fie legata de aceste lucruri.Tot ceea ce avem, gandurile, sentimentele, dorintele si hotararile noastre sunt preocupate doar de lucrurile din jur, ceea ce vor face ca si inima noastra sa fie atrasa de ele.Unde-i comoara, e si inima...
Dar ce inseamna pentru noi comoara....? Categoric cand se spune despre cineva ca este bogat, mintea noastra merge spre masina, casa, conturi bancare, bijuterii, etc....si cu cat  numarul acestor lucruri e mai mare, cu atat il consideram mai bogat. Insa trebuie sa stim un lucru, cu cat avem mai multe lucruri, cu atat si inima noastra este mai legata de ele si este spre dezavantajul nostru. Isus a spus:
"Mai lesne este să treacă o cămilă prin urechea unui ac, decât să intre un om bogat în Împărăţia lui Dumnezeu!”
Poti sa ai de toate in viata, daca nu Il ai pe HRISTOS, esti cel mai sarac.

 Îndeamnă pe bogaţii veacului acestuia să nu se îngâmfe şi să nu-şi pună nădejdea în nişte bogăţii nestatornice, ci în Dumnezeu, care ne dă toate lucrurile din belşug, ca să ne bucurăm de ele.  Îndeamnă-i să facă bine, să fie bogaţi în fapte bune, să fie darnici, gata să simtă împreună cu alţii, aşa ca să-şi strângă pentru vremea viitoare, drept comoară, o bună temelie, pentru ca să apuce adevărata viaţă.
1 Timotei 6:17-19
Adevarata comoara este in Isus Hristos. El ne da adevarata intelepciune de care avem nevoie, pentru a fi bogati in Hristos.
Inteleptul Solomon spunea,
Cu mine este bogăţia şi slava, avuţiile trainice şi dreptatea.
Proverbe 8:18 
Cand inima noastra va fi preocupata mai mult de lucrurile ceresti, atunci si inima noastra va bate pentru cer.
Cand  inima noastra bate pentru cer, cu-atat arde in noi dorul revenirii lui ISUS !

O zi de har !

Cat de maret este Dumnezeu !
Cuvintele-mi nu sunt deajuns sa pot descrie tot ceea ce simt acum....
Psalmi 84:10
Căci mai mult face o zi în curţile Tale decât o mie în altă parte; eu vreau mai bine să stau în pragul Casei Dumnezeului meu, decât să locuiesc în corturile răutăţii!
Imi doresc ca fiecare zi sa o pot petrece in Casa Domnului, dar din pacate cat traim pe acest pamant suntem datori sa si muncim pentru cele necesare supravietuirii.
Mi-as fi dorit ca ziua de azi sa nu se mai termine...si ma rog Domnului ca fiecare zi sa o faca la fel, plina de har.

Multumesc pentru toate binecuvantarile spirituale de care am avut parte si azi.
Toata gloria este a LUI !

Hrana ta zilnica !

23 Septembrie
2 Cronici 2.1-9
Relaţiile dintre Hiram, împărat al Tirului, şi Solomon prefigurează relaţiile pe care Israel le va avea cu toate naţiunile pământului în perioada împărăţiei de o mie de ani. Atunci „pământul va fi plin de cunoştinţa Domnului, aşa cum apele acoperă marea. Şi va fi aşa în ziua aceea: rădăcina lui Isai va sta steag al popoarelor; naţiunile o vor căuta şi locul Său de odihnă va fi glorios" (Isaia 11.9-10). Hiram îl binecuvântează pe Domnul care a făcut cerurile şi pământul (v.12).
Pe lângă tot ceea ce strânsese în dragostea lui pentru casa lui Dumnezeu, David pregătise şi muncitori care să împlinească lucrarea (sf. v. 7; vezi şi 1 Cronici 22.15-16). La fel este cu lucrarea Domnului astăzi. Lui îi sunt necesari lucrători pregătiţi cu multă atenţie în vederea oricărei lucrări pentru El. Angajarea prea devreme într-o lucrare poate duce la un serviciu prost îndeplinit. Dumnezeu, Cel care a pregătit lucrările, tot El a şi chemat, apoi a instruit lucrători pentru a le face. Efeseni 2.10 ne reaminteşte că suntem lucrarea Sa, creaţi în Hristos Isus pentru fapte bune, pe care Dumnezeu le-a pregătit dinainte, ca să umblăm în ele".

22 septembrie 2013

Cel mai mare atac impotriva crestinilor

Ne-am gandit vreodata ca in timp ce noi iesim de la biserica si mergem acasa linistiti servind pranzul, altii crestini isi pierd viata?

Un dublu atentat sinucigaş comis în faţa unei biserici a provocat moartea a cel puţin 53 de persoane şi rănirea altor peste 100, duminică, la Peshawar, oraş mare situat în vestul Pakistanului, au anunţat autorităţile locale.



Acesta este unul dintre cele mai sângeroase atacuri comise vreodată împotriva creştinilor din Pakistan, ţară musulmană în proporţie de 95 la sută. Creştinii reprezintă aici aproximativ 3 la sută din populaţie şi au devenit victimele discriminării, dar sunt rareori vizaţi de atentate.
Bilanţul de 53 de morţi şi peste 100 de răniţi a fost oferit AFP de medicul Sher Ali, din cadrul spitalului Lady Reading, principalul spital public din Peshawar.
Acesta ar putea creşte, "deoarece majoritatea răniţilor sunt în stare critică", a declarat la faţa locului responsabilul de administraţia oraşului, Sahibzada Anees.
Cei doi kamikaze au declanşat încărcătura de explozibil pe care o purtau asupra lor la ieşirea de la slujbă, a precizat el.
Nord-vestul Pakistanului este un bastion al numeroaselor grupări rebele islamiste, între care Mişcarea talibanilor din Pakistan (TTP), autoarea a numeroase atentate, dintre care unele împotriva minorităţilor religioase, soldate în total cu peste 6.000 de morţi din 2007.



Stire preluata de pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ 

Cred ca in aceste momente este bine ca rugaciunile noastre sa fie indreptate spre toti crestinii din tarile musulmane. Domnul sa le intareasca credinta si El sa fie mangaietorul familiilor indurerate.

Hrana ta zilnica !

22 Septembrie
2 Cronici 1.1-17
Suntem introduşi dintr-o dată în împărăția măreţului Solomon. Numele lui, semnificând „cel plin de pace", ne atrage atenţia asupra lui Hristos, „Prinţul păcii" (Isaia 9.6), a cărui domnie viitoare este frumos ilustrată în pasajele şi descrierile pe care urmează să le citim. Facem precizarea că aceste capitole surprind în principal împărăţia şi adorarea pe pământ a lui Mesia al lui Israel. Şi încă o dată gândurile noastre se îndreaptă, prin analogie sau prin contrast, asupra Bisericii şi a Capului ei.
Cererea pe care Domnul o discerne în inima tânărului împărat este similară celei a apostolului Pavel făcută în favoarea efesenilor. Pavel i-a amintit în rugăciune, pentru ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl gloriei, să le dea un duh de înţelepciune şi de descoperire în cunoaşterea deplină a Lui, iar ochii inimii lor să fie luminaţi (Efeseni 1.16-18).
„Pentru că Domnul dă înţelepciune; din gura Lui ies cunoştinţa şi priceperea", a scris Solomon în cartea Proverbe (2.6). Fie ca să dorim să ne aflăm în posesia acelei înţelepciuni de sus şi să o cerem de la Cel „care dă tuturor cu dărnicie şi nu reproşează" (Iacov 1.5).