Versetul zilei

23 decembrie 2013

TU, PE CINE SARBATORESTI ?

Ca in fiecare an, si asta de doua mii de ani incoace, in preajma acestei sarbatori minunate care ne aduce aminte de Nasterea Domnului Isus, se citesc aceleasi texte din cele patru evanghelii, Matei, Marcu, Luca si Ioan. Este atat de cunoscut textul despre Nasterea Domnului, incat multi dintre noi il stim pe de rost.Cunosc toate detaliile venirii pe lume a pruncului Isus, pentru ca le-am recitit si acum, asa cum o fac de fiecare data, mai ales in aceasta perioada, insa de fiecare data Dumnezeu se descopera tot mai mult.
Daca vorbesti oamenilor despre Dumnezeu si despre Fiul Sau Isus Hristos, parerile sunt foarte impartite.Este foarte interesant ca omenirea Il accepta pe Dumnezeu, insa cand e vorba de Isus Hristos sunt foarte reticenti.
Am intalnit oameni care cred si vorbesc foarte frumos despre Dumnezeu, insa nu vor sa aiba nimic de-a face cu Isus.Daca intrebam de curiozitate, "cine este Isus?", vom vedea cate raspunsuri vom primi, si asta pentru ca parerile sunt foarte impartite. Multi zic ca Isus a fost un proroc, altii  povestesc despre El ca despre un personaj desprins dintr-o poveste, altii Il privesc ca pe un mare intemeietor de religii, de fapt prin aceste raspunsuri putem obeserva cum este perceput Isus.
Scriptura ne descrie inca de primele pagini originea lui Isus(asta daca credem ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu). In prima carte a Facerii, gasim descrisa originea Sa  care este de natura divina.
" Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră..." Gen.1:26
Isus este etern la fel ca Tatal Sau, Dumnezeu.
 Inca de la inceput au fost impreuna, Tatal, Fiul si Duhul Sfant numita TRINITATE.
Daca citim atent Rugaciunea lui Isus in Ioan 17, vom vedea in versetul 5 afirmatia Domnului Isus:

„Tată, a sosit ceasul! Proslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul Tău să Te proslăvească pe Tine, după cum I-ai dat putere peste orice făptură, ca să dea viaţa veşnică tuturor acelora pe care I i-ai dat Tu. Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu. Eu Te-am proslăvit pe pământ, am sfârşit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac. Şi acum, Tată, proslăveşte-Mă la Tine însuţi cu slava pe care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea..."
Acest verset clarifica originea lui Isus.
Isus, Fiul lui Dumnezeu a participat alataturi de Tatal Sau la toata creatia intregii omeniri.
Acum daca revenim la sarbatoarea care ne sta in fata, oare realizam noi importanta ei...?
Noi nu sarbatorim un personaj, nu sarbatorim un proroc, ci Il sarbatorim pe Insusi Dumnezeu care a creat universul.

"La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El"
Ioan 1:1-3

 Bineinteles ca expresia acesta "Cuvantul", se refera la Isus Hristos.
Este greu de inteles si oricat ne-am stradui sa explicam in cuvinte este imposibil acest lucru. De fapt daca am reusi sa explicam, nu ar mai fi Dumnezeu. Dumnezeu nu poate fi explicat, El este o fiinta infinita, eterna care a exista dintotdeauna. In savarsirea creatiei Sale, Dumnezeu a folosit puterea Cuvantului Sau, si gasim in nenumarate randuri aceste cuvinte, "Dumnezeu a zis".Toata TRINITATEA a avut un rol important in creatie. Isus  este Cuvantul plin de putere prin care Dumnezeu a facut toate lucrurile, "toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El"
Dealtfel daca continuam si dupa vers.3 vedem cat de frumos Il descrie ap. Ioan, dar in vers 14 continua:
" Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului născut din Tatăl"
Dumnezeu a ales ca Isus, eternul Fiu al Sau, sa se intrupeze in chip de om si astfel Isus a devenit acum de natura umana, "s-a facut trup si a locuit printre noi...."

Cred ca nu exista onoare mai mare sa-L sarbatorim pe Insusi Dumnezeu in aceste zile, si bucuria cea mai mare este ca Acest Sarbatorit este un Dumnezeu atat de natura divina, cat si umana.Luand trup si traind printre noi, ne poate intelege starea fiecaruia prin ce trecem, cu ce ne confruntam si poate intelege foarte bine neputintele noastre. Isus intelege si mijloceste pentru noi la Tatal. Si-a asumat acest rol de a mijloci inaintea Tatalui.
"Ai Tăi erau, şi Tu Mi i-ai dat..."
"Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu; pentru că sunt ai Tăi"
Ioan 17:6/a , si vers. 9 

Omenirea nu serbeaza un personaj, nu serbeaza un mit dintr-o poveste cu imparati, printi si magi, ci IL SARBATORIM PE INSUSI DUMNEZEU!

TU, PE CINE SARBATORESTI ?
Psalmii 90:2
Înainte ca să se fi născut munţii şi înainte ca să se fi făcut pământul şi lumea,din veşnicie în veşnicie, Tu eşti Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu