Versetul zilei

27 iulie 2013

Hrana ta zilnica !

27 Iulie
2 Impăraţi 13.10-25
Elisei, al cărui nume semnifică „Mântuire de la Dumnezeu", rămâne până la sfârşitul îndelungatului său serviciu ca profet al harului. Aici el îi anunţă lui Ioas, noului împărat al lui Israel care-1 vizitează, eliberarea poporului. Unde găsim astăzi harul şi mântuirea, dacă nu la Hristos, Cel care a murit pentru noi?
Ioas, din nefericire, nu este în stare să profite în întregime de harul care i-a fost oferit. Îi lipseşte credinţa. Nu suntem şi noi adesea ca el? Dumnezeu are la îndemână binecuvântări bogate. El este gata să ni le dea. Dar noi I le cerem cu timiditate, ca şi cum ar fi sărac sau ca şi cum n-ar dori să le toarne din belşug peste noi. Faptul acesta semnifică o cunoaştere slabă a Tatălui nostru. Limitele nu vin niciodată de la El, ci de la lipsa noastră de credinţă. „Nu aveţi, pentru că nu cereţi" (Iacov 4.2).
Elisei moare, dar chiar moartea lui devine o sursă de viaţă pentru alţii. Astfel, chiar în mormânt, acest profet deosebit rămâne un simbol al lui Hristos (vezi Matei 27.52).
Sfârşitul capitolului ne arată că Domnul, forţat să-Şi disciplineze poporul, este în acelaşi timp mişcat, simţind o compasiune divină pentru ei (Mica 7.18, 19).

26 iulie 2013

O zi minunata !

O viata ai, o scurta si-o unica viata
Si orice apus de soare ii poate fi hotar
O ultima rascruce,o ultima povata
Si-o ultima chemare, o ultima chemare
Iti poate fi-orice har !

Un suflet ai, un singur si suflet numa'
Si-n orice clipa Domnul ti-l poate cere iar.
Rascrucea ta din urma, povata ta de-acuma
Si ultima-ti chemare, si ultima-ti chemare
 E poate aceasta chiar

Un DUMNEZEU e numai....si-o unica salvare
Si unica-ti speranta e-n unicul Sau har
E poate ceasul ultim, e poate clipa mare
Si pasul fara care, si pasul fara care
Ai plange-n veci amar!

                                               Traian Dorz

Hrana ta zilnica !

26 IULIE
2 Impăraţi 12.17-21; 13.1-9
Hazael, împăratul Siriei, s-a suit împotriva Ierusalimului. Dar ce face Ioas, în loc să conteze pe Domnul? El acţionează precum altădată Asa, la sfârşitul domniei, când Baeşa se suise împotriva lui (1 împăraţi 15.17, 18). Abandonând toate obiectele sfinte consacrate de înaintaşii săi şi de sine însuşi la începutul domniei, el le dă în mâna împăratului Siriei. Vai, cât de mulţi au imitat exemplul acestui sărman împărat! La începutul vieţii lor creştine au făcut cu bucurie sacrificii pentru Domnul. Au consacrat sau au pus deoparte una şi alta, pentru serviciul Domnului. Apoi a intervenit împotrivirea lumii şi, nefiind gata să-i facă faţă prin credinţă, au preferat să arunce totul peste bord. Exact ceea ce dorea şi Vrăjmaşul! De atunci încolo i-a lăsat în pace. Da, dar cu ce preţ!
Viaţa sărmanului Ioas, începută bine, sfârşeşte tragic. Este ucis de propriii slujitori. Amaţia domneşte în locul său, în timp ce, în Israel, Ioahaz îl înlocuieşte pe Iehu. Ioahaz este un împărat rău, dar este deschisă o paranteză (versetele 4-6) în care se manifestă cu strălucire tot harul lui Dumnezeu. Domnul dăruieşte poporului Său un salvator (compară cu Isaia 19.20).
 Cu cât mai măreţ este însă Mântuitorul de care ne-a făcut parte nouă (Luca 2.11)!

25 iulie 2013

Rugati-va unii pentru altii!

Astazi inca de dimineata la birou, citind rugaciunea "Tatal nostru", mi-am dat seama cat neadevar este adeseori rostit, si asa am inceput sa scriu cateva cuvinte.Insa nu am reusit sa termin, aveam si de lucru, dar si sanatatea nu m-a ajutat. Am venit acasa si se pare ca viroza pe care am reusit sa o "fur de undeva", mi-a dat de cap. Asa am reusit si eu sa ma odihnesc...;)
Dupa cateva medicamente pe care abia am fost obligata sa le inghit, dandu-mi  toata silinta de a nu le scoate inapoi (eu care nu sunt cu pilulele), dupa cativa litri buni de ceai de toate soiurile, dupa cateva frectii impotriva febrei, si dupa cateva rugaciuni facute la concret, iata ca am reusit sa termin ceea ce am inceput sa scriu.
Cred ca si la noapte voi reusi sa ma odihnesc, in speranta ca se va gasi  si printre voi, prietenii mei, macar unul care sa se roage pentru bolnavi (adica pentru mine), si ma rog si eu ca Domnul sa va rasplateasca.
Iacov 5:16
Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.

"Tatal meu care esti in ceruri!"

"Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau; vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant.
 Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. 
Caci a Ta este Imparatia si puterea si slava in veci. Amin!" 
Matei 6 :9-13

O rugaciune care este atat de familiara tuturor, indiferent din ce denominatiune face parte.
O rugaciune simpla pe care o auzim rostita de la copilul de 4-5 ani, la batranul de 75-80 de ani.
O rugaciune care atunci  cand o aud rostita, ma trec fiori si ma gandesc ca multi "crestini"  nu sunt sinceri cand se roaga, asta ca sa nu folosesc alta expresie.
Inca de la inceputul rugaciunii prin cuvintele: "Tatal nostru care esti in ceruri..", se  rosteste un neadevar de catre multi.Stim foarte bine fiecare, cuvantul TATA, nu il spui oricui, ci doar acelei persoane careia esti sigur ca are aceasta menire pentru tine. Nu as putea sa strig pe oricine care imi este simpatic TATA, ci doar tatalui meu care mi-a dat viata. Cand spunem Tatal nostru, adica Tatal meu, trebuie sa avem convingerea ca EL este TATAL nostru. Nu poti numi TATA, pe acel pe care il injuri, il nesocotesti, nu-l asculti. 
Trebuie retinut un lucru: "rugaciunea aceasta am fost invatati se Insusi Domnul Isus sa o rostim si este adresata direct lui DUMNEZEU"
Exista sinceritate oare cand sunt rostite aceste cuvinte de catre cineva care nici macar nu il cunoaste pe Dumnezeu?
Faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant, alte cuvinte care sunt rostite..."ca asa-i modelul", nu ca am dori chiar in totalitate voia LUI. Vrem ca toate lucrurile sa fie bune pentru noi, dar daca se poate sa ramanem in voia noastra, si nu a LUI...si totusi cuvintele acestea sunt rostite...."Faca-se voia Ta"
Si acuma urmeaza cea mai importanta fraza a acestei rugaciuni, "si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri". A cere sa fim iertati asa cum si noi iertam...cred ca singuri ne cerem o condamnare..."iarta-ne, asa cum si noi iertam". Cred ca ar fi vai de noi....!?!
O intrebare pe care trebuie sa ne-o punem fiecare, oare chiar iertam intotdeauna pe TOTI?
Isus asa ne cere !
 A purta in sufletul nostru povara aceasta a neiertarii, produce in noi doar amaraciune si evident suntem ''caratori de poveri". Neiertarea  este  la urma urmei, o problema de boala spirituala care are nevoie de vindecare. Abia atunci vom putea spune fara frica aceasta fraza din rugaciunea pe care am fost invatati sa o rostim.
Este cea mai frumoasa rugaciune pe care am putea sa o rostim, insa prima data trebuie sa o punem in aplicare in propria noastra viata, si pentru asta ma rog Domnului personal, sa o pot face.

Hrana ta zilnica !

25 Iulie
2 Impăraţi 12.1-16
Moartea lui Iehoiada marchează un punct de cotitură în lunga domnie a lui Ioas. Cartea 2 Cronici ne relatează sfârşitul trist al vieţii lui. Dar aici, până la v. 16, se derulează perioada fericită a domniei lui. Un singur lucru pare să umple inima împăratului: restaurarea casei Domnului. După domnia lui Solomon, templul se degradase, însă Ioas, crescut în preajma preoţilor, în încăperile învecinate sanctuarului, păstrase un interes profund pentru această casă încă din tinereţe. Totodată avusese prilejul să cunoască fiecare crăpătură a construcţiei.
Cât despre voi, tineri (sau tinere) crescuţi în adevărurile privind Adunarea, puteţi voi spune că Adunarea are un loc important în inima voastră? Fără îndoială că şi voi cunoaşteţi unele „spărturi" ale ei: neînţelegeri, delăsare, lipsă de zel, asemănare cu lumea ... Oare nu este
un serviciu frumos şi de dorit să devenim, ca şi Ioas, „reparatori de spărturi" (Isaia 58.12)? O persoană tânără poate deja să înveţe să facă aceasta. 
Ce fel de ciment este necesar să folosim cu pricepere în acest scop? Dragostea, bunăvoinţa, îngăduinţa, blândeţea şi inestimabila „legătură a păcii" (Ef. 4.2,3)!

24 iulie 2013

"Dumnezeu a fost ucis de occident, vreau sa ma intorc acasa"

Ca de obicei, seara mai citesc si eu cate ceva. Am dat de un articol al carui titlu mi-a atras atentie:
Student  roman la Londra: "Dumnezeu a fost ucis  de occident, vreau sa ma intorc acasa"
Am ramas mirata, stiu ca multi tineri ar da orice sa poata ajunge "afara", in occident, sa studieze si mai apoi sa isi gaseasca un job bine platit. Ei, iata ca mai sunt tineri care inainte de a se gandi doar la cariera, gandesc mult mai adanc...asa cum spunea domnisoara,

"Omul nu are numai trup de hrănit, mai e şi sufletul".

Scrisoarea se bucura de o incredibila audienta si circula pe diferite site-uri, asa cum de altfel am gasit-o si eu.Am sa redau mai jos  integral scrisoarea preluata de pe :http://7est.ro/

“Sunt studentă în Londra la una dintre cele mai bune universităţi europene. Sunt mândră că am reuşit să ajung aici şi le voi fi recunoscătoare părinţilor mei pt educaţie şi efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a mă trimite la studii de calitate mereu.

Dar mă deranjează teribil întrebarea tuturor „Te mai întorci?” Şi uimirea clară la auzul unui ferm „da”. Acest DA nu era atât de ferm înainte de a mă muta în Londra.  Înainte era un „mi-aş dori, dacă voi avea unde să mă întorc mă voi întoarce”.
Suntem o generaţie crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cu Badea care înjura tara mereu, am crescut fiind educaţi să admirăm valorile occidentale „superioare” şi „ideale”.

Credem că politica, cultura şi educaţia cât mai internaţională este foarte benefică, credem În globalizare, suntem de acord câteodată că România e frumoasă dar păcat că e locuită şi parcă tot mai bine e în Londra… Români scumpi, cât putem să ne înşelăm…

Ce este Occidentul….?

Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet încet toate tradiţiile, cenzura comunismului bolşevic s-a transformat în a fi , trăieşti cu riscul ca un islamist extremist poate să bombardeze pentrut Allahul lui locuitorii unei ţări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pt că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucişi în pântece de către propria lor mamă - avortul fiind văzut că o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul şi Pastele precum şi alte tradiţii străvechi subt doar un prilej de marketing , aici nu există nici un pic de profunzime,; relaţiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pentrut CV şi când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva nu?

Lumea discuta oameni, nimănui nu îi pasă ce gândeşti, ce simţi ce îţi doreşti.

Puţini mai ştiu să iubească, feminismul distruge relaţiile bărbat femeie tot mai mult, gender role este considerat învăţat aşa că nu mai învăţăm copiii de mici să se comporte ca băietei sau fetiţe ci îi lăsăm pe ei să îşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un nr imens de homosexuali creaţi de societate, Dumnezeu a fost ucis de Occident.

De ce oare admiram atât de mult haosul Europei vestice?

Noi avem oameni, noi ştim să trăim, noi radem că fugim cu nasu de acasă o săptămână în munţi cu corturile.

Noi ne salutăm cu „Doamne ajută!”

Noi avem un pământ binecuvântat de oasele şi sângele atâtor martiri… De ce s-au sacrificat atâţia romani pt viitorul nostru şi noi fugim ca vitele în Occident?

De ce acceptăm ca Securiştii comunişti să ne conducă în continuare prin politica şi educaţie?

De ce acceptăm ideile occidentale cu braţele deschise?

De ce acceptăm ca bărbaţii noştri să fie carne de tun pt NATO dar nu suntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâţia ani de la căderea comunismului?

De ce acceptăm ca în continuare memoria luptătorilor anticomunişti să fie călcată în picioare şi la 22 de ani de la aparenta schimbare a regimului încă nu le sunt recunoscute meritele?

De ce eşti drogată scumpa Românie cu iluzii occidentale?

În Occident unde pleacă bieţii romani să facă o pâine, germanii, francezii, englezii îi tratează ca pe nişte sclavi, fiind roman eşti privit ca o subrasa, în Anglia un non-european are mai multe drepturi şi privilegii doar datorită faptului că a trăit sub dominaţia imperiului pt decenii…

Şi noi românii care avem o ţară superbă, un pământ fertil, plin de zăcăminte, Roşia montană, delta, Carpaţii, Dunărea, Marea Neagră stăm să cerşim şi să ne umilim pt o pâine prin Anglia, Italia şi Spania….

Îmi plânge inima când văd cum sunt trataţi pe pământ străin când acasă la ei puteau mânca din belşug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoţilor de la putere… care au vândut țara pe nimic.

VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aş avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase dar nopţile îţi vor fi îngrozitoare.

Omul nu are numai trup de hrănit, mai e şi sufletul. Şi mai distrugătoare este setea şi foamea sufletului îndepărtat de pământ şi de neam decât foamea trupească…

Aşa că români, plecaţi, plecaţi la studii, plecaţi ca să vedeţi în ce hal a ajuns occidentul liberal, plecaţi şi învăţaţi să vă iubiţi ţară şi realizaţi ce frumuseţe aţi lăsat în urmă.

Şi apoi ne vom întoarce cu toţii, valuri valuri, cu şi mai multă forţă şi dorinţa de schimbare, şi după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou, aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Cristiana Maria Mărcuș


LA MULTI ANI IUBITUL MEU!

In luna iulie am foarte multi sarbatoriti in familie, tatal, frati, prieteni...dar cel mai important sarbatorit este feciorul meu drag.
Astazi, Lamine implineste 26 de ani !
Ma uit la el...si nu imi vine sa cred cum au trecut anii.De fapt uitandu-ma la el...realizez  cat de repede au trecut anii mei.Vreau sa ii multumesc Domnului din suflet ca mi l-a daruit. Am avut ieri cu el  un timp impreuna doar noi doi, ne-am bucurat si am discutat mult.Cat de frumoase sunt aceste momente !
Oricat de multe cuvinte as scrie....tot nu as putea sa descriu dragostea mea pentru el, dar si pentru ceilalti doi copii mai mici.Dragostea nu se poate descrie si exprima in cuvinte.
Il iubesc si atat!
De ce..? E simplu, pentru ca il iubesc !
Indiferent ca mai sunt in viata momente cand poate ma instristeaza, dar asta nu schimba cu nimic lucrurile.Nimic nu poate stirbi din sentimentele care i le port, si este doar o dragoste de om....
Oare intelegem cat de mare e dragostea lui ISUS pentru noi?
Dumnezeu ne iubeste !
De ce...? Simplu...pentru ca suntem copiii Lui nascuti din El.

Rugaciunea mea pentru el este una singura...
Dumnezeu sa il ajute ca inteligenta pe care i-a dat-o sa o foloseasca cu folos, in slujba LUI.
Ma rog ca Dumnezeu sa asculte si sa ia aminte la rugaciunile mele, si inainte de toate binecuvantarile materiale pe care i le doresc, doresc ca sa ii dea cea mai mare binecuvantare, 
MANTUIREA SUFLETULUI SAU!
LA MULTI ANI IUBITUL MEU SI FII BINECUVANTAT !



Hrana ta zilnica !

24 Iulie
2 Impăraţi 11.4-21
Familia împărătească a lui Israel urmează să fie masacrată în întregime. Cea a lui Iuda are de suferit aceeaşi soartă, cu excepţia unui băieţel ascuns în templu de mătuşa lui, soţia marelui preot (2 Cronici 22.11). În acest timp, odioasa Atalia ocupă pe nedrept tronul lui Iuda.
Timpul actual prezintă o situaţie similară: Isus, după ce a trecut prin moarte (în timp ce Ioas a scăpat de ea), Se află astăzi în Casa Tatălui, exercitându-Şi preoţia ascuns de ochii lumii, dar în prezenţa lui Dumnezeu, pentru ca, în curând, în ziua gloriei Sale, să apară ca adevăratul „Fiu al lui David". Dar aceia care sunt ai Lui II cunosc şi-L onorează încă de acum ca Adevăratul împărat, aştep-tându-L să apară (Tit 2.13). Ei se află în posesia atât a unui secret preţios, cât şi a unei speranţe binecuvântate, în consecinţă, dominaţia temporară a lui Satan, „Prinţul acestei lumi", nu trebuie să-i tulbure: el va fi în curând distrus, cum este aici răutăcioasa Atalia. Încoronarea lui Ioas este astfel o imagine a unei scene viitoare, pe care inimile noastre o salută prin credinţă.
Închinarea la Baal este apoi desfiinţată din Iuda, fără ca, pentru aceasta, să fie necesare vicleniile folosite de Iehu.

23 iulie 2013

Ai siguranta vietii vesnice?


Cine crede în Fiul lui Dumnezeu are mărturisirea aceasta în el; cine nu crede pe Dumnezeu Îl face mincinos, fiindcă nu crede mărturisirea pe care a făcut-o Dumnezeu despre Fiul Său. Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său.
 Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa.V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu aveţi viaţa veşnică.
1Ioan 5:10-13
 Ieri dupa o discutie cu un coleg la servici, un coleg care de altfel este foarte religios si tine cu strictete toate sarbatorile, toate ritualurile si tot ce tine de traditie, am ajuns la concluzia ca din pacate, ca si el...sunt multi "crestini"
Desi i-am invitat si pe colegii mei sa vina in parcul Rozelor la  serviciul de evanghelizare, bineinteles ca au inceput sa rada si sa spuna...ca ei nu pierd timpul cu prostii de ale mele.
Ieri dupa evanghelizare, am incercat sa le spun cum a fost si  mai mult sa le spun cum Dumnezeu si-a aratat puterea LUI  si nimeni nu va putea tagadui minunea pe care  Dumnezeu a facut-o.
Au stat si au ascultat si foarte sceptici mi-au zis: "o fi, daca tu spui" insa atunci cand i-am invitat sa vada filmarea...s-au cam fastacit...si au schimbat subiectul. 
Concluzia lor finala....."asta este....murim..murim"
Numai ca atunci cand le-am zis ca nu se termina totul la moarte si ca exista o viata vesnica, o vesnicie pe care inca de acum ti-o pregatesti prin alegerea pe care o faci, rai sau iad...unul din ei "cel foarte religios", mi-a spus ca el nu crede in asa ceva.
Mirata, l-am intrebat daca crede in Dumnezeu, dar el si mai mirat mi-a raspuns"normal, cred in Dumnezeu".
"Atunci daca crezi in El, de ce nu crezi si ce spune EL?"
Ioan 3:16
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică
Incet s-a asternut tacerea in birou...si intrarea unui client....i-a salvat din incurcatura.

Astazi te intreb si pe tine dragul meu cel care citesti aceste randuri.
Crezi in Dumnezeu?
Daca da, crezi ca va exista o viata dupa moarte?
Daca da, ai siguranta mantuirii?
Ai siguranta vietii vesnice?

Daca citim Scriptura, in lumina Cuvantului Sau vom putea daca avem siguranta vietii vesnice.Chiar daca crezi in Dumnezeu, chiar daca crezi ca exista o viata dupa moarte, acestea nu iti vor da garantia si siguranta vietii vesnice!
Siguranta mantuirii ne aduce si siguranta vietii vesnice. 
Siguranta vietii vesnice o avem in urma credintei fierbinti in Isus, " voi care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu aveţi viaţa veşnică".
Siguranta vietii vesnice o vom avea atunci cand Hristos locuieste in noi, iar noi cautam sa pazim poruncile Sale, atunci cand cautam sa ne asemanam cu Isus.
In 1 Ioan 2:3-6 scrie
Şi prin aceasta ştim că Îl cunoaştem, dacă păzim poruncile Lui.
 Cine zice: „Îl cunosc”, şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este în el.
 Dar cine păzeşte Cuvântul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârşită; prin aceasta ştim că suntem în El.
Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus.
Siguranta vietii vesnice o avem atunci cand cautam zi de zi sa fim neprihaniti si ne departam de tot ceea ce este pacat.Departarea de pacat ne face sa-L iubim pe Dumnezeu, iar iubirea de Dumnezeu ne face sa ne departam si sa uram pacatul.
Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el.
 Căci tot ce este în lume: pofta firii pământeşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii, nu este de la Tatăl, ci din lume.
 Şi lumea şi pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac.
1Ioan 2:15

Sunt doar cateva cerinte a lui Dumnezeu, pe care daca le vom implini, vom avea siguranta vietii vesnice.


Cine este Antichristul ?

Întrebarea din titlu a ajuns o declamare retorică plină de scepticism, alimentată de faptul că numeroase încercări făcute în trecut de a identifica anumite persoane cu acest personaj ar fi fost … false. Napoleon, Papa de la Roma, Ceaușescu, Voltaire ar fi deci, zic aceștia, victime nevinovate.

Oare așa să fie? Ce ne spune Biblia?
1. Biblia ne spune că, înainte de a fi o anumită Persoană, antichrist este un duh care mână din umbră anumiți oameni pentru a bloca sau nega lucrarea lui Christos. Probabil că ceamai bună definiție este cea dată de apostolul Ioan:
,,Copilaşilor, este ceasul cel de pe urmă. Şi, după cum aţi auzit că are să vină anticrist, să ştiţi că acum s-au ridicat mulţi anticrişti: prin aceasta cunoaştem că este ceasul de pe urmă“ (1 Ioan 2:18).

,,Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduieşte că Isus este Christosul? Acela este Antichristul, care tăgăduieşte pe Tatăl şi pe Fiul“ (1 Ioan 2:22-23).

,,Duhul lui Dumnezeu să-L cunoaşteţi după aceasta: Orice duh, care mărturiseşte că Isus Christos a venit în trup, este de la Dumnezeu; şi orice duh, care nu mărturiseşte pe Isus, nu este dela Dumnezeu, ci este duhul lui Antichrist, de a cărui venire aţi auzit. El chiar este în lume acum“ (1 Ioan 4:2-4).

,,Căci în lume s-au răspândit mulţi amăgitori, cari nu mărturisesc că Isus Christos vine în trup. Iată amăgitorul, iată Antichristul! Păziţi-vă bine să nu pierdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină.
Oricine o ia înainte, şi nu rămâne în învăţătura lui Christos, n-are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învăţătura aceasta, are pe Tatăl şi pe Fiul.
Dacă vine cineva la voi, şi nu vă aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă, şi să nu-i ziceţi: ,,Bun venit!“ Căci cine-i zice: ,,Bun venit!“ se face părtaş faptelor lui rele“ (2 Ioan 8-11).
    Continuare AICI

Hrana ta zilnica!

23 IULIE
2 Impăraţi 10.28-36; 11.1-3
Considerându-l pe Iehu executor al răzbunării Domnului, ne gândim la împăratul, la Omul viteaz (Hristos) căruia I se adresează Ps. 45: „Tu ai iubit dreptatea şi ai urât răutatea; de aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tău Te-a uns cu un untdelemn de bucurie, mai presus decât pe tovarăşii Tăi ..." (Ps. 45.7; compară cu 2 împ. 9.6). „Şi, victorios în măreţia Ta, înaintează ..." (Ps. 45. 4 -comp. cu 2 împ. 9.16). „Dreapta Ta îţi va arăta fapte înfricoşătoare. Săgeţile Tale sunt ascuţite... în inima vrăjmaşilor împăratului" (Ps. 45.4,5 - comp. cu 2 împ.9.24). În consecinţă, tronul îi este conferit nu pentru un timp (ca lui Iehu pentru patru generaţii - v. 30), ci în vecii vecilor (Ps;45.6).
Însă v. 31 subliniază contrastul şi ne învaţă o lecţie serioasă: este posibil să manifestăm un mare zel pentru Dumnezeu, să facem lucruri spectaculoase, care toate pot avea aparenţa credinţei, şi, cu toate acestea, să ne căutăm propriile interese.
Capitolul 11 ne readuce în împărăţia lui Iuda, unde o vedem pe dezgustătoarea Atalia, fiica adevărată a lui Ahab şi a Izabelei, care, pentru a ajunge la coroană, ucide toţi descendenţii de parte bărbătească.

22 iulie 2013

CUTREMURE puternice

De fiecare data, cand este cate un cutremur ii spun sotului meu cand ajung acasa ...."azi iar a fost cutremur", si cum in ultima vreme sunt atat de dese, incat trebuie sa ii spun in fiecare zi, mai face cate o gluma si imi spune " seismologul de servici".
Dar nu pot sa trec peste aceste vesti care ma rascolesc oridecate ori le citesc.
Stiati ca au fost:
  • 30 de cutremure in 12 ore in Noua Zeelanda?  Cel mai mare a fost de 6,9. Oamenii se tem de "unul mare".Noua Zeelanda, tara care a invatat sa traiasca cu teama cutremurelor.Noua Zeelanda este tara care sta ca pe ghimpi dupa ce in ultimele ore au fost semnalate 30 de cutremure.
  • CUTREMURE puternice în China: Cel puţin 73 persoane au murit şi peste 296 au fost rănite grav."Peste 21.000 de clădiri au fost avariate grav şi peste 1.200 s-au prăbuşit".
  • Italia, zguduita de mai multe cutremure.

In aprilie, in urma cutremurului din Indonezia, Gheorghe Marmureanu declara:

"Conform datelor statistice, in acea zona a  Asiei marile seisme se petrec o dată la aproximativ 500 de ani. Dar din 2004 încoace acolo s-au înregistrat deja trei seisme de peste 8 grade, ceea ce iese din ştiinţa statistică a seismologiei, ce nu se poate explica. Ceva nu e în regulă! Sunt prea multe seisme mari în zona Indoneziei", a spus Mărmureanu pentru Libertatea.
Scoarţa terestră a fost zguduită de 39 de cutremure în ultimele două zile.

Apoi”, le-a zis El, „un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii.
Pe alocuri vor fi mari cutremure de pământ, foamete şi ciume; vor fi arătări înspăimântătoare şi semne mari în cer.
Dar înainte de toate acestea, vor pune mâinile pe voi şi vă vor prigoni: vă vor da pe mâna sinagogilor, vă vor arunca în temniţe, vă vor târî înaintea împăraţilor şi înaintea dregătorilor, din pricina Numelui Meu.

La multi ani, "tati meu"!

In urma cu un an imi trecea in minte un gand...si refuzam sa dau curs gandirii mai departe.
Era ziua tatalui meu, si imi trecea o intrebare ..oare la anul...o mai fi in viata?
Iata ca a trecut un an, si dau slava Domnului ca este inca in viata si mai mult decat atat...este sanatos.
Aseara l-am sunat si am stat de vorba cu el, si ii aminteam ca astazi este ziua lui. Printre altele ii spuneam ca deja a trecut in categoria oamenilor tari, asa cum spunea Biblia.
Psalmi 90:10
Anii vieţii noastre se ridică la şaptezeci de ani, iar, pentru cei mai tari, la optzeci de ani; şi lucrul cu care se mândreşte omul în timpul lor nu este decât trudă şi durere, căci trece iute, şi noi zburăm.
Astazi la prima ora, la ora 6 dimineata, (zic eu prima ora pentru mine,ca pentru el prima ora era de mult)...oricum era plecat deja la treburile casei...am sunat sa ii spun LA MULTI ANI CU DOMNUL.
Intr-adevar au trecut iute anii, si in mod special anii pe care eu ii retin...
Imi amintesc undeva prin copilarie, ca am fost intrebati la scoala, cati ani au parintii. Nu am sa uit niciodata...si cred ca in fiecare an le spun parintilor mei aceasta intamplare. De fapt eu am ramas cu varsta aceasta  in mintea mea.....si acum daca ma intrebi...sunt tentata sa dau raspunsul iute si bineinteles acelasi...
Retin raspunsul pe care l-am dat, "tata are 42 si mama are 34" !
Asta e varsta care o retin eu in dreptul lor.....numai ca din pacate, nici macar eu nu mai am varsta mamei....
Si anii au trecut atat de repede...si odata cu ei trecem si noi...!
Astazi tatal meu implineste 79 de ani.

Este o bucurie sa il stiu  inca  in viata, si este una si mai mare sa stiu ca ambii parinti sunt inca in viata.Este o bucurie sa stiu ca sunt langa Domnul, si se bucura in El.
Nu stiu cat va ingadui Domnul sa-l mai lase langa noi, dar stiu ca destinul lui este in mana Domnului.Mai stiu ca  tatal meu s-a straduit toata viata sa traiasca o viata dupa voia LUI, si a sadit in noi copiii, dragostea lui Dumnezeu. Chiar daca uneori a trecut si el ca noi toti prin ape mai tulburi, prin necaz, prin probleme, Dumnezeu i-a fost alaturi.Ma rog ca Dumnezeu sa il ajute sa ramana pana la capat langa El, si indiferent de circumstantele vietii  in care se va afla, sa nu isi piarda credinta.
Dumnezeu sa il binecuvinteze !
LA MULTI ANI, "tati meu"

Momente ce nu vor putea fi uitate !

Nu as vrea sa inchei seara pana nu va voi povesti in scurte cuvinte ceea ce Dumnezeu a lucrat ieri.
Desi conform traditiei, se spune ca in ziua de sfantul Ilie, ploua cu tunete si cu fulgere. Ei, iata ca nu a fost asa, si din nou asa cum la Rusalii Dumnezeu si-a aratat puterea, si de data asta a fost un timp excelent in care s-a putut predica Evanghelia.
Ne-am putut bucura....eu una m-am bucurat enorm ca am putut sa am bucuria si harul de a asculta  din nou, grupul Speranta.
Alaturi de ei au fost si frati pastori din Uganda si India.Prin marturia lor am putut fi incurajati in  slujirea noastra fata de  Dumnezeu.

A fost un timp minunat si ma bucur ca multi timisoreni au raspuns chemarii.Desi la ora 18 inca era caldura mare, totusi cei dornici de a-L intalni pe Domnul ...au venit.
Mesajul adus din partea lui Dumnezeu a fost adus prin fratele Natanael Costea, un om a lui Dumnezeu, care s-a pus la dispozitia LUI, cu intreaga familie.
Tot ieri s-au implinit 20 de ani de cand Marius Gorcea a trecut la cele vesnice.Marturisea fratele Gabi  Gorcea, ca in urma cu 20 de ani, inainte de trece in vesnicie, Marius ii spunea, cu doar o zi inainte,
ca si-a incheiat lucrarea la care a fost chemat.Gabi nu intelegea ce vrea sa spuna credea ca s-a hotarat sa se reintoarca  in America, dar Marius spunea ca nu...a intrebat din nou...."te intorci in Romania?"...."nu" , a raspuns Marius....lucrarea l-a care m-a chemat Domnul, s-a incheiat.
Maine zi, a inteles ceea ce vroia sa ii spuna Marius, pentru ca la doar o zi, Marius a plecat la Domnul.
Inca de la inceputul mesajului, Duhul Domnului a descoperit ca Dumnezeu va lucra cu semne si minuni, si dau slava Domnului ca s-a intamplat acest lucru.
In momentul in care mesajul s-a incheiat, Duhul Domnului a cercetat tineri, varstnici, ologi, si indifernt de varsta si de ocupatie au raspuns chemarii.
Tanarul din imagine a indraznit sa faca primul acest pas
Si ma rog ca Domnul sa il binecuvinteze, si ma bucur ca in aceasta seara l-am vazut si in biserica alaturi de sotia sau prietena lui.Dupa el, au pasit multi in fata, ingenunchind in lacrimi.
Ceea ce am vazut.....arata nevoia evidenta  de Dumnezeu.
Intreg orasul, intreaga tara, intreaga omenire are nevoie de Dumnezeu.
Dumnezeu a promis ca vom capata o putere din partea Sa si in NUMELE LUI, vom putea sa facem minuni.
Venise in fata o doamna care a adus un carucior, iar in el era o tanara doamna, care de 8 ani era imobilizata in acest carucior.S-au rugat pentru ea, si-au pus mainile in Numele Domnului Isus, si tanara doamna pentru prima data s-a ridicat ajutata si a inceput sa mearga. La inceput a mers sustinuta de doua persoane, mai apoi tinuta de o mana...si pana in final a pasit si singura.Cu muschii atrofiati de 8 ani, iata ca la Dumnezeu TOTUL ESTE POSIBIL. 
SLAVA LUI!
Cred ca cuvintele sunt inutile in continuare, si multumesc Domnului ca a ingaduit sa pot vedea acest lucru.
Cand scriu aceste randuri, ma uitam la programul care a incheiat turneul grupului Speranta si pe un stadion plin cu 11.000  de persoane,la Oradea,unde Domnul si-a aratat puterea si acolo.Au fost vindecari facute in Numele lui Isus.
Traim vremea din urma! Traim sfarsitul vremurilor din urma si Dumnezeu lucreaza cu semne si minuni, insa credinta multora....nu exista.
Daca nici in astfel de momente, care se petrec sub ochii nostri...tot nu credem...ma intreb ce minune am mai vrea sa se petreaca...?
Ma rog Domnului ca lucrarea pe care a inceput-o in dreptul acestei tinere, care a ramas paralizata la nasterea copilului ei, Dumnezeu sa continue sa lucreze in dreptul ei, si pe langa vindecarea pe care i-a adus-o in trup...sa i-o aduca si in suflet, atat ei cat si celorlalte suflete care au spus ca vor sa Il urmeze.
Rugati-va pentru cei care s-au pus la indemana Domnului, ca El sa ii foloseasca si sa ii protejeze de orice atac al celui rau.
Multe ar fi de spus...insa cred ca in mare parte am reusit sa va impartasesc si voua  din bucuriile noastre.
Fiti binecuvantati !

Hrana ta zilnica !

22 Iulie
2 Impăraţi 10.12-27
Continuându-şi misiunea de răzbunare, Iehu întâlneşte un grup de tineri voioşi, care merg pe drumul lor fără nici o grijă. Ei sunt cei patruzeci şi doi de fraţi (sau veri) ai lui Ahazia. Fără să cunoască lucrurile tocmai întâmplate, ei vin să facă o vizită iluştrilor tineri ai celeilalte familii împărăteşti... mai precis acelora ale căror capete, şaptezeci, se aflau toate în acel moment strânse în două grămezi la poarta Izreelului. Ei bine, îi vor întâlni în moarte! Să ne gândim la nenumăraţii tineri şi tinere a căror singură preocupare este să se bucure de viaţă, uitând că moartea îi poate lua oricând prin surprindere, fără să fie pregătiţi pentru ea (Eclesiastul 11.9). 
Da, ce mulţi dintre ei au întâlnit moartea dintr-o dată, de exemplu într-un accident rutier, în timp ce se-ndreptau spre plăcerea lor!
O altă întâlnire foarte interesantă este aceea cu Ionadab, fiul lui Recab. Acesta este un om credincios. Capitolul 35 din Ieremia ne relatează istoria familiei lui. Iehu se laudă cu propriul zel înaintea lui, apoi îl invită să fie prezent la masacrul preoţilor lui Baal. Viclenia folosită nu se poate însă compara deloc cu scena de la Carmel, care a avut ca rezultat întoarcerea inimilor poporului Israel la Domnul (1 împăraţi 18).

21 iulie 2013

Fiti binecuvantati !

Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui, şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea cu moartea Lui; ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morţi.
 Nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit; dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât şi eu am fost apucat de Hristos Isus.
Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.
 Gândul acesta, dar, să ne însufleţească pe toţi care suntem desăvârşiţi; şi, dacă în vreo privinţă sunteţi de altă părere, Dumnezeu vă va lumina şi în această privinţă.Dar, în lucrurile în care am ajuns de aceeaşi părere, să umblăm la fel.

O duminica binecuvantata!

Hrana ta zilnica !

21 Iulie
2 Impăraţi 9.30-37; 10.1-11
După moartea lui Ioram şi cea a nepotului său Ahazia, rămâne în scenă personajul cel mai nefast din întreaga familie regală: regina mamă, habela. Ea tocmai aflase de moartea fiului ei (deoarece îl numeşte pe Iehu ucigaşul stăpânului său); dar, în loc să-1 plângă, într-o ultimă izbucnire de vanitate, bătrâna regină se împodobeşte şi-şi fardează ochii (Ieremia 4.30). Apoi se aşază la fereastră ca să-1 insulte şi să-1 batjocorească pe cel care se prezintă. La apelul lui Iehu, proprii servitori o aruncă pe fereastră pe această blestemată femeie, din care, în câteva clipe, câinii nu mai lasă decât nişte rămăşiţe însângerate, de nerecunoscut. Un sfârşit oribil pentru personajul care va deveni în Scriptură personificarea puterii corupte în Biserică! (Apocalipsa 2.20).
Bătrânii Samariei şi căpeteniile din Izreel, precum altădată în cazul lui Nabot, sunt gata să comită crime ca să placă noului monarh. Dar mâna Domnului se afla în spatele acestei laşităţi şi putem fi siguri că nici unul dintre cei şaptezeci de fii ai lui Ahab nu merita cruţarea, pentru că, în acord cu Ezechiel 18.17, fiul care a împlinit poruncile Domnului „nu va muri pentru nelegiuirea tatălui său, (ci) va trăi negreşit!

Laudat fie DOMNUL !

Dupa o zi plina de binecuvantari, in care NUMELE LUI DUMNEZEU a fost proclamat si in NUMELE LUI ISUS s-au facut vindecari...nu pot decat sa spun,
"MARE E DUMNEZEUL  IN CARE MI-AM PUS NADEJDEA"
Oricat de mult as vrea sa va spun ceea ce am simtit si ceea ce am vazut azi in Parcul Rozelor, nu pot sa descriu in cuvinte. Dumnezeu a fost prezent si Duhul Sfant si-a facut lucrarea.

As vrea sa va spun mult mai multe, insa las pe maine totul...si sper cu ajutorul Lui sa  pot posta, pentru ca trebuie sa aflati si dumneavoastra cat de maret e Dumnezeu.
Sincer sunt epuizata.....dar nu de oboseala...ci simt o altfel de epuizare.
A fost minunat si ungerea Divina  a fost peste cantareti, peste pastorul Natanael Costea...dar momentul cel mai culminant a fost cand DUMNEZEU si-a aratat puterea si maretia. Toti cei care au fost prezenti au putut vedea ca Dumnezeu este acelasi ieri, azi si in veci.
Dupa 8 ani in care paralizia a rapus o tanara doamna intr-un carucior la  nasterea copilului ei, iata ca astazi inaintea ochilor nostri Dumnezeu a facut minuni.
S-a chemat NUMELE LUI ISUS HRISTOS peste aceasta femeie, si in NUMELE LUI, s-a ridicat si  a inceput sa umble. Acum poate imi intelegeti epuizarea.....
Matei 10:8
Vindecaţi pe bolnavi, înviaţi pe morţi, curăţaţi pe leproşi, scoateţi afară dracii. Fără plată aţi primit, fără plată să daţi.

Dumnezeu sa isi desavarsesca lucrarea inceputa, pana la capat.Ma opresc aici si maine cu ajutorul Domnului...voi posta si poze si filmari.
Dumnezeu sa fie laudat pentru toate acestea!