Versetul zilei

2 martie 2013

Hrana ta zilnica !

2 Martie
1 Samuel 14.1-1

În capitolul 13 am văzut ce poate carnea să facă sau, mai degrabă, ceea ce nu poate să facă: să aştepte momentul dorit de Dumnezeu. Prin contrast, capitolul de astăzi ne arată ceea ce este în stare credinţa să realizeze. Resursele umane sunt toate de partea lui Saul. Oficial, puterea în Israel se află acolo, sub rodiul din Ghibea. Dar credinţa, o credinţă personală, se găseşte la Ionatan şi la însoţitorul lui. Pentru ei, ajutorul este în Dumnezeu, pe care-L cunosc ca Salvator (v. 6). Această situaţie constituie o dublă imagine care ne duce cu gândul la creştinătatea de astăzi. Marile ierarhii, care se numesc pe ele însele creştine, pretind că singure deţin autoritatea spirituală şi se consideră mediatori esenţiali între Dumnezeu şi sufletele oamenilor. însă Dumnezeu îi cunoaşte pe cei care sunt ai Lui şi le dă totodată ajutorul Lui, cunoaşterea voii Lui şi bucuria prezenţei Lui: toate acestea fără a fi necesare acele organizaţii controlate de oameni. Din punct de vedere omenesc, expediţia lui Ionatan era o îndrăzneală prostească. Filistenii ocupau în forţă locurile strategice. Ionatan contează pe Dumnezeu, aşteptând ca El să-i ofere un semn pentru a porni. Ce contrast apare între el şi tatăl său! Ce exemplu frumos este pentru noi Ionatan!

1 martie 2013

Hrana ta zilnica !

1 Martie
1 Samuel 13.6-1

Situaţia nu putea fi mai critică. Filistenii se strâng „ca nisipul care este pe ţărmul mării" (v. 5); ocupă locurile întărite şi trimit cete care jefuiesc ţara (v. 17). În faţa lor, în Israel, scapă cine poate. Câteva sute de oameni, tremurând de frică, îl urmează încă pe Saul; însă n-au nici măcar arme cu care să se apere, deoarece poporul depindea de vrăjmaş, care le confecţiona uneltele de fier. De partea sa, împăratul Saul este neliniştit. Samuel, care-i spusese că-1 va întâlni la Ghilgal (10.8), întârzie să vină, deşi ziua fixată sosise (v. 8). În timpul acesta, poporul descurajat îl părăseşte şi se răspândeşte; numărul luptătorilor se micşorează. împăratul îşi pierde răbdarea. Nu mai vine Samuel? Nu-i nimic! Va oferi el însuşi arderea-de-tot. Dar această faptă nelegiuită încă nu se sfârşise când a sosit profetul. „Ce ai făcut?" (v.ll), strigă el consternat. Saul caută în zadar să se justifice. „Ai lucrat nebuneşte11 (v.13), răspunde Samuel. Şi îi face cunoscut hotărârea Domnului: Saul nu va întemeia o dinastie: fiul său nu-i va succeda la tron. Nerăbdarea, cum ne-o cunoaştem prea bine, este pornirea cărnii care nu poate să suporte aşteptarea. Credinţa, pe de altă parte, este răbdătoare; ea aşteaptă până la sfârşit momentul lui Dumnezeu (Iacov 1.4).

28 februarie 2013

Hrana ta zilnica !

28 Februarie
1 Samuel 12.16-25;13.1-5

Ploaia pe care Samuel a cerut-o în plină perioadă a secerişului (când nu plouă deloc în aceste ţinuturi -Proverbe 26.1) a fost o minune destinată a dovedi poporului că profetul vorbea cu adevărat din partea Domnului. Şi ce le spune el? În cuvinte mişcătoare, după ce se umiliseră, îi îndeamnă să se întoarcă de la lucrurile lor de nimic, care nu aduceau folos, ca să-I servească lui Dumnezeu cu toată inima (v. 20,21; compară cu Tit 2.12-14). Serviciul lui Samuel ca judecător s-a încheiat. Dar îşi păstrează încă lucrarea de mijlocitor, precum şi statutul de profet, pentru a le arăta din partea Domnului „calea cea bună şi dreaptă" (v.23). Harul divin menţine pentru ei, în persoana lui Samuel, această resursă dublă: Rugăciunea şi Cuvântul. Noi avem, scumpi copii ai lui Dumnezeu, o Persoană care este mult mai mult decât această resursă: este minunată. Până la sfârşit, Isus nu va înceta să Se roage pentru fiecare dintre noi. Ca să putem urma calea cea bună şi dreaptă pe pământ, El ne dă Duhul Său şi Cuvântul Său. Cu asemenea resurse este chiar mai puţin scuzabil pentru noi decât pentru Israel atunci când nu trăim pentru gloria Lui.
Domnia lui Saul abia începe. El strânge poporul la Ghilgal, ca să facă faţă vrăjmaşilor săi, filistenii.

27 februarie 2013

Starea omenirii !

Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite. Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori, bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi,fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.
Şi, măcar că ştiu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuşi, ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac.
Romani 1:28-32 

...dar este indicat sa citim de la versetul 18 la 32.
In acest pasaj gasim starea de pacat in care se este omenirea. 
Starea omenirii este intr-un declin permanent.Daca pana mai ieri mai exista frica sau rusine...azi nu mai exista nimic din toate acestea, nici rusine de oameni si nici frica de Dumnezeu.
Cu toate ca acesti oameni stiu care e hotararea lui Dumnezeu cu privire la ei, vers.32
"măcar că ştiu hotărârea lui Dumnezeu", 
  cu toate ca acesti oameni stiu ca ceea ce fac este pacat si faptele lor sunt vrednice de moarte,"asemenea lucruri sunt vrednici de moarte",
 cu toate acestea ...persista zi de zi in aceste pacate, ba mai mult gasesc de bine pe toti cei care fac ca si ei. 
Numesc binele rau si raul bine, " găsesc de buni pe cei ce le fac"(v32).

Pe langa aceste pacate si uraciuni  care au pus stapanire pe un mic procent de oameni, homosexuali si lesbiene, dar  cu toate acestea, acest mic procent cauta sa ne impuna, sa acceptam aceasta categorie, ca fiind ceva normal, ceea ce nu este normal, pentru ca Dumnezeu a lasat parte barbateasca si parte femeiasca,
"Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”
Geneza 1:27-28
Ceea ce vreau sa  subliniez, este categoria de pacate care este prezentata in versetele de mai sus:
plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori, bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi,fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.
 Multe din aceste pacate sunt considerate pacate mici, dar in acest text vedem ca nu exista pacate mici sau mari.
Oh ce mare este categoria si cat este de raspandita chiar printre crestini.....!

DOMNUL SA NE AJUTE sa ne pocaim  de orice fel de pacat si sa avem curajul  sa spunem pacatului ca este pacat.

 

Din 1 iulie (2013) statul roman vrea sa ne schimbe ...ceva

Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor.

Intrebarea mea este....pe cand va fi obligatoriu...?
Mai multe pe  http://www.gzoltan.eu/

Kally Kalambay-Marturie

Avem un Dumnezeu maret !!!
Incepand din ianuarie, februarie si chiar luna martie, fiecare sfarsit de weekend din luna, a fost si va fi incepand de joi pana duminica, servicii de evanghelizare.
Sambata 23.02.2012 a fost fr. Kally Kalambay. Prin marturia lui  putem vedea cat este de mare Dumnezeul in care ne-am pus increderea.
Merita sa-l slujim pe acest Dumnezeu.

Biruim doar prin ISUS !

Vorbeam zilele trecute de atacurile celui rau asupra unui crestin.
Sunt reale si nu sunt de neglijat!!!
Personal ma confrunt de o perioada buna de timp cu multe lupte, lupte pe care cu ajutorul lui Dumnezeu si DOAR  CU AJUTORUL LUI  le-am biruit, dar acum satana incearca  mult mai mult.A trecut la ceva mai puternic, a trecut la  atacuri si asta doar datorita faptului ca am inchinat viata mea si a familiei mele inaintea LUI, a faptului ca vreau zi de zi sa ma apropi tot mai mult de El, vreau sa-L laud si sa ne bucuram in Domnul, iar satanei nu ii place acest lucru si a  cerut sa ne cearna...Domnul ingaduie, dar atat cat doreste EL. Ma gandeam la IOV, la neprihanitul Iov prin cate a trecut, dar cu toate acestea a ramas langa EL.
Domnul a ingaduit sa se atinga de El, dar de viata lui NU.
 Aseara vorbeam cu sotul despre acest lucru si ne gandeam la  lupta celui rau pe care o duce zi de zi in viata crestinilor, in viata mea si a familie mele chiar...ne incurajam in aceasta privinta si nu mica mi-a fost mirarea sa vad cum in urma biruintei pe care am avut-o, la doar cateva ore a incearcat  sa se atinga chiar de viata noastra, dar dau slava Domnului ca nu a putut face decat atat cat i-a fost  ingaduit de Domnul.
Multi nu pot intelege aceste lucruri, dar cei care experimenteaza cu Dumnezeu o viata de credinta autentica, pot intelege ceea ce vreau sa spun.
Stiu un singur lucru, ca  Dumnezeu nu ingaduie celui rau sa se atinga de Copiii Lui, si chiar el ii este supus lui Dumnezeu.Chiar daca aceste lupte nu sunt usoare, chiar daca aceste atacuri sunt dure, asta ma face sa ma bucur, si stiti de ce....pentru ca acest lucru imi confirma ca Dumnezeu ma iubeste.Acest lucru imi confirma ca slujirea si dragostea mea este pentru un Dumnezeu viu, un Dumnezeu care a biruit moartea si l-a invins pe satan.
Daca astazi sunt in viata, SUNT doar datorita Dumnezeului Celui pe care Il slujesc, Dumnezeului pe care Il iubesc si EL n-a ingaduit sa mi se intample nimic, nici mie si nici familiei mele.
  Recomand un singur lucru....nu neglijati si nu-l subestimati pe diavol.Este puternic, dar NU ESTE MAI PUTERNIC DECAT DOMNUL.
Fiti treji si vegheati in rugaciune, pentru caci timpul este atat de scurt pana la venirea Domnului. Biruiti-l pe diavol prin rugaciune si prin cantare.
In curand va inceta orice lupta, in curand va inceta orice suferinta, atunci vom primi rasplata pentru toate biruintele pe care le-am avut.

Imi amintesc o cantare pe care o cantam mereu si azi dimineata spre servici in masina, am cantat-o mai mult ca niciodata.
E razboi, frate n-ai uitat
Sa iesim afara din pacat
Chiar de lumea nu ne intelege
Noi fideli pe cale-aici vom merge
 Refren:
  Noi triumfam in lupt-acum
Condusi de Duhul Domnului
Dusmanul striga, dar sa n-ai frica
Spre cer privirea ti-o ridica


  Cuvantul, ca sabie ni dat
Slava lumii noi am lepadat
Drumul l-a deschis Isus, prin lupta
Iar acum, puternic ne ajuta

Sa faci binele nu obosi
Vesnica rasplata vei primi
Lupta contra nebuniei lumii
Cauta comoara-ntelepciunii

  Te-ntareste si nu te-ntrista
Cand suferinta se-abate-asupra ta
Alergarea in curand sfarseste
Mirele vine, nu zaboveste



Hrana ta zilnica !

27 Februarie
1 Samuel 12.1-15

Samuel strânge poporul pentru a treia oară. Îl adună la Ghilgal ca să reînnoiască acolo împărăţia. Şi în acelaşi timp se retrage din slujba de judecător pe care o îndeplinise cu credincioşie, aşa cum îi stă martor poporul. Putem compara cuvintele lui cu cele ale apostolului Pavel către bătrânii adunării din Efes (Fapte 20.26, 27, 33-35). Ele nu sunt destinate să-1 glorifice pe acela care le pronunţă, ci să-i pună pe cei care le ascultă înaintea responsabilităţilor lor. Şi tot pentru a treia oară, Samuel îl face pe Israel să simtă pierderea pe care a suferit-o cerând un împărat. El pune în lumină lipsa lor de recunoştinţă şi de încredere în Domnul.
Versetele 14 şi 15 ne arată că pentru popor urmează o nouă punere la încercare. Fără lege şi sub lege, în deşert şi în ţară, cu şi fără judecători (sau preoţi), mereu şi peste tot poporul a eşuat, s-a manifestat sub aşteptările Domnului, abandonându-L pentru a se reîntoarce la poftele şi la idolii lor. Este ca şi cum Dumnezeu le-a spus acum: «Doriţi un împărat? Bine! să vedem dacă vă veţi purta mai bine cu un împărat!» Şi, în condescendenţa Sa, le permite această nouă experienţă.

26 februarie 2013

TREI CUVINTE !

Trei cuvinte  care nu exista in vocabularul lui Dumnezeu.
  • UNII
  • MAINE
  • TARZIU
Nicaieri in Scriptura nu vom gasi scris ca Dumnezeu iubeste doar pe unii oameni, sau ca s-a jertfit doar pentru unii...EL IUBESTE PE TOTI, de-aceea si-a dat viata la Calvar pentru TOTI acei care cred in EL!
"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu LUMEA, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca ORICINE crede in El sa aibe viata vesnica ".Ioan 3:16
Nicaieri in Scriptura nu vom gasi scris ca ne indeamna sa facem alegeri intelepte MAINE, ci ASTAZI ! 
"Iata iti pun AZI in fata viata si binele, moartea si raul. Caci iti poruncesc AZI sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, sa umbli pe caile Lui, sa pazesti poruncile Lui, legile Lui si randuielile Lui....
Iau AZI cerul si pamantul martori impotriva voastra, ca ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. 
ALEGE VIATA ca sa traiesti tu si samanta ta..." 
 Deuteronom 30: 15,16,19

Niciodata nu va spune Domnul ca ai venit TARZIU la pocainta.....ci PREA TARZIU !
"Sa luam dar bine seama, ca atat vreme cat ramane in picioare fagaduinta intrarii in odihna Lui, niciunul din voi sa nu se pomeneasca venit PREA TARZIU"
Evrei 4:1


  • NU  UNII...........CI TOTI !
  • NU MAINE........CI AZI !
  • NU TARZIU........CI PREA TARZIU !



Hrana ta zilnica !

26 Februarie
1 Samuel 11.1-10

Autoritatea împăratului Saul se va afirma cu ocazia unei victorii asupra vrăjmaşilor poporului. Aceşti vrăjmaşi sunt bine cunoscuţi: fiii lui Amon. Sub ameninţările lor arogante şi crude, locuitorii Iabesului din Galaad se află într-o situaţie groaznică şi aproape fără ieşire. Nu-i vedem întorcându-se spre Domnul; din contră, ar voi să facă o alianţă cu vrăjmaşul! Dar, exercitându-Şi îndurarea, Dumnezeu îi va scăpa prin mâna lui Saul. Aceşti locuitori din Iabes ilustrează într-o manieră frapantă teroarea, ocara şi în final robia mizerabilă care-i aşteaptă pe aceia care fac alianţă cu lumea şi cu prinţul ei (vezi Evrei 2.15). Saul, ca învingător, manifestă unele trăsături de caracter frumoase. Pe lângă zel şi curaj, vedem la el nobleţe, generozitate, clemenţă (v. 13) şi o anumită modestie. Cum era şi corect, el atribuie victoria Domnului. Toate acestea reprezintă un start promiţător!
 Şi câţi tineri, asemenea lui, n-au avut un început foarte bun! 
Apoi s-au poticnit la primul obstacol aşezat în cale ca să le încerce credinţa. De ce se întâmplă aşa? Simplu, deoarece această credinţă ... n-a existat niciodată!

25 februarie 2013

O zi minunata !

Pe pamant, unii lupta, iar altii ajuta, unii jertfesc, iar altii indraznesc.
Nimeni nu se poate furisa pe langa aceasta lupta !
Un inceput de saptamana alaturi de Domnul !

Unde vrei sa mergi...cu TOTI ?

 Ascultand mesajul aseara, m-a facut sa imi amintesc de o expresie pe care am auzit-o din gura multor persoane cu care am stat de vorba in privinta vietii viitoare. Multi din cei cu care am discutat referitor la viata vesnica, majoritatea aveau acelasi raspuns...
"Dumnezeu stie ce-o fi dincolo", sau...."unde merg TOTI, acolo ma duc si eu".
Acum  am inteles parca mai mult ca niciodata un verset care arata locul unde vor merge TOTI.
Luca 17: 26-29
"Ce s-a întâmplat în zilele lui Noe se va întâmpla la fel şi în zilele Fiului omului:
mâncau, beau, se însurau şi se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; şi a venit potopul şi i-a prăpădit pe TOTI.
 Ce s-a întâmplat în zilele lui Lot se va întâmpla aidoma: oamenii mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, zideau; dar, în ziua când a ieşit Lot din Sodoma, a plouat foc şi pucioasă din cer şi i-a pierdut pe TOTI"
Iata locul unde  merg TOTI... !
Asa cum au pierit cei din zilele lui Noe, asa cum au pierit cei din vremea lui Lot, tot in acelasi mod vor pieri  TOTI cei care nu cred in fagaduinta lui Dumnezeu.
Exista o deosebire  intre cele doua versete pe care multa vreme nu am sesizat-o.
Daca in vremea lui Noe, printre celelalte preocupari era si casatoria, in zilele lui Lot aceasta preocupare lipsea deja, asemeni zilelelor noastre. Tot mai multi tineri nu mai doresc o familie in ziua de azi. Preocuparea zilelor noastre se asemana foarte mult cu cea din vremea lui Lot.Mai mult ca oricand oamenii mananca si beau pana nu mai pot, vand si cumpara tot ce se poate, cultiva si zidesc mai mult ca oricand....oare nu se implinesc toate aceste lucruri azi...???
Ce s-a intamplat cu toti?
Au pierit !!!!
Ce se v-a intampla cu "toti" cei din ziua de azi?
VOR PIERI !
Dumnezeu nu a murit la Calvar doar pentru o anumita categorie de persoane, ci pentru NOI TOTI.
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu,
pentru ca oricine  (pentru toti)
crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
Ioan 3 :16

Hrana ta zilnica !

25 Februarie
1 Samuel 10.13-27
Acum, după ce Dumnezeu i-a făcut cunoscut împăratul pe care îl va da poporului Său, Samuel strânge pe Israel pentru a-L prezenta. Dar trebuie să arate că această alegere vine cu adevărat de la Domnul; de aceea va confirma înaintea întregului popor prin tragere la sorţi. Saul este ales şi poporul îl aclamează cu un strigăt puternic: „Trăiască împăratul!" Zi de sărbătoare şi de bucurie? 
Ah, mai degrabă este o zi tristă în istoria lui Israel!
 „Voi aţi lepădat astăzi pe Dumnezeul vostru" - le spune profetul (v. 19). Scena aceasta ne poartă de-a lungul multor secole, mai târziu, spre un moment când acelaşi popor IL va respinge pe Fiul lui Dumnezeu, spunându-i lui Pilat: „Nu avem împărat decât pe Cezarul!" (Ioan 19.15); sau, din nou, cum este scris în Luca 19.14, „Nu vrem ca acesta să împărătească peste noi". Israel IL va înălţa pe Mesia al său nu pe un scaun de domnie, ci pe o cruce purtând următoarea inscripţie: „Isus din Nazaret, regele iudeilor". Dar acest Rege, care a fost atât de dispreţuit, insultat şi încoronat cu spini, va apărea în curând ca „împăratul gloriei" (expl: Psalmul 24), nu doar ca Mesia al lui Israel.
A spune NU lui Dumnezeu înseamnă a da dovadă de o îndrăzneală fără seamăn. De trei ori poporul a pronunţat acest mic cuvânt (8.19; 10.19; 12.12).
 Nu sunt şi pentru noi atâtea moduri şi ocazii în care riscăm să procedăm la fel?

24 februarie 2013

Hrana ta zilnica !

24 Februarie
1 Samuel 10.1-9
Samuel îndeplineşte cu credincioşie actul care încheie slujba sa de judecător. El toarnă untdelemnul pe capul lui Saul, pentru a-1 unge împărat. Apoi îi arată drumul, întocmai cum sperase tânărul (9.6). Nu mai este nici o problemă cu măgăriţele, pentru că au fost găsite. Dar Saul trebuie să parcurgă acum numeroase etape care-1 vor pregăti pentru ocuparea tronului. Va merge întâi la mormântul Rahelei: Moartea, sfârşitul omului firesc şi al tuturor avantajelor lui, constituie prima lecţie importantă pentru fiecare tânăr credincios. Dar locul mormântului Rahelei era şi cel al naşterii lui Beniamin, seminţie căreia Saul îi aparţinea. Beniamin, „fiul dreptei" tatălui, este o imagine a lui Hristos, în care cel răscumpărat se poate bucura atunci când îl socoteşte mort pe omul cel vechi.
A doua întâlnire, la Betel (casa lui Dumnezeu), ne vorbeşte despre închinare, cea la care tânărul credincios este invitat să ia parte împreună cu cei doi sau trei martori. In final, în compania profeţilor şi în prezenţa vrăjmaşilor, Saul devine o mărturie oferită prin puterea Duhului Sfânt.
Saul pare că a trecut prin lecţiile acestea fără a învăţa ceva din ele, cum ne va arăta istoria lui în continuare. Aceasta constituie o dovadă că există posibilitatea ca cineva să se afle „între profeţi", să ia parte la toate binecuvântările lui Dumnezeu, fără să fie cu adevărat unul dintre ei.