Versetul zilei

14 septembrie 2013

Nu mai există nici lume spirituală și nici viață de apoi, spune stiinta.

Am intrat sa imi citesc mesajele, insa nici nu am apucat sa deschis bine, mi-a atras atentia o stire  care m-a socat. 

Dacă religia ne învață că sufletul, în funcție de evoluția sa pe Terra, poate merge în Rai sau Iad, pe de cealaltă parte știința susține că fenomenul morții nu este nimic altceva decât o iluzie generată de creier.
Din această cauză, nimeni nu poate preciza cu exactitate ceea ce însemnă cu adevărat sfârșitul biologic. Oamenii de știință de la Universitățile din Edinburgh şi Cambridge susțin că au reușit să descifreze misterul morții biologice. Tot ceea ce se spunea despre această experiență, existenţa tunelului cât și luminile specifice, sunt reprezentări prin care creierul încearcă să-și explice întreg fenomenul, scrie efemeride.ro.
Moartea este pur și simplu sfârșitul, din punctul de vedere al științei și lumea spirituală nu există pentru că totul se termină aici pe Terra. Știința se îndepărtează considerabil de religie, cât și de lumea spirituală și oferă o abordare statică asupra morții. Astfel, în opinia cercetătorilor, nu mai există nicio lume spirituală și nici viață de apoi.

Articol preluat de pe: http://www.realitatea.net 

Hrana ta zilnica!

14 Septembrie
1 Cronici 25.1-8; 26.13-19
Darurile, responsabilităţile şi diferitele servicii sunt, aşa cum am amintit ieri, împărţite de Capul Bisericii. Dar credinciosul este invitat să dorească aceste daruri şi să le ceară de la Domnul. „Râvniţi cele spirituale, dar mai ales să profeţiţi ... Cine profeţeşte vorbeşte oamenilor spre zidire şi încurajare şi mângâiere" (1 Corinteni 14.1-3). Este oare dorinţa fiecăruia dintre noi să fie astfel folosit de Domnul? Atunci să-I cerem să ne acorde unul dintre aceste daruri spirituale nu ca să ne dăm importanţă, ci având în vedere binele Adunării şi gloria Domnului Isus. După cei care profeţeau (cap. 25), cei amintiţi din nou sunt uşierii sau supraveghetorii (cap. 26). 
Iată un serviciu care este demn de dorit! „Dacă cineva doreşte să facă lucrarea de supraveghere, bun lucru doreşte" (1 Tim. 3.1).
II regăsim aici pe Obed-Edom împreună cu cei opt fii şi cu cei şaizeci şi doi de descendenţi ai săi. El onorase chivotul. Acum, Dumnezeu este acela care îl onorează şi-1 binecuvântează (26.4-8,15). Dumnezeu încredinţează acestei familii casa magaziilor. De ei va depinde hrana preoţilor, care este o imagine a învăţăturii în Adunare. Importantă responsabilitate, în adevăr! (Matei 24.45-46).

13 septembrie 2013

Alin si Emima Timofte - Ierusalim

Ierusalim vreau sa pasesc pe strazile tale.....
Este atat de minunat sa ai siguranta aceasta, ca intr-o zi vei pasi pe strazile Ierusalimului cel nou,
orasul de sus, orasul care ne asteapta sa pasim pe strazile sale, iar Mirele nostru drag ne va astepta in prag!
Urmarind studiul fratelui Luigi Mitoi, Apocalipsa 55 pe care  vi-l recomand sa il ascultati, parca mai mult ca niciodata imi doresc sa ajung sa locuiesc in acest oras.Mintea noastra nu poate intelege acum ce ne asteapta sus, insa trebuie sa Il credem pe Dumnezeu pe cuvant.
Vino Doamne Isuse !

Iată, Eu vin curând !

Pentru că nu se aduce repede la îndeplinire hotărârea dată împotriva faptelor rele, de aceea este plină inima fiilor oamenilor de dorinţa să facă rău.
Proverbe 8:11
Avand putin timp la birou, desi in ultima vreme nu prea mai am...am luat Biblia sa citesc cateva versete. M-am abatut asupra unui capitol din cartea Eclesiastul cap 8. Citind acest capitol am dat peste versetul de mai sus.De multe ori poate comportamentul celor din jur, rautatea si toate pacatele care se fac, ne-au facut sa ne punem anumite intrebari: "Doamne, pana cand ne mai suporti?" sau "Doamne,  ma mir ca nu ne pedepsesti acum?". Este o intrebare care se naste in noi, mai ales cand citim sau auzim o anumita veste sau stire despre anumite situatii dezgustatoare, chiar dezastruase, pe care le creeaza omul. "Gandurile omului sunt indreptate in fiecare zi doar spre pacat", a spus Domnul,  l-a scurt timp dupa ce l-a facut pe om:
Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău.Geneza 6:5
cu toate ca  omul a fost creat dupa chipul Sau si l-a facut fara prihana:
"Numai iată ce am găsit: că Dumnezeu a făcut pe oameni fără prihană, dar ei umblă cu multe şiretenii"
Eclesiastul 7:29 
Daca ne amintim de Anania si Safira si de modul cum au fost pedepsiti cand au fost prinsi ca au mintit, si daca ne-ar pedepsi si pe noi Dumnezeu la fel, cu siguranta nu am indrazni sa mai pacatuim.Dar pentru faptul ca nu se aduce repede la îndeplinire hotărârea dată împotriva faptelor rele, de aceea este plină inima fiilor oamenilor de dorinţa să facă rău.
Iata de ce omul continua sa faca rau in fiecare zi !
Dar oare ne-am intrebat vreodata de ce Dumnezeu nu intervine?
Care este motivul pentru care este amanata pedepsirea celor care savarsesc faradelegea?
Inainte de a pleca la servici am citit  Luca 9, si in versetul 56, am gasit unul din motivele pentru care Dumnezeu gandeste diferit de noi.Atunci cand Domnul Isus isi cauta un loc de gazduire intr-un sat locuit de samariteni, nimeni nu ii oferea. Iacov si Ioan erau foarte suparati si cereau Domnului sa le dea voie sa coboare foc din cer peste locuitorii acelui sat, dar Domnul le raspunde:
 "Căci Fiul omului a venit nu ca să piardă sufletele oamenilor, ci să le mântuiască.”
Noi in anumite situatii suntem atat de radicali, "ai gresit, n-ai decat sa platesti", insa Dumnezeu este indurator si milos spune David,
Dar Tu, Doamne, Tu eşti un Dumnezeu îndurător şi milostiv, îndelung răbdător şi bogat în bunătate şi în credincioşie. Psalmii 86:15 
Pentru faptul ca Dumnezeu nu intervine ACUM, ar trebui sa multumim si sa devenim mai  intelepti. Am hotari  sa pazim poruncile Sale si nu sa le calcam in continuare, pentru ca este drept, Dumnezeu este indurator, dar la sfarsit exista o judecata.
 Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă.
2 Petru 3:9
 Astazi avem ocazia sa stam in fata unui Dumnezeu care sta pe scaunul de indurare, maine s-ar putea sa fim in fata unui Dumnezeu care sta pe scaunul de judecata !
„Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui"
Apocalipsa 22:12


Hrana ta zilnica !

13 Septembrie
1 Cronici 23.1-6 şi 23.24-32
David îl aşază pe Solomon alături de el pe tron. Nu se face aici nici o menţiune despre conspiraţia lui Adonia, nici despre împrejurările încoronării noului împărat. În consecinţă, aici
putem să ne ridicăm la înălţimi mai mari decât în 1 împăraţi şi să-L vedem pe Fiul aşezat cu Tatăl pe tron (vezi Apocalipsa 3.21). Dintre activităţile lui Isus în glorie, una ne este descoperită în Efeseni 4.8-12: „Suindu-Se în înălţime, ... a dat daruri oamenilor ... pe unii apostoli şi pe unii profeţi şi pe unii evanghelişti şi pe unii păstori şi învăţători, pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos".
Aici, ca şi în capitolele următoare, asistăm la desemnarea fiecărui lucrător: supraveghetori, administratori, judecători, uşieri, cântăreţi, împărţiţi după cele trei case părinteşti ale leviţilor. Funcţiile lor sunt precise, mai ales cele legate de serviciul esenţial al laudei. Să-L adori şi să-L lauzi pe Dumnezeu în fiecare dimineaţă şi în fiecare seară este un serviciu de mare privilegiu ... şi se află la îndemâna noastră (v. 30; Ps. 92. 1, 3).
În capitolul care urmează îi găsim pe preoţi, fiii lui Aaron, împărţiţi în douăzeci şi patru de grupe.

12 septembrie 2013

Analiza unei zile din viata noastra!


Traim cu totii într-un univers ciclic. Totul în jurul nostru se repeta: secundele, minutele, orele, zilele, anii, anotimpurile, somnul, respiratia, bãtãile inimii... 
Viata e formatã dintr-o întreagã  gamã de cicluri  si adãugãm în fiecare zi cîte o cãrãmidã la zidul vietii noastre.

Un mecanism important al corpului este bioritmul cotidian al organelor interne. Despre bioritmul corpului uman s-a scris destul de mult, dar despre cel al organelor interne, mult mai putin. Johanna Paungger si Thomas Poppe, în cartea “Aus eigener kraft”, fac o descriere amãnuntitã a ritmului functiilor organelor noastre interne.
Autorii afirmã cã fiecare dintre organele corpului au o activitate maxima timp de 2 ore pe zi, dupã cum urmeazã: 

vezica biliarã (23:00-1:00) 
ficatul (1:00-3:00) 
plãmînii (3:00-5:00) 
intestinul gros (5:00-7:00) 
stomacul (7:00-9:00) 
splina si pancreasul (9:00-11:00) 
inima (11:00-13:00) 
intestinul subtire (13:00-15:00) 
vezica urinarã (15:00-17:00) 
rinichii (17:00-19:00) 
circulatia sangvinã (19:00-21:00)
iar o acumulare generalã de energie se face între orele 21:00 si 23:00. 

Haideti sã încercãm sã analizãm, din acest punct de vedere al autorilor, o zi din viata noastrã! 


Stomacul, splina, pancreasul
 
E f.important cum ne trezim dimineata. Dacã am încerca sã observãm cum se trezesc animalele dimineata, am constata cã ele mai întîi se întind, începînd fãrã grabã noua zi. Sã luãm exemplu de la animale si sã încercãm sã ne trezim dimineata linistiti, acordîndu-ne cîteva clipe de relaxare înainte de orice activitate zilnicã. Multi se trezesc dimineata cu “sufletul la gurã”, cu teama cã nu au timp de a rezolva ceea ce si-au propus... Ar fi bine sã ne trezim putin mai devreme decît o facem de obicei pt a simti linistea dinaintea zilei care abia începe. 
Între orele 7:00 si 9:00, functiile stoma­cului sînt la valoare max, deci trebuie sã luãm micul dejun farã grabã. Ar trebui sã tinem cont si de calitatea si cantitatea alimentelor pe care le consumãm la aceastã masã. 

În intervalul orar 9:00-11:00
 lucreazã intens splina si pancreasul, sto­macul odihnindu-se. În acest interval e recomandat sã nu consumãm alimente greu digerabile.. Pancreasul e cel care controleazã nivelul glicemiei. E de preferat sã nu consumãm prea multe dulciuri pt a nu forta functia pancreasului.. Splina, “cimitirul trombocitelor”, dacã nu functioneazã corect, se poate perturba nivelul trombocitelor din sînge. 

Inima, intestinul subtire
 

Între orele 11:00 si 13:00, activitatea inimii e la capacitate max. În aceastã perioadã nu se recomandã mese copioase, care presupun un consum suplimentar de energie, care va fi luat din energia necesarã activitãtii intense a inimii. 

Intestinul subtire are o activitate intensã între orele 13:00 si 15:00. Autorii afirmã cã nu de multe ori s-a observat cã un angajat cu norma redusã de muncã realizeazã la serviciu la fel de mult ca un angajat cu norma întreagã... De ce? Din cauza randamentului scãzut al organismului dupã orele 13, mai ales dupã un prînz copios.. Activitatea intestinului subtire, cu rol imp. în procesul de digestie, e ghidatã de sistemul nervos vegetativ, a­ceasta putând fi blocatã sau dereglatã de stres sau nervozitate.
Din acest motiv se re­comandã ca masa de prînz sã fie luatã în liniste.
Între orele 15:00 si 17:00 e perioada în care functioneazã la maximum vezica urinarã. Vezica urinarã are un rol imp în dezintoxicarea organismului, alãturi de rinichi. Acest lucru poate fi accelerat cu ajutorul ceaiurilor diuretice, care au un efect maxim dacã sînt bãute pînã la ora 19:00, deoarece între orele 17:00 si 19:00 rinichii functioneazã intens. Dacã în acest interval orar, puteti beneficia, alãturi de un ceai diuretic, si de un masaj de relaxare, se produce o dezintoxicare mai eficientã a corpului.

Dupã ora 19:00 e bine sã nu se consume o cantitate prea mare de lichide, înainte de somnul de noapte.

Circulatia sangvinã are o activitate intensã între orele 19:00 si 21:00. Autorii spun cã dacã multi pãrinti au zilnic o pro­blemã cu adormitul copiilor înainte de ora 19:00, dupã aceastã orã, trimisul la culcare devine deseori “o bãtãlie crâncenã”, care de obicei e cîâtigatã de cãtre copii. Acest lucru nu se întîmplã fãrã motiv: între orele 19:00 si 21:00 circulatia sangvinã functioneazã cel mai bine. În aceastã perioadã, corpul si spiritul se gîndesc la cu totul altceva decît la dormit.

De la ora 21:00 pînã la ora 23:00 se realizeazã o acumulare intensã de energie în corp
. Aceste 2 ore ale recuperãrii energiei se numesc la chinezi, dupã un meridian al corpului, “triplul încãlzitor”. Cei care sînt în aceastã perioadã sensibili la frig, cei care nu pot dormi decît într-o camerã încãlzitã nu ar trebui sã ignore acest semnal. Undeva s-a creat un dezechilibru fizic sau emotional si necesitã atentie. Pt multi dintre noi, cele 2 ore sunt pline de vitalitate. Acest lucru e mai usor vizibil la tineri, care în aceastã perioadã se gîndesc sã meargã la distractii si nu la somn. Multora dintre noi ni s-a imprimat ideea, ani de-a rîndul, cã seara trebuie sã ne culcãm devreme, corpul refãcîndu-se prin somn pînã la miezul noptii. Poate cã aceste vorbe sînt de fapt interpretarea gresitã a ideii cã noi acumulãm intens energie între cele 2 ore.
Vezica biliarã si ficatul 
Între orele 23:00 si 1:00 se realizeazã intens functiile vezicii biliare. Aceasta, care contribuie cu secretiile ei la digestie, e un organ care, prin disfunctia lui, dã mari probleme întregului organism. Cei care se trezesc des noaptea în aceastã perioadã trebuie sã-si punã cumva problema unei functionãri gresite a bilei sau a ficatului.. Stresul si mîncarea consistentã cu prãjeli si grãsimi seara împiedicã o functionare corectã a bilei. Compresele umede si calde aplicate pe zona ficatului sînt benefice în acest interval orar. Ceaiul fierbinte, bãut cu înghitituri mici, mai ales cel de pelin, bãut cu 20 de minute înainte de masã, ajutã la activarea functiei bilei. Sucul de ridichi ajutã de asemenea. E de mare importantã descongestiona­rea intestinului gros care, dacã nu se reali­zeazã în mod natural, se poate face cu ajutorul unor clisme. În acest interval orar ar trebui evitate, pe cît posibil, bãuturile si alimentele reci. Dacã sînt probleme în fun­c­tionarea bilei sau a ficatului, munca des­fã­suratã în perioada noptii e foarte noci­vã, deoarece nu se pot reface cele 2 organe. Mai avem încã 6 ore din noapte pt a încheia ciclul de functionare al organelor interne pe parcursul unei zile.
Astfel, între orele 1:00 si 3:00 functioneazã intens ficatul.. Acesta, dacã are o structurã deterioratã, se poate reface în anumite conditii, importantã fiind odihna prin somn alãturi de o bunã încãlzire a corpului. Functia ficatului suferã din cauza toxicitãtii mãrite a unor alimente, a alcoolului, nicotinei, cît si a stresului. De retinut e cã alcoolul si nicotina au un efect mult mai dãunãtor între orele 1:00 si 5:00 dimineata.
Între orele 3:00 si 5:00 dimineata e rîndul plãmînilor sã functioneze intens. Multi fumãtori au un acces de tuse dimineata pt cã plãmînii au lucrat toatã noaptea si acum dau afarã substantele care nu trebuie sã fie în interiorul lor. 
Între orele 5:00 si 7:00 dimineata, intestinul gros are o functie maximã
. Hrana stã în intestinul subtire circa 2 ore, iar în cel gros, chiar 20 de ore. Scaunul subtire indicã probleme de digestie în in­testinul subtire, iar constipatiile pun în evi­dentã o crestere a toxicitãtii organismului.

Alungati bãtrînetea!

  Cu ajutorul celor doi autori, iata cîteva aspecte ale ceasului nostru interior. Cunoasterea acestor ritmuri ne face sã avem încredere în instinctele noastre, actionînd corect pentru a ajuta functiile organismului.. E foarte important sã nu simtim cã îmbãtrînim o datã cu vîrsta, cãci starea bunã a intelectului, puterea de a munci, de a iubi scad considerabil îmbãtrînirea.

Sã ne ascultãm ceasul interior si sã încercãm sã ne adaptãm ritmului sãu. 

 (material primit pe email)

Diferenta dintre prieteni !


Un simplu prieten, nu te-a vazut niciodata plangand.
Un prieten adevarat are umerii umezi de la lacrimile tale.
Un simplu prieten, nu stie prenumele parintilor tai.
Un prieten adevarat are numarul de telefon al parintilor tai in agenda telefonica.
Un simplu prieten aduce la ziua ta un cadou.
Un prieten adevarat soseste mai devreme pentru ca sa te ajute la pregatiri si ramane mai tarziu ca sa te ajute sa faci curat.
Un simplu prieten se supara cand il suni in preajma orei lui de culcare.
Un prieten adevarat te intreaba de ce ti-a luat atat de mult pana l-ai sunat.
Un simplu prieten considera ca prietenia voastra a luat sfarsit cand apare
prima cearta intre voi.
Un prieten adevarat te suna imediat dupa cearta.
Un simplu prieten se asteapta sa fii mereu la dispozitia lui.
Un prieten adevarat este mereu in preajma ta.

Hrana ta zilnica !

12 Septembrie
1 Cronici 22.1-19
Casa la care s-a gândit David şi pe care Solomon a construit-o este o imagine a viitorului loc de poposire a lui Dumnezeu în mijlocul lui Israel. Totuşi, multe dintre detaliile referitoare la pregătirea şi construirea ei ne vor ajuta să înţelegem mai bine, prin comparaţie, marile adevăruri ale Noului Testament cu privire la Biserică. În acelaşi fel în care aria lui Ornan (unde se oferea sacrificiul) va constitui terenul casei, lucrarea lui Hristos la cruce va fi fundamentul Bisericii.
Acelaşi adevăr ar apărea sub o altă formă, dacă i-am considera pe David şi pe Solomon împreună, ca un singur prefigurator al Domnului Isus. David ne vorbeşte despre un Hristos suferind şi respins; el a pregătit - în necazul lui (v.14) - tot ce era necesar pentru construirea casei lui Dumnezeu. Solomon îl reprezintă pe Hristos glorificat, construindu-Şi Adunarea şi fiind gata să apară împreună cu ea ca să domnească peste întregul univers. Materialele, în special „pietrele vii", care sunt credincioşii, n-au putut fi puse împreună fără suferinţele şi moartea Domnului Isus.
 Dar înălţarea Lui a fost necesară pentru ca Biserica să poată fi construită. Această construcţie nu este încheiată în prezent. Poate că nu-i mai lipseşte decât o singură piatră. Vei fi tu această piatră?

11 septembrie 2013

Omul are duh, suflet si trup

Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuşi pe deplin; şi duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.
1 Tesaloniceni 5:53
 Citind acest verset, m-a facut sa ma gandesc la Trinitatea lui Dumnezeu.
Toti stim ca exista un singur Dumnezeu, dar in Dumnezeu sunt trei persoane:
Dumnezeu-Tatal, Dumnezeul-Fiul si Dumnezeu-Duhul.Aceste persoane au existat inca de la inceput. Daca mergem in Geneza si citim primul capitol vom vedea ca fiecare verset incepe prin: Dumnezeu a zis, iar in vesetul 26 scrie:
"Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră"
Stim ca de la inceput ca Dumnezeu nu era singur, ci dialoga cu cineva atunci cand s-a hotarat sa il creeze pe om.
Omul care este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, descopera in propria sa fiinta trinitatea, DUH, SUFLET SI TRUP, asa cum sta scris in versetul de mai sus.
Cand Pavel le-a scris Tesalonicenilor  s-a rugat ca toate acestea sa fie pazite si fara prihana, ceea ce inseamna ca unul din acestea pot fi bolnave.Adeseori duhul  nostru poate fi bolnav, sufletul ori trupul, dar ca sa fie in armonie intreaga trinitate a omului este nevoie ca fiecare in parte sa fie sanatos.
Un duh mahnit usuca oasele, spune inteleptul Solomon in Proverbe 17:22, cu alte cuvinte imbolnaveste si trupul.
Mi-am adus aminte de una din multimea de discutii pe care am avut-o cu colegii mei.La nivelul declaratiilor sunt foarte religiosi, cred in Dumnezeu, insa cand ajunge discutia despre suflet si trup, aici nu mai suntem pe aceeasi lungime de unda.Pentru ei, ca si pentru multi altii, sufletul si trupul sunt una si aceeasi. Daca suflarea se opreste...totul s-a terminat....Ori avem in Scriptura atatea versete care ne arata clar diferenta dintre duh,suflet si trup.
Matei 10:28
Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă.
Evrei 4:12
Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.
Psalmi 16:9
De aceea inima mi se bucură, sufletul mi se înveseleşte, şi trupul mi se odihneşte în linişte.
Iov 12:10
El ţine în mână sufletul a tot ce trăieşte, suflarea oricărui trup omenesc.

 In Cartea Marcu 12:30, avem porunca data de ISUS, care se refera la dragostea pe care trebuie sa o avem din adancul fiintei noastre, si aici nu se refera doar la o dragoste manifestata din inima, ci  o dragoste complexa, din inima, din suflet, cu tot cugetul si cu toata puterea.
„Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi cu toată puterea ta”.
Inchei prin a ma ruga si eu, ca:
Dumnezeul păcii să ne sfinţească El însuşi pe deplin; şi duhul nostru, sufletul nostru şi trupul nostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

Multumesc pentru inca o zi...


„Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să ştiu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare. El Îmi trezeşte în fiecare dimineaţă, El Îmi trezeşte urechea să ascult cum ascultă nişte ucenici.
Isaia 50:4

E minunat sa deschizi ochii si sa vezi ca ai mai primit inca o zi de la Dumnezeu.
Dimineata este momentul cel mai potrivit in care poti sa o iei inaintea zorilor si sa vii inaintea lui Dumnezeu multumindu-i. Poate ti se pare normal sa deschizi dimineata ochii si sa te ridici din pat, sa mergi la patul copiilor si sa vezi ca sunt in viata...insa nu este asa...
Daca si tu si eu suntem in viata, este doar pentru faptul ca ISUS ne iubeste pe amandoi, atat pe mine, cat si pe tine.
Dimineata este momentul in care putem veni cu lauda inaintea Lui vestindu-i bunatatatea Sa. Astazi  El si-a innoit si credinciosia, si bunatatea.
Astazi, Ii putem multumi lui Dumnezeu inca o data.

Hrana ta zilnica !

11 Septembrie
1 Cronici 21.14-30
Tot pe acest munte, Moria, Avraam îl adusese odată ca jertfă pe fiul său, Isaac (Geneza 22.2; 2 Cronici 3.1). Însă Dumnezeu oprise mâna lui Avraam în acelaşi fel în care acum opreşte mâna îngerului. Judecata divină astfel deturnată ia acum forma unui foc, consumând jertfa oferită de David (v. 26). După ce i se prezentase o jertfa înlocuitoare, care 1-a substituit pe Isaac, Avraam a pus locului acestuia numele „Jehovah-Jireh", adică: „La muntele unde Domnul va purta de grijă" (Geneza 22.14).
În ce ne priveşte, cunoaştem solemnitatea acelei purtări de grijă şi, de asemenea, cine a fost Acela care a trebuit să primească în locul nostru loviturile judecăţii lui Dumnezeu. Vocea care aici îi spune îngerului: „Destul", îi porunceşte apoi să-şi pună iarăşi sabia în teacă; şi această voce este aceeaşi cu cea care într-o zi va trebui să spună: „Trezeşte-te, sabie, împotriva păstorului Meu şi împotriva omului care este tovarăşul Meu ... loveşte păstorul" (Zaharia 13.7). Ce taină minunată şi de nepătruns! Judecata pe care o meritam s-a depărtat pentru totdeauna de la noi, pentru că a căzut asupra Celui zdrobit în locul nostru: Isus, Păstorul rânduit de Dumnezeu, Păstorul nostru cel bun, este „însoţitorul Domnului".

10 septembrie 2013

Inca traim o vreme de har....

Ana L-a trimis legat la marele preot Caiafa.
Ioan 18:24

Sunt convinsa ca fiecare dintre noi am citit de atatea ori pasajele care descriu judecarea si condamnarea lui ISUS. Nu demult am recitit acest pasaj fiind scris in fiecare Evanghelie, dar de fiecare data cand citesc, incerc sa merg cu gandul acolo. Ma straduiesc, dar oricat as vrea sa inteleg toate acele momente, nu le voi putea intelege niciodata pe deplin.
Am urmarit in Scriptura fiecare pas a lui Isus cat a fost pe pamant. A facut atatea minuni in cei trei ani si jumatate, si cu toate vindecarile si eliberarile facute, cu toate facerile de bine...cu toate acestea in fiecare clipa cautau si se sfatuia, ce vina sa Ii gaseasca ca sa poata fii condamnat. 
Ei turbau de mânie şi s-au sfătuit ce ar putea să facă lui Isus.Luca 6:11
L-au purtat de la Ana la Caiafa, l-au dus inaintea lui Pilat, dar nimeni nu I-a gasit nici un fel de vina. Nu I-au gasit vina, pentru ca EL este Singurul care a fost  fara vina.Pilat nu a gasit nici o vina: 
Pilat a zis preoţilor celor mai de seamă şi noroadelor: „Eu nu găsesc nicio vină în Omul acesta.” Luca 23:4,
Irod la fel nu a gasit vina in El:
Nici Irod nu I-a găsit nicio vină, căci ni L-a trimis înapoi; şi iată că Omul acesta n-a făcut nimic vrednic de moarte", Luca 23:15, cu toate acestea  a fost urat de moarte.
 A fost urat atunci, este urat si astazi.
 In Faptele apostolilor 13:28 scrie,
Măcar că n-au găsit în El nicio vină de moarte, totuşi ei au cerut lui Pilat să-L omoare.
Fiindca ne-a iubit, a acceptat si moartea !
Astazi traim vremuri in care ucenicii Domnului sunt prigoniti si sunt urati. Scriptura ne-a avertizat asupra acestor vremuri, cu toate acestea multi dintre noi nu suntem pregatiti a accepta prigoana sau a plati pretul pentru Hristos. Citisem zilele trecute, ca in multe locuri crestinii au inceput sa fie prigoniti si maltratati pentru faptul ca sunt ucenici ai lui Hristos.Zilele trecute  o imagine atat de cruda era postata pe mai multe site-uri crestine, si cred ca si  pentru dumneavoastra este la fel.
Acest crestin dintr-o tara din Arabia Saudita a fost maltrat, doar pentru faptul ca avea acasa o BIBLIE.Aceasta este una din metodele pe  care o aplica guvernul iranian, dar mai multe puteti gasi pe:
http://themuslimissue.wordpress.com
Cate Biblii avem noi in casa...?Nu ne controleaza nimeni (inca), si o tinem uitata prin biblioteca..!
Va veni vremea cand ne vom dori sa citim un verset si poate nu vom mai avea de unde....
Am stat si m-am gandit in mod special la noi, romanii...chiar suntem binecuvantati. Traim vremi de har in tara noastra, dar multi suntem inconstienti si nu profitam de aceste vremuri binecuvantate. Putem merge sa raspandim Evanghelia in fiecare catun uitat de lume, acolo unde nu au auzit despre Dumnezeu, dar nu o facem....
Nu o facem din comoditate, nu o facem ca nu vrem sa renuntam la confort, la urma urmei, nu o facem ca nu implinim ceea ce ne-a poruncit Isus:
Marcu 16:15
Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
Oare porunca aceasta a dat-o doar apostolilor Lui? Nicidecum ! Ca si ucenici ai lui Hristos suntem datori sa mergem si sa facem ucenici in toata lumea.
Matei 28:19
Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit.
Inca mai traim vremi de har, inca avem parte de indurarea Domnului, inca mai putem sa implinim porunca...
Doamne ajuta-ne !

Hrana ta zilnica !

10 Septembrie
1 Cronici 21.1-13
Ne putem întreba de ce Dumnezeu, care a trecut peste greşelile precedente ale lui David, o reaminteşte acum pe cea a numărării. Păcatul acesta ne arată înainte de toate distanţa care-1 separă pe acest împărat de acel Unul faţă de care el constituia doar o slabă reflectare. Era necesar ca Israel să nu-L confunde pe Mesia al lor nici măcar cu cel mai mare dintre împăraţii lor. 
Fiul lui David era în acelaşi timp şi Domnul său (Matei 22.41-45). Pe de altă parte, trebuia să explice necesitatea pedepsei divine şi harul care avea să-i pună sfârşit. Fără acestea, istoria nu poate fi înţeleasă. David apare aici ca fiind nici mai mult nici mai puţin decât un păcătos vinovat, la fel ca tine şi ca mine. Însă el cunoaşte inima lui Dumnezeu. Răspunsul lui este dovada pentru aceasta: „Să cad ... în mâna Domnului, pentru că îndurările Lui sunt foarte mari" (v. 13). Cunoaşte fiecare dintre noi, din experienţă personală, bogăţia şi varietatea acestei îndurări a Domnului?
 (citiţi PI. Ier. 3.22,23, 32).
Pentru ispăşirea păcatelor noastre nu poate fi o chestiune de alegere între trei ani de foamete, trei luni de război sau trei zile de boală. Dar Hristos, luând locul nostru, a cunoscut în timpul celor trei ceasuri de întuneric de la cruce măsura deplină a mâniei lui Dumnezeu; El a luat asupra Sa pedeapsa noastră eternă.

9 septembrie 2013

O zi minunata!


Nu dispera când greul vieţii te-apasă,
Nu plânge pentru-al tău destin
Căci după chin viaţa-i mai frumoasă,
Cum după ploaie, ceru-i mai senin.

Oraşul Veneţia interzice termenii “mamă” şi “tată” pe formularele oficiale

Daca as spune ca sunt socata de citirea acestei vesti...as minti, insa mirata sunt de repeziciunea cu care se petrec toate aceste lucruri despre care ne vorbeste Biblia.
Urmatoarea stire este preluata de pe: http://www.stiricrestine.ro

Administraţia locală a oraşului Veneţia, Italia, a adoptat o lege care interzice termenii „mamă” şi „tată” pe formularele pe care părinţii trebuie să le completeze pentru a-şi înscrie copiii la grădiniţe şi la centre de zi de îngrijire finanţate din fonduri publice, notează LifeSiteNews. Politica „drepturilor civile şi de antidiscriminare” a fost introducă de către consilierul oraşului, Camilla Seibezzi, care a declarat că asemenea schimbări ale limbii sunt un obiectiv fundamental pentru a combate stereotipurile. „Construcţia (lingvistică) formează o categorie a gândirii, o practică zilnică”, a precizat ea.
Ziarul Corriere del Veneto raportează că termenii vor fi înlocuiţi cu “părinte 1” şi “părinte 2”. “Merg mai departe”, a declarat Camilla. “Prima mea alegere nu este pentru a fi ‘renumită‘, dar sunt convinsă că am făcut ceea ce trebuia.” Ea a numit schimbarea “un pas foarte mic spre drepturile civile ale tuturor”. Consilierul pentru Tineret, Gianfranco Bettin, a declarat ziarului: “Aţi citit, incredibil, că asta va însemna ‘sfârşitul familiei’ sau ‘anularea rolurilor de mamă şi tată’. De fapt, doar utilizarea termenului ‘părinte’…nu ia niciun rol de la nimeni şi nu produce (sau poate va înregistra) sfârşitul a ceva."

Hrana ta zilnica !

9 Septembrie
I Cronici 18:1-17; cap.19, cap 20.1-8
Capitolele 18, 19 şi 20 se referă la războaiele lui David. Ele grupează laolaltă faptele care în 2 Samuel sunt separate de diferite evenimente din istoria împăratului. Le-am luat deja în considerare acolo şi nu există nici o diferenţă apreciabilă între cele două relatări, cu o singură excepţie: tăcerea totală care se păstrează începând cu cap.20 referitor la teribilul păcat al lui David şi la consecinţele lui tragice. Nici scandaloasa afacere cu Urie, nici păcatul lui Amnon urmat de uciderea sa, nici conspiraţia lui Absalom, nici rolul criminal jucat de Ioab, nici una din toate acestea nu-şi găseşte loc în această carte a Cronicilor. Iată felul în care lucrează harul! Dumnezeu întinde voalul îndurării peste această perioadă sumbră a sărmanului Său slujitor. „Ferice de cel cu fărădelegea iertată şi de cel cu păcatul acoperit, spune David în Psalmul 32.
Oare face fiecare dintre cititorii noştri parte dintre aceşti fericiţi?
David triumfă succesiv asupra filistenilor, moabiţilor, sirienilor, edomiţilor; apoi din nou asupra fiilor lui Amon (cap. 19 şi 20). Toţi vrăjmaşii tradiţionali ai lui Israel sunt subjugaţi, ilustrare a momentului când Dumnezeu Îi va supune lui Hristos toate lucrurile şi-I va pune vrăjmaşii aşternut al picioarelor Sale (Evrei 1.13; 2.8).

8 septembrie 2013

Dumnezeu este adăpostul nostru!

Psalmi 62:1, 8
 Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul....
Popoare, în orice vreme, încredeţi-vă în El, vărsaţi-vă inimile înaintea Lui!
 Dumnezeu este adăpostul nostru.

Un verset atat de minunat care exprima un adevar absolut!
Dumnezeu este adăpostul nostru...indiferent de incercarea si problema prin care trecem astazi. Nu exista om care sa nu fie supus incercarilor in viata. Nu cred ca exista fiinta fara probleme, poate la unii sunt mai mici, la altii mai mari, dar problemele exista si ele vin fara sa le cautam.
Ceea ce este importanta de retinut, este faptul ca indiferent de dimensiunea lor, indiferent de locul in care ne gasim, AVEM UN ADAPOST in acele momente. Suntem tentati ca in mijlocul acestor probleme sa cautam singuri solutii si adeseori "luam singuri taurul de coarne", ca sa folosesc o expresie uzuala din popor, si incercam sa rezolvam problema.Numai ca uneori, si de cele mai multe ori,constatam ca solutiile noastre nu sunt si solutiile lui Dumnezeu.
Cred ca fiecare credincios trebuie sa se intoarca cu fata spre Domnul si sa ceara ajutorul.Necazul, stramtorarea, durerea, suferinta, nimic din toate acestea nu ar trebui sa ne faca sa ne clintim pe cale, numai ca de prea multe ori avem o credinta atat de mica, ba chiar ne lipseste cu desavarsire, si spun ca lipseste pentru ca daca am avea credinta cat un graunte de mustar am face multe lucruri.
Problemele nu le putem evita, insa putem gasi o solutie la ele. Ce facem in mijlocul lor? Doua lucruri spune psalmistul David ca trebuie sa facem:
"Popoare, în orice vreme, încredeţi-vă în El, vărsaţi-vă inimile înaintea Lui",
dar oare asta va aduce rezolvare?
Cred ca da, pentru ca in continuare este scris:
Dumnezeu este adăpostul nostru.
Este asemanator cu acel moment in care, mergi pe strada, se aduna nori de ploaie, esti constient ca n-o poti opri sa vina, dar la fel de constient esti ca ai nevoie de un adapost pana va trece. Cam asa ceva sunt si cu aceste probleme din viata, nu le putem opri, insa avem nevoie de un adapost, si cine Altul ni-l poate oferi decat Domul Isus?
La umbra aripilor Sale gasesc fii oamenilor adapost !

Hrana ta zilnica !

8 Septembrie
1 Cronici 17.16-27
David realizează că n-a meritat nimic. De-a dreptul copleşit, cheamă asupra sa bunătatea lui Dumnezeu, îi aduce laudă, mulţumeşte.
Să spunem mulţumesc! Când cineva omite să facă lucrul acesta faţă de noi, îl acuzăm de impoliteţe sau de nerecunoştinţa. Să nu ne închipuim că Dumnezeu nu simte când copiii Lui uită să-I mulţumească.
 Şi totuşi să ne gândim ce multe binecuvântări primim de la El în fiecare zi fără să ne punem problema să-I mulţumim sau pe care nici măcar nu le remarcăm ...
 Asemeni psalmistului, să ne încurajăm sufletul să nu uite nici una din binefacerile Lui (Ps. 103.2). Ce multe dintre îndurările Sale le luăm ca de apucat, mai cu seamă cele pe care le avem ... Când ne aşezăm să luăm masa, cei din familiile creştine avem obiceiul (şi datoria) de a aduce mulţumiri. Este necesar însă ca inimile noastre să se adâncească cu adevărat în cuvintele rostite de capul familiei şi să-L binecuvântăm pe Domnul atât pentru beneficiile materiale pe care le primim de la El, dar mai ales pentru privilegiile creştine: Cuvântul, strângerile credincioşilor, educaţia noastră în frica de Domnul (Efeseni 5.20) şi, mai presus de toate, să nu obosim să-I aducem mulţumiri pentru marea Lui mântuire, pentru măreţul Mântuitor pe care ni L-a dat.
 Să repetăm împreună cu apostolul: „Mulţumire fie adusă lui Dumnezeu pentru darul Său de nespus!" (2 Cor. 9.15).