Versetul zilei

23 februarie 2013

Hrana ta zilnica !

23 Februarie
1 Samuel 9.15-27
Samuel a aşteptat ca Domnul să i-1 arate pe împăratul cerut. Şi toate împrejurările sunt conduse providenţial pentru ca el să-1 întâlnească. Invitat la sărbătoare, Saul îl va auzi pe „văzător" spunându-i tot ce se află în inima lui (v. 19; 1 Cor. 14.25). Ce dorinţe purtăm în străfundul inimilor noastre? Oare dorim să devenim „cineva", să facem lucruri mari? Sau mai degrabă avem dorinţa umilă de a plăcea Domnului Isus?
Potrivit instrucţiunilor lui Samuel, bucătarul a păstrat cea mai bună porţie pentru Saul; este spata (umărul), imagine a puterii de care avea nevoie pentru a purta poporul. Să remarcăm că, în contrast cu porţia dublă a preoţilor (vezi Levitic 7.31,32,34), nu se pune problema ca el să primească şi pieptul, imagine a afecţiunilor necesare pentru a-L iubi pe Domnul şi pe poporul Lui. Sunt acestea absente din inima lui Saul?
În ziua următoare, Samuel reuşeşte să-1 ia deoparte pe viitorul împărat. „Opreşte-te acum (sau: un moment)", îi spune el, „şi te voi face să auzi cuvântul lui Dumnezeu" (v. 27). Această solicitare poate fi adresată păcătosului care merge pe propriul drum, ca să-1 invite să-L accepte pe Hristos acum în viaţa lui. Dar ea este şi pentru creştin. Să ştim să ne oprim şi să rămânem liniştiţi pentru un moment, ca să-L ascultăm pe Domnul vorbindu-ne, constituie, în mod particular, în viaţa agitată de astăzi, o necesitate.

22 februarie 2013

Hrana ta zilnica !

21 Februarie
1 Samuel 8.1-22
Fiii lui Samuel, ca şi cei ai lui Eli, n-au călcat pe urmele tatălui lor. Copiii părinţilor credincioşi să ia în considerare în mod serios lucrul acesta! Ca să se bucure de favoarea lui Dumnezeu, nu este suficient, aşa cum gândeau iudeii, să-1 aibă pe Avraam ca tată (Matei 3.9).
Acum poporul se înfăţişează cu o cerere care pe profet îl întristează profund.
 Vor un împărat pentru a fi şi ei ca toate celelalte naţiuni. A dori să fii ca toată lumea: în esenţă aceasta este adesea şi dorinţa noastră, pentru că nu ne place câtuşi de puţin să atragem atenţia. Dacă nu ne comportăm ca şi cei din jur, atragem de obicei asupra noastră ironie, neînţelegere şi acuzaţii că suntem mândri. Totuşi, dacă „suntem copii ai lui Dumnezeu" (1 Ioan 3.2), chiar faptul acesta statuează o diferenţă fundamentală între noi şi asociaţii noştri lumeşti, diferenţă care va antrena multe altele: cel neîntors la Dumnezeu nu acceptă autoritatea lui Dumnezeu, în timp ce credinciosul, pe de altă parte, îl recunoaşte pe Isus Hristos ca pe Stăpânul şi Domnul său.
Samuel are misiunea să prezinte poporului avertismentul acesta: în timp ce Domnul era un Suveran care i-a umplut din plin pe ai Săi cu lucrurile Sale bune, împăratul pe care îl doresc va cere de la ei şi domnia lui va fi aspră.

21 februarie 2013

Esti crestin


Sunt oameni mulţi în lumea asta,
Cari stăruiesc în greu păcat.
Ucid şi-njur, sunt răi la suflet,
Şi totuşi de i-ai întreba,
Să spună care li-e credinţa,
Ei îţi răspund uşor, senini,
Pe-un ton de superioritate,
"Fireşte că suntem creştini".

Ehei! De-ar şti sărmanii oameni,
Cât se înşală de amar,
Că nu-s creştini cum nu e gâsca,
Un struţ sau lebădă măcar.
La ei e totul vorbă goală,
Credinţă însă n-au un pic,
De rostul jertfei de pe cruce,
Ei n-au habar, nu ştiu nimic.

De vrei să ştii dacă eşti vrednic,
Să te numeşti al lui Hristos,
Atunci încearcă de răspunde,
Cu NU, la cele de mai jos:
Ţi-e greu să rabzi în sărăcie,
Doar ca dreptăţii să slujeşti,
Când ai putea servi minciuna,
Ca al
ții, să te-mbogățești?

Ţi-e greu să ierţi pe unul care
Te-a umilit sau ţi-a greşit,
Sau când te ştii un om de seamă
Să nu te-ngâmfi, să fii smerit.
Ţi-e greu să rabzi o nedreptate,
O pagubă sau un afront,
O palmă fără să te superi,
Fără să-ntorci măcar un ghiont.

Ţi-e greu să ocoleşti iubirea,
În cale când o întâlne
ști,
Doar ca s-asculţi pe Domnul care,
A spus cândva „Să nu pofteşti”.
Ţi-e greu să îţi iubeşti vrăjmaşul,
Să nu-invidiezi pe cel bogat,
Să dai săracului în lipsă,
Şi-atunci când eşti înstrâmtorat?

Ţi-e greu în mijlocul durerii,
În inimă când ai un spin,
Să cân
ți spre cer un imn de slavă?
Ţi-e greu? Atunci nu eşti creştin.
Dar când în viaţa ta predată,
Din sfântul Nume faci un crez,
Şi nu un titlu pe hârtie,
Înscris cândva la un botez,

Când porţi mereu în amintire,
Jertfirea Lui, adâncu-I chin,
Atunci le faci uşor pe toate,
Şi-ai dreptul să te chemi creştin.

Că nu-i destul să spui din gură,
Ducând o viaţă de păgân,
Purtarea ta doar ea ne spune,
În viaţă cine ţi-e stăpân.
Dacă Isus îţi e Stăpânul,
Fii bun
și blând, ca El, smerit,
Goneşte ura
și trufia,
Ce pân' acum te-au stăpânit.

Căci dacă-njuri, eşti rău, porţi ură
Zadarnic porţi Numele Său,
Isus de tine se dezice,
Satana e stăpânul tău.
Zadarnic vrei cu acte scrise,
Să dovedeşti că eşti creştin;
De-ai fi creştin, ţi-ai pune viaţa,
În slujba Fiului Divin.

Ai merge tot pe-aceeaşi cale,
Ai împlini al Său Cuvânt,
N-ai duce-o via
ță-atât de tristă,
N-ai pângări Numele-I sfânt.
A fi creştin, nu-i o hârtie,
Un nume moştenit cândva,
Ci e titlu sfânt şi nobil,
Plătit cu însăşi viaţa Sa,

Plătit cu lacrimi multe, grele,
Cu renunţare, sânge, chin,
Cum a plătit Isus odată
Faci astfel: te numeşti creştin.

                          Valentin Popovici

Hrana ta zilnica !

21 Februarie
1 Samuel 8.1-22
Fiii lui Samuel, ca şi cei ai lui Eli, n-au călcat pe urmele tatălui lor. Copiii părinţilor credincioşi să ia în considerare în mod serios lucrul acesta!
 Ca să se bucure de favoarea lui Dumnezeu, nu este suficient, aşa cum gândeau iudeii, să-1 aibă pe Avraam ca tată (Matei 3.9).
Acum poporul se înfăţişează cu o cerere care pe profet îl întristează profund. Vor un împărat pentru a fi şi ei ca toate celelalte naţiuni. A dori să fii ca toată lumea: în esenţă aceasta este adesea şi dorinţa noastră, pentru că nu ne place câtuşi de puţin să atragem atenţia. Dacă nu ne comportăm ca şi cei din jur, atragem de obicei asupra noastră ironie, neînţelegere şi acuzaţii că suntem mândri. Totuşi, dacă „suntem copii ai lui Dumnezeu" (1 Ioan 3.2), chiar faptul acesta statuează o diferenţă fundamentală între noi şi asociaţii noştri lumeşti, diferenţă care va antrena multe altele: cel neîntors la Dumnezeu nu acceptă autoritatea lui Dumnezeu, în timp ce credinciosul, pe de altă parte, îl recunoaşte pe Isus Hristos ca pe Stăpânul şi Domnul său.
Samuel are misiunea să prezinte poporului avertismentul acesta: în timp ce Domnul era un Suveran care i-a umplut din plin pe ai Săi cu lucrurile Sale bune, împăratul pe care îl doresc va cere de la ei şi domnia lui va fi aspră.

20 februarie 2013

Doamne tu esti....

Ziua, Domnul îmi dădea îndurarea Lui, iar noaptea, cântam laudele Lui şi înălţam o rugăciune Dumnezeului vieţii mele. 
Psalmii 42:8
Domnul este tăria mea şi temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu: pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu: pe El Îl voi preamări. Exod 15:2
Dumnezeu este stânca mea, la care găsesc un adăpost, scutul meu şi puterea care mă mântuieşte, turnul meu cel înalt şi scăparea mea. 
2 Samuel 22:4
Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima, şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele.
  Psalmii 28:7


Fiţi treji şi vegheaţi !



Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.
 1 Petru 5:8
As sublinia acest  verset de mii de ori, in dorinta de a constientiza acest avertisment.
Niciodata parca nu am fost atat de atacati de diavol.Ma ingrozesc de tot ceea ce vad, de tot ceea ce aud, de tot ceea ce se intampla, si vad ca Scriptura se implineste iota cu iota. 
"....dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită"
Daca ne-am propus acum la inceput de an sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu, daca ne-am propus ca relatia noastra sa creasca zi de zi, daca ne-am propus ca  rugaciunile noastre sa fie mai cu foc, daca ne-am propus sa citim Biblia zi de zi alaturi de copiii nostri, daca ne-am propus sa iubim si pe acei care ne gresesc.... sa nu ne  miram ca primim atacuri  atat de multe din partea celui rau.Diavolul urla la toate aceste actiuni ale noastre. Eu asta mi-am propus, si intr-adevar, acum mai mult ca niciodata simt in fiecare clipa sagetile arzatoare ale celui rau. Dar in ciuda atacurilor....n-am sa cedez, pentru caci stiu in cine ma incred, si stiu ca biruinta este a Domnului.Slava LUI !
Diavolul racneste, doboara, loveste pe tot mai mult crestini, si partea cea mai trista este ca multi cedeaza si cad pe cale.
Fiţi treji şi vegheaţi, spune Domnul. 
In fiecare zi  suntem urmariti de cel rau, ce facem, ce vorbim, ce gandim si daca aceste actiuni nu sunt dupa Voia lui Dumnezeu, el merge si ne paraste. Doua preocupari importante are pe agenda lui de lucru zi de zi:
1.Sa ne parasca inaintea Domnului.
2. Sa ne cearna credinta. 
Amintiti-va ce ii spunea Domnul Isus lui Petru:
Domnul a zis: „Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul.Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta.
Luca 22:31-32
Cel rău pândeşte pe cel neprihănit şi caută să-l omoare.Ps.37:32
Duhul Sfant mijloceste pentru noi in fata lui Isus Hristos, iar Isus mijloceste in fata Tatalui,ce bine este ca avem mijlocitori, Slava LUI.
Imi amintesc rugaciunea lui David:
Psalmii 17:1-3
Doamne, ascultă-mi pricina nevinovată, ia aminte la strigătele mele, pleacă urechea la rugăciunea mea, făcută cu buze neprefăcute! Să se arate dreptatea mea înaintea Ta, şi să privească ochii Tăi neprihănirea mea! Dacă îmi vei încerca inima, dacă o vei cerceta noaptea, dacă mă vei încerca, nu vei găsi nimic: căci ce-mi iese din gură, aceea şi gândesc.
Satana a mers si l-a parat, ba mai mult a zis lucruri neadevarate, dar el a venit inaintea Domnului cu toata sinceritatea, iar daca va fi gasit vinovat a cerut ca Domnul sa il curateasca si sa il scape de orice pacat.
In vers.8 spune, "Pazeste-ma ca lumina ochiului, ocroteste-ma la umbra aripilor Tale", si in vers.13 spune,"izbaveste-ma de cel rau cu sabia ta".
Domnul sa se indure de noi, de toti acei care vrem sa ne alipim de Domnul tot mai mult. El sa ne asculte, sa ne ascunda sub aripa Sa si sa ne ajute in fiecare zi !
Cat despre noi...sa facem tot ce ne sat in putinta sa ramanem treji si sa veghem. 
 Rugaciunea, postul si citirea Cuvantului sunt CHEIA SUCCESULUI!


Cat de des citesti ?

Citind in Biblie constat pe zi ce trece, ca in ea gasesc tot mai multe invataturi in toate domeniile  vietii.Citeam zilele trecute, cata literatura crestina este arsa si cum unii crestini incearca sa ascunda Biblii ca sa nu le fie confiscate.Noi, slava Domnului pana acuma am fost atat de binecuvantati incat putem purta Biblia in geanta, putem citi oriunde suntem, nimeni nu ne intreaba de sanatate, dar oare cat citim din ea...?
Degeaba sta Biblia  in biblioteca din fiecare camera, daca nu citim.Este ca si cum am sta in jurul unei mese foarte imbelsugate, dar nu mancam nimic. Faptul ca avem bucate alese pe masa, faptul ca privim la ele, nu ne ajuta sa ne hranim organismul.
La fel este si cu Biblia. Ea este hrana pentru suflet, dar  niciodata sufletul nostru nu va fi saturat doar privind la ea.Si mai este un lucru la care trebuie sa meditam, oricat de des mancam, efectul hranei nu este pentru cateva zile sau saptamani si oricat de mult am manca, flamanzim din nou. La fel este si cu Scriptura, oricat am citit azi... maine cu siguranta ne va fi foame din nou, asta daca tinem cont de cerintele sufletesti. Asa ca cel mai bun lucru pe care il putem face, este sa citim BIBLIA !


Hrana ta zilnica!

20 Februarie
1 Samuel 7.2-8

„A trecut mult timp, douăzeci de ani" (v. 2). Pentru cine este lung timpul acesta?
 Nu pentru poporul ce pare să nu sufere deloc! 
Nici pentru Abinadab şi ai săi, fără îndoială fericiţi că au chivotul în casa lor! Însă Dumnezeu, care aşteaptă, i-a socotit ca douăzeci de ani lungi.
În cele din urmă se produce o lucrare de conştiinţă: poporul îşi plânge purtarea. Samuel le vorbeşte din partea Domnului. Ei trebuie să se întoarcă de la idolii lor pentru a-I sluji Dumnezeului celui viu şi adevărat (1 Tes. 1.9). Israel ascultă şi atunci Samuel poate să vorbească Domnului în favoarea lor.
Dar strângerea poporului lui Dumnezeu nu poate conveni vrăjmaşului, care consideră aceasta o provocare. Filistenii se apropie ... şi Domnul îi oferă lui Israel victoria. Acesta este răspunsul Său la smerirea unui popor care se pocăise şi la serviciul adus de un mijlocitor credincios. 
Eben-Ezer - o Piatră de ajutor: „Până aici Domnul ne-a ajutat" (v. 12). Poate spune fiecare dintre noi cu convingere lucrul acesta? Ar trebui să ne reamintim acele experienţe fericite care glorifică harul divin.
Samuel va fi ultimul dintre judecători (Fapte 13.20). El şi-a îndeplinit serviciul faţă de popor şi în acelaşi timp a rămas, prin altarul lui, în comuniune cu Domnul, Celui căruia încă de foarte tânăr învăţase să I se închine (cap. 1.28).

19 februarie 2013

Tu ma veghezi !

Te-am văzut străbătând munţi înalţi până la mine,
Te-am simţit aproape atunci când mi-a fost greu
Bucuriile de orice fel le împart cu Tine,
Domnul meu, Isuse mă încred în braţul Tău

Refren:
În încercări Tu mă veghezi, în întristări mă-nviorezi,
Tu eşti lumina, eşti mântuirea mea!
Balsamul tău vindecător îl pui pe rănile ce dor:
Stai lângă mine, îmi îndrepţi paşii atunci când se clatină.

Când mă lupt cu mulţimi de întrebări îţi pasă de mine. 
Glasul tău îl aud ca un susur în inima mea.
Numai tu mă cunoşti şi auzi ale mele suspine,
Isuse, îmi ştergi lacrima.

Când răbdarea mi-o pierd şi mă zbat în disperare,
 Braţul tău îl întinzi ca o punte spre inima mea
Doamne tu îmi îndrepţi sufletul pe a vieţii cărare,
 Isuse: eşti nădejdea mea.

Doar prin Isus !

Cea mai mare amagire pe care o imprima diavolul in mintea oamenilor, este de a-i face sa creada ca moralitatea si faptele bune sunt suficiente a ne mantui de pacatele noastre si a fi pe placul lui Dumnezeu.
GRESIT!
Biblia spune in Isaia 64:6:
"Toţi am ajuns ca nişte necuraţi, şi toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită. Toţi suntem ofiliţi ca o frunză, şi nelegiuirile noastre ne iau ca vântul"
Singurul care ne poate aduce mantuirea de pacatele noastre este Fiul Sau ISUS HRISTOS.
Romani 5:21
"...pentru ca, după cum păcatul a stăpânit dând moartea, tot aşa şi harul să stăpânească dând neprihănirea, ca să dea viaţa veşnică, prin Isus Hristos, Domnul nostru"
Romani 6:23
"Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru"
Iertarea pacatelor si mantuirea nu o primim decat trecand pe la Golgotha, doar prin jertfa  mareata, care este   ISUS HRISTOS !

Promisiuni !

Atunci cand esti singur, in permanenta traiesti un sentiment de nesiguranta.Atunci cand esti singur, dar traiesti cu Dumnezeu, acest sentiment dispare.
Avem in Scriptura cateva promisiuni pe care ni le face Dumnezeu, pentru a ne intari mai mult credinta in El, in singuratate,  in boala, si in neputinta...in orice vreme, increderea noastra trebuie sa fie in Dumnezeu si nu in oameni.
Indiferent cat de multe asigurari primim  din partea  oamenilor vor fi alaturi de noi in orice vreme....sa nu uitam ca multe promisiuni din acestea au fost incalcate.Singurul care nu si-a retras promisiunea a fost...DOMNUL ISUS !
O prima promisiune o gasim in Matei 28:20
"Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.”
O asigurare minunata, care ne da o siguranta deplina:" iata, ca si astazi, marti, 19.02.2013, Domnul Isus este cu mine, si este cu tine "
O alta promisiune minunata o avem in  2 Corinteni 1:3-4
"Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre."
Chiar daca necazul prin care treci astazi e mare, nu uita, Dumnezeu a promis ca iti va fi alaturi.
Nu sunt doar vorbe de incurajare, sunt cuvintele pe care El le spune prin cuvantul Sau, si eu il cred.
O alta asigurare pe care El ne-o da este scrisa in Filipeni 4:6
"Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri"
Este minunat sa stii ca indiferent care este problema ta, fie ea de orice natura, o poti aduce inaintea unui Dumnezeu care are puterea de a o rezolva si a gasi solutia potrivita pentru tine.
O alta promisiune care este scrisa in Scriptura, este in Romani 8:28
"De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său"
Nici un lucru nu este spre daramarea noastra, a noastra a celor care ne incredem in Domnul, ci toate  lucrurile lucreaza doar spre binele nostru.
Asa-i ca este minunat...!
Multumesc Domnului si dau slava pentru fiecare promisiune pe care mi-a facut-o !